Criza refugiaților. Încăierări la granița cu Croația. Harta migrației

Mulțimile de imigranți s-au încăierat cu poliția croată în cel puțin două locuri de-a lungul graniței cu Serbia, in tentativa de a intra în Uniunea Europeană.

Au trecut prin linile de poliție la Tovarnik și Bezdan, după ore de așteptare în plin soare. Cel puțin 9.200 de migranți au intrat in Croația, de cand Ungaria si-a închis granița, au declarat oficialii.

Ministrul de Interne al Croației a declarat că țara este „absolut plina”. Liderii UE vor organiza un summit de urgență săptămâna viitoare pentru a discuta despre criza.

Președintele Croației a cerut armatei să fie pregătită pentru a proteja granițele de „migrația ilegală”,  a raportat agenția de știri de stat Hina.

Oficialii spun ca migranții trebuie să aplice pentru azil sau vor fi tratati ca imigranți ilegali. În conformitate cu reglementările UE, refugiații trebuie să se înregistreze și sa ceara azil în primul stat membru unde ajung. Ministrul de Interne Ranko Ostojic a spus că Croația va închide granița cu Serbia, dacă inca 8000 de imigranți vor intra intr-o singura zi.

Migranții au început sa ia drumul Croatiei, miercuri, dupa ce Ungaria a sigilat marti granița de sud cu Serbia.

A migrant and a policeman run during a stampede to board a bus in Tovarnik, Croatia (September 17, 2015)

Migrants push policemen during a stampede to board buses in Tovarnik, Croatia September 17, 2015.

A migrant lifts a crying baby as he waits to board a bus in Tovarnik, Croatia, September 17, 2015

Au fost scene haotice, cel puțin la două puncte de trecere a frontierei oficiale dintre cele două țări, joi, după ce oficialii croați au fost copleșiți de numărul de sosiri.

Corespondenții au descris situația de la gara din Tovarnik ca fiind un haos total, după ce mai multe mii de imigranți care au trecut din Serbia, au fost tinuti pe loc de polițiști. Poliția croată în cele din urmă a cedat sub presiune.

Toată dimineața câteva mii de oameni au așteptat în căldură în speranța unui tren care sa-i duca in Nord spre detinatia mult dorita Germania.
În jurul prânzului am văzut un grup de tineri care se mobilizau pentru un protest.

La început, au încercat să meargă spre Zagreb pe linia de cale ferată, dar au fost întorsi de către poliție. Apoi au inaintat catre cordonul de polițisti pe drumul de lângă gară. Pentru aproximativ o oră, s-a scandat „Lasati-ne sa plecam!”. În cele din urmă poliția a permis unor femei și copii să treaca.

Au urmat scene de haos. Barbatii au încercat să împingă cordonul de politisti. Copiii au devenit separati de părinți.
Poliția nu a recurs la forță. Nu au fost folosite bastoane sau gaze lacrimogene. Ei au încercat să împingă mulțimea înapoi, dar nu au putut preveni nebunia. Am văzut sute de oameni care se impingeau printr-un gard de sârmă desfasurat spre drumul principal. Pe drum, un bărbat a suferit un atac de cord.

O combinație de tineri furioși, un numar mare de oameni și lipsa oricarui plan coerent al UE, au produs scene de haos total în Europa.

La trecerea de la punctul nordic dintre Croația și Serbia, Dunărea desparte Batina, pe partea croată a frontierei, de orașul sârbesc Bezdan. Lucy Williamson de la BBC a asistat, cum mii de migranți trec peste pod și prin frontiera în Croația și UE.

Multi dintre migranții au declarat că intenționează să meargă in Slovenia, vecina Croației de la nord. Joi seara, poliția slovenă a declarat că a oprit un tren care transporta aproximativ 200 de refugiați la Dobova la granița cu Croația.

Slovenia, ca si Ungaria, care se află de asemenea în zona Schengen, au declarat că nu vor permite Sloveniei sa fie un „coridor” catre alte țări din UE.

Mass-media din Ungaria a raportat faptul că zeci de migranți au trecut din Croația în Ungaria, pe la Illocska, evitându-se astfel gardul de la frontiera Ungariei cu Serbia. Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto a declart că țara va extinde gardul de-a lungul graniței cu România.

Migrants who have pushed through the police line on Croatia border at Bezdan (17 September 2015)

Map showing main migrant route north from Turkey to Germany

Miercuri, autoritățile maghiare au folosit tunuri de apă și gaze lacrimogene la granița cu Serbia, pentru a opri sute de imigranți care fortau sa treaca frontiera.

Un oficial important al  Organizației Națiunilor Unite pentru drepturile omului, a declarat că imaginile de la frontiera au fost „cu adevărat șocante”.

