Dupa ce Rusia a interzis importul de produse agro-alimentare din UE, Polonia cere SUA sa ii cumpere merele

După ce Finlanda a anunţat că se gândeşte să ceară Uniunii Europene compensaţii din cauza faptului că industria de lactate din ţară va fi grav afectată de interzicerea de către Rusia a oricăror importuri de produse agro-alimentare din SUA şi UE, ca răspuns la sancţiunile Occidentale, a venit rândul Poloniei să protesteze. Varşovia a cerut Washigtonului să îşi deschidă piaţa pentru merele poloneze, după ce principala piaţă de desfacere, cea rusească, a fost pierdută.

mere-polonia

Polonia este cel mai mare producător de mere la nivel european şi unul dintre principalii aliaţi ai SUA în regiune. Din cauza faptului că măsura adoptată de Kremlin va afecta producătorii autohtoni, ambasadorul polonez din SUA a iniţiat discuţii “de urgenţă” cu autorităţile americane.

În prezent SUA nu importă fructe şi legume din Uniunea Europeana, însă în trecut au mai fost făcute excepţii punctuale pentru perele şi merele din Italia sau pentru ardeiul gras din Polonia.

Ca răspuns la sancţiunile economice şi politice impuse Rusiei pentru susţinerea separatiştilor din estul Ucrainei, Moscova a interzis săptămâna trecută importurile de produse alimentare şi agricole occidentale timp de un an. Sunt vizate produsele din carne de porc, vită şi peşte, brânzeturile şi lacatele, legumele şi fructele din Australia, Canada, SUA, Norvegia şi din ţările membre ale Uniunii Europene, inclusiv România. Nu sunt vizate însă băuturile alcoolice din SUA şi Europa, aşa cum a fost cazul industriei vinicole din Republica Moldova. Sursa: FrontPress.ro.

Ca sa intelegeti mai bine cine are cel mai mult de pierdut intre Rusia si Occident in urma sanctiunilor impuse, cititi va rog si:

Analiza. Cine are mai mult de suferit de pe urma sanctiunilor economice aplicate, Rusia sau Occidentul?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s