Doborand avionul rusesc, Turcia a incalcat toate tratatele internationale privind spatiul aerian

Avionul rusesc Su-24 a fost doborît în teritoriul sirian la 1 km de granita, de un avion F-16 C turcesc, cu o racheta aer-aer AIM-120 AMRAAM, cu raza de actiune dincolo de raza vizuala (70-105 km ). Doborîrea a avut loc dupa ce Su-24 si-a îndeplinit misiunea de bombardament, asupra unor tinte terestre din guvernoratul Latakia din Siria si se întorcea la baza aeriana Hmeimim. În acest caz, legile internationale privind spatiul aerian si tratatele internationale pe care Turcia le-a ratificat, au fost încalcate în mod grosolan.

Una din situatiile în care se considera ca o aeronava utilizeaza neautorizat spatiul aerian al unui stat semnatar al Convetiei de la Chicago, este intrarea în spatiul aerian, al al acestui stat, fara a avea autorizarea data de organele în drept ( autoritatea aeronautica civila pentru aeronavele civile si ministerul Apararii pentru cele militare ). În acest caz se monitorizeaza de la sol pozitia aeronavei, încercînd identificarea acesteia si stabilirea legaturii radio pentru transmiterea informatiilor si dispozittilor catre echipajul aeronavei.

În cazul imposibilitatii stabilirii legaturii radio cu aeronava care continua sa utilizeze neautorizat spatiul aerian al unui stat sau în cazul în care echipajul nu executa dispoztiile, primite de la organele de trafic aerian, urmeaza interceptarea acesteia, cu aeronave militare. Scopul interceptarii este identificarea vizuala a aeronavei care utilizeaza neautorizat spatiul aerian, dirijarea si însotirea acesteia în afara spatiului aerian, al statului respectiv.

Daca si dupa ce s-au parcurs acesti pasi, aeronava refuza intrarea în legalitate, avioanele de interceptare pot executa foc de avertisment, împotriva aeronavei care utilizeaza neautorizat spatiul aerian, al unui stat. Focul de avertisment se executa exclusiv cu armamentul artileristic ( în cazul F-16 turcesc cu tunul de bord M61A1-Vulcan, cal. 20mm ) pentru atentionarea echipajului aeronavei care utilizeaza neautorizat spatiul aerian, fara ca aceasta sa fie lovita. Daca si dupa executarea focului de avertisment, echipajul aeronavei refuza intrarea în legalitate, adica schimbarea directiei de zbor pentru a iesi din spatiul aerian, în care nu este autorizata, avioanele militare interceptoare executa foc de nimicire.

Pe scurt, aeronavele care încalca spatiul aerian al unui stat, sunt identificate vizual si escortate în afara acestuia, de avioane de vînatoare. Doar cînd nu se supun si prezinta un pericol iminent, atunci se ia decizia doborîrii lor. Pe întreg zborul, avionul rusesc s-a aflat doar 10-20 secunde în spatiul aerian al Turciei, într-o zona muntoasa, unde granita are multe sinuozitati si este greu de reperat vizual, de la mare înaltime. Din imaginile radarelor aviatiei turce se observa ca avionul Su-24 rusesc a zburat paralel cu granita turco-siriana, neexistînd nicio intentie de patrundere frontal, în adîncimea spatiului aerian al Turciei si ca în momentului decolarii avioanelor de vînatoare turcesti, avionul rusesc Su-24 lansase bombele din grinzile de pe aripi si era neînarmat. În imagine, linia rosie este traiectoria avionului Su-24, linia gri arata evolutia avioanelor de interceptare F-16 C turcesti. Granita Siriei cu Turcia fiind colorata în albastru.

http://theaviationist.com/

Home Page

Ca fost pilot de vînatoare pot spune ca între pilotii militari, indiferent caror tari sau tratate apartineau, exista întotdeauna un spirit cavaleresc, solidaritate si respect reciproc. Pilotul turc care a doborît acest avion Su-24 rusesc este un las. El n-a executat identificarea vizuala a avionului rusesc si n-a executat focul de avertisment cu tunul de bord. Dupa manevra de urcare la înaltimea de la care radarul avea bataie maxima, pilotul turc a încadrat avionul rusesc ( aflat la cel mai probabil la 60 km ) si a lansat racheta AIM-120 AMRAAM. Un adevarat pilot de vînatoare n-ar fi doborît niciodata un avion inferior si neînarmat, care nu evolua pe drumul de întîlnire cu el, ci perpendicular, de la stînga la dreapta si nu reprezenta nicio amenintare pentru Turcia.

