In timp ce STATUL inchide unitatile medicale si alunga cadrele medicale din tara, BISERICA ORTODOXA ROMANA infinteaza clinici si spitale

Arhiepiscopia Sibiului a înființat un centru modern de recuperare neuro-motorie şi de consiliere psihologică, unde serviciile sunt oferite gratuit pentru persoanele adulte cu venituri modeste. Centrul poartă numele Sfântului Nectarie, este situat pe stada Xenopol nr.26 și a fost sfinţit luni, 9 noiembrie, de ÎPS Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.

centru-medical-arhiepiscopie-800x533

Centrul de recuperare neuro-motorie de tip ambulator “Sfântul Nectarie” al Arhiepiscopiei Sibiului este situat în vecinătatea Catedralei mitropolitane, pe strada A. D. Xenopol şi oferă servicii de tratament kineto-terapeutic, logopedie şi consiliere psihologică. Personalul calificat pentru astfel de servicii va oferi tratament de specialitate şi consiliere persoanelor cu venituri reduse, familiilor şi copiilor care au nevoie de aceste servicii şi nu au posibilităţile materiale să plătească pachetele de tratament la alte clinici.

Centrul se adresează persoanelor adulte, cu afecţiuni loco-motorii şi cu alte probleme medicale, al căror venit lunar este mai mic de 750 de lei. Afecțiunile tratate sunt sechele cauzate de accident vascular, afecțiuni reumatismale, hemipareze, tetrapareze spastice, polinevrite sensitivo-motorii, afecțiuni neuro-musculare, scolioză, spondiloză cervicală etc.

Admiterea în centru se face în limita locurilor disponibile, iar pacienții trebuie să aibă recomandarea unui medic specialist (scrisoare medicală/bilet de ieșire din spital, în care sunt menționate serviciile de recuperare de care are nevoie beneficiarul).

Programul cu publicul este luni, miercuri, vineri – între orele 9.00 – 13.00, iar marți – între orele 12.00 -16.00 . Detalii pot fi obținute la tel. 0269/701280, în timpul programului cu publicul. – sibiu100.ro

Prima unitate cu paturi a Bisericii Ortodoxe Romane, si anume Spitalul Providenta din Iasi, se va deschide la sfarsitul acestui an de catre  Mitropolia Moldovei si a Bucovinei. Aici vor fi ingrijiti oameni nevoiasi si loviti de boala.

Spitalul+are+43+de+paturi+pentru+bolnavii+saraci_76531

Preotul Ion Serban, consilier pentru activitatea medicala din cadrul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, a declarat ca lucrarea „face parte din opera social-filantropica a bisericii. Serviciile socio-medicale  vor fi gratuite pentru familiile sarace, cu multi copii, copii cu handicap sau pentru monahii din manastirile sarace”, a explicat preotul Ion serban. In ceea ce priveste calugarii si calugaritele, preotul serban a precizat ca Mitropolia se confrunta cu multe cazuri, fapt pentru care aceasta plateste asigurarea de sanatate, desi  ar fi corect ca si acesti oameni sa beneficieze de ajutor social. Spitalul este structurat pe mai multe niveluri si a avut ca model un spital cantonal din Elvetia, proiectul fiind sustinut de binefacatori din tara si din strainatate. Unitatea dispune de 43 de paturi, repartizate in rezerve de cate 1, 2, 3, 4 paturi, fiind toate dotate cu grupuri sanitare.

Spitalul are si un bloc operator, cu o instalatie cu flux laminar ce asigura filtrarea superioara si conditionarea aerului in acesta, si care dispune de doua sali de operatie, salon postoperator comun si departament de anestezie-terapie intensiva. La demisol si parter sunt amenajate cabinete de consultatie de tip ambulatoriu, in special pentru sectiile cu paturi pentru care se doreste spitalizarea: oftalmologie, chirurgie generala, ortopedie traumatologie, medicina interna si cardiologie, recuperare medicala, medicina fizica, kinetoterapie. Unitatea ofera deja unele servicii pentru specialitati si cazuri care nu necesita internare si care pot fi rezolvate in maximum 12 ore, in specialitatile oftalmologie, chirugie generala, ortopedie, medicina interna si cardiologie, urologie, pediatrie, recuperare medicala.

