ARGUMENTE RATIONALE SI MORALE in sprijinul dreptului parintilor de a REFUZA VACCINAREA COPIILOR

Am fost întrebat de curând care este motivul pentru care nu îmi vaccinez copiii.

vaccin copil

Mi s-a pus întrebarea asta de multe ori. E o întrebare de înțeles, venind de la cei care sunt șocați să afle că există oameni care sunt împotriva sistemului medical actual și a infamului program de vaccinare. Pentru unii, s-ar putea să par ca un fel de renegat al zilelor noastre, un fel de haiduc rătăcind prin marea junglă a lumii farmaceutice. Presupun că sunt diferit, deși în general nu simt asta. Ceea ce mă diferențiază pe mine (și pe milioane de alți oameni) este modul în care am ajuns la această decizie.

Nu există un singur motiv pentru oprirea vaccinării copiilor mei; sunt multe motive.

Am cercetat acest subiect de mult timp (motivat de o reacție adversă pe care a avut-o fetița mea la vaccinarea de 12 luni) și am ajuns la concluzia că realitatea este mult mai profundă decât realizează majoritatea oamenilor. Am multe motive pentru a nu avea încredere în știința comună a vaccinurilor, dar există zece motive pe care mă văd nevoit să le invoc de fiecare dată când vine vorba despre acest subiect.

10. Producătorii de vaccinuri sunt scutiți de orice răspundere.

Acest lucru înseamnă că ei nu pot fi trași la răspundere în cazul în care vaccinurile dăunează pacientului sau în cazul în care o persoană complet vaccinată contractează o boală de care ar fi trebuit să fie protejată. Dacă scaunul auto al copilului tău se rupe, dai în judecată producătorul și primești o compensație pe măsură. Nu același lucru se întâmplă cu vaccinurile.

Vedeți, prin 1986, producătorii de vaccinuri amenințau cu încetarea fabricării lor din cauza proceselor pe care le tot pierdeau. Copii și adulți se îmbolnăveau sau mureau, iar industria farma plătea. Așa că au făcut o înțelegere cu guvernul, prin care urmau să fie scutiți de răspunderea pentru produsele lor. Guvernul a înființat un “Tribunal al Vaccinurilor”, care nu era chiar un tribunal, și la care oricum era extrem de dificil să ajungi și la fel de dificil să “câștigi”. Dar chiar și în aceste condiții restrictive, mai mult de 3 miliarde de dolari s-au plătit familiilor cu copii afectați/decedați. Următorul grafic arată cu exactitate cât s-a plătit din 1989 încoace.

6622712_orig

9. Stimulentele financiare și conflictele de interese

Cazurile producătorilor de vaccinuri, care fac profituri de miliarde de dolari anual, al CDC (Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor – agenție guvernamentală americană) și al OMS (Organizația Mondială a Sănătății) – care fac la rândul lor niște profituri uriașe pentru cercetarea și sprijinirea lor, chiar mă revoltă. Cred că cei mulți dintre oameni, fără prea mult efort sau căutări, pot vedea că există un conflict de interese imens în sistemul medical de azi. Guvernul (prin intermediul CDC) – prin cercetări discutabile, prin subiectivism, prin statistici îndulcite și minciuni – ține spatele companiilor farma, care, la rândul lor, îl răsplătesc.

Medicii își primesc ordinele de la Guvern – Guvern care, evident, recomandă o grilă de vaccinare ridicolă, în ciuda lipsei de epidemii ce ar putea justifica-o, și în ciuda unei grave penurii de studii legitime cu privire la siguranța și eficacitatea lor. Educația despre vaccinuri oferită medicilor este una sponsorizată de companiile farma; cu alte cuvinte, o educație extrem de părtinitoare, în care accentul pe riscuri și pericole se pune foarte puțin sau deloc.

Medicii sunt, de asemenea, puternic tentați și motivați financiar să administreze vaccinurile conform grilei. Mulți dintre ei ajung atât de disonanți cognitiv până la momentul în care pot lua decizii încât este aproape imposibil să-i convingi că întregul proces la care participă este atât de periculos. Al patrulea aspect al acestei paradigme a vaccinurilor în care ne găsim este media. Media sunt plătite cu bani grei pentru a face reclamă vaccinurilor în acord cu protocoalele farma și specificațiile departamentului de sănătate/CDC. Tot ce ați văzut în media cu privire la vaccinuri a fost plătit de o entitate cu o agendă clară. Vă rog să faceți o cercetare în amănunt înainte de a-mi pune repede eticheta de “bolnav de teoria conspirației” sau altă denumire la fel de stupidă.