Zeid Ra’ad al-Hussein a declarat că a fost îngrozit de acțiunile autorităților maghiare, dintre care unele „clar încălcau  drepturile internaționale”.(Dar oare acesti migranti nu incalca nici o lege, au dreptul sa intre cum vor peste tot???)

Separat, joi, președintele Consiliului European, Donald Tusk a anunțat ca un summit de urgență va avealoc la 23 septembrie, privind migrația.
Parlamentul European a votat să sprijine planurile pentru relocarea obligatorie a 120.000 de refugiați din zona UE, dar miniștrii de interne din țările UE, nu au fost până acum în măsură să ajungă la un acord cu privire la acest plan.

Alte dispozitii:

 • Germania a extins controalele de la frontierele cu Austria si Republia Ceha.
 • Șeful agenției germane responsabil de migrație și refugiați a demisionat, invocând motive personale.
 • Autoritățile din Paris, Franța, 500 de migranți aflati in tabere formate din corturi au fost mutati, oferindu-le cazare în altă parte.
 • Bulgaria trimite trupe suplimentare la granița cu Turcia, în cazul in care fluxul de refugiati continua, ministrul bulgar al apărarii, a declarat ca sute de migranți sunt blocați în apropiere de orașul turc Edirne, aproape de granița cu Bulgaria și Grecia.
 • Transportul feroviar austriac din Ungaria, care era suspendat din 10 septembrie, va urma sa-si reia activitatea normala incepand  de vineri.
 • Prim-ministrul ceh a indicat că țara sa ar putea oferi în mod voluntar azil pentru aproximativ 10.000 de refugiați – mult mai mult decât Republica Cehă fusese initial de acord sa primeasca.

Schengen

bbc.com

Tot adevarul despre migratia masiva din ultima vreme, puteti afla citind articolele de la categoria: Criza imigrantilor

Publicitate

14 gânduri despre &8222;Criza refugiaților. Încăierări la granița cu Croația. Harta migrației&8221;

 1. Ce fac niste tampiti:
  – VIDEO EXCLUSIV. Primele corturi pentru refugiaţi din România
  http://bit.ly/1LqC95D

  – CFR primește bani în plus pentru reparații de urgență, în contextul crizei refugiaților
  http://bit.ly/1KolRbd

  – Ministerul de Interne anunta unde va amplasa INCA O TABARA pentru refugiati
  http://bit.ly/1Mkb9Dt

  Ce fac niste oameni cu cap:
  – Ungaria este tot mai hotarata. A trimis BLINDATELE la granita
  http://bit.ly/1QQIuau

  – Ungaria explica guvernului Ponta: „Ne APARAM propriul teritoriu, dupa cum in 1.000 de ani l-am aparat si pe al Europei”
  http://bit.ly/1LqCchN

 2. Cred ca despre asta se tot vorbea ca incepand din luna septembrie anul acesta , papusarii vor pune la cale ceva inspaimantator si nimeni nu-si dadea seama ce va fi .
  Acum stim ca invazia musulmana in Europa a fost aranjata de acesti dementi incat un intreg continent nu poate opri acest flagel . Ungaria s-a dovedit cea mai capabila tara , care poate sa-si apere teritoriul de invazie , datorita conducatorilor care , cu fermitate s-au opus planului diabolic al sionistilor , chiar daca este membra UE si in spatiul schengen , si-a securizat granitele ca pe timp de razboi .
  Dar este cu adevarat un RAZBOI . Un razboi de INVAZIE musulmana , dirijata , controlata de sionistii papusari din SUA si Marea Britanie , avand omul de legatura devotat si supus , in persoana Angelei Merkel , care lucreaza in Europa si sprijina invazia in toate statele , prin impunerea de catre UE a unui numar stabilit dinainte pentru fiecare stat .(Merkel hotaraste soarta statelor membre din UE , omul papusarilor si a lui Soros)
  Asa cum Ungaria se opune sa umple tara cu musulmani la comanda , tot asa si Romania ar putea s-o faca mai ales ca nu suntem in schengen . Dar , cum s-o faca avand in fruntea celor doua Ministere (Interne si Externe , Oprea si Aurescu ) doi tradatori vanduti care datorita politicii de supunere , vor islamiza Romania .
  Declaratiile publice a celor doi , sunt clare , impotriva Poporului Roman si impotriva Romaniei .

 3. Hai sa plangem de mila „refugiatilor”, si sa ne tavalim pe jos in spasme de drama lui Aylan. Despre astfel de „subiecte” de ce nu se aude nimic in presa mainstream?
  – Un slătinean a fost ucis în Iltalia de imigranţi tunisieni, în timp ce iubita îi era violată
  http://bit.ly/1KZqEmT

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s