Profitînd de slabiciunea autoritatilor siriene, confruntate cu un razboi civil, în iunie 2012, Turcia a mutat unilateral granita turco-siriana cu 8 km la sud, în teritoriul Siriei. Motivînd aceasta revizuire ilicita, prin necesitatea unui spatiu tampon prin intermediul caruia, teritoriul Turciei sa fie mai bine aparat de infiltarea teroristilor islamisti care actioneaza în Siria.

httpi.tmgrup.com.tr

httpi.tmgrup.com.tr

Dodificarea de granita a Turciei, nerecunoscuta de ONU, a fost acceptata tacit de aliatii ei din NATO ( SUA, Spania, Olanda, Germania ) care si-au trimis baterii de rachete AA Patriot în sudul Turciei, pentru a acoperi aceasta zona tampon. Plecînd de la aceasta ocupare abuziva de catre Turcia a unei parti din teritoriul Siriei, ma întreb daca doborîrea avionul rusesc Su-24 care evolua exact în acest spatiu tampon, nu a fost o provocare planuita minutios de pesedintele Erdogan ? Cu scopul de a angrena NATO într-o confruntare militara cu Rusia. – ziaruldegarda.ro

Urmariti va rog si:

TURCIA manata de PAPUSARI a facut primul pas spre CONFLICTUL GLOBAL care este pe cale sa inceapa

39 de gânduri despre &8222;Doborand avionul rusesc, Turcia a incalcat toate tratatele internationale privind spatiul aerian&8221;

  1. Si nenorocitii aia de rebeli turkmeni , sunt tot niste teoristi blestemati … Trag in pilotii care s-au parasutat , niste lasi ordinari , care nu respecta cele mai de baza conventii sau dreptul umanitar … Da SUA / nato si in general mass media nu sufla o vorbulita despre asta .
    Niste ipocriti si manipulatori . Daca avionul zbura cu 1000 km la ora , a fi parcurs spatiul ala din frontiera oricum deplasata unilateral a turciei in 15 secunde … Cand sa fi decolat avioanele turcesti , cand sa-i fi avertizat de 10 ori !!! – cand sa fi facut manevrele pentru a trage ???
    Trebuie pusa si urmatoarea intrebare , despre forta militara a Rusiei care se vede ca e foarte vulnerabila . Daca o rabla de avion la a nustiu cata mana , o rabla de F 16 , doboara avioanele ruse atat de usor , ce vor face rusii daca nato isi va pune la bataie tehnica moderna de lupta ???

      • Mi-as fi dorit sa nu fie slaba … Dar uite ca Rusia zice ca nu va declansa razboi , moment care nu poate fi intepretat altfel decat slabiciune .
        Si da , tehnica lor e slabuta , asta daca incerci sa privesti problema realist , nu prin prisma propagandei de la vocea rusiei sau aiurea .

      • Cum poti interpreta asa , daca cineva te egeseaza printr-un act militar , tu stai linistit ca sa nu provoci razboiul … Asta nu e slabiciune ???
        Am mai citit o gramada de articole nerealiste si exagerate si pe la vocea Rusiei dar si prin blogosfera ortodoxa , despre tehnica si puterea militara a Rusiei . Eu nu sunt din aceia care cred ca tot ce zboara se mananca , nu fac parte din exaltatii care cred ca Rusia va instaura un nou imperiu ortodox mondial , etc .
        Eu judec faptele la rece , iar faptele sunt urmatoarele , turcii cu un avion cae se produce din 1978 , au doborat fara probleme avionul rusesc , in ciuda parerilo a tot felul de analisti care lansau ipoteze nerealiste cum rusii au sisteme de bruiaj care i-au facut invizibili fata de nato , etc … Propaganda si exageari . Daca luati de bun tot ce – i ridica pe rusi in slavi , veti fi dezinformati si/sau manipulati . Dar e alegerea fiecaruia .