8. Vaccinurile nu sunt atât de eficiente precum ar trebui să credem.

Unele vaccinuri – precum cele împotriva tusei convulsive, gripei, oreionului sau meningitei – sunt ușor de identificat ca fiind ineficiente; nu e nevoie decât să aruncăm o privire la procentul foarte mare de oameni vaccinați care în continuare contractează aceste boli. Chiar și CDC-ul admite, ezitant, că unele dintre ele nu sunt atât de eficace precum se spune în reclame. Altele sunt mai greu de urmărit, deoarece focarele au devenit rare în Statele Unite. În cazul poliomielitei, pojarului, difteriei și tetanosului, putem observa limpede cum rata de îmbolnăvire era deja în scădere înainte de introducerea vaccinurilor, așa că este aproape imposibil de dovedit că vaccinurile sunt cele care ne-au scăpat de izbucnirea acestor epidemii.

Deși cred că vaccinurile pot, într-o anumită măsură, să genereze un răspuns imunitar la o anumită boală (în cazul unora dintre oameni), “imunizând” pe cei vaccinați, nu este corect să spunem că vaccinurile ne salvează de boli. Vaccinurile nu fac decât să țintească o parte din sistemul imunitar (stimularea anticorpilor), ocolind alte două aspecte foarte importante ale acestuia.

În literatura de specialitate, sunt semnalate numeroase apariții de focare în comunități complet vaccinate, iar oamenii care au fost vaccinați complet încă se îmbolnăvesc atunci când sunt expuși. Mai știm, de asemenea, că nu toată lumea are o reacție imună la vaccinuri. Se estimează că circa 50% din populație nu este imună la bolile “care pot fi prevenite prin vaccinuri”. Puteți accesa cu ușurință studiile despre care vorbesc pe PubMed. Dr. Tetyana Obukhanych, doctor în imunologie, are de oferit informații extraordinare despre acest subiect, dacă sunteți interesați.

7. Nu cred că vaccinurile au eliminat bolile.

Sau cel puțin nu în maniera în care ni se tot spune asta. Dacă studiem graficele istorice cu ratele morbidității și mortalității cauzate de aceste boli, e destul de limpede că cele mai multe dintre bolile împotriva cărora ne vaccinăm noi astăzi erau deja într-un declin puternic dinainte ca vaccinurile să fie introduse pe scară largă. Deși asta este probabil împotriva a tot ceea ce ați fost învățati, v-aș ruga să cercetați mai atent înainte de a lua acest lucru în derâdere. Așa cum s-a dovedit, igiena/salubritatea au jucat cel mai important rol în reducerea răspândirii acestor boli. Din nou, cred că vaccinurile au jucat într-o oarecare măsură un rol în reducerea focarelor, dar nu le acord încrederea mea completă, așa cum mulți oameni o fac, fără ca măcar să studieze faptele.

6. Am scăpat de epidemii și de imunitatea naturală, dar am dat peste epidemiile neurologice și autoimune și peste imunitatea artificială și temporară.

Copiii nu mor din cauza bolilor epidemice; acum mor de moarte subită, cancer, convulsii severe și alte cauze necunoscute – și toate acestea într-un număr mai mare decât înainte. Mulți afirmă că această corelație nu înseamnă și cauzalitate. Acesta este un fel de argument ipocrit, de vreme ce aceiași oameni acordă vaccinurilor credit pentru eliminarea bolilor, fără a avea dovezi suficiente că vaccinurile ar fi jucat un rol capital. Chiar dacă sunt conștient că vaccinurile nu sunt singura cauză a autismului, astmului, maladiilor auto-imune și complicațiilor intestinale, nu sunt prost – și nu sunt proști nici sutele de mii de oameni care au văzut cum copiii lor au venit normali și sănătoși la consultație și au ieșit de acolo cu totul diferiți. Vaccinurile provoacă o imensitate de probleme de sănătate – e un fapt pe care nu îl poți contesta dacă chiar ai cercetat subiectul.

5. Imunitatea de grup nu există.

Sau, hai să o spun altfel: există atunci când un anumit procent al populației este imun în mod natural. Ceea ce înseamnă că un anumit procent a contractat boala în mod natural, a învins-o, iar acum este imun pe viață. Termenul de “imunitate de grup” a fost brevetat în 1933, mult înainte ca marea majoritate a vaccinurilor de azi să fie inventate. A fost observat științific că, dacă dintr-o comunitate, 68% sunt imuni natural la pojar, izbucnirea lui încetează, iar restul populației rămâne protejat. În acea perioadă, imunitatea la boli încă funcționa ca la începutul lumii.

