Pilotii turci s-au pregatit în mod special, timp de cateva saptamîni, pentru doborîrea unui bombardier rusesc la granita cu Siria

Scris de Valentin Vasilescu, analist militar, fost comandant adjunct al Aeroportului Otopeni. 

La doua zile dupa doborîrea avionului Su-24 rusesc de catre avioane F-16 turcesti, în spatiul aerian al Siriei, generalul colonel Viktor Bondarev, comandantul Fortelor Aerospatiale ale Federatiei ruse a facut declaratii uluitoare, care schimba total imaginea, formata de media occidentala, care a preluat exclusiv versiunea Turciei.

În conformitate cu Memorandumul privind campania din Siria, semnat de Moscova si Washington, la 26 octombrie partea rusa i-a informat pe omologii americani, cu 12 ore înainte, despre misiunea a doua bombardiere Su-24, în zona de nord a Siriei. Au fost transmise toate detaliile misiunii, inclusiv ora decolarii : 09:40, altitudinea : 5.600-6.000 m  si obiectivele de bombardat : împrejurimile asezarilor din Chefir, Mortlu si Zahia din nordul Siriei, de la granita cu regiunea turca Hatay. De la baza aeriana Hmeimim, bombardierele tactice Su-24, au decolat conform graficului la 09:40, fiecare fiind înarmat cu 4 bombe OFAB-250. De la 09:51 pîna la 10:11 bombardierele rusesti au executat o zona de asteptare la altitudinea de 5.650 si respectiv 5.800 m, la sud de orasul sirian Idleb. La orele 10:11 cele doua bombardiere rusesti au primit coordonatele GPS ale tintelor si au facut o prima trecere la verticala obiectivului, la 10:16, lansînd primele bombe. Dupa care au efectuat manevra de revenire deasupra tintei, pentru al doilea atac. Unul din bombardierele Su-24, fiind lovit de racheta aer-aer lansata de avionul F-16 turcesc la orele 10: 24.

Analiza pe baza controlului obiectiv, rezultat ca urmare a coroborarii dinamicii tintelor, detectate de întreaga retea radar care monitorizeaza spatiul aerian sirian, a evidentiat prezenta pe ecranele radar, a doua avioane turce F-16, între orele 09:08 si 10:29, executînd zona de serviciu în aer, la altitudinea de 4.200 m, în regiunea turca Hatay, de la granita cu Siria. Avioanele turcesti au decolat la orele 08:40 si au aterizat la orele 11:00.

Timpul necesar celor doua avioane F-16, pentru pornirea motoarelor, rulajul la pista, decolarea de la baza aeriana Diyarbak?r si ajungerea în zona de serviciu în aer, situata la 410 km de baza lor aeriana, arata ca cele doua avioane F-16 turcesti au primit misiunea cu o ora înainte de decolarea bombardierelor rusesti. Acest fapt demonstreaza ca pilotii turci cunosteau ca au de-a face cu avioane Su-24 rusesti, detaliile misiunii acestora si li se stabilise, în cadrul pregatirii misiunii si aliniamentul pe care trebuiau sa le doboare, ca sa para ca bombardierele rusesti ar fi întrat în spatiul aerian al Turciei. Prin urmare au fost instruiti sa nu aplice procedura conforma cu tratatele internationale la care Turcia este parte, adica interceptarea, urmata de contactul vizual, focul de avertisment cu tunul de bord si în final focul de nimicire.

Pilotii militari ai Turciei, la fel de lipsiti de onoare ca ISIS?

Generalul colonel Viktor Bondarev mai face o afirmatie uluitoare, anume ca în timp ce bombardierul Su-24 a mentinut o distanta de peste 5 km de granita siriano-turca, pentru a ajunge în zona lansarilor posibile, cu racheta aer-aer dirijata pe fascicol termic, unul din avioanele F-16 turcesti, care zbura aproximativ perpendicular pe directia de zbor a bombardiereului Su-24, a fost nevoit sa execute un viraj de 110 grade, cu durata de 1 minut si 40 de secunde. Scopul virajului fiind acela de a ajunge în emisfera din spate a bombardierului rusesc. Întrucît pe timpul virajului, avionul F-16 turc, a intrat doi km în spatiul aerian sirian ( unde a ramas timp de aproximativ 40 de secunde ) pentru a fi mai greu vizibil pe ecranele radar ale bazei aeriene Hmeimim, pe timpul degajarii din atac, acesta a coborît sub altitudinea de 2.500 m .

