Victimele din Liberia infectate cu EBOLA sunt lasate sa putrezesca in plina strada

Acum, victimele infectate cu Ebola sunt lăsate să putrezească în plina stradă, rudele ingrozit le arunca afara din casa de teama de a nu prinde virusul mortal, informeaza dailymail.co.uk

  • Rudele victimelor Ebola le arunca trupurile celor afectati pe străzile din Liberia,
    lasandu-le să putrezească în vederea tuturor, inclusiv a copiilor.
  • În acest sens, rudele spera că vor evita să fie puse in carantină de către autorități.
  • Ei vad  carantina ca pe niste capcane mortale, susțin oficialii.
  • Săptămâna trecută, Liberia a anunțat o serie de măsuri dure pentru a combate virusul.
  • Masuri care includ impunerea carantinei pe casele victimelor și tinerea sub control a rudelor victimelor.
  • Ebola a omorata pana in prezent 900 de oameni din intreaga Africa de Vest .
article-2717762-204D76EF00000578-701_634x421
Tânăr care zace mort pe străzile din Liberia, lăsat să putrezească în vederea trecătorilor și copiilor. 
Săptămâna trecută, guvernul liberian a anunțat o serie de măsuri dure pentru limitarea bolii, inclusiv închiderea școlilor, impunerea de carantina pe casele victimelor și de supraveghere a prietenilor și rudelor lor.
article-2717762-2048F81100000578-534_634x421
article-2717762-204900D200000578-411_634x476
Voluntari care cara victimele in masini de salvare in Kailahun, Sierra Leone
” Lasand victimele in starada, ei se expun la riscul de a fi contaminati. Le cerem oamenilor să-i lase pe cei bolnavi în casele lor și vom veni noi sa-i ridicam. „

Luni, guvernul liberian a anunțat prin radioul de stat că toate cadavrele victimelor Ebola trebuie să fie incinerat de teama ca boala incurabila ar putea invada sistemele de asistență medicală, regiunea find printre cele mai sărace din lume.

Ordinul a venit după o confruntare tensionată izbucnita peste week-end, atunci când lucrătorii din domeniul sănătății au încercat să-și îngroape mai mult de 20 de victime Ebola la marginea orasului Monrovia, capitala Liberiei.
Autoritățile au declarat că ofițerii din poliția militară au fost chemați pentru a ajuta la restabilirea ordinii, astfel încât sa poata avea loc inmormantarea lor.

article-2717762-204CE7A200000578-361_634x469
Înmormântare: Voluntarii coboara un cadavru în pământ în Kailiahun, Sierra Leone. Trupul a fost înmormântat în condiții de siguranță pentru a se asigura că nu prezintă un risc pentru sănătatea altora și de a opri transmiterea de Ebola. 
article-2717762-204CE7B900000578-24_634x472
Protecție: Voluntarii imbracti in bodysuits albe, care pregătesc cadavrele de oameni care au fost suspectati de a fi intrat in contract cu Ebola și au murit. Imagini din comunitatea din satul Pendebu, la nord de Kenema. 
Multe dintre victime au contractat boala prin atingerea trupurilor victimelor așa cum este tradiția la înmormântări.

Dl Brown a declarat că autoritățile au început incinerarea trupurilor Duminică.

Între timp, în regiunea de frontieră de langa Lofa County, mai multe trupe au fost trimise în noaptea de luni să înceapă izolarea comunităților afectate.
„Sperăm că nu va fi nevoie de o forță excesivă, dar trebuie să facem tot ce putem pentru a limita circulația persoanelor din zonele afectate”, a spus Brown.

Un nou focar de Ebola, care a apărut în luna martie, s-a răspândit în Nigeria la sfârșitul lunii iulie, când Patrick Sawyer, un american de origine liberiana, în vârstă de 40 de ani, a zburat din capitala Liberiei la Lagos.
Autoritățile din Lagos pretind acum ca opt oameni care au venit în contact cu Patrick Sawyer, care a decedat intre timp, prezinta semne ale bolii.
În țara vecină, Sierra Leone cat si in Liberia, în cazul în care epidemia se răspândește rapid, autoritățile au dislocat trupe sa protejeze zonele de frontieră unde au fost detectate 70 la suta din cazuri.

CE ESTE virusul Ebola?

Ebola este o boală gravă, de cele mai multe ori fatala, cu o rata de deces de până la 90 la suta. Aceasta afectează omul, precum și primate, inclusiv maimuțe, gorile și cimpanzei.
Odată ce o persoană devine infectata, virusul se poate răspândi prin contact cu sângele unui suferind și alte fluide corporale.
O persoană poate deveni, de asemenea, infectata dacă o rana deschisa vine în contact cu hainele victimei, lenjeria de pat sau ace folosite.
Simptomele de Ebola includ instalarea bruscă a febrei, slăbiciune intensă, dureri musculare, dureri de cap și dureri în gât.
Acestea sunt de obicei urmate de varsaturi, diaree, eruptii cutanate, afectarea funcției renale și hepatice și hemoragie internă și externă.
În cazul în care o persoană este într-o zonă afectată de focar, sau a fost în contact cu o persoană cunoscută sau suspectată de a avea Ebola, ar trebui să caute imediat ajutor medical.

Urmariti va rog si: Ar putea izbucni un scandal in jurul celor doi cetateni americani infestati cu Ebola, de care sa profite autoritatile americane pentru a instaura Legea Martiala?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s