Imunitatea de grup, așa cum o știm noi (adică un procent foarte mare din populație să fie vaccinat, pentru a-i proteja și pentru cei nevaccinați) nu există – pentru că știm deja că majoritatea populației nu prezintă reacția imunitară așteptată la vaccinuri. Și chiar dacă ar face-o, imunitatea este doar temporară și scade în funcție de fiecare persoană în parte.

Acum este recunoscut – și admis și de CDC – faptul că, în cel mai bun caz, un om poate dobândi imunitate din vaccin pentru o perioadă de maxim 10 ani. La începutul campaniilor de vaccinare în masă, toată lumea se bătea cu pumnii în piept că o singură injecție îți garantează imunitatea pe viață. Acest lucru a fost deja dovedit ca fals – de aceea a apărut acum, brusc, o grabă în a convinge adulții să-și facă rapelurile. Desigur, la ce bune aceste rapeluri de vreme ce jumătate dintre adulți oricum nu au avut reacții nici la prima vaccinare? Însă întrebarea care se pune e următoarea: de ce nu asistăm în continuare la epidemii în ciuda populației care este, în mare parte, “neprotejată”?

4. Ingredientele din vaccinuri mă sperie de mor.

Nu numai pentru că sună înfricoșător (mercur, aluminiu, formaldehidă, glutamat monosodic, agent de antiîngheț, ADN străin, virusurile/bacteriile însele), dar, pe măsură ce cauți informații despre ele, afli că multe dintre ingredientele comune, necesare vaccinurilor, sunt – în alte utilizări decât vaccinurile – considerate toxice, cancerigene, mutagene sau periculoase. De asemenea, mă uimește cât de mulți oameni nu cunosc diferența dintre injecție și ingestie. Injectăm aceste ingrediente (la o scară mai mare decât oricând) în copiii noștri, nu doar ocolind sistemul lor digestiv, ci asaltând rinichii lor nematurizați încă – adică filtrul lor natural de toxine. Deși argumentul obișnuit este că aceste ingrediente sunt doar în cantități infinitezimale, adevărul este cu totul diferit. Să luăm ca exemplu mercurul, care încă se folosește pentru conservarea vaccinurilor antigripale anuale în doze multiple. S-a dovedit științific că mercurul, chiar în doze infinitezimale, distruge celulele cerebrale. Aluminiul este unul dintre cele mai răspândite metale de pe planetă, dar știm că poate fi destul de periculos dacă este ingerat în cantități mari. Acum gândiți-vă că vaccinul anti-hepatita B, administrat în prima zi de viață, conține limita zilnică admisă de FDA (Agenția pentru Controlul Hranei și Medicamentelor) pentru un adult sănătos (250 mcg).

Majoritatea celorlaltor vaccinuri care conțin aluminiu ca adjuvant conțin și mai mult decât atât, inclusiv DTaP (difterie, tetanos, tuse convulsivă), care este administrat la 2, 4 și 6 luni. Numeroase studii științifice au concluzionat că aluminiul poate interfera cu neuronii. Ce le facem copiilor noștri?

Formaldehida nu este folosită doar pentru îmbălsămarea cadavrelor, dar și pentru a ucide virusurile sau bacteriile din vaccinurile neactivate. A fost declarată cancerigenă în alte domenii, dar noi tot ne-o injectăm în corp. Desigur, o pară poate conține cam aceeași cantitate de formaldehidă ca un singur vaccin, dar când a fost ultima oară când ți-ai injectat o pară în vene, sau i-ai dat-o unui sugar de 2 luni? Concluzia este că nu a fost testată pentru sugari. Nu aveți decât să verificați, faceți-o. Chiar și pe prospecte scrie clar că vaccinurile nu au fost testate pentru efecte cancerigene sau mutagene. Ați remarcat epidemia de cancer la copiii din zilele noastre? Nu, ei n-au nici cea mai vagă idee de unde provine.

3. Numeroase vaccinuri conțin ADN animal străin.

E incontestabil faptul că fiecare vaccin conține anumite tipuri de ADN străin. Este nevoie de țesuturi ale unor animale pentru a cultiva virusuri și bacterii. Nu există studii de siguranță cu privire la injectarea ADN-ului străin și a efectelor sale asupra corpului.

Nu îmi surâde ideea de a-mi injecta copiii cu ADN de porc, vacă, maimuță, șoarece, iepure și câine; nu mă interesează că toată lumea spune că e ceva “în afara oricărui pericol”.

Bunul simț îmi spune că, atâta vreme cât nu există studii cu privire la aceste efecte, discuția se oprește aici. Nu, mersi.