reseauinternational.ne

reseauinternational.ne

Acesta manevra a adus avionul F-16 în emisfera din spate a unuia din cele doua bombardiere Su-24 rusesti, la distanta de 5-7 km, cu o viteza de apropiere ce a permis lansarea rachetei aer-aer. Anterior doborîrii avionului rusesc, pe niciun canal de radiolegarura, din cele special create pentru cooperare, nu s-a înregistrat vreun apel al pilotilor sau organelor de control militare ale turcilor.

Concluzia lui Bondarev este ca pilotii turci s-a pregatit în mod special, timp de cateva saptamîni, pentru doborîrea unui bombardier rusesc la granita cu Siria.  Si ca ultimele detalii ale acestei ambuscade, turci le-au conceput ( cel mai probabil împreuna cu aliatii lor americani ), în cele 12 ore trecute de la informarea transmisa de rusi pîna la decolare. – ziaruldegarda.ro

Urmariti va rog si:

15 gânduri despre &8222;Pilotii turci s-au pregatit în mod special, timp de cateva saptamîni, pentru doborîrea unui bombardier rusesc la granita cu Siria&8221;

  • Concluzie: ISIS va exista câtă vreme Israelul se îmbogăţeşte de pe urma lor!
   Da, evreii, bravo lor, băieţi deştepţi! Să nu ne mirăm că istoria se repetă, iată – antisemitismul este în creştere şi nu fără motiv! În curând vom avea de-a face şi cu un al doilea Hitler!

 1. Vladimir Zhirinovsky-despre Su-24-doborat de turci.Imparte Turcia astfel:
  https://www.google.ro/search?hl=ro&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1366&bih=667&q=turcia+harta&oq=turcia&gs_l=img.1.1.0l10.1581.5748.0.8632.8.7.1.0.0.0.135.852.0j7.7.0….0…1ac.1.64.img..0.8.854.opHKz-7XA8Q#imgrc=mP-Vdbd3wIh7dM%3A
  A – partea europeana-Grecia,Cipru,Bulgaria
  B- partea asiatica Kurdistan,Armenia,Geoargia

  C- Ce mai ramane bombardat cu rachete nucelare

  Mereu original,nu se incurca cu jumatati de masura:Glumet baiatul :)))))
  http://fortruss.blogspot.ro/2015/11/zhirinovsky-proposes-to-drop-nuclear.html

  • Interesanta si aceasta traiectorie al acestui jidov ce a facut mucegai de atita amar de vreme in duma de stat (parlamentul rusiei) vladimir jirinovski si care face propaganda asidua pt cipul r.f.i.d , deci este ft clar si cine trage sforile pe acolo

 2. Anglia trebuie sa joace cum i se canta de la Casa Alba,NATO, asa ca lasati-o balta cu „superputerea”.Iar o manipulare a mass media.
  Nu mai mira pe nimeni care are putin creier ,atacul turcilor asupra vionumlui rusesc,de cine a fost comandat si planurile intocmite pentru acest atac INTENTIONAT.Toti pomanagii s-au alaturat CRIMINALILOR omenirii pentru a se pune la adapost.
  SITUATIA ESTE CUM NU SE POATE MAI GRAVA.

 3. VT,de cand a aparut aceasta stire,mi s-a parut ciudat modul in care a fost doborat avionul.Adica vreau sa spun ca, daca ar fi fost lovit de o racheta aer-aer,s-ar fi produs o explozie instantanee care l-ar fi pulverizat in aer.Ceva de genul vezi min 2.15″- 2′.18″

  Avand in veder cum a luat foc si a mai planat apoi s-a prabusit,cred ca s-a folost o arma laser ca ce-a din clipul de mai jos:

  Aici,vezi modul de actiune:

  Turcii si-au asumat doborarea,iar NATO ca ii apara…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s