SUA – UN INGREDIENT gasit in multe bauturi racoritoare prezintă risc de cancer pentru milioanele de cosumatori

Un nou studiu realizat de Centrul Johns Hopkins pentru un viitor acceptabil (CLF) a constatat că milioane de americani care consumă suc in fiecare zi se expun riscului de a dezvolta cancer, ca urmare a unui ingredient conținut în multe dintre bauturile racoritoare.

New Study: Soda Ingredient Poses Cancer Risk to Millions of Americans

4-metilimidazol, cunoscut sub numele de 4-MIE, este un colorant folosit de producatorii de băuturi răcoritoare pentru a oferi băuturilor acea nuanță distinctiva întunecată. Aceasta poate fi găsită în mai multe băuturi răcoritoare populare, inclusiv Pepsi, Coca-Cola și Diet Cola.

4-MIE este o substanță cancerigenă care s-a dovedit a creste ratele tumorilor maligne la șoareci și șobolani în studiile de laborator. În ciuda acestor cercetari, FDA(Food and Drug Administration) nu a restricționat utilizarea sa ca agent colorant de tip caramel în alimente și băuturi.

Prelevarea de probe de la 110 marci de sucuri si bauturi racoritoare, facute de catre cercetatorul Johns Hopkins, au constatat o crester de nivel a 4-MEI de la 9,5 micrograme pe litru la 963 micrograme pe litru, cu diet cola având în general concentrații mai mari.

Studiul a constatat ca majoritatea băuturilor contint 4-MEI.

„Consumatorii de băuturi răcoritoare sunt expuși unui risc de cancer inutil datorita unui ingredient care este adăugat in aceste băuturi pur și simplu numai în scopuri estetice”, a declarat autorul principal dr. Keeve Nahman,  „Această expunere inutilă reprezintă o amenințare pentru sănătatea publică și ridică întrebări cu privire la utilizarea în continuare a colorantilor în sucuri.”

Rapoartele Consumatorilor observă că studiul este „un alt motiv pentru a nu mai consuma aceasta bautura toxica, avertizând că 4-MIE se poate găsi, de asemenea,”  într-o mare varietate de alimente, inclusiv in pâine și alte produse ca sosuri inchise la culoare, cum ar fi soia sau sosurile de gratar cat si in siropurile pentru clatite. ”

„Aceasta noua analiza intareste convingerea noastra ca oamenii consuma cantitati semnificative de sucuri, ceea ce ridica inutil riscul de cancer de-a lungul unei vieți”, a afirmat PhD. Urvashi Rangan,  adăugând că guvernul federal ar trebui să urmeze exemplul statului California, de stabilire a unui prag de expunere a 4-MEI. Aceste sucuri ar trebui sa fie vandute cu o etichetă de avertizare de cancer în cazul în care depășesc limita de 29 pg pe zi .

Studiile anterioare au descoperit niveluri ale 4-MEI, care ajung la aproape 700 pg pe litru in bauturile racoritoare gen coca cola, până la 2000 pg pe litru în cafea, și până la 28.000 ug / litru în berea neagra. – infowars.com

Nu doar acest ingredient prezinta un risc ridicat de cancer, ci si celelate chimicale care intra in compozitia acestor bautori toxice.

Urmariti in link-ul de mai jos cum arata de exemplu un hamburger vechi de 14 ani:

Incredibil!!! Cum arata un hamburger de la McDonald’s dupa 14 ani?

Sau ce contine o cafea de la celebrul lant Starbucks:

Ce contine Latte-ul de dovleac de la Starbucks

Urmariti va rog si:

Compania americana Monsanto incearca sa acapareze lantul alimentar mondial si sa aiba un control pe hrana omenirii!

Supermarket-urile ne otravesc cu acte in regula!

Publicitate

Un gând despre &8222;SUA – UN INGREDIENT gasit in multe bauturi racoritoare prezintă risc de cancer pentru milioanele de cosumatori&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s