2. Numeroase vaccinuri sunt create folosind țesuturi ale feților avortați ca mediu de cultivare.

Deși nu există țesut fetal în vaccinuri (o neînțelegere frecventă), în numeroase vaccinuri există urme de celule fetale/ADN uman străin. Nu există studii de siguranță medicală care să dovedească faptul că acest lucru nu este periculos sau că nu provoacă efecte adverse. Există însă studii care găsesc o corelație dintre înmulțirea cazurilor de autism și introducerea vaccinurilor care conțin celule fetale umane.

De asemenea, am o mare problemă cu avorturile, și nu pot susține o practică medicală care beneficiază de pe urma lor. Indiferent care sunt părerile voastre cu privire la avort, trebuie să admiteți că există o breșă în această practică. De asemenea, nu știm nimic despre efectele ADN-ului străin asupra sistemului circulator.

1. E alegerea MEA

Nici guvernul, nici giganții industriei farma, nici departamentul de sănătate, nici doctorul meu, nici tu – nimeni nu decide cum să îmi cresc copiii, în afară de mine. Nu îmi neglijez și nici nu îi abuzez nevaccinându-i, în ciuda faptului că se încearcă din nou imprimarea acestei imagini în mintea publicului. Nu, am încetat să-mi vaccinez copiii pentru că îi iubesc atât de mult încât mi-am dat seama că mai întâi e nevoie să cercetez un subiect atât de important – unul care a distrus deja viețile multor familii.

Deja ți-am spus nouă motive pentru care am hotârât încetarea vaccinării copiilor mei. Aș fi putut pur și simplu să spun că nu e treaba ta și să-mi văd de ale mele. Aș fi putut să râd și îți spun că ești un leneș fără creier care crede doar ce îi spune televizorul să creadă. Aș fi putut să îți spun că ești îngust la minte când ți-ai dat ochii peste cap citind lista de mai sus.

Dar nu am făcut-o și uite de ce: trebuie să știi de ce nu îmi mai vaccinez copiii.

Trebuie să știi de ce tot mai mulți părinți decid să nu-și mai vaccineze copiii.

Trebuie să știi că fetița mea nevaccinată este cu mult mai sănătoasă și mai dezvoltată decât frații săi vaccinați.

Trebuie să afli despre sutele de mii de părinți ai căror copii au avut reacții adverse la vaccinuri – unele pe toată viața.

Trebuie să știi că mulți părinți și-au pierdut copiii lor iubiți din cauze “neidentificate”, la câteva zile sau chiar ore după vaccinările de rutină.

Trebuie să știi despre aceste riscuri. Trebuie să știi despre aceste pericole. Ai nevoie să iei o decizie în cunoștință de cauză, pentru că adevărul e că nu primești de la pediatrul tău ceea ce trebuie să primești.

Cineva trebuie să-ți spună asta înainte ca vaccinarea universală să devină obligatorie, iar decizia să nu-ți mai aparțină.

Trezește-te. Pune mâna și citește. Și ia o decizie în cunoștință de cauză.

http://www.immunize.org/packageinserts/

7709890

***

Ninel Ganea: De ce să ne vaccinăm?

Problema vaccinurilor a luat cu asalt SUA și Europa, iar canalele oficiale de comunicație au condamnat “isteria” celor care se opun. Ca de obicei, etichetele au înlocuit argumentele, iar “teoria conspirației” și “fundamentalism religios” au ocupat locuri de cinste. S-au propus măsuri concrete pentru depășirea impasului, iar una dintre ele viza impunerea cu forța a vaccinurilor. În limbajul edulcorat al recomandărilor nu se vorbește nimic de constrângere, ci de eliminarea excepțiilor personale sau religioase din legile specifice domeniului, dar ideea era clară. Pe șleau, se spune că fără o vaccinare unanimă există pericolul unei epidemii de proporții, așa că toată lumea trebuie să se încoloneze la doctor. S-au adus în discuție și studii științifice, mai precis o celebră cercetare efectuată în Danemarca, în urma căreia “s-a demonstrat” că nu există conexiune între autism și vaccinul ROR. Însă toată desfășurarea de forțe retorice rămâne, cred, neconvingătoare și am să argumentez de ce lucrurile stau așa.