      • Tu nu realizezi ce insemana sa pornesti imediat un razboi contra unui stat membru NATO. Asta ar duce la razboi mondial, asta iti doresti, stii ce insemna razboi mondial? Eu cred ca tu nu realizezi. E bine sa poti evita pe cat se poate acest lucru. Exact asta isi doresc mai marii lumii, pentru ca numai ei ar avea de castigat. Bine ca e destept Putin si nu o face. Daca a pierdut un avion, nu insemna ca tehnologia rusesca e proasta, gata imediat i-ai si catalogat ca neputinciosi, fara sa ai toate datele problemei. Nu-i ridica nimeni pe rusi in slavi, dar nu poti sa afirmi ca sunt vai de mama lor, Daca era asa, de mult SUA gasea un motiv sa intre intr-un conflict cu ei. Treaba nu e chiar asa simpla.Si chiar daca ar fi sa reactioneze Rusia, iti trebuie un plan bine pus la punct, cum spuneam, lucrurile sunt complexe.

      • Pai sa precizez ca sa se inteleaga ca eu nu imi doresc razboi . Dar parerea mea e ca Rusia da dovada de slabiciune cand nu riposteaza la un act de razboi impotriva ei , caci nu poate fi catalogat altfel incidentul cu doborarea avionului . SUA ori Anglia ori nato nu ar fi lasat nepedespit un astfel de incident . Ori Putin a fost prea arogant si nu a luat aceasta posibilitate in calcul , ori iata , da dovada de slabiciune neraspunzand unui act de razboi asupra Rusiei .
        Parerea mea , intr-un razboi conventional , Rusia nu are nici o sansa singura impotriva NATO , iar intr-un razboi nuclear , nu ar fi nici un castigator . Tocmai posibilitatea unui razboi nuclear i-a tinut departe pe americani de Rusia .
        Acum , la o analiza obiectiva , Rusia nu are forta economica – financiara , dar nici demografica de a sustine un razboi , nici cu un sfert din NATO .
        Rusia are o populatie de doar 145 mil . locuitori , si desi e cea mai mare si mai bogata tara din lume , nu reuseste sa-si cladeasca prosperitatea nici pentru putinii ei locuitori …
        Americanii sunt 400 mil . si au si gramezi de bani . Europa are 550 mil . si este mult mult mai mica decat Rusia .
        Putin daca era istet , cladea intai un nivel bun de trai si o economie care putea sa sustina un efort de razboi , asa acum nu i-a ramas decat sa se retraga din conflictul cu turcia cu coada intre picioare .

      • Rusia singura nu, dar impreuna cu China fortele ar fi foarte echilibrate. Rusia nu se va retrage din Siria, nu ai vazut ca a bombardat astazi la greu in apropierea granitei cu Turcia, unde a fosta doborat avionul si isi intareste baza din orasul Latakia. „Baza aeriana a Rusiei din Latakia va fi dotata, mai repede decat era planificat, cu un sistem de rachete sol-aer S-400 SAM care are o raza de acoperire cuprinsa intre 40 si 400 de kilometri, in conditiile in care de la baza aeriana si pana la granita cu Turcia sunt aproximativ 50 de kilometri.” S-400 este un sistem defensiv anti-aerian operat în prezent doar de Armata Rusiei. Rachetele asigură apărarea antiaeriană folosind rachete cu rază medie și lungă de acțiune care pot lovi ținte aflate până la 400 de km.
        Țintele posibile ale rachetelor S-400 includ o serie largă de aeronave, inclusiv F-16, operate de Turcia, și rachete balistice.

