Analiza. Cine are mai mult de suferit de pe urma sanctiunilor economice aplicate, Rusia sau Occidentul?

0,,17790764_303,00

Sa incepem cu Maria Britanie, cel mai vocal dintre toate statele din Europa. Importa din Rusia in valoare de 6.3 mld de lire sterline. Iar aproape jumatate din exporturile Marii Britanii catre Rusia sunt autoturisme, arme si bunuri de consum, care nu cred ca sunt indispensabile. Pe cand Marea Britanie importa din Rusia de toti banii, 6.3 mld lire sterline, numai petrol.

Acum sa vedem cine are de pierdut, Rusia care nu mai poate importa masini ca Rover sau Jaguar, sau alte produse, gen haine britanice, care de fapt sunt produse in China sau Marea Britanie care depind in mare masura de petrolul cumparat de la rusi?

Lipsa petrolului importat din Rusia afectand industria, economia, implicit si produsul intern brut, lucru care duce la recesiune. Plus ca toate fabricile de masini, de produse famaceutice, produse de larg consum, daca nu se mai vand in Rusia, care este una dintre cele mai mari piete de desfacere a Marii Britanii, pot usor da faliment. Inseamna adancirea recesiunii, somaj. De fapt sute de mii de englezi lucreaza doar pentru aceste exporturi catre Rusia.

In schimb nu cred ca o sa moara vreun rus din lipsa importurilor produselor englezesti, iar armament produc si ei destul.

In concluzie Marea Britanie isi cam taie singuri craca de sub picioare si nu invers.

Sa trecem la Olanda, importuri din Rusia, 23 mld lire sterline, exporturi catre Rusia 6 mld de lire sterline. Rusia furnizeaza 28% din petrolul Olandei si 11% din gazele naturale. Cand ai nevoie de petrol si gaze naturale de la altii inseamna ca ai o problema mare. Aceste resurse nu sunt ca si alte produse de larg consum sa nu poti fara. Daca nu ai petrol si gaze se duce toata economia in cap. In schimb Rusia importa din Olanda lalele. Va ganditi, ce va face Rusia fara lalele?

In concluzie cine are de suferit, Rusia ca nu mai au cantitati mari de lalele sau Olanda care nu mai are ce sa bage in rezervoare la masini sau sa-si incalzeasca apartamentele.

Sa trecem la Franta, importuri din Rusia 8 mld de lire sterline, Franta exporta de 6 mld de lire sterline. Si in acest caz Rusia exporta 15% din petrolul necesar Frantei, cat si 18% din gazele naturale. In schimb Franta exporta in Rusia armament. Cred ca Rusia se descurca si fara armamentul de la francezi, sunt oricum inarmati rusii pana in gat. De exemplu daca Franta nu o sa-i mai livreze Rusiei navele Mistral pentru 1.2 mld de Euro. Asa ca daca Franta nu va mai livra cele doua nave Mistral catre Rusia cat si armament, sute de mii de francezi ce lucreaza astazi in industria de armament, special pentru Rusia, o sa-si piarda locurile de munca.

In concluzie, sanctiunile economice pe cine o sa izbeasca mai tare, pe rusii care nu o sa mai aibe nave Mistral in port la Sevastopol sau pe francezi, unde sute de mii de oameni vor ramane fara servicii foarte bine platite, iar somajul va creste cu cateva procente peste noapte, la care se mai adauga lipsa de gaze si petrol, mai ales cand vine iarna?

Italia, importuri din Rusia 16 mld de lire sterline, exporturi 8.5 mld de lire sterline, 25% din petrolul de pe piata italiana este de provenienta ruseasca. Dar pe langa petrol Italia importa si 38% din gazele naturale tot din Rusia, fara posibilitatea de a le lua din alta parte. Itaia in schimb exporta articole de lux Guci, Louis Vuitton, Armani, Ferrari, vinuri. Oare ce o sa faca saracii rusi fara toate aceste articole?

In concluzie, 300 de mii de locuri de munca din Italia depind de Rusia, cat si benzina din masini si incalzirea din case, ceea ce nu cred ca e putin lucru.

Germania, importuri din Rusia 30 mld lire sterline, exporturi catre Rusia 29 mld de lire sterline. Germania importa 35% din petrolul necesar si 42% din gazele naturale. Ce exporta Germania in Rusia? Autoturisme in cea mai mare parte.

Astfel, pete 400 de mii de locuri de munca sunt direct dependente de exporturile germane catre Rusia, ca sa nu mai vorbim de carburanti si de gazele naturale.

Deci cine va suferi mai tare, rusul ca nu mai poate sa-si cumpere BMW sau nemtii care raman someri si stau la iarna in frig?

Pentru cei care veti spune ca si Rusia va avea de suferit pentru ca nu mai are unde sa vanda petrolul si gazele naturale va inselati, le pot vinde in Asia urgent. Dar pentru occident sa importe petrolul si gazele din alta parte e imposibil la cantitatile de care au nevoie.

Asa ca sa intelegeti de ce nu sufera rusii aproape deloc de pe urma acestor sanctiuni.

Sursa: meritocratia.ro.

Cititi va rog si: A inceput razboiul economic intre Rusia si Occident

Publicitate

4 gânduri despre &8222;Analiza. Cine are mai mult de suferit de pe urma sanctiunilor economice aplicate, Rusia sau Occidentul?&8221;

 1. OFF TOPIC

  Am postat pe blogul raduiacoboaie.wordpress.com adăugiri importante la DESPRE BLOG și lucrările apar acum în format document și pdf. Am partajat și ultimele articole în cadrul ULTIMELE 11 ARTICOLE.
  Doamne ajută!

  8 august 2014

 2. OFF TOPIC

  Dacă dorește cineva, pe blogul raduiacoboaie.wordpress.com veți găsi în BIBLIOTECA VIRTUALĂ 52 de volume de prima mână. Pe unele poate le-ați parcurs. Doamne ajută!

 3. ne taie rusii gazele si petrolul nu inseamna ca ne-am dus neaparat , problema e alta , o sa depindem de americani mai mult ca oricand , europa e vai de capu ei din cauza altor interese mai mari , ma astept in orice zi sa anunte razboiu mondial pt ca capusa americana e din ce in ce mai mare si tre sa bubuie la un moment dat , si cand nu au alta cale decat razboiu atunci sa ne tinem bn

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s