Al doilea caz de Ebola diagnosticat in DALLAS. Virus contractat chiar dacă asistenta a purtat echipament de protectie complet

Un al doilea caz de Ebola a fost identificat în Statele Unite după moartea primei persoane diagnosticate cu aceasta boala.

Duminica devreme, oficiali din domeniul sanatatii Texas a anunțat că una dintre asistentele care a avut grija de pacientul infestat cu Ebola de la Spitalul Health Presbyterian Texas din Dallas a căzut bolnava și a fost testata pozitiv cu Ebola la un test preliminar.

„Testul de confirmare va fi realizat de catre Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din Atlanta,” s-a relatat printr-un comunicat de presa la Departamentului de Stat al Serviciilor de Sanatate ale statului Texas.

Asistenta a raportat ca are febra vineri seara si a fost internata in spital, pusa in carantina și dusa spre examinare in urmatoarele 90 de minute, au declarat la o conferință de presă Clay Jenkins, directorul executiv al Dallas County și directorul de la Homeland Security.

„Cu toate ca aceasta veste este una rea, nu este o veste care ar trebui să aducă panică”, a spus Jenkins. „Am știut că era posibilitate ca o a doua persoană sa contacteze virusul. A fost stabilit si un plan de urgență.”
Inca nu se stie cum asistenta medicala de sex feminin a contractat virusul. Potrivit sefului clinicii Daniel Varga, personalul medical purta echipament de protecție complet când Duncan era tratat.

Faptul că virusul a fost transmis chiar dacă asistenta a purtat îmbrăcăminte de protecție, se poate intampla printr-o incalcare de protocol, spune seful CDC Tom Frieden.

„În mod clar a existat o încălcare de protocol,” a spus Frieden în această dimineață într-un interviu cu Face CBS Nation. „Avem capacitatea de a preveni răspândirea Ebolei prin ingrijirea in conditii de sigurata a pacientilor … Vom efectua o investigație completă a ceea ce se întâmplă înainte ca lucrătorii din domeniul sănătății sa intre in salonul pacientului, ceea ce se întâmplă atunci când sunt acolo, și ceea ce se întâmplă cand iasa de acolo si isi scot echipamentul de protecție, deoarece infectii apar numai atunci când există o încălcare în protocol. ”

Duncan a fost internat în spital la 30 septembrie, plangandu-se de o febră de 39.5 grade, dureri de cap și dureri abdominale. A murit la 8 octombrie.

O echipa de epidemiologi și anchetatorilor din domeniul sanatatii investigheaza oamenii care locuiesc in aproaierea apartamentului asistentei medicale din Dallas si care a fost testata pozitiv cu Ebola Duminică.

Cel puțin una dintre prietenele asistentei a fost plasata în carantina.

În plus, un caine care a fost gasit în apartamentul femeii este monitorizat, deși pana in prezent nu prezinta niciun simptom al virusului Ebola.

„Primarul Dallas-ului Mike Rawling a declarat că unitatea de materiale periculoase din Departamentul de Pompieri din Dallas a curățat și decontaminat intregul complex de apartamente unde locuia asistenta medicalai”, relatează Daily Mail.

„Unitatile au curățat, de asemenea si in mașina asistentei.” – infowars.com

Al doilea caz de Ebola in Dallas dar Obama da asigurari ca totul este sub control. 🙂 Nu este de ras, dar poza de mai jos naste zambete.

obola_n

Pentru mai multe informatii despre acest virus, puteti afla la rubrica: EBOLA.

3 gânduri despre &8222;Al doilea caz de Ebola diagnosticat in DALLAS. Virus contractat chiar dacă asistenta a purtat echipament de protectie complet&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s