    • Avionul militar rus a fost doborat de o racheta aer -aer americana montata pe un cacat de avion de muzeu .Cat despre Putin , ca nu aplica regula” dinte pentru dinte si ochi pentru ochi ” dovedeste ca gandeste cu capul , nu cu curul , cum vor uni , in ideea ca se va declansa un al 3-lea razboi mondial , din care stim cu totii cine va profita . Parerea mea e ca o sa le-o traga turcilor de nu o sa le vina sa creada , economic vorbind , unde doare cel mai tare .Sa nu iti mai intre in buzunar nu stiu cate miliarde de euro pe an , deodata , asta te poate destabiliza economic .Mai ales ca alaturi de rusi se pot alia si altii .Parerea mea e ca turcii sunt bagati in cacat de americani ; nu cred ca se vor inghesui sa-i si scoata , ei stiu numai sa bage .Vom trai si vom vedea .Sanatate si virtute …..

  2. Turcia a luat masura mutarii granitei(cam 5mile)in interiorul teritorilui sirian din 2012.Avioanele rusesti se aflau in interiorul teritoriului sirian.De cand am auzit de stire mi s-a parut ceva suspect in toata chestia asta.Cred ca Turcia a doborat avionul cu acceptul SUA, nu cred ca Erdogan a facut asta de capul lui fara sa aiba mana libera din partea celor de la Washington.A fost bagat la inaintare si idiotului de Erdogan i-a convenit treaba asta.Asta sufera grav dupa imperiul otoman, are vise de preamarire.Tot turcii de rand vor avea de suferit.Turismul turc o ducea bine de tot cu bani proveniti de la turistii rusi.Acum agentiile ruse de turism incep sa-si anuleze toate excursiile in Turcia.La nivel comercial existau schimburi intre Turcia si Rusia.Turcia exporta mult in Rusia, mai ales dupa ce le-a fost impus rusilor embargo de catre SUA.Acum si schimburile astea or sa se reduca daca nu chiar se vor sista.Deci iar mai putin de munca pentru cetatenii turci.Erdogan se vrea sultan si recurge la gesturi pripite lipsite de viziune.
    Rusia acum trebuie sa actioneze intr-un fel sau altul(este fortata s-o faca)pentru ca va pierde la capitolul imagine atat intern cat si extern.Plus ca nu poate sa lase impresia ca este slaba.
    S-ar putea sa nu faca nimic militar si sa actioneze la nivel de servicii secrete, sustinand-ui pe kurzi cu armament,logistica si chiar cu bani si consilieri militari.Adica reteta clasica de „proxi war” la care si rusnacii se pricep de minune.Daca recurg la actiuni de acest fel o s-o cam incurce Erdogan, kurzi sunt buni luptatori si sunt determinati sa aiba un stat al lor.Teritoriile pe care kurzi le populeaza sunt ale lor de sute si sute de ani.Turci sunt niste jepcari si ciorditori care au luat din pamanturile altor popoare si la un moment dat va trebui sa le dea inapoi, intr-un fel sau altul.
    Legat strict de doborarea avionului, la granita Siriei cu Turcia(in zona prabusirii avionului)se afla turkmenii care sunt sprijiniti puternic de turci inca de la inceputul conflictului.
    Este posibil ca acolo sa se fi desfasurat o actiune a armatei turce, adica turcii veneau cu un convoi militar cu armament si logistica, poate si trupe speciale si rusii i-au interceptat si au deschis focul, cei de la sol au cerut sprijin aerian si avioanele turcesti au reactionat conform ordinelor primite.Turci le poarta sambetele de ceva timp rusilor, asa ca au pandit momentu si au atacat.
    In situatii de acest gen, cu multe parti beligerante aflate in conflict este usor sa se ajunga la o astfel de situatie si unii care doresc razboi cu orice pret sa profite de acest lucru.
    Evenimentele care se succed zilnic parca se intrec in a ne uimi si a ne soca .Vom vedea ce va mai urma.

