Parintele Nectarie Moulatsiotis demonstreaza ca actulalul Papa este PROFETUL MINCINOS!!!

Omilia a avut loc in sfanta manastire a Sfintilor Augustin si Serafim de Sarov, la 23 Februarie 2013:

Consider ca subiectul demisiei papei de pe tronul Romei este un semn al unor evenimente despre care, cu cat ne vom informa mai repede si vom informa si pe alti frati ai nostri, vom intelege ceea ce foarte probabil se intampla astazi cu omenireaConsider ca nu este intamplatoare demisia papei.

Multi vorbesc despre conspiratii sau despre scandalurile care l-au facut sa demisioneze. Pe mine ma intereseaza altceva, si anume ca acest papa a fost ales in 2005 si a ramas pana in 2013, doar 8 ani; acesti ani ii consider importanti deoarece din secolul XIV nu a mai demisionat alt papa. Sa fie intamplator acest lucru? Eu consider ca nu este intamplator…

Eu voi incerca, asa cum am facut cu capitolul XIII al Apocalipsei – care vorbeste de prima fiara care se ridica din mare si care se numeste Leviatan (asa o numesc profetii din Vechiul Testament) – aceasta fiara  am comentat-o si am “cusut” un costum pentru ea pe care am incercat sa il “imbracam” peste evenimentele vremii noastre – si voi sunteti cei care veti judeca daca acest costum se potriveste vremii noastre sau nu; continuarea evenimentelor va demonstra daca interpretarea noastra este corecta sau nu.

Apocalipsa1OP

Discutia noastra despre prima fiara a avut loc acum un an sau doi, daca imi amintesc bine; …unde va spuneam ca aceasta fiara iese din mare si are 10 coarne care ii dau putere (putere care se vede din coarne). Insasi Scriptura ne spune ca cele 10 coarne sunt 10 regi, care nu au regat, dar care au putere de imparati: acestia comanda. Adevarul este ca azi cei care comanda prim-ministrilor si conducatorilor de state – care au regat – sunt bancherii – 10 la numar, cei mai puternici, au o parere comuna si, asa cum a zis si Venizelos, suntem obligati sa ne supunem deciziilor pe care le impun acesti 10 regi. Greciaa semnat deja 3 memorandumuri pe care nu le putem intrerupe. Acesti regi isi au sediul in regatul-confederatie Elvetia [?, n.n.] si vedem cum acestia comanda toate natiile care le datoreaza bani.Acestia imprumuta bani catre statele din toata lumea in schimbul unor conditii care se regasesc in memorandumurile pe care le semneaza.

Fiara se numeste Leviatan. Oare este intamplator ca noile zacaminte de gaz natural care s-au descoperit in apele teritoriale ale Ciprului, au fost numite de catre evrei Leviatan?Fiara care iese din mare, care da petrol catre companiile extractoare, in spatele carora, daca veti cauta, il veti gasi pe Rockefeller si pe cei 10 bancheri. Acestia guverneaza natiunile si comanda ce se intampla in lume. Dau asemenea comenzi incat aflam deodata ca obligatiunile emise de Spania sau Grecia sunt fara valoare; ei au putere sa devalorizeze, sa ridice si sa coboare bursele. Au asemenea putere incat daca un guvern nu asculta de comanda lor pot sa il falimenteze si sa distruga un stat intreg. Acestia decid care va fi salariul tau, cati ani trebuie sa muncesti, cand vei iesi la pensie; acestia le decid si le impun guvernelor. Vedeti ca in Grecia nu decide guvernul elen ci Troica, in calitate de reprezentant al bancilor si ce nu facem conform deciziilor lor nu este acceptat. Prin urmare cine guverneaza: noi sau organul bancherilor? Rezumand, va spun ca acesti bancheri au puterea unor regi, fara a fi regi; decid asupra soartei unor state fara sa fie conducatorii legitimi ai acestora… si au o parere comuna.

O sa va citesc din capitolul 17 al Apocalipsei ca sa va reamintesc exact ce spune:

“12. Şi cele zece coarne pe care le-ai văzut sunt zece împăraţi, care încă n-au luat împărăţia, dar care vor lua stăpânire de împăraţi, un ceas, împreună cu fiara.13. Aceştia au un singur cuget şi puterea şi stăpânirea lor o dau fiarei.”14Ei vor porni război împotriva Mielului, dar Mielul îi va birui, pentru că este Domnul domnilor şi Împăratul împăraţilor şi vor birui şi cei împreună cu El – chemaţi şi aleşi şi credincioşi”.

Acestia vor porni razboi impotriva crestinilor. De ce vor porni acest razboi? Pentru ca acestia sunt cei care au puterea sa impuna pecetea pe mana si pe fruntea oamenilorAcestia pot decide ca, pentru a se evita evaziunea fiscala, banii sa inceteze sa mai existe in forma lor fizica si sa existe doar in format electronic, pe card. Dar deoarece cardul se poate pierde (…) bancile au dreptul sa ne impuna schimbarea modului prin care se vor face schimburile economice, mai exact sa impuna ca banii sa nu mai fie pe card, ci direct pe mana noastra. Daca doriti sa puteti cumpara, sa puteti administra banii vostri, sa va luati pensia si salariul, veti pune o pecete pe mana. Este ceea ce spune Apocalipsa:

“Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte”.

