Economistul American John Williams – „Ne apropiem de sfarsitul jocului”

Sa spui că economia SUA are probleme ar fi o subestimare. Potrivit statisticilor economistul John Williams, SUA ar putea fi in varful unei crize atât de grave încât promite să rescrie întreaga paradigmă. Datoria este scăpat de sub control și deținătorii străini de titluri de stat americane devin nervoși. Nicaieri nu este acest lucru mai evident decât în China și Rusia, unde liderii acestor super puteri globale doresc să se distanțeze de dolar prin stabilirea unor noi relații monetare care ocolesc complet moneda de rezervă a lumii.

endgame-williams-300x175

O pierdere de încredere în capacitatea Americii de a gestiona politica fiscală, economică și monetară, cuplata cu descresterea economica continua, ar putea dezvălui în curând ceea ce Williams numește „sfârșitul jocului”.

O sa vina mai repede decat se credea avertiza Williams într-un interviu recent cu Greg Hunter SUA Watchdog:

„Eu nu vă pot da un motiv bun de ce piata de capital este la un nivel atat de ridicat. Faptul ca vedeți această volatilitate înseamnă că există o mulțime de oameni care sunt foarte suparati pe ceea ce se întâmplă cu piata de capital. Acesta este, probabil, una dintre cele mai mari bule din toate timpurile. Cel mai probabil se va prăbuși de-a lungul liniilor dolarului american, ca răspuns la faptul ca realiatea arata ca nu este nici o sansa de revenire economica. . . . Nu mă pot gândi la o piață mai vulnerabile decât ceea ce vedem aici. ”

Vedem o confluență de factori extraordinari care vin împreună si care vor provoca caderea dolarului. Se va observa un picaj al dolarului odata cu renuntarea la titlurile de stat americane de către proprietarii străini. Suntem aproape de finalul jocului. ”

„De câțiva ani am preconizat o hiper-inflație în 2014. Ne apropiem de sfârșitul anului 2014, și aceasta nu s-a întâmplat. O condiție prealabilă este colapsul dolarului, iar colapsul dolarului se poate întâmpla de acum în orice moment. . . și nu vad ce ar putea sa schimbe perspectiva. ”

„Am avut o multime de apeluri recent de la clienti in acest sens. Pot să vă spun ceea ce vad ei prin prisma afacerilor pe care le conduc, după ajustarea inflației, și asta folosind cifrele Guvernului; ei nu văd nici o crestere a vanzarilor. Cum poți sa nu ai nici creștere a vânzărilor în 80% din economie, cand economia cica ar fi în plină expansiune? Nu exista asa ceva.”

Din 2010 John Williams a avertizat în repetate rânduri asupra unui eveniment hiperinflaționist care va decima Statele Unite. Odată cu pierderea puterii de cumparare a dolarului american, vor urma de asemenea perturbări în fluxul normal al comerțului, inclusiv in aprovizionarea interna a magazinelor.

Pe măsură ce dolarul se descompune, veți vedea, de asemenea, probabil întreruperi în lanțurile de aprovizionare, inclusiv in transferurile de alimente la magazinele alimentare. Oamenii ar trebui să ia în considerare menținerea de stocuri in case, cu produse de bază pentru a avea cu ce sa traiasca, ca si cum ar urma un dezastru natural.

Personal am un stoc de bunuri care sa acopere necesitățile de bază pentru catevea luni în cazul în care ceva groaznic se va întâmpla, din cauze naturale sau provocate de om, . Unui sistem economic ii ia foarte mult timp pentru a putea evolua, … cel puțin până la un sistem cu o noua monedă si un guvern care sa reorganizeze totul astfel incat să creeze un sistem fiscal viabil.

Am vazut ce efecte a avut ce s-a intamplat in Grecia în urmă cu câțiva ani, când nivelul datoriei a ajuns atat de ridicat incat nimeni nu a fost dispus să acorde împrumuturi națiunii aflate in colaps. Acest lucru a dus la o defalcare pe scară largă – oamenii luptau pentru hrană, medicamentele aproape ca nu mai ajungeau, generatoarele de energie electrică aproape s-au inchis si asta pentru ca oamenii obisnuiti nu mai erau in stare sa plateasca.

Ce a devenit valoros în Grecia este exact ceea ce s-ar putea aștepta sa devina si in SUA si UE – activele fizice.

Prețul la metale prețioase a crescut vertiginos pe străzile din Grecia. Cei cu alimente au fost capabili să le tranzactioneze pentru alte servicii. Iar cei cu aptitudini speciale au fost capabili de a-si tranzactiona munca pentru bunuri esențiale.

