Se prefigureaza VREMURI TULBURI! La cererea NATO, Romania trebuie sa maresca capacitatea de intervenție la sistemul de urgente

În 2016 ar trebui inaugurate 10 structuri de primiri urgență, iar până în 2018 să fie achiziționate 1.650 de ambulanțe, precum și 5 elicoptere pentru SMURD, acesta fiind planul întocmit de Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului de Interne, sub îndrumarea celor de la NATO, anunță profit.ro.

Decizia de suplimentare a capacității de intervenție în cazul unor dezastre naturale sau conflicte a fost expusă într-un document oficial de către experții NATO trimis către autoritățile române în care este prezentată „necesitatea imperioasă” de realizare a acestor cerințe.

Acest document, semnat de un membru al Guvernului Cioloș, arată că experții NATO au recomandat, în actualul context internațional, marcat de „accentuarea conflictelor și a tensiunilor politico-militare și sociale”, sporirea „capacității de reziliență” a sistemelor strategice naționale.

Acest lucru presupune dezvoltarea unor capacități de intervenție suplimentare față de cele actuale, care să facă față cât mai bine unor situații de urgență de amploare.

„Experții NATO au subliniat, la ultimele întâlniri și discuții pe care le-am avut la Bruxelles, necesitatea imperioasă pentru sistemele strategice naționale (așa cum este și sistemul public de intervenție în situații de urgență) de a-și dezvolta capacitatea de reziliență, adică capacitatea de intervenție potențială, suplimentară față de posibilitățile de acțiune uzuale, care să permită un răspuns cât mai adecvat în situații deosebite, cum sunt dezastrele naturale și conflictele militare”, se arată în documentul citat.

Pentru a îndeplini aceste cerințe, autoritățile române au stabilit o serie de priorități pentru perioada 2016-2018. Astfel, pentru anul 2016 este avută în vedere finalizarea a 10 structuri de tip compartiment de primiri urgență (CPU), alocările bugetare acoperind și cheltuielile necesare pentru reducerea deficitului de personal.

Pentru 2016 autoritățile au în vedere totodată suplimentarea graduală a posturilor atât pentru unitățile și compartimentele de primiri urgențe, cât și pentru serviciile de ambulanță.

În vederea aisgurării funcționării optime a sistemului de urgență prespitalicesc, obiectivul stabilit al Guvernului până în 2018 îl constituie achiziționarea a minimum 1.650 de ambulanțe, 41 de autospeciale de transport personal și victime multiple și 3 autospeciale de tip AIDACC.

Potrivit documentului citat, Consiliul Suprem de Apărare a Țării a aprobat deja achiziția, până în 2018, a 5 elicoptere pentru SMURD. – activenews.ro

Asa am o presimtire ca anul acesta va fi un an foarte greu si marcant pentru istoria umanitatii…

12 gânduri despre &8222;Se prefigureaza VREMURI TULBURI! La cererea NATO, Romania trebuie sa maresca capacitatea de intervenție la sistemul de urgente&8221;

 1. Doua probleme grave:
  1. Controlul prin cardurile de sanatate si asigurarea privata de sanatate
  – Privatizarea Asigurărilor de Sănătate. De ce are nevoie „SISTEMUL” de cardul de sănătate și de baza de date cu tot istoricul bolilor fiecărui român
  http://bit.ly/1UwtTST

  – Privatizarea Asigurarilor Medicale. Autorităţile vor sa introduce Carduri de Sănătate şi pentru minori. Fostul Ministru al Sanatatii Nicolae Banicioiu: „Cardul de sanatate pentru Copii” ar putea intra în vigoare încă din primăvara lui 2016″
  http://bit.ly/1Pf9TAc

  2. Contolul prin „internet of things” implementat in reteaua de energie electrica
  – Contorizarea inteligentă – o nouă provocare
  http://www.capital.ro/contorizarea-inteligenta-o-noua-provocare.html

  – LUATI-VA ENERGIA INAPOI

  Apropo, probabil se doreste privatizarea pe nimic a sistemului de urgente, dupa ce a fost privatizat pe bani multi luati cu japca (taxe si impozite) de la contribuabilul roman. Dupa care vine si restul sistemului de sanatate.

 2. Simplu daca se incepe WWIII sa se poata lua masuri”urgente” cand rachetele de la DEVESELU vor exploda fara doar si poate -chiar un general a specificat ca rachetele de la Deveselu nu zboara mai mult de 500 km,si ca aceste rachete sunt instalate la noi sa apere VESTUL EUROPEI-pe teritoriul tarii noastre,deci pentru noi……….Dumnezeu cu mila.Si in plus poate au ei ceva vechituri care trebuie sa le faca bani.

 3. întrebări pt.M.săn. Cum gestionează posesorul cardului de sănătate activ. medicale ,tratam. şi cost. decontate în dosarul său med.?Ce valoare are P.I.N.-ul dacă il spui pers. medical sau farm.?asiguratul nu are niciun control al datelor cardului

 4. Deci noi nu avem dreptul sa fim primiti in SCHENGEN,dar nesimtita asta de merkel ne cere sa fim solidari cu tarile din UE,multa nesimtire trebuie sa se gaseasca in femeia asta.Sau poate au luat decizia asta doar asa la un pahar de vorba!

 5. – Elveția, anunț de ultima oră: Agresiuni sexuale similare celor din Germania au avut loc și la Zurich
  http://www.activenews.ro/externe/Elvetia-anunt-de-ultima-ora-Agresiuni-sexuale-similare-celor-din-Germania-au-avut-loc-si-la-Zurich-128639

  – Agresiuni SEXUALE comise de imigranti au avut loc si in ELVETIA. Zeci de femei au depus plangeri
  http://www.aktual24.ro/agresiuni-sexuale-comise-de-imigranti-au-avut-loc-si-in-elvetia-zeci-de-femei-au-depus-plangeri/

  – Muslim brags about devastating 7-man gang rape of young German virgin girl, „full of dirt and sperm”

 6. Asta sa fie viitorul Europei? Ne vine si noua randul?
  – White Genocide in South Africa

  – Jeff Rense & John Friend – A Manufactured History & The War on Whites

  How White Guilt Liberals Think:
  Whites are oppressors
  Non-Whites are victims
  But race doesn’t exist
  Yet I love racial diversity
  And I celebrate our differences
  Because we’re all the same
  So let’s destroy diversity
  By mixing together
  But only in White countries

  Se pare ca noi arienii, „nazisti” de felul nostru, ne-am inbolnavit de „conspirationism” si trebuie sa ne tratam:
  – Ask Your Doctor About Antisemitox: The Cure For „Anti-Semitism”

 7. Pentru cate vapoare trebuiesc scufundate in ATLANTICcu invadatorii si evident toti cei care au acceptat invazia ma ingrozesc ,o sa dea Atlanticul pe de laturi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s