Respect antrenorului bosniac Dragan Petricevici! Antrenorul a fost înjurat pentru că și-a pus echipa să ignore imnul așa zisului Ținut Secuiesc: Pentru mine există un singur imn oficial în această țară!!

Meciul contând pentru etapa a 17-a din cadrul Ligii Naționale de Baschet Feminin disputat marți seara în deplasare de către echipa Universității Cluj impotriva echipei Sepsi Sf Gheorghe a fost marcat de incidente. Înainte de începerea partidei, după intonarea imnului de stat al României, organizatorii, alături de cei 1.500 de suporteri au trecut la ascultarea imnului așa zisului Ținut Secuiesc.
 
Incidente la un meci de baschet din Cluj. Antrenorul bosniac Dragan Petricevici, înjurat pentru că și-a pus echipa să ignore imnul așa zisului Ținut Secuiesc: Pentru mine există un singur imn oficial în această țară!

Pentru că sportivele clujence și-au continuat încălzirea la îndemnul antrenorului Dragan Petricevici, pe întreaga desfășurare a partidei, au fost înjurate și huiduite de cei prezenți în sală, informează ziaruldecluj.ro.

În regulamentul Federației Române de Baschet este prevăzut ca înaintea desfășurrii partidelor oficiale să fie intonat imnul de stat al României. Un lucru firesc si normal, dar în Secuime s-a încetățenit ca echipele venite în deplasare să fie obligate să stea în poziție de drepți și să asculte și imnul Ținutului Secuiesc. Dragan Petricevici, antrenorul Universității Cluj, a decis că acest lucru nu este firesc și a dispus ca pe perioada în care era intonat acest imn, fetele pe care le antrenează să își continue încălzirea. Asta a declanșat un val de înjurături și huiduieli la adresa echipei clujene din partea celor prezenți în sala sporturilor din Sf Gheorghe, manifestare total antisportivă care s-a derulat pe întreaga desfășurare a partidei.

„La Sf. Gheorghe se pune un steag al Ținutului Secuiesc peste toată tribuna și suporterii au pretenția că echipele care vin în deplasare să stea în picioare așa cum au stat când s-a intonat imnul României și să asculte imnul Ținutului Secuiesc. Eu am hotărât ca fetele să îți continue încălzirea dupa intonarea imnului României din două motive principale. Unul este că în regulamentul FRB se spune despre obligația sportivilor și a antrenorilor de a asculta imnul României în poziție de respect. Apoi pentru că eu consider că fetele pe care le antrenez nu sunt obligate să stea în picioare încă 10 minute și să asculte un imn care nu este oficial, care nu este de stat romanesc. Traiesc in Romania de 20 de ani, eu sange de roman nu am, dar jumatate din inima imi bate pentru Romania”, a declarat Dragan Petricevici.

„Vreau să subliniez, aș fi procedat la fel dacă s-ar fi intonat imnul Bosniei aici în România, eu fiind bosniac. Pentru că acest lucru nu are de-a face cu sportul, nu mi se pare normal ca o echipă să fie huiduită. Nu dau lecții suporterilor cum să se comporte”, a mai spus Dragan Petricevici pentru ziaruldecluj.ro.

Dragan Petricevici consideră că gestul celor 1.500 de suporteri prezenți la meci a fost unul total lipsit de respect față de ceea ce înseamnă o competiție sportivă și față de jucătoarele de alte naționalități care nu au înțeles de ce a fost o atitudine atât de ostilă. – activenews.ro

Despre tot raul pe care il provoaca secuii in Romania, puteti citi la categoria: UDMR

Publicitate

7 gânduri despre &8222;Respect antrenorului bosniac Dragan Petricevici! Antrenorul a fost înjurat pentru că și-a pus echipa să ignore imnul așa zisului Ținut Secuiesc: Pentru mine există un singur imn oficial în această țară!!&8221;

  1. Poziția unui antrenor bosniac in aceasta chestiune e salutara, dar parcă am dori sa vedem și o poziție oficiala a federației ROMÂNE de handbal pe aceeași tema. Poate ar trebui ca echipa organizatoare sa fie obligata sa joace meciurile de acasă în București, Constanța, Iași sau orice alt oraș mai îndepărtat sau chiar sa fie exclusa din cadrul federație.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s