Deși în aparență o problemă fără mari implicații filozofice, chestiunea vaccinurilor relevă o descendență în dispute metafizice serioase. Cel mai rezonabil argument înaintat de susținătorii vaccinării obligatorii face recurs la expertiza oamenilor de știință. În fapt, ni se spune că un grup de specialiști cu o competență specifică ar trebui să aibă puterea de a-și impune deciziile fără niciun fel de alte considerații morale sau politice. Succesul Științei și al aplicațiilor tehnologice din ultimii 250 de ani constituie mărturia implacabilă în favoarea acestei perspective. Cine se opune, rămâne un prizonier al dogmelor religioase sau tribaliste. În fine, dacă mergem mai departe în decelarea rădăcinilor filozofice, descoperim că acest succes se bazează pe autonomia rațiunii discursive – credința tipic modernă că toate problemele pot fi rezolvate prin aplelul exclusiv la soluții “geometrice”. Chiar și în cazurile unde dificultățile trenează, este de așteptat ca Rațiunea sau Știința să ne izbăvească mai devreme sau mai târziu. Acum problemele acestei viziuni sunt legiune, de la mascarea presupozițiilor etice (de ce ar trebui să accept un enunț logic, fără nicio altă considerație morală în calcul) sau metafizice până la fundăturile inevitabile revelate de un Godel sau Quine.

Argumentul meu nu vizează însă neaparat problema particulară a vaccinurilor, ci arată șubrezenia edificiului pe care stă recomandarea cu pricina. Cu alte cuvinte, nu există niciun motiv foarte constrângător care să derive din afirmațiile „oamenii de știință au declarat”, „știința a dovedit” și multe altele asemănătoare, deși ca strategie de manipulare ele sunt folositoare. Metoda științifică a produs numeroase realizări, dar absolutizarea a adus dezastre și nu există niciun motiv pentru care situația nu s-ar putea repeta. Asta mai ales dacă avem în vedere conexiunea necesară între ideea că rațiunea (din păcate, niciodata nu este explicat foarte clar acest concept) ar trebui să guverneze și tirania inevitabilă a elitelor „științifice”. “Când rațiunea este extinsă pentru a include observarea sistematică a naturii, adică metoda științifică, atunci o forță redutabilă se dezlănțuie asupra lumii. (…) Astfel, credința în suficiența rațiunii conduce, în mod direct și fără excepție, la dominația birocraților sau a tehnocraților pregătiți științific și experți în tehnologie”, explică filozoful american Clark Carlton. Așadar, supremația rațiunii științifice este inextricabil legată de un model totalitar al societății și nu este o intâmplare că figurile mai sincere, dar nu mai puțin reprezentative ale paradigmei, precum Bertrand Russell, au susținut în mod manifest o organizare totalitară a statului.

Al doilea argument provine din sfera filozofiei politice și are de-a face cu suspiciunea tipic liberală la adresa oricarei autorități înzestrate cu puteri atât de mari asupra indivizilor.A încredința statului dreptul de a decide asupra beneficiilor de care trebuie să se bucure trupul nostru înseamnă a acorda un cec în alb oricarui dictator real sau potențial. Dacă statul trebuie să ne asigure sănătatea de ce să se oprească doar la vaccinuri? De ce nu ar trebui să ne fie stabilit un regim alimentar rigid, un program zilnic de exerciții fizice și ore de somn stricte pentru ca oamenii să se bucure de o viață mai lungă și să evite bolile? Știm cu toții că dieta, sportul și odihna fac bine, iar într-o oarecare măsură a dovedit-o și știința. De asemenea, nu trebuie neglijate stimulentele care decurg dintr-o legiferare pentru companiile producătoare; în acel caz, ele ar avea tot interesul să-și extindă vânzările asupra unei piețe deja captive, după cum a subliniat Ron Paul, folosind exemplul statului Texas.

Nu în ultimul rând, în toată discuția despre vaccinuri se uită cu prea mare ușurință istoria destul de controversată a companiilor producătoare și a studiilor știintifice legate de presupusele binefaceri. Chiar și faimoasa cercetare daneza, referința primordială a susținătorilor unei vaccinări obligatorii, nu a fost scutită de probleme, mai ales după ce a fost revelat că șeful investigației a fraudat o parte semnificativă din suma de opt milioane de dolari alocată investigației. De asemenea, doi dintre autorii studiului lucrau pentru cea mai mare companie producatoare de vaccinuri din Danemarca.

În sumă, e greu de făcut recomandari și evaluări într-un domeniu cu un grad ridicat de complexitate, însă strategii precum obligativitatea vaccinării sau propaganda de tipul „știința a dovedit” respiră un aer inchizitorial imposibil. Ca în toate celelalte probleme, soluția constă în delegarea puterii de decizie la un nivel la care oamenii pot controla cât mai ușor și transparent lucrurile. Iar acel nivel elementar este familia.

