Paul Craig Roberts fostul consultant economic al președintelui Ronald Reagan: Politicienii noului guvern de la Atena ar putea fi ASASINAȚI

Încă înainte de câștigarea alegerilor din Grecia, s-a știut că partidul Syriza va cutremura  scena politică europeană. Iar promisiunile formațiunii lui Alexis Tsipras de a scoate Grecia din sărăcie și de a o nu o mai lăsa pe mâna creditorilor au pus pe jar eurobirocrații. Un cunoscut economist american, fost șef al Trezoreriei SUA, avertizează că politicienii noului guvern de la Atena ar putea fi asasinați, pentru că miza este mult prea mare pentru americani și pentru Banca Centrală Europeană, cea care dictează ora exactă.

paul-craig-roberts

În vizorul SUA s-ar afla ministrul grec al Economiei, Yanis Varoufakis, care a combătut băncile și a declarat, după discuțiile cu liderii de la Bruxelles, că ”Troika încearcă să ne stranguleze și pune presiune pe alegerile democratice: ori urmați ordinele noastre, ori vă trimitem în infern”.

Comentariile și politica economica anunțată de Varoufakis nu au cum să fie pe placul Troicii (UE, FMI și Banca Centrală Europeană) consideră fostul consultant economic al președintelui Ronald Reagan, Paul Craig Roberts. Acesta a avertizat, în interviu pentru King World News, că ”noul guvern de la Atena ar putea fi asasinat, pentru că miza este una prea mare”.

Roberts spune că ”sunt mult prea multe interese în joc, nu doar cele ale unui grup de bănci creditoare, care vor să li se restituie fiecare centimă dată. Sunt și alte intrese puternice: interesele unui guvern centralizat din Uniunea Europeană și ale unei Bănci Centrale omnipotente care ia deciziii pentru toate statele membre”.

Economistul american lansează un avertisment: ”politicienii greci ar putea fi asasinați”. ”Este posibil. Mereu am crezut că Statele Unite nu vor permite niciodată ca un stat sau un guvern subordonat să se revolte și să devină independent de controlul Washington-ului”, a spus fostul consultant al lui Reagan. Care nu exclude cea mai neagră teorie:

Funcționarii noului Executiv grec ar putea oricând suferi un accident! Astfel de lucruri teribile se întâmplă oricând unor oameni și sunt în deplin acord cu Washington-ul. Am avut o serie de cazuri în America Latină, când lideri care nu au urmat liniile trasate de Washington au murit în circumstanțe dubioase. Alții au fost dați jos de la putere în urma unor lovituri de stat orchestrate de CIA”. activenes.ro

Sa vedem ce s-a inatmplat Luni, cand s-a discutat pe marginea datoriilor Greciei cat si efectele care le-ar putea avea aceste negocieri:

Moneda Euro in pericol daca Grecia nu acepta programul de datorii impus de UE 

Europa este pe punctul unui colaps financiar înfricoșător, și mai sunt doar câteva săptămâni pentru a evita dezastru total. Luni, discuțiile care ar fi trebuit să aducă o alta „rezoluție” temporara la criza datoriilor din Grecia, a sfarsit printr-un mare esec. Noul guvern grec a respins în întregime ideea unei noi prelungiri pe șase luni. Grecii doresc un nou acord, care le-ar permite să pună în aplicare promisiunile care au fost făcute față de alegători. Dar germanii nici nu vor sa auda de asa ceva. Ei ii așteaptă pe greci să își îndeplinească obligațiile care au fost convenite anterior. Cele două părți nu sunt chiar pe aceasi lungime de uda în acest moment, iar lucrurile încep să devina foarte personale.

Nu este un secret faptul că noul guvern elen nu-i agreaza pe germanii, iar germanii nu sunt deosebit de mândrii de greci, in acest punct. Dar dacă nu pot găsi o cale de a ajunge la un acord, lucrurile s-ar putea deteriora foarte rapid. Guvernul grec mai are fonduri doar pentru aproximativ trei săptămâni, și orice modificare a datoriei actuale ar trebui să fie aprobata de parlamentele din întreaga Europă pana pe 1 martie. Și miza este incredibil de mare. Dacă nu există nici o intelegere, am putea vedea o incapacitate de plata a statuluigrec, Grecia ar putea fi obligața să părăsească zona euro și sa revina la drahma, iar moneda euro s-ar putea prăbuși ajungand la minimile cele mai de jos. Băncile din toată Europa, care sunt expuse din cauza datoriei guvernului grec, s-ar putea confrunta cu pierderi masive, iar cele 26 de trilioane de dolari în instrumente derivate care sunt legate direct de valoarea monedei euro, ar putea începe să se destrame. În esență, dacă lucrurile merg prost in continuare, acest lucru ar putea fi de ajuns pentru a ne împinge într-o criză financiară globală. – infowars.com

Publicitate

3 gânduri despre &8222;Paul Craig Roberts fostul consultant economic al președintelui Ronald Reagan: Politicienii noului guvern de la Atena ar putea fi ASASINAȚI&8221;

  1. Fereasca Dumnezeu sa se intample un asasinat comandat de la Washington prin CIA , ca tot poporul grec se va ridica si va darama orice guvern pus acolo de papusari , iar Rusia va intra in scena pentru a ajuta Grecia .Guvernul actual nu vrea ca Grecia sa mai aiba de-a face cu aceste structuri criminale de pe Glob , NATO , SUA , UE , FMI , BM . Cine stie daca nu se va declansa un razboi , Doamne fereste de la asa ceva , sa nu se intample ceva rau acestor oameni din guvernul Greciei .
    Grecii au personalitate si nu se lasa ruinati de papusari . Se spune ca Merkel este agent CIA .
    De aceea lupta tare sa asimileze toate statele Europei , in aceste structuri super-statale , care au pus gheara pe 28 de state deocamdata .Merkel duce o politica pro SUA si a ingenunchiat Germania in fata acesteia , fiind apostrofata de alti politicieni germani in acest sens .

  2. Daca nu sunteti cu noi inseamna ca sunteti impotriva noastra!,suna a DEMOCRATIE nu-i asa?
    Ce SCHIZOFRENICI pot fi,doar pentru putere,ca loc este pentru toata lumea pe pamant.Vai de zilele noastre a astora care mai existam,mai grav este pentru copii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s