      • Moise Guran prosteste multa lume in tara asta. Evreii sub acoperire sunt mult mai periculosi decat cei care-si asuma identitatea. Majoritatea sunt buni de gura, simuleaza bine competenta, iar unii sunt chiar carismatici. Una dintre obsesiile lor de veacuri este aceea ca trebuie sa le spuna oamenilor cum sa gandeasca. Pentru aceasta a fost nevoie sa inlocuiasca elitele intelectuale in toate tarile unde traiesc. De aceea a trebuit sa acapareze toata presa si industria de divertisment. Ei vor sa treaca drept neutri sau chiar patrioti. De multe ori trece timp si nu-ti dai seama cu cine ai de a face. Dar ii prinzi atunci cand e vorba de teoriile de forta ale intereselor evreimii. De la tanar la batran, de la rabin la simplu muncitor, din Israel si pana in Norvegia sau Noua Zeelanda, ei sustin agenda propriului trib. Multi dintre ei nu inteleg intreaga constructie: de pilda, nu toti inteleg de ce e nevoie ca Europa sa fie inundata cu hoarde venite din lumea a treia, de ce trebuie fortata homosexualitatea sau teoria genurilor, etc. Nici nu e nevoie. Intreaba doar atat: „E bun pentru evrei ?”. Daca e kosher, atunci marseaza.

  3. la un moment dat , zice si guran ala ceva . Cum de atatea armate moderne si dotate nu rezolva problema ISIS , si completeaza ca statele se folosesc de isis pentru a-si atinge interesele .

  4. INCREDIBIL! Noaptea când Ţara a fost la un pas de disoluţie!

    Autor: Ninel Peia, Deputat PSD

    Publicat: 13:05

    Dragi români, pericolul este departe de a fi trecut

    Dragii mei, cu toţii vă aduceţi aminte de noaptea în care Piaţa Universităţii a fost ocupată de circa 30.000 de români care, sub emoţia creată de incendiul criminal (pentru că, fără doar şi poate, acolo a fost vorba despre o mână criminală şi nu un accident nenorocit) cereau, sufocaţi de lacrimi, schimbări majore în conducerea şi instituţiile Ţării.

    Ei bine, dragi români, acolo, numai gestul unui om politic şi un noroc incredibil a făcut ca România să scape de un plan diabolic: spargerea Ţării în trei Republici. Planul, croit de minţi machiavelice (am ceva informaţii care spun că el a fost conceput în laboratoarele unei Universităţi de la Budapesta, ceea ce nu mai miră pe nici un român de bună credinţă), totul trebuia să plece de la această mare manifestaţie “civică şi spontană”. Nu neg buna credinţă a majorităţii celor prezenţi în Piaţă, ci spun că foarte mulţi au fost manipulaţi şi pregătiţi subliminal pentru un fel de revoluţie, sau mai bine zis o contra-revoluţie dacă stabilim că în ’89 a fost Revoluţie.

    Pe scurt, în acea noapte, indivizi infiltraţi printre manifestanţi (s-au notat cazuri de cetăţeni germani, lucru nou pentru mişcările de stradă din România), bazându-se pe forţa degajată de peste 30.000 de oameni, urmăreau incendierea Ministerului de Interne, a Primăriei Sectorului 4, a Guvernului şi, mare atenţie, a Parlamentului României (păzit în aceea noapte de doar 9 jandarmi). Voi forţa un pic nota şi voi face o analogie cu incendierea Reichstagului de către Hitler, în 1933. Lăsând la o parte condiţiile istorice şi adaptându-ne motivelor zilei, distrugerea Parlamentului României este similar cu a pune capăt democraţiei în România. Istoria, cel mai bun profesor, a fost copiată de acest plan care, spre binele nostru, a eşuat. De aici încolo, disoluţia României nu mai era decât un joc de şah făcut, cică, cu masiv sprijin popular.

    Repet, ţinta finală pentru acea noapte era Parlamentul României. Nici Jandarmeria nu ar fi putut face faţă celor peste 30.000 de oameni, iar nimeni nu ar fi scos Armata în strada, care oricum ar fi pactizat cu poporul din stradă. Practic, aveau o ţintă foarte uşoară. Infiltraţii, pregătiţi pentru astfel de acţiuni, ar fi dus la bun sfârşit primul pas al acestui diabolic plan cu maximum de succes.