Publicat simultan pe Karamazov

***

skabelon_vaccinerede

Stiri pentru Viata: Furtună Gardasil în Danemarca

În Martie 2015, un post naţional de televiziune danez a transmis un documentar despre tinere care au avut de suferit din cauza vaccinului anti HPV Gardasil.Imediat după transmiterea filmului, au început să apară şi alte fete cu experienţe similare. De principiu, toate aveau de spus aceeaşi poveste.

Au început să aibă probleme medicale serioase la scurt timp după vaccinarea cu Gardasil, astfel încât au ajuns la doctor. Conform spuselor Luisei Juellund, cei mai mulţi doctori le-au spus că vaccinul Gardasil nu are efecte adverse serioase şi au sugerat că unele probleme psihologice ar putea fi cauza simptomelor nou-apărute.

Luise ar trebui să ştie, fiica ei este una din cele afectate grav şi nu poate fi lăsată singură acasă din cauza crizelor zilnice şi a orelor întregi de stare inconştientă. După dezvăluirea noilor simptome încercate după Gardasil, a fost trimisă către evaluare psihologică. Psihiatrii au analizat-o şi a fost diagnosticată cu sindromul tahicardiei postural ortostatice, un efect secundar presupus al vaccinurilor contra HPV.

Conform lui Peter la Cour, directorul Centrului pentru tulburări funcţionale din Copenhaga, practica de a refuza fetelor posibilitatea examinării şi a tratamentului medical pe ideea că problemele psihologice pot cauza aceleaşi simptome, este ceva groaznic. El declară:

Fetele pe care le-am văzut nu sufereau de vreo boală mintală, ci erau foarte slăbite şi afectate fizic. Nu putem pur şi simplu să respingem oamenii pe presupunerea că sunt bolnavi mintal. Niciunul dintre noi nu ştie nimic despre motivul pentru care sunt atât de bolnave. Pretinsa cunoaştere a unor motive psihologice este o scandaloasă asasinare a acestor tinere femei.

Reacţii adverse serioase ating 1 din 500 de femei

Danemarca este divizată în 5 regiuni de îngrijire medicală. Pe 1 Iunie, guvernul a stabilit un singur punct de intrare în fiecare din aceste regiuni, unde să se primească şi să se examineze femeile suspecte de a avea reacţii negative la Gardasil. Rezultatul a fost copleşitor.

Fluxul de fete venite să ceară îngrijire a fost cu 60% mai mare decât aşteptările, sugerând că efectele dăunătoare au fost mai mari decât au prevăzut autorităţile daneze. Până pe 9 Iunie, lista de aşteptare pentru evaluare era de cel puţin 6 până la 9 luni. Două din cele cinci centre nici nu ştiau cât vor avea fetele de aşteptat. Jesper Mehlsen de la spitalul Synkopecenteret at Frederiksberg este unul din specialiştii care are grijă de aceste fete. El a declarat:

Credeam că rata cazurilor de reacţii adverse serioase este de o persoană la 10.000 care au reacţii adverse. Acum reiese că sunt cel puţin 2 cazuri la 10.000. S-a dublat brusc.

Din păcate, avalanşa de fete căutând diagnostic şi tratament medical după vaccinarea cu Gardasil continuă să crească.

Doar 2 zile mai târziu, pe 11 Iunie, doctorul Jesper Mehlsen a trebuit să revizuiască numărul fetelor afectate, declarând:

O estimare realistă este că una din 500 de fete sau 1000 din 500.000 vaccinate au parte de efecte adverse serioase

Doctorul Mehlsen a ajutat la cercetarea vaccinului contra HPV şi a vaccinat personal 3.000 de fete. Acum conduce centrul regional de intrări din Frederiksberg şi va fi la conducerea activităţii pe întreaga ţară. El a menţionat că din 11 Iunie 360 de fete au fost trimise la examinare.

Dr. Stig Gerdes se teme că acesta este doar vârful aisbergului. El a declarat:

Nu mă va surprinde nici dacă am ajunge la câteva mii de bolnave. Chiar am oprit administrarea Gardasil în urmă cu câțiva ani, după vaccinarea a aproximativ 100 de paciente.

Unele dintre ele s-au îmbolnăvit îmbolnăvit după vaccin. Mai multe dintre ele foarte, foarte serios și complet devastate.

Se bazează siguranţa vaccinului contra HPV pe simpla presupunere?

Ministrul Sănătăţii danez, Nick Haekkerup și Consiliul Național de Sănătate continuă să apere utilizarea vaccinului HPV Gardasilîn ciuda a mai mult de 600 de fete tinere suspectate de a se fi îmbolnăvit grav de la vaccin. Ambele părţi încă susțin că vaccinul este sigur şi că beneficiile depășesc riscurile.

