Ponta se laudă la Londra că statul pierde controlul la Electrica, vânzând 51% din companie

Cum rămâne cu independența energetică domnule Ponta???

– Victor Ponta a deschis şedinţa Bursei de la Londra P2

Falsa independenţă energetică a României

Ce ar trebui să facă numitele autorităţi, pentru a asigura mult-trâmbiţata independenţă energetică a României? Înainte de toate, trebuie să naţionalizeze tot ce s-a înstrăinat: petrolul şi gazele naturale din subsolul ţării, ale ţării trebuie să rămână. Acestea nu trebuie vândute, ci păstrate pentru consumul intern şi consumate cu chibzuinţă. Prin atingerea unui echilibru optim al consumurilor de energie (electrică, termică, gaze naturale, combustibil solid), prin utilizarea formelor de energie neconvenţională acolo unde este posibil. Trebuie folosite aceste energii cu precădere în producţia bunurilor care asigură consumul intern şi – mai ales – exportul. Iar importurile de petrol şi gaze să fie făcute la nivelul cantităţilor strict necesare. Şi în contrapartidă cu exporturile.

sonde

„Potrivit Raportului DeGolyer & MacNaughton, la finele lunii iunie 2013, Romgaz deține rezerve dovedite nete de 62,1 miliarde metri cubi de gaze naturale și rezerve probabile nete de 13,2 miliarde metri cubi de gaze naturale.

Societatea a încheiat o serie de parteneriate și alte acorduri de operare în comun pentru explorarea și dezvoltarea unor perimetre concesionate atât în străinătate, cât și în România, cu ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited (‘ExxonMobil’), OMV Petrom S.A. (‘OMV Petrom’), Lukoil, Vanco, Amromcosi Schlumberger Logelco Inc. (‘Schlumberger’).

Procesul de Ofertă Publică Secundară Inițială de vânzare a 15% din capitalul social al S.N.G.N. Romgaz S.A. a fost intermediat de Sindicatul de Intermediere format din Goldman Sachs International, Erste Group Bank AG, Banca Comercială Română și Raiffeisen Capital&Investment.

Departamentul pentru Energie din Ministerul Economiei va derula, în anul 2014, procese de vânzare de acțiuni prin metode specifice pieței de capital la companiile deținute de stat din sectorul energetic, astfel: S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A. (ofertă publică primară: 15%), S.C. D.F.E.E.Electrica S.A.(ofertă publică primară — pachet majoritar) și Complexul Energetic Oltenia (ofertă publică primară: 15%).” AGERPRES

Deși actuala putere trâmbițează pe unde apucă faptul că tot ce întreprinde, dar și măsurile viitoare privind exploatarea gazelor de șist, de pildă, are ca scop dobândirea de către România a independenței energetice, ne informeaza expresmagazin.ro.

Cu toate acestea, cele mai profitabile companii de stat din energie sunt privatizate pe bandă rulantă, fără nicio opoziție. A venit rândul companiei Electrica să fie vândută.

Două aspecte sunt de semnalat în acest caz – că statul pierde controlul asupra companiei, vânzând pachetul majoritar și că se laudă că nu a fost vândută unui investitor ci a fost listată la bursa, deci va fi o vânzare transparentă și corectă. Acest lucru este vândut ca un mare success pentru care întreaga Românie ar trebuie să tresară.

Electrica este una dintre cele mai profitabile companii de stat în care nu era nevoie de investiții majore, ci doar de cheltuili pentru întreținere.

De remarcat că nici o societate cu pierderi nu intră în vizorul guvernului Ponta.

Ca spectacolul să fie total, o delagție din România în frunte cu premierul Victor Ponta şi ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a participat vineri la listarea companiei Electrica pe Bursa din Londra, pe care statul vrea 390 de milioane de euro pe 51% din acţiunile companiei. Adică preț de vreo 3-4-5 grădinițe și bazine. Electorale, firește.
În perioada 16-25 iunie, statul român a oferit 177 milioane noi acţiuni Electrica urmând ca, după vânzare, participaţia statului să se reducă la aproximativ 48,8%.

Per total, Guvernul spera sa stranga cel putin 435 de milioane de euro din listarea a 51% dintre actiunile Electrica.

Cititi va rog si:

ESTE OFICIAL! România este concesionată străinilor în proporţie de peste 70% din suprafaţă

Basescu si BNR au falsificat impreuna cu Jeffrey Franks PIB-ul pentru a se realiza acordul cu FMI?

Metode prin care UE extrage bogăție din România

Tot ce trebuie sa stii despre aurul Romaniei

Ce se va alege din noi Doamne?

Efectele Uniunii Europene asupra Romaniei

Publicitate

Un gând despre &8222;Ponta se laudă la Londra că statul pierde controlul la Electrica, vânzând 51% din companie&8221;

  1. Un stat cu o populatie incredibil de bolnava.Chiar sa nu ai nicio tresarire cand auzi,vezi,simti pe buzunarul tau ce se intampla cu tara,ca e vanduta toata pe nimic iar acest mizerabil spune ca nu poate schimba redeventa la gaze ca vai doamne se sperie toti investitorii si nu mai vin sa investeasca si acum vinde si electrica sub o forma la moda.El face 50/50 cu investitorii si nu-l doare ce se intampla cu poporul.El stie ca poporul este adormit ,dar nu numai el,ci si toti inconpetentii care au ajuns la jumulirea hoitului(asta a ajuns ROMANIA).Pacat de dl.Primo care se lupta singur sa scoata tara la lumina,iar romanii stau si asculta manele,deci in halul asta de imbecilitate a ajuns acest neam de DACI!?
    Treziti-va pana nu pierdeti pamantul de sub picioare,aveti grija ce votati sau cel mai bine anulati voturile nu-i votati tot pe acesti straini care s-au cuibarit la guvernare.Cel putin acum aratati-le ca stiti cine sunt si ca nu-i mai vreti.
    Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s