    Dar ce ar fi urmat după aceasta? Ei bine, aici intervin “prietenii noştri” care nu ne doresc nimic bine pe lume.

    La Cluj, era şi încă este pregătit un “grup de intelectuali, politicieni şi oameni de afaceri” care ar fi dat, în aceeaşi noapte, cu mare sârg, o declaraţie de independenţă a Ardealului şi ar fi constituit imediat Grupul European din Transilvania. În fapt, un fel de Republica Transilvania, cu orientare maghiară, sub protectorat german şi garanţie rusă.

    La Iaşi, se afla, şi încă există,un grup similar care ar fi declarat independenţa Moldovei, o Republică Moldova care ar fi urmat să se alipească, într-un an sau doi Basarabiei pentru a forma un stat captat 100% în sfera de influenţă a Moscovei.

    Ţara Românească, lipsită de voinţă politică internă nu avea cum să se mai opună acestor mişcări “istorice” ar fi primit ajutor masiv american şi cu speranţa ca scutul de la Deveselu să fie funcţional şi foarte eficient. Bucureştii, cu Ţara ciumpăvită, rămâneau singurul stâlp democratic din fosta biată Românie!

    Ei bine, demantelarea acestui scenariu monstruos a fost posibilă printr-un singur gest, un gest responsabil, care a înlăturat distrugerea Parlamentului şi dezmembrarea definitivă a Ţării. Dragi români, demisia lui Victor Ponta a fost acest gest care a dat peste cap întreaga şi veninoasa urzeală. Demisia lui Ponta a scăzut aproape instantaneu motivaţiile celor aflaţi în stradă şi aproape că a anihilat specularea ticăloasă a emoţiilor stârnite de incendiul de la clubul Colectiv. Astfel, din cei peste 30.000 de manifestanţi, doar cinci mii au fost cei care au mai demonstrat în faţa Parlamentului, fără tragerea de inimă de a vandaliza ceva.

    Infiltraţii n-au avut de ales şi au plecat spre vizuinele lor.

    Evident, Ponta a fost informat despre acest incredibil plan de disoluţie a Ţării de ofiţerii patrioţi, fideli Tricolorului. Şi, prin acest articol, doresc să aduc un omagiu profesionalismului şi dăruirii acestor oameni, eroi neştiuţi, care îşi riscă zilnic viaţa pentru Neam şi Ţară.

    Încă odată, prietenia Putin–Merkel şi planurile lor pentru Europa de Est au fost dezamorsate datorită curajoşilor noştri ofiţeri din serviciile secrete.

    Din nefericire, mii de minţi luminate româneşti, scolite pe bani străini, bursieri să le zicem, sunt şi vor fi gata să îşi asculte noii stăpâni în detrimentul Ţării, ai părinţilor şi strămoşilor lor.

    Deşi lipsit de un Executiv legitim, Parlamentul României există, deci democraţia are şansa ei şi, mult mai important, România rămâne aici, ca un ghimpe în coasta duşmanilor ei.

    Ninel PEIA

    Deputat PSD Ilfov

    Doctorand anul III – Academia Natională de Informaţii “Mihai Viteazul”
    vedeti si voi ce este cu chestia asta
    http://www.ninelpeia.ro

    P.S.: În mod firesc, după natura informaţiilor pe care le conţine acest articol, organele de urmărire penală ar trebui să se autosesizeze din oficiu şi să declanşeze o cercetare în rem pentru Înaltă Trădare. Ei, şi atunci, eu cred că vor apare şi dovezile pe care îmi susţin cele de mai sus. Repet, nu este vorba despre nici o teorie a conspiraţiei. Din nefericire, avem de a face cu un pericol real, care nu a fost încă îndepărtat.

  5. mai teminati cu propaganda asta politica de doi lei , of , de nu am mai auzi de voi !!!
    Ati ajuns si pe bloguri acum , dupa ce ati devastat tara ce ati dori , concedii platite in hawaii ? Nu aveti macar un dram de decenta si nu produceti decat spam !