Experții care lucrează cu fetele afectate nu sunt de acord. Coordonatorul ghidului pentru vaccinarea anti HPV din cadrul Societăţii daneze de Obstetrica şi Ginecologie, ginecologul Jeppe Schroll declară:

Pur și simplu nu putem face afirmaţii, pentru că nu știm. Este atât de multă incertitudine în studiile care s-au făcut pe vaccin încât este pură presupunere. Se poate foarte bine ca ei (autoritățile din Sănătate) să aibă dreptate, dar s-ar putea la fel de bine să fie opusul.

Opinia sa este întărită de Dr. Diane Harper, care a contribuit la dezvoltarea Gardasil pentru Merck şi care afirmă:

Nu există date care să dovedească faptul că beneficiile ar depăşi riscurile. Adevărul este că știm foarte puține despre efectele secundare ale vaccinului HPV.

Dr. Schroll sugerează că analiza posibilelor efecte adverse grave făcută de compania Merck se bazează pe un chestionar pe care participantele la studiul clinic l-au completat la două săptămâni după administrarea vaccinului. În anii următori, femeile sunt întrebate dacă au apărut „noi situaţii medicale.

Conform Dr. Schroll, acesta oferă un grad ridicat de incertitudine. Unele femei se pot îmbolnăvi în primele 14 zile, dar femeile care devin bolnave mai târziu poate nu asociază boala cu vaccinul.

Dr. Schroll a găsit că o altă sursă de eroare este faptul că, în ultimul studiu major danez / suedez printre un milion de fete, s-au uitat doar la cele cu un diagnostic, nu neapărat la cele cu o listă de simptome cum ar fi paralizia debilitantă a brațelor și picioarelor, dureri, oboseală cronica, leșin subit zilnic, migrene şi ameţeli zilnice, cum au mai mult de 600 de fete daneze propuse în prezent pentru evaluare.

Potrivit Dr. Jeppe Schroll:

Cred că motivul pentru care nu s-au găsit efecte secundare în studii este că ei nu le-au căutat.

Experții cântăresc politica de vaccinare HPV

Medicii de familie danezi cred că cineva ar trebui să examineze aceste multe fete bolnave suspectate de a fi avut reacții adverse la Gardasil înainte a lua în calcul introducerea vaccinului Gardasil 9.

Vicepreședintele Organizaţiei Medicilor Practicanţi și membru al comitetului de vaccinare din Consiliul Sănătății, Niels Urich Holm, este de acord, declarând:

Știm prea puțin despre efectele secundare. Ne temem în primul rând că Gardasil 9 ar putea avea mai multe efecte secundare decat Gardasil, care are efecte secundare mai mari decât alte vaccinuri. În al doilea rând, credem că ar fi prudent să așteptăm ca investigațiile care au loc în prezent în toate regiunile să afle despre bolile şi simptomele pe care le-am constatat la un număr de fete, cauzate poate de vaccin. Prin urmare, trebuie să așteptăm înainte de a introduce noul vaccin HPV, care este aprobat pentru utilizarea in Danemarca, până ce cele cinci noi centre regionale HPV vor studia fetele bolnave care au primit vaccinul curent în mod corespunzător.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Popular Socialist, Ozlem Cekic, a susţinut, de asemenea, cererea doctorilor de familie ca principiul moralizator să fie aplicat, atunci când a declarat:

Nu înțeleg de ce Consiliul Național de Sănătate este atât de dornic de a lansa un nou vaccin HPV. Cred în general că agenția s-a comportat prostește în acest caz, unde au reacţionat prea lent. Putem vedea că multe fete este posibil să sufere de efecte secundare severe. Aceste lucruri trebuie să fie investigate în totalitate.

Ea a declarat, de asemenea, că Partidul Popular Socialist va analiza din punct de vedere politic problema vaccinului HPV, după alegeri și va solicita o analiză mai adâncă în documentația care stă la baza vaccinului.

Raportorul de sănătate Liselott Blixt de la Partidul Popular Danez a fost una dintre cei care au condus efortul de a obține introducerea vaccinului Gardasil în Danemarca în 2008. Îl vrea acum abolit. Ea afirmă:

Faptul că avem atât de multe, probabil până la 5.000 de femei tinere care devin dintr-o dată atât de bolnave trebuie să aibă drept consecință, pur și simplu, oprirea vaccinului. Am fost prima care a spus un mare “da”, dar acum voi fi, de asemenea, prima pentru a fi eliminat, pentru că noi, politicienii, trebuie să ne asumăm responsabilitatea de a asigura oamenii în privinţa adoptării vaccinului. Cu atât mai mult în lumina faptului că nu avem de fapt nici o opţiune de tratament de oferit celor mai bolnave. ”

Să sperăm că autoritățile din Danemarca vor urma sfatul experților și se vor asigura că sănătatea femeilor tinere nu mai este sacrificată pentru promisiunea unui beneficiu de cincisprezece până la douăzeci de ani de acum.

