Vizita pe care o întreprinde directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI) la Bucureşti, Christine Lagarde, le-a dat prilejul jurnaliştilor francezi de la Slate.fr să analizeze modul în care instituţia financiară a găsit de cuviinţă să soluţioneze problemele generate de companiile de stat.
Astfel, “ţara este de vânzare”, scriu jurnaşiştii francezi, care, mai în glumă, mai în serios, adaugă că “în curând nu vor mai exista prea multe lucruri româneşti în România”. Ei arată că vânzarea celor 10 companii de stat cu datorii şi pierderi, cerută de FMI, este ineficientă.
“Poştă, aeronautică, transporturi, energie, sănătate: în toate sectoarele, România a vândut. Vânzările au fost impuse de FMI pentru a reduce costurile din economie”, notează revista Slate, în ediția electronică.
Totodată, jurnaliştii francezi arată că privatizările au o imagine proastă în România, mai ales că, de pe urma vânzării de către stat a companiilor pe care le avea în proprietate, au profitat o mână de oameni. (Simona Tapalagă / evz.ro)
Ce mai vinde Romania?
Compania publica de transport feroviar CFR Marfa a fost cumparata de Grup Feroviar Roman (GFR) pentru 202 milioane de euro. Totusi, valoarea companiei de stat era estimata la 2 miliarde de euro in urma cu sase ani.
In sectorul transportului aerian, trei companii publice cu datorii sau in declin (IAR Ghimbav, Avioane Craiova si Romaero Baneasa) figureaza de asemenea pe lista tranzactiilor. Guvernul roman va vinde de asemenea un sfert din cota de actiuni de 95% de la compania nationala Tarom, membra a aliantei SkyTeam.
In domeniul energetic, guvernul a propus pentru listarea la Bursa pachete de 10-15% din actiunile sale la companiile de stat. Aceste privatizari partiale vizeaza Transgaz (transportatoare de gaze), Romgaz (producatoare de gaze) si Hidroelectrica (producatoare de electricitate).
Guvernul a deschis de asemenea 10% din actiunile de la Nuclearelectrica, compania care administreaza singura centrala nucleara a tarii. O companie chineza este interesata.
Detinuta in proportie de 75% de guvernul roman, Posta nu a gasit pana in prezent un cumparator, deoarece a acumulat pierderi de peste 120 de milioane de euro in ultimii patru ani. Pentru a o face mai atractiva, 3.650 de salariati, adica 11% din personal, vor fi disponibilizati.
In plus, populatia trebuie sa suporte conscintele liberalizarii preturilor la gaze si electricitate, pentru a se conforma institutiilor internationale. – expunere.com
Totul despre distrugerea sistematica a Romaniei, puteti citi la categoria: Distrugerea Romaniei
Jaful continua si adevarati vinovati ne rad sub nas. Bun hai sa zicem ca acum suntem in u.e. si ni se impune de catre x sau y ce safacem, insa jaful nu a inceput de azi sau de ieri ci imediat dupa 89 cand tripleta iliescu, roman, brucan au binevoit de au abrogat legea 18 cand odata cu abrogarea a inceput jaful care imediat a luat o amploare nemaintalnita, ca atare vinovati trebuiesc cautati aici in tara prin gastile ce sau perindat la putere dea lungul celor 26 de ani, o mare vina o avem si noi populatia prin pasivitate, nepasarea si prostia de care am dat dovada fapt pt care a fost ca o ,,mana cereasca” pt tradatorii acestia de la putere
Statul norvegian rapeste copii pentru cuplurile de homosexuali care au drept de adoptie din2009. De asta nu se stie niciodata la ce fel de familii sau persoane ajung copiii .
http://crestintotal.ro/2016/01/06/norvegienilor-le-este-frica-de-barnevernet/
ttps://marianagoron.wordpress.com/2016/01/05/norvegienilor-le-este-frica-de-barnevernet/
Minune la botezul unui cuplu de catolici care au trecut la ortodoxie http://www.ganduridinierusalim.com
Cum sa nu taca presedintele Romaniei,cand el s-a ocupat cu vanzarea de copii?
La începutul anului 1990, Flota maritimă de transport ROMANEASCA deţinea 288 nave, cu un tonaj de 5.614,0 mii tdw., restructurată astfel :
– 188 cargouri de mărfuri generale – 1.444 mii tdw. (25,6%);
– 12 tancuri petroliere – 1.090 mii tdw. (19,5%);
– 70 mineraliere – 2.979 mii tdw. (53,2%);
– 18 nave specializate – 101 mii tdw. (1,7%).
În funcţie de anii de vechime, situaţia se prezenta astfel:
– 30 nave sub 5 ani (10,4%);
– 69 nave între 5 – 10 ani (24,1%);
– 91 nave între 10 – 15 ani (31,1%);
– 44 nave între 15 – 20 ani (15,3%);
– 54 nave peste 20 ani.
http://www.cocoon.ro/?p=12337