  6. Cred ca are dreptate cand spune ca s-a planificat o lovitura de stat si protestele au fost confiscate de cei care au planuit , insa nu Merkel si nici Putin nu au treaba cu cele intamplate ci , nimeni altul decat odiosul reptiloid pre-istoric SOROS prin puii lui , reptilele raioase care conduc ONG-urile lui SOROS si inghit multi bani aceste infometate ONG-uri .
    Niciodata nu am avut vreo simpatie pentru Ponta , insa , era mai bun Ponta cu guvernul lui , decat reptilele lui SOROS !!!! Totul a fost planificat din timp , pana si-au instalat si guvern , ca presedintele l-au instalat acum un an , dar nu aveau guvernul lor . Acum , tacamul e complet , urmeaza ce oare ???

  7. Oare nu Dumnezeu este cel care ii ia mintile unui “pui de lup” ca sa se vada pe sine mare si sa incerce sa sara la gatul unui “urs”? Sau poate diavolul ii ia mintile si Dumnezeu ingaduie in functie de planurile Sale?
    Legat de faptul ca Turcia provoaca intentionat Rusia:

    “Hakan Fidan este un aliat apropiat al președintelui turc Erdogan și a condamnat intervenția militară rusă în Siria, acuzând Moscova că încearcă să “sufoce” revoluția islamistă din Siria. Mai mult șeful securității turce a cerut ca Statul islamic să deschidă un consulat sau trimită un diplomat la Ankara pentru a se putea discuta situația problema refugiațiilor sirieni, dar și a jihadiștilor care călătoresc în Europa.”
    […]

    Sursa: http://www.napocanews.ro/2015/11/hakan-fidan-seful-securitatii-din-turcia-isis-este-o-realitate-populara-iar-noi-trebuie-sa-l-oprim-pe-putin-sa-nu-striveasca-revolutia-islamica.html

  8. Rusia a lansat, joi dimineata, un val de atacuri impotriva rebelilor sirieni aflati in imediata apropiere a granitei cu Turcia, in zona in care s-a prabusit avionul atacat de turci. Rebelii au catalogat aceste noi bombardamente ca „razbunare” a rusilor.
    http://www.aktual24.ro/razbunarea-lui-putin-val-de-bombardamente-pe-granita-cu-turcia-tensiuni-in-crestere/
    „Fiul lui Erdogan a facut afaceri ilegale cu ISIS”
    http://www.aktual24.ro/razbunarea-rusilor-dau-in-vileag-secrete-fiul-lui-erdogan-a-facut-afaceri-ilegale-cu-isis/
    17 Seconds That Changed The World
    https://syrianfreepress.wordpress.com/2015/11/26/17sec-change-world/

  9. …si MAICA DOMNULUI PLINGE CU TANGUIRE pentru a va intoarce la Adevar …
    vorbiti de curtile altora dar in curtea in care stati nu stiti si nu vreti a sti cum vrajmasul cel potrivnic lucreaza ;
    Astazi si mai mult s a evidentiat acordul spurcatilor de a spurca pina si pe cei mici cu „lunacek ” in scoli
    Dar cine sa vorbeasca dand spurcaciunea pe fata
    patriarh mutenie , episcopii asemeni mutenie …popii mutenie iar Sfintele Lacasuri parca sunt deja lovite din plin de mutenia acestora …
    doar unii Preoti Adevarati si Cinste acestora au strigat precum Sfantul Ioan Botezatorul impotriva lui Irod si Irodiadei de astazi ,aratand spurcaciunea pe fata
    Oare cat ne mai rabda Bunul DUMNEZEU pe acest pamint CAND ATI AJUNS SA I SMINTITI SI PE CEI MICI spre a i spurca ?!
    ” VAI VOUA FATARNICILOR SI FARISEILOR CA SUNTETI PRECUM MORMINTELE VARUITE Dar PLINE DE MIZERIE INAUNTRU
    Vai voua celor care smintiti pe acestia mai mici CA INGERII ACESTORA VAD PURUREA FATA TATALUI MEU DIN CERURI…
    vai de cel prin care vine sminteala ca mai bine ii este a si lega o piatra de moara si a se arunca in mare …”