Situația a fost cumplita, dar cu SUA și Europa în cele din urmă oferindu-le  miliarde de dolari, colapsul a fost evitat. (Dar acest lucru s-a evitat doar pe moment, pentru ca Grecia a facut compromisuri uriase, iar datoria se asteapta sa fie platita la un moment dat, mai ales cand criza in SUA se va extinde, iar daca nu va plati, va trebui sa-si lase tara, prada mai marilor bancheri).

Acest lucru a lăsat impresia pentru mulți oameni că, indiferent cât de mute lucruri rele se intampla, va exista întotdeauna un plan de salvare.

Dar ce se va intampla atunci cand America va trece printr-o criză similară? Cine va avea suficienți bani pentru a o salva? Care țară va fi dispusa să tuseasca mii de miliarde de dolari pentru a sprijini sistemul financiar american? (FED-ul va fi probabil prezent, dar printarea de bani fara nici o valoare va face ca tara sa ajunga intr-un colaps si mai mare, acesta fiind de fapt si motivul principal pentru care SUA a ajuns in aceasta situatie).

Fostul secretar al Trezoreriei, Hank Paulson, care a prezidat colapsului din 2008, a declarat că Statele Unite ale Americii a fost la un pas de colaps. La acel moment Congresului a fost avertizat că daca nu s-ar fi pompat bani pentru salvaea bancilor s-ar fi dus la tancuri pe străzile din America.(Eu spun ca salavarea bancilor nu este deloc o soutie din contra… si aici dau exemplul Islandei care a lasat bancile sa falimenteze, În decursul a cinci luni, banca principală a Islandei a fost naționalizată, funcționarii guvernamentali au fost forțați să demisioneze, vechiul guvern a fost lichidat și un nou guvern a fost instalat. Până în martie 2010, poporul Islandei a votat pentru refuzul de a plăti datoria de 3,500 milioane de euro creată de bancheri și în jur de 200 de directori și bancheri de nivel înalt responsabili pentru criza economică din țară fie au fost arestați, fie s-au confruntat cu acuzații penale,  apoi  bancile si bancherii sunt cei care au dus de la bun la aceasta situatie, si totul facut cu buna stinta, astfel daca FED-ul ar fi fost desfintat asa cum dorea Kenedy, si se nationaliza banca centrala, am fi putut avea de fapt un reviriment al economiei nici de cum un  colaps cu tancuri pe strazi) – thedailyshipple.com

Asa ca dacă nu luati măsuri din timp pentru a va salva personal, e timpul să va pregătiti pentru consecințele.

Comentariile din paraneza, am considerat ca sunt adaugiri necesare pentru a intelege situatia mai bine.

Acesti experti economici gen John Wiliams, stiu exact ce se intampla, insa solutiile lor sunt aceleasi pe care la vad si cei care conduc, adica imprumuturi externe cat mai multe pentru salvarea bancilor, pentru a permite noi creditari, ceea ce este total gresit asa cum va explicam in exemplul Islandei. Insa astazi si daca s-ar lua masurile economice care ar fi normale si necesare si cu interes national, nu se mai poate evita colapsul avandin vedere ca datoria a ajuns la 100% din PIB.

Sfatul cel mai important dat de Wiliams si care mi se pare si mie solutia cea mai buna, este investirea rezervelor monetare in  aur si argint. Oricat de jos ar cadea dolarul aurule si argintul raman valoroase.

Ca sa intelegeti ce se intampla cu economia Americii urmarti va rog si articolele de mai jos:

Publicitate

2 gânduri despre &8222;Economistul American John Williams – „Ne apropiem de sfarsitul jocului”&8221;

  1. Toate acestea cred ca duc spre NOM . Se vede ca papusarii se grabesc mai mult ca oricand spre Guvernul Mondial condus de antihrist .Inainte de asta , toate bancile din lume vor cadea si toate economiile din lume se vor prabusi , pentru ca se lucreaza la greu pentru asta . De aceea vor sa slabeasca puterea tuturor statelor economic si suveran , se vor desfiinta granitile teritoriale si ale statelor pana acum independente ,(cele care nu au intrat in NATO si UE , pana in prezent ), rezultatul un singur stat pe tot Globul , un singur Guvern pe tot Globul (GM )si un singur conducator pe tot Globul , Antihrist !
    Spre acolo se indreapta America , tragang dupa ea , statele care deja ii sunt la picioare , asa cum este si biata Romanie , in ce ne priveste pe noi romanii .
    De aici , vor scapa cei alesi de Dumnezeu , credinciosii cu multa ravna si multumiti cu saracia in care traiesc , nadajduind in Dumnezeu in fiecare clipa a vietii , fara sa carteasca si milostivii care fac multe fapte bune , faptele din Evanghelia Judecatii de Apoi . Cine poate face aceste fapte bune , va scapa de antihrist si de toti premergatorii lui .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s