Mitropolitul Banatului ÎPSS Ioan şi-a aniversat ziua de naştere alături de săracii Timișoarei, la cantina socială nou renovată din Parohia Iosefin

Mitropolitul Banatului ÎPSS Ioan şi-a aniversat ziua de naştere alături de săracii Timișoarei, la cantina socială din Parohia Iosefin, care a fost inaugurată sâmbătă, după ce a trecut prin mai multe renovări.

descărcare (5)

Cantina socială de lângă biserica din Iosefin oferă mâncare, o dată pe săptămână, unui număr de aproximativ 35 de oameni nevoiaşi, bătrâni, în suferinţă, mame cu copii, toţi fără posibilităţi materiale. De obicei aceştia vin şi îşi iau mâncarea acasă, provizii îndestulătoare pentru mai multe zile. O parte dintre oamenii necăjiți primesc mâncarea direct acasă, pentru că aceştia nu sunt deplasabili.

Renovarea cantinei a costat peste 18.000 de lei, s-a refăcut o sală de mese, dar și bucătăria, care a fost și complet utilată, totul cu banii credincioşilor din parohie.

Înaltpreasfinţitul Ioan Selejan, Arhiepiscop al Timişoarei şi Mitropolit al Banatului, alături de alte feţe bisericeşti, a sfinţit cantina şi s-a aşezat la masă cu oamenii, aniversându-şi în acest fel ziua de naştere.

„Este o obişnuinţă. Şi anul acesta când am venit aici, de Ziua Sfântului Ioan, pe 7 ianuarie, am petrecut-o tot între oamenii săraci şi nevoiaşi de la o altă cantină a oraşului, unde, din simbria mea, am oferit o masă la peste 300 de oameni. Mă simt printre oamenii săraci ca la mine acasă. Eu provin dintr-o familie de oameni modeşti şi văd pe chipurile acestor femei chipul maicii mele. De aceea mă simt bine printre cei care văd că au şi ei la ochi câte o lacrimă a suferinţei. De aceea încercăm să-i mângâiem şi încurajăm cât mai mult aceste activităţi care să se desfăşoare în parohiile noastre”, a spus mitropolitul Banatului.

Spaţiul destinat acestei cantine, amenajat în anul 2003, a fost extins în această toamnă, cu acest prilej fiind executate lucrări capitale de renovare şi de igienizare. De asemenea, parohia, prin ajutorul credincioşilor, a suportat toate costurile necesare dotării cantinei cu maşină de gătit performantă, cu frigider, congelator şi cu toate obiectele necesare gătirii şi servirii mesei în condiţii igienico-sanitare corespunzătoare.

Mâncarea gătită la cantina parohiei Timişoara Iosefin ajunge, cu ajutorul voluntarilor şi a unor doamne din Societatea Femeilor Creştin-Ortodoxe din Timişoara, la persoane vârstnice, bolnave şi nedeplasabile, acestora fiindu-le oferite, periodic, alimente neperisabile precum zahăr, ulei, făină, orez sau paste făinoase .

Cantina este situată în Piaţa Alexandru Mocioni nr. 9, din Timișoara, iar în curând ea va oferi câte o masă caldă pe zi şi unui grup de 10 copii din parohie. Cei mici vor putea să-și facă și temele tot aici, la finalul mesei.

Mai multe poze pe: ganduridinierusalim.com

Urmariti va rog si:

Publicitate

4 gânduri despre &8222;Mitropolitul Banatului ÎPSS Ioan şi-a aniversat ziua de naştere alături de săracii Timișoarei, la cantina socială nou renovată din Parohia Iosefin&8221;

 1. Exemplul bun al oamenilor bisericii trebuie făcut cunoscut şi urmat. Este, în primul rând, de datoria mai marilor BOR să dea astfel de exemple şi să-i înlăture din rândurile preoţimii pe cei care sunt un prost exemplu. Nu-mi iese din minte, cum de totuşi, un Teodosie al Tomisului, mai este încă în înalta ierafie bisericească după toate câte s-au aflat despre el! Cum de mai marii BOR nu sancţinează aspru comprtamentul inacceptabil al unor preoţi care pretind „marea cu sarea” pentru o înmormântare, o cununie sau un botez! Ferice de acei slujitori ai Bisericii care-şi fac cu dragoste datoria şi ferice de cei pe care astfel de slujitori îi păstoresc! Bine ar fi ca Biserica să fie în fruntea grelei lupte de însănătoşire a societăţii româneşti!

 2. Chiar si , Teodosie al Tomisului , cu toate pacatele de care este acuzat , a facut astfel de cantine si locatii de intrajutorare a saracilor si batranilor , in zona Neamtului si Sucevei , am vazut cu ochii mei , aceste locatii . Imi spunea un calugar batran de la o manastire din Suceava , sa nu gandim rau despre o persoana pe care o stim ca face lucruri caruia ii aduc dispret si despre care credem ca e cel mai mare pacatos (comparativ cu noi ) pentru ca NOI , nu cunoastem adevarata lui fata , atunci cand se roaga lui Dumnezeu pentru propriile pacate si nici nu stim cum reactioneaza insusi Domnul , la rugaciunile acestuia !!!
  Am gandit si mi-am zis : Asa este ! Nu stim acest lucru . Nimeni nu stie cum ma rog eu , in casa mea , singura , in miez de noapte , cate lacrimi vars pentru pacatele mele , asa ca nici eu nu cunosc aceste aspecte , cand e vorba de altcineva .
  Este ceea ce am invatat de prin manastirile la care m-am dus , de la parinti imbunatatiti , batrani cu experienta si traire duhovniceasca si nu regret , le multumesc , ca mi-au dat sfaturi bune .
  O spun din toata inima , fara patima si fara alte interese , decat spre folosul nostru al tuturor , sa iubim preotii nostri asa cum sunt , pentru ca ei au mai ramas , singura mangaiere de care se mai bucura acest popor !

 3. Nu tot ce se spune in presa despre slujitorii Bisericii este adevarat.Si ce bine este ca- INCA!-ii mai avem chiar si pe acesti preoti-fara de care nu ne putem mintui.Numai cel slab se sminteste de pacatele fratelui sau…Sa ne rugam cu dragoste si cu rabdare pentru cei incercati de patimi-preoti sau mireni.Sa nu mai ingrosam si noi rindul cirtitorilor.Gura ar trebui sa aiba -in acest sens-lacat.
  Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s