Soldaţii marinei ruse au dat prima lor bătălie cu ISIS-ul de la staţionarea în Siria

Soldaţii marinei ruse au dat prima lor bătălie de la staţionarea în Siria, au dezvăluit, joi, sursele militare şi de informaţii ale Debkafile. Brigada 810 a marinei ruse a luptat alături de armata siriană şi forţele speciale ale Hezbollah în cadrul unui atac asupra forţelor Statului Islamic la baza aeriană Kweiris, situată la est de oraşul Alep.

Trupe în Homs, Siria

Această operaţiune contravine asigurărilor date în 21 septembrie de preşedintele rus Vladimir Putin premierului israelian Benjamin Netanyahu, anume că forţele ruseşti din Siria sunt acolo doar pentru a apăra interesele Kremlinului şi că nu se vor implica în lupte alături de armata siriană, gruparea Hezbollah sau trupele israeliene.

Forţa ISIS (numele sub care mai este cunoscut grupul jihadist Statul Islamic) care apără baza aeriană Kweiris este dominată de luptători ceceni aflaţi sub comanda lui Abu Omar al-Shishani, considerat a fi unul dintre principalii comandanţi ai organizaţiei teroriste în ultimii doi ani. Al-Shishani, în vârstă de 27 de ani, provine din enclava cecenă Pankisi din Georgia, la fel precum mulţi alţi luptători care s-au alăturat Statului Islamic începând cu 2012.

Totuşi, atacarea luptătorilor ceceni nu este singurul motiv al implicării soldaţilor ruşi în atacul asupra bazei aeriene. În 11 septembrie, Debkafile a prezis că prima misiune rusească în Siria va consta în întreruperea asediului desfăşurat de rebelii sirieni asupra oraşului Alep, cel de-al doilea oraş ca mărime al Siriei.

Fiind primul lor pas, ruşii vor trebui să împiedice blocarea Autostrăzii nr. 5, care leagă Alep de Damasc şi să o menţină deschisă pentru întăririle şi echipamentele militare care sosesc pentru armata siriană aflată în oraş.

Ofensiva pentru recâştigarea controlului asupra bazei aeriene Kweiris, căzută în mâinile luptătorilor ISIS la jumătatea lunii iunie, este primul pas în implementarea planului operaţional al Rusiei pentru zona oraşului Alep.

Între timp, rapoartele care apar, în principal în SUA, sugerează că Putin – dezamăgit de ezitarea administraţiei Obama de a cere forţei sale aeriene să colaboreze cu Rusia în lupta contra ISIS – va încerca să îl convingă pe liderul american să îşi schimbe opinia atunci când se vor întâlni pe marginea Adunării Generale a ONU în 28 septembrie.

Conform surselor Debkafile, aceste rapoarte au fost răspândite pentru a ascunde criza serioasă existentă în ceea ce priveşte războiul SUA împotriva Statului Islamic.

În timp ce Rusia a trimis soldaţi şi arme avansate în Siria, creând baze şi lansând acţiuni ofensive, acţiunile americane împotriva ISIS au suferit o lovitură puternică prin decizia generalului John Allen – cel care a fost ales de Obama pentru a construi planul de luptă împotriva Statului Islamic – de a se retrage la începutul lunii noiembrie.

Surse apropiate de general au fost citate ca făcând referire la nemulţumirea acestuia faţă de modalitatea Casei Albe de a aborda războiul şi faţă de eşecul acesteia de a oferi resurse potrivite.

Faptul că forţele ruseşti au lansat primul atac asupra ISIS la scurt timp după anunţul viitoarei demisii a lui Allen, arată că Putin nu aşteaptă cooperarea americanilor în războiul contra teroriştilor islamişti.

Pentru prima dată în 41 de ani, de la războiul de uzură din 1974 împotriva Forţelor de Apărare Israeliene asupra Înălţimilor Golan, soldaţii ruşi luptă alături de forţele siriene. De asemenea, este pentru prima dată când o putere mondială precum Rusia alege să lupte alături de un grup terorist recunoscut, precum Hezbollah.

Un raport complet asupra activităţii militare şi a obiectivelor strategice ale Rusiei în Siria, şi un rezumat al discuţiilor dintre Putin şi Netanyahu la Moscova, vor fi publicate de website-ul Debkafile în 25 septembrie. – epochtimes-romania.com

Americanii au incercat cat au putut sa traga de timp, au schimbat genaralul „insarcinat cu actiunea ISIS”, le-au ordonat grecilor si bulgarilor sa nu permita accesul avioanelor militare rusesti in spatiul lor aerian, Grecia refuzand treaba aceasta, acum prin Benjamin Netanyahu, premierul israilean, va incerca din nou sa convinga Moscova sa o lase mai moale.

Interesele iudeo-americane sunt puse in pericol, daca nu mai pun mana pe Siria, nu mai ajung nici in Iran si bye, bye resurse gratis. bye, bye revigorare a economiei americane. Tare sunt curios ce vor mai inventa papusarii, ce miscari de propaganda vor mai duce pentru a putea convinge opinia public ca ce face Rusia e total gresit si ei trebuie sa-i opreasca. Probabil asocierea asta cu fortele Hezbollah, poate fi exploatata sau inventeaza ca Iranul sprijint de Rusia nu respecta acordurile nucleare, ramane de vazut, dar situatia se inrautateste cu fiecare zi.

2000 de soldati rusi asteapta sa plece spre Siria pentru a sprijini regimul Bashar al-Assad in lupta cu gruparile teroriste sprijinite de SUA si acolitii ei

Publicitate

Un gând despre &8222;Soldaţii marinei ruse au dat prima lor bătălie cu ISIS-ul de la staţionarea în Siria&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s