Pentru serviciile aflate in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate se percepe coplata la un nivel acceptabil pentru cine poate plati. Coordonatorul proiectului, dr. Vasile Cepoi, a informat ca aici vor lucra  12 medici de diferite specialitati, 26 de asistente si alti coordonatori.  De asemenea, maicutele care vor sa ajute oamenii sarmani vor beneficia de pregatire de specialitate.

» Servicii medicale
Serviciile paraclinice care se efectueaza  sunt: analize de laborator, radiografii, mamografii, ecografii de abdomen, pelvis, parti moi de cord, pentru adulti sau copii, electrocardiograme, electroencefalograme, probe de efort, citoscopii, litotritii extracorporale, multe dintre ele numai pe baza biletului de trimitere.  Spitalul are  bucatarie proprie, spalatorie si un generator de mare putere. Dr. Vasile Cepoi a subliniat ca spitalul are angajat personal medical de specialitate si cadre medii pentru fiecare specialitate. – romanialibera.ro

Poate citind aceste randuri se trezesc si postacii manipulati de presa central si retelele de socializare, care nu mai contenesc cu sloganul mizerabil inventat de ateisti: „Vrem spitale, nu catedrale!”

Urmariti va rog si:

Video. George Grigoriu demoleaza minciunile mass-media referitoare la BOR

12 gânduri despre &8222;In timp ce STATUL inchide unitatile medicale si alunga cadrele medicale din tara, BISERICA ORTODOXA ROMANA infinteaza clinici si spitale&8221;

 1. In primul rand multumim pentru articolul informativ si BOR-ului care s-a ocupat de construirea acestor spitale pentru cei saraci adusi in aceasta situatie de Guvernele care au tradat aceasta tara de 26 de ani.Cei care au schilodit sufletul a multor oameni si mai ales al tinerilor care au crescut fara credinta sa-i vedem ce mai sunt capabili sa scorneasca.Si la ora actuala Guvernul raspunde tot ONG-urilor si jefuitorilor de tara,chiar la numirea in funcii ale oamenilor care ar trebui sa fie interesati de situatia tarii nu oameni alesi cu „RECOMANDARI”.
  Dumnezeu fie cu voi toti care aveti grija de acest popor napastuit!

 2. Ati uitat sa amintiti ‘Clinica’ de la Dorna Arini, patronată de IPS Teodosie inchisa astazi de pompieri…..’abuziv’ presupun.

 3. 10 Noiembrie 2015 – Nadas -Romania: Ce face Noua Securitate aka SRI????

  „CAZUL NADĂȘ – SOLIDARITATEA ROMÂNEASCĂ ÎN ACŢIUNE ÎMPOTRIVA MAFIEI INTERNAȚIONALE ŞI A AGENŢILOR LOR DIN STATUL ROMÂN.
  Postul Realitatea TV a programat emisiunea specială pentru Duminică 15 noiembrie ora 21:00 când va avea un car de reportaj la Nadăș pentru o emisiune pe viu de la fata locului și din Studio.

  Ce se întâmplă la Nadăș se întâmplă în toată Țara de 25 de ani, la diverse nivele de complexitate.”

 4. Acesti JANDARMI TREBUIE SA RASPUNDA PENTRU NEDREPTATEA FACUTA OAMENILOR IN FAVOAREA HOTILOR.
  UNITA SI HOTARATA TREBUIE SA FIE TOATA SUFLAREA ROMANIEI!

 5. exemplele continua cu Petru Voda si Valea Plopului, unde multi batrani si copii sunt ingrijiti si copiilor li se ofera o educatie adecvata, in timp ce in centre de plasament apartinand statului multi copii sunt abuzati, violati, traficati, infometati, e.t.c, iar la virsta majoratului cand parasesc aceste centre de plasament, devin infractori, oameni ai strazii s.a.m.d.

 6. Iasul este plin de astfel de unitati de ajutorare a saracilor , azile , cantine pentru saraci , unde se hranesc zilnic sute de oameni , manastirea Hadambu pune mese cu mancare de cateva ori pe zi tuturor vizitatorilor si grupurilor care vin la manastire , la fel si la manastirile de la Neamt , apoi , Mitropolia Moldovei a construit un spital (Providenta ) modern dotat cu toata aparatura necesara tuturor tratamentelor , din banii Mitropoliei si din donatii ale altor manastiri din Grecia si din alte comunitati ortodoxe , insa mass-media romaneasca care apartine Ocultei cat si lepadaturile din strada care erau platite sa urle impotriva Bisericii , nu cunosc aceste aspecte pentru ca Biserica nu face acte de caritate , cu trambita pe umar , pentru ca trebuie sa faci fapte bune in tacere si smerenie , nu spre lauda , una din conditiile de baza in Ortodoxie , atunci cand ajuti semenii .
  Dar de unde sa stie lucrurile acestea un Moise Guran , un Cristian Tudor Popescu , un Lucian Mandruta si toti urlatorii strazii de doi lei ????
  In toata Moldova sunt astfel de unitati de ajutorare infiintate de Patriarh in toate manastirile si multe parohii , inca de cand era mitropolit la Iasi , continuate de IPS Mitropolit Teofan al Moldovei . Toti saracii Moldovei sunt hraniti si ajutati de Biserica , altfel , bietii ar fi murit in masa , din „grija „ce le-o poarta Guvernele Romaniei si mass-media !
  Frumusetea credintei ortodoxe romanesti , omenia si ospitalitatea Poporului Roman sunt bine cunoscute si de catre strainii care sunt uimiti de caracterul si bunatatea romanului care a fost educat din totdeauna de Biserica in acest scop . Biserica de asta se ocupa , de slujire si devotament fata de Dumnezeu si fata de semeni !!! Biserica Ortodoxa ocupa locul unu in lume din punct de vedere moral , educational , si de intrajutorare a celor napastuiti , pentru ca Biserica este condusa de insusi Hristos si nu ar putea exista altfel !!!

  • Doamne ajută, Maria! Mă bucur să citesc din nou comentariile tale. Așa este, în tot ce ai enumerat mai sus. Tocmai aici este „problema” acestor antihriști – omenia noastră, dragostea, credința, sacrificiul, cinstea, familia, unitatea. Sunt daruri și arme de la Bunul Dumnezeu spre paza și mântuirea noastră. Cu așa ceva în suflet, cu Sfânta Treime în noi, antihriștii nu se pot apropia.

   „Ei” și acum, după sute de ani, luptă tot pe plan material. Nici acum nu au învățat că Dumnezeu este cu noi, și dragostea Lui trece dincolo de planul material.

   În curând o să avem și noi la Biserică o Trapeză. Uraaaa… 🙂 Abia aștept.

 7. Inca un aspect pe care multi nu-l cunosc este faptul ca tot clerul calugaresc , ierarhii , poarta aceleasi haine negre si sosoni in picioare iarna , (asa l-am vazut pe Patriarh intr-o iarna ), din pasla , iar salarul primit de la Guvern , il doneaza acolo unde este nevoie , iar ei , mananca mancare de post , imbraca aceleasi haine si se roaga pentru toata omenirea de pe pamant inclusiv pentru hulitori !

  • Iar in grecia Biserica ortodoxa da si terenuri agricole in arenda celor fara venituri ca sa poata supravietui, intrucat si acolo ca si la noi politicieni au nenorocit pe ft multi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s