Nici o femeie sănătoasă tânără nu ar trebui să-și sacrifice sănătatea pentru a vedea dacă un experiment de prevenire a cancerului va funcționa!

57318591-grafik til teaser

cuvantul-ortodox.ro

Alte postari foarte interesante care dovedesc efectele dezastruase ale vaccinurilor, puteti afla urmarind categoria: Vaccinuri

Publicitate

8 gânduri despre &8222;ARGUMENTE RATIONALE SI MORALE in sprijinul dreptului parintilor de a REFUZA VACCINAREA COPIILOR&8221;

 1. Daca guvernele sunt asa de ingrijorate de sanatatea populatiei si mai ales a noilor nascuti ,de ce nu desfiinteaza produsele alimentare MODIFICATE GENETIC-MONSANTO-?
  Referitor la vaccinuri,in primul rand este dreptul parintilor sa decida daca accepta vaccinarea copilului,si apoi, chiar toti”oamenii de stiinta”au uitat ca aceste boli ca rujeola,rubeola,oreion,etc.sunt bolile copilariei,si asa devin copii imuni?
  RUSINE „OAMENILOR DE STIINTA”ca va plecati capul in fata unor AVARI INCOMPETENTI adica PATRONII COMPANIILOR FARMACEUTICE,cred ca ar trebui sa fiti UMANITARI inainte de a fi OM DE STIINTA.

  Felicitari d.lui care a avut curajul sa spuna lucrurilor pe nume!

 2. Eu vorbesc persinal in cazul meu. De pilda a mea sotie cu toate ca iam pus in vedere sa nu se duca sa mai vaccineze copilul, ea din contra sa dus ca ia spus ei ,,dl. dr.” ca este un lucru benefic, ce fel de beneficiu, nustiu, pe de alta parte nu numai in cazul vaccinurilor dar si in privinta hranei care deasemenea este extrem de nociva, sa mergeti sa vedeti ce se petrece in spitalele de oncologie care sunt pline pina la refuz nemaiavind locuri pt bolnavi de cancer si va spun asta ca am vazuto cu ochii mei, cat de curind din cate am inteles se va pune in aplicare si codex alimentarius si atunci sa te ti bine

 3. ,,sfantul” si ,,marele sinod” va avea loc in creta. Primati bisericilor ortodoxe reuniti la centrul ortodox de la chambesy sau decis asupra unor teme ce se vor discuta la vara la acel sinod. Intaistatatori au hotarat ca acel sinod sa aibe loc in creta incepand cu 16.06.2016 . Ce parere aveti despre aceasta data, o fi fost aleasa intamplator sau nu, caci e prea mare coincidenta?! http://www.basilica.ro

 4. mihai ,
  Atunci daca nu e coincidenta , hai sa scoatem acest numar din circuit , sa zicem cand numaram , 665 , apoi 667 , si tot asa . Astea de-acum sunt aberatii . Faptul ca Sfantul Sinod se intruneste in insula greceasca Creta , este un lucru bun , intrucat Constantinopolul este un oras musulman cucerit si stapanit de turci . In aceste conditii , o intrunire ortodoxa in acest oras , cred ca ar fi in pericol in contextul actual , cand Turcia este puntea de legatura a jihadistilor din lumea araba , care ameninta permanent Crestinatatea . Traim aceste cumplite vremuri care nu pot fi ignorate , apoi locul ales trebuie sa fie pe pamant ortodox .si sa nu mai fim obsedati de aceasta cifra la tot pasul sa nu ne pacaleasca cel rau si sa uitam de pacatele pe care le facem in orice clipa .

  • Om trai si vom vedea ca deocamdata nu ne putem pronunta. Ma uitam pe un alt blog care ami bagase comentariu la spam adica nu mil postase, in schimb intra diversi care vorbesc vrute si nevrute si comentarile acelora sunt postate si tot pe acelas blog mai deunazi Monahul Teodot era facut in fel si chip, incitator, instigator, s.a.m.d, si a fost ultima oara cand am intrat pe acel blog

 5. cind pe cel care raspundede vaccinuri in RO il cheama STRAINU … cred ca e chiar sigur sa iti vaccinezecopilul dupa scema propusa de acesta… sau de sefii lui… din umbra!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s