Pregatirile pentru Al treilea razboi mondial continua

Alianţa Nord-Atlantică a iniţiat luni, în Marea Nordului, unul dintre cele mai ample exerciţii antisubmarine, invitând, în premieră, Suedia, pe fondul tensiunilor în creştere cu Rusia.

Tensiuni în creştere cu Rusia: Nave militare NATO fac ample exerciţii antisubmarin în Marea Nordului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Douăsprezece nave militare, din 11 ţări, participă la exerciţiul „Dynamic Mongoose”, care va consta în manevre de apărare antisubmarin într-una dintre cele mai ostile mări – unde sunt canioane acvatice şi curenţi puternici.

Tensiunile dintre Alianţa Nord-Atlantică şi Rusia s-au accentuat pe fondul crizei din Ucraina, iar ţările baltice se tem că vor deveni ţintele Moscovei.

Finlanda a depistat un submarin neidentificat în largul coastelor sale săptămâna trecută, în timp ce Letonia detectase luna trecută un submersibil rus în apropierea apelor sale teritoriale.

„Rusia are dreptul să utilizeze mările aşa cum îl avem şi noi”, a declarat amiralul american Brad Williamson, comandantul exerciţiului NATO. „Însă incidentele la care am asistat recent nu sunt în conformitate cu reglementările internaţionale şi au stârnit preocupări. Exerciţiul actual nu este o ripostă, dar are o anumită relevanţă”, a spus Williamson, aflat la bordul navei militare USS Vicksburg, care coordonează manevrele militare.

Ţările nord-europene au criticat dur Rusia luna trecută, catalogând-o drept o mare ameninţare la adresa securităţii regionale. – mediafax.ro

NATO, exercitii militare ample in Europa – zeci de mii de soldati sunt implicati

Mii de soldati din statele membre NATO si aliatii lor au inceput, luni, trei ample exercitii militare in Europa.

Estonia organizeaza cel mai mare exercitiu militar de pe teritoriul sau, scrie Russia Today.

Operatiunea se numeste Siil-2015 si implica 13.000 de soldati, inclusiv 7.000 de rezervisti precum si membri ai Ligii Estoniene de Aparare, formata din voluntari.

Siil-2015 dureaza pana in 15 mai si reuneste forte din SUA, Marea Britanie, Germania, Lituania, Letonia, Belgia, Polonia si Olanda, pe langa cele ale tarii gazda. Trupele americane, ce stationeaza in Estonia in cadrul operatiunii de antrenament Atlantic Resolve, au la dispozitie patru tancuri Abrams pentru exercitii. De asemenea, la exercitii participa unitati aeriene britanice, belgiene si germane, precum si avioane de razboi NATO.

In acelasi timp, luni, armata lituaniana a declansat manevre in cadrul celor mai ample exercitii nationale, Zaibo Kirtis. Sunt implicati peste 3.000 de soldati si exercitiile se concentreaza pe actiunea comuna a armatei si autoritatilor civile impotriva asa-ziselor amenintari hibride.

Generalul Jonas Vytautas Zukas, comandantul armatei, a aratat ca aceste exercitii
„vor simula situatii cand fortele si resursele Ministerului de Interne sunt insuficiente pentru a neutraliza o serie de situatii extreme fara legatura cu respingerea directa a atacului unui inamic imaginar si armata ar trebui implicata”.

In Norvegia, NATO si aliatii sai s-au reunit pentru exercitiile anuale cu submarine. Aproximativ 5.000 de soldati din 10 tari NATO si Suedia iau parte la operatiunea denumita Dynamic Mongoose, care presupune urmariri de submarine cu vase de suprafata, avioane si tehnologii radar si sonar. SUA, Germania si Suedia pun la dispozitia operatiunii submarinele necesare. – ziare.com

Pentru a intelege care e treaba cu aceste pregatiri intense din ultimul timp, e bine sa ne amintim discursul presedintelui Rusiei, Vladimir Putin de la Soci:

Putin catre papusari: Timpul de joaca s-a terminat

Sa ne aducem aminte si de actul legislativ votat de Guvernul SUA anul trecut pe 4 Decembrie:

Guvernul inconstient al SUA, printr-un act legislativ votat pe 4 Decembrie, declara practic razboi Rusiei!

Totul se pare ca a intrat in linie dreapta, fronturi de razboi sunt deschise cam peste tot in jurul Rusiei, principala tinta:

La fel Statul Islamic este tot o alta diversiune pentru a incepe mult doritul conflict global:

Urmariti va rog si:

Video. Drumul catre cel de AL TREILEA RAZBOI MONDIAL

Momentul de incepere cu adevarat insa al acestui conflict, va fi probabil stabilit la urmatoarea intrunire Bilderberg, care va avea loc anul acesta in Austria:

Video. Intrunirea Bilderberg care se va tine anul acesta in Austria, va fi una cum nu a mai fost pana acum

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s