  10. Daca Rusia „a lansat joi dimineata un val de atacuri impotriva rebelilor sirieni aflati in imediata apropiere a granitei cu Turcia , in zona in care s-a prabusit avionul atacat de turci ” asta inseamna RAZBOI . Ce altceva inseamna daca nu razboi impotriva Turciei care contraataca luptele Rusiei impotriva ISIS ?
    Asta-i razboiul cu Turcia deocamdata , ca doar n-o sa bombardeze Rusia , poporul turc nevinovat de faptele unui discreerat (Erdogan)pus in slujba papusarilor contra Rusiei .
    Rusia a luat si masuri economice , interzicand orice fel de export cu Turcia , deocamdata , apoi nu cred ca relatiile se vor imbunatati vreodata intre Rusia si Turcia , atata timp cat Turcia sustine terorismul si chiar il practica .

      • marin,
        Majoritatea turcilor nu sunt de acord cu politica dusa de Erdogan , iar acum odata cu embargoul economic impus de Rusia , cu atat mai mult se revolta cei care suporta pierderi mari economice din cauza sistarii exporturilor catre Rusia . Multi turci , condamna atacul asupra avionului rusesc si politica dusa de Erdogan , care impreuna cu fiul lui , fac afaceri cu ISIS , in comertul ilegal cu petrol .

      • Pai patidul infiintat de erdogan tocmai a luat 50 % la alegeri , cum vine asta ? Un partid sa ia de unul singur 50 % , si sa afirmam ca erdogan , ala care l-a creat nu are sustinerea poporului , care-i nevinovat …

  11. marin,
    Partidul nu a luat 50% in realitate , ci asa ca si la noi , important nu-i cati voteaza ci , cine numara voturile . Erdogan este omul SUA , pus de oculta prin acelasi Soros care lucreaza tare in Europa . Turcia este o tara de interes strategic pentru NATO , ca si Romania . Nu poporul l-a votat 50% ci oculta , ca si Iohannis . Chiar suntem asa naivi sa-i si credem ??? Se vad faptele , ca de vorbe ne-am saturat . Nu vezi ca acestia toti nu slujesc in interesul popoarelor tarilor respective , ci slujesc interesele straine ???
    Sau crezi ca Erdogan a atacat avionul rusesc asa din propria initiativa ??? Nu cred asa ceva , NATO nu-i deloc strain de acest lucru . Guvernele sunt cumparate , tradatoare si total straine de realitatile tarilor pe care se prefac ca le conduc , ca , de fapt ei executa ordinele ocultei mondiale , iar popoarele sunt subjugate .

    • Maria , adevarul e ca la noi romanii s-au imbulzit sa-l voteze pe iohannis .
      Am fost in comisia de votare , si am numarat voturile , care au fost in proportie zdrobitoare in favoarea potestantului neamt . La fel mi-au spus si alti cunoscuti care au fost in comisii de votare . Aceasta e realitatea , si anume ca omanii s-au lasat manipulati de mass-media si facebook si l-au votat masiv .
      Acum , la turci nu stiu realitatea concreta , asa cum o stiu la noi , insa vad ca popor turc nu protesteaza dupa doborarea avionului rusesc , asa ca ,din pacate, accepta tacit sau nu politica lu erdogan .

  12. Turcii care au protesta ar fi imediat omorati pentru tradare sub deviza Alahu Akbar si ei stiu asta .
    S-ar isca un razboi civil in care ISIS ar fi protagonistii . Apoi Kurzii s.a.m.d.

  13. Stiri mincinoase tip realitatea tv , nu mai cred o iota , minciuni si iar minciuni . Oare cine o fi doborat avionul cu turistii rusi , in Israel si au murit 224 de persoane ?

  14. vt,
    Daca despre mine-i vorba , fac referire la link-ul postat de ‘marin” ,”un avion militar rus a patruns din greseala in spatiul . . . etc , agerpres.ro .

Lasă un comentariu