Fiara va lua toata puterea si va comanda bancilor sa impuna acest mod de administrare a banilor atat oamenilor cat si guvernelor. Nu le va fi dificil. Vedeti cum s-au schimbat lucrurile in Grecia si in toate natiile. Aceasta consider ca este prima fiara, care se cheama Leviatan si care iese din mare, ce are 10 coarne si 7 capete. Coarnele nu sunt altceva decat cei 10 bancheri care sunt regi fara regat si care conduc intreaga lume, inclusive tara noastra.

Acest costum “am croit” [cu sensul de: aceasta talcuire am dat-o, n.n.] acum 2 ani. Acum, odata cu demisia papei, vin sa “croiesc” un alt costum.

Vedem cum in al XII-lea capitol (si in general in Apocalipsa) ni se vorbeApocalipsaFemeiaImbracataInSoareste despre 2 femei.

Una dintre ele:

“Şi s-a arătat din cer un semn mare: o femeie înveşmântată cu soarele şi luna era sub picioarele ei şi pe cap purta cunună din douăsprezece stele”.

Soarele este Hristos, luna este pacatul, firea cazuta, iar cele 12 stele sunt cei doisprezece apostoli.

A doua femeie:

“Iată un balaur mare, roşu, având şapte capete şi zece coarne, şi pe capetele lui, şapte cununi împărăteşti”.

Aveti grija: aceasta fiara are cele sapte capete purtatoare de cununi imparatesti. O sa va explic mai departe. La cealalta fiara capetele nu au cununi. La cealalta fiara cununile se ridica de pe capete si se aseaza pe coarne, ceea ce inseamna ca nu mai conduce capul – deoarece nu mai poarta cununa – ci conduc coarneleCoarnele sunt cele 10 banci care primesc puterea de a conduce.

 Aici e vorba de o femeie si langa ea vedem fiara, cea cu 7 capete si 10 coarne.

“Iar coada lui târa a treia parte din stelele cerului şi le-a aruncat pe pământ. Şi balaurul stătu înaintea femeii, care era să nască, pentru ca să înghită copilul, când se va naşte “

aceasta este prima femeia investmantata in soare, am zugravit-o si in pronaosul bisericii noastre.

fiara care iese din mareSa ne intoarcem acum la cealalta fiara, cea pe care am descris-o mai inainte in capitolul XIII.

Şi am văzut ridicându-se din mare o fiară, care avea zece coarne şi şapte capete şi pe coarnele ei zece cununi împărăteşti şi pe capetele ei: nume de hulă.”

Iata ca aici cununile sunt pe coarne, nu mai sunt pe capete ca in capitolul XII; Eu cred ca aceasta fiara este aceeasi, nu este alta: are tot 7 capete si 10 coarne.

Si ce zice mai departe? Iata in capitolul 17 zice:

“Şi am văzut o femeie şezând pe o fiară roşie, plină de nume de hulă, având şapte capete şi zece coarne.”

Iata vede o alta femeie care sade… cealalta femeie nu sedea; cealalta femeie, dupa cum spun Sfintii Parinti, simbolizeaza Biserica; este invesmantata cu Soarele, calca pe luna – pe pacate – si poarta pe capul ei cununa celor 12 Apostoli. Este Una Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica. Aici insa ni se prezinta o alta femeie care sta pe fiara rosie – aceasta fiara care a iesit din mare, plina de nume de hula, avand sapte capete si zece coarneAici nu se zice nimic de cununi, nu ni se spune unde sunt cununile. De ce? Vom vedea in continuare… deoarece puterea o va da Fiarei.

Prin urmare sunt doua femei. Una din ele simbolizeaza Biserica lui Hristos, adevarata Biserica a lui Hristos, cea invesmantata cu Soarele. Cealalta femeie oare ce vrea sa reprezinte? Cea care sta pe fiara, plina de nume de hula, erezii, blasfemie si “cu care s-au desfrânat împăraţii pământului”? Toti imparatii au trecut pe la aceasta femeie si au salutat-o, au vazut-o… Oare cine este aceasta femeie?

FemeiaPeFiara

Aceasta femeie “era îmbrăcată în purpură şi în stofă stacojie şi împodobită cu aur şi cu pietre scumpe şi cu mărgăritare, având în mână un pahar de aur, plin de urâciunile şi de necurăţiile desfrânării ei.”

Acest pahar nu are Trupul si Sangele lui Hristos asa cum este in cazul celeilalte femei. Asadar aici vorbim de o alta biserica care este imbracata in rosu… Cum se imbraca cardinalii? In rosu. Si papa cand iese se imbraca cu o pelerine din purpura stacojie impodobita cu pietre scumpe, asa cum spune Apocalipsa. Asadar aceasta femeie sta pe fiara, pe diavol si toti imparatii pamantului au trecut pe la ea. Cine indrazneste sa se confrunte cu papa? Chiar si politicienii nostri, inainte de a fi alesi, ii vedem cum se duc la Vatican. Ce om politic nu face acest lucru?

a doua femeie a apocalipsei - marea desfranata - calare pe fiaraIa sa vedem ce se spune mai jos:

“Iar pe fruntea ei scris nume tainic: Babilonul cel mare, mama desfrânatelor şi a urâciunilor pământului”.

Si il intreaba ingerul: “De ce te miri, Ioane?” Eu iti voi descoperi taina acestei femei… deoarece despre cealalta femeie intelesese Ioan ca reprezenta adