Sfantul Nectarie a salvat un tanar dintr-un accident rutier

Mamă, în timpul când mă dădeam peste cap cu mașina, mi-a apărut un moșuleț cu barbă albă, care mi-a zis: «Băiete, spune-i mamei tale atât: Nectarie!». Mamă, ce a vrut să zică moșul din imaginația mea?”.

Să vă povestesc o mare minune a Sfântului Nectarie. O cunoștință s-a îmbolnăvit și s-a internat la un spital la Iași. Acolo, doctorița venea la vizită. Bătrâna, fiind o fire credincioasă, citea Acatistul Sfântului Nectarie. Într-o zi, îi spune doctoriței: Vă rog să citiți și dumneavoastrã această cărticică, să vedeți ce frumoasă este. Doctorița nici nu s-a uitat, spunând că nu are timp. Bătrâna, la fiecare vizită a ei, a tot insistat. Sătulă fiind de vorbele bătrânei, a luat aceastã cărticică, aruncând-o pe un birou. După câteva zile, având un moment de respiro, zice: Să citesc și eu să văd ce scrie aici, dacă tot a insistat bătrâna aceea.

În momentul când a terminat de citit Acatistul Sfântului Nectarie, telefonul a sunat pe birou, anunțând doctorița că singurul ei copil a avut un accident foarte grav. Plecând spre București, unde avusese loc accidentul, ajunge în spital la băiat care, bandajat fiind și conștient, pentru că mașina era zob, îi spune doctorului care îl îngrijea: Vreau să rămân cu mama.

Mamă-sa, doctorița, se așază pe pat și spune: Ce vrei să-mi spui, dragul mamei?, iar el zice: Mamă, în timpul când mă dădeam peste cap cu mașina, mi-a apărut un moșuleț cu barbă albă, care mi-a zis: «Băiete, spune-i mamei tale atât: Nectarie!». Mamă, ce a vrut să zică moșul din imaginația mea?. Mama și-a dat seama că sfântul i-a scăpat băiatul de la moarte, și a devenit o bună creștină din acel moment.

Oameni buni, nu uitați: fãră rugăciune nu reușim! Dumnezeu să vă ajute pe toți cei care sunteți în necazuri și boli, sper ca povestioara mea adevărată să vă aducă pe calea bună. Mi-a fost povestită de preotul duhovnic de la Mănăstirea Bujoreni, părintele Atanasie, iar lui i-a povestit-o chiar doctorița. Dumnezeu cu voi toți!

(Liliana)

(Sfântul Nectarie, vindecări miraculoase, Ediție îngrijită de Ciprian Voicilă, Editura Areopag, București, 2012, pp. 118-119) – doxologia.ro

Alte minuni de la dragul nostru Sfant Parinte, puteti gasi la categoria: Sfantul Nectarie

Publicitate

2 gânduri despre &8222;Sfantul Nectarie a salvat un tanar dintr-un accident rutier&8221;

 1. Minune este ptr cel necredincios.
  Ptr cel care este obisnuig cu prezenta Sf Treimi,a Maicii Domnului,a sfintilor si preotilor in viata lor „minunea” este un lucru firesc.

  Acum 2ani am ramas fara serviciu iar la scurt timp sotia a ramss insarcinata.
  A dus sarcina mai departe pana la final desi ne-a fost foarte greu.
  De cand s-a nascut fata multe s-au schimbat.Am un serviciu bun,desi foarte consumator de energie.Am o afacere in acelasi timp cu potential de dezvoltare mare de care se ocupa sotia mea.
  Am sperat la Domnul si la Maica Lui cu toti sfintii ca vor avea grija de noi…si iata ca „minunea” s-a intamplat.

  Anul trecut incepusem serviciul de o luna.
  Eram pe centura orasului,acordam prioritate unei masini aflate in fata.Eram cu colegul meu de serviciu,nou si el.Din spate a venit o duba si ne-a lovit cu o forta greu de imaginat,era in plina viteza.Am intrat in masina din fata.Cu cateva clipe inainte de a fi loviti am simtit ca ceva se va intampla,am ridicat capul si m-am uitat in oglinda retrovizoare si am vazut masina care vine in viteza.Singura mea reactie a fost de a ma propti in volan,nu am apucat decat sa scot un sunet catre colegul meu care s-a lovit la cap si a sangerat abundent.
  Amandoi insa ne-am revenit dupa 3 saptamani.Nu am vrut sa ma duc la spital desi membrii echipajului de politie si colegul meu inainte de a fi luat au insistat sa merg la investigatii si…m-am dus.

  Cand m-am dat jos din masina si am vazut-o am ramas fara reactie…Loganul cel nou devenise fara portbagaj,care intrase era intr-o parte si nu mai avea bot.A fost dauna completa.
  Nu am fi ramas in viata daca ingerul pazitor nu ar fi avut grija de mine.
  Sau chiar Maica Domnului…sau poate chiar insusi Hristos Domnul.

  Anul acesta un TIR a intrat peste mine intr-o intersectie la giratoriu si mi-a facut partea stanga a masinii de nerecunoscut.Si iar am simtit prezenta unei forte supraomenesti care a facut ca totul sa se termine fara a-mi pierde viata.

  CRED Doamne,ajuta necredintei mele !

 2. Doamne ajută!
  Sunt o mamica cu doi copii mici si, din pacate, sunt cam bolnava. Ma rog cum pot eu, nu mult si nu tare. Dar Dumnezeu m-a auzit si nu pot multumi pentru cat ajutor am primit pana acum. Am avut parte de multe intamplari frumoase dupa micile mele rugaciuni, de-a lungul timpului. Dar ce am intampinat intr-o noapte, desi renuntasem la a mai citi acatiste in acele zile, im special a Sf. Nectarie, m-a facut sa imi dau seama ca Dumnezeu nu ma lasa si El stie cum e cararea mea iar eu trebuie doar sa Il iubesc.
  Am visat ca ma sting, ca pic de pe picioare, ca mor. Iar acolo, unde trebuia sa cad, pe langa un perete, era un batranel imbracat in haine preotesti negre si cu barba alba, statea pe scaun. Acesta m-a impins cu mana lui inapoi. Atunci m-am si trezit iar eu abia respiram. 2 ore mi-a luat sa imi revin. Abia respiram. Era sa mor in somn. Nu am inteles atunci ce mi s-a intamplat desi tot imi rula in cap imaginea cu acel preot impingandu-ma inapoi. Eram socata ca stiam ca puteam muri. In urmatoarele zile am citit despre o minune in care se spunea ca a aparut acel preot imbracat in haine negre si cu parul si barba albe in somn la cineva si mi-a sarit gandul la intamplarea mea. Desi am iconita Sfantului Nectarie in ochii mei zilnic, nu il stiam prea bine batranel. Am cautat poze cu Sfantul pe internet si mi-a aparut exact cum aparuse si in visul meu. ♡
  DA, Sfantul meu Nectarie m-a ajutat din nou! Pentru ca a mai facut-o cu un diagnostic de cancer la san iar la ultimul control nu s-a mai gasit nimic de natura oncologica.
  Acum am o alta problema mare dar sunt cu nadejde ca voi fi ajutata pentru copilasii mei.
  Doamne ajuta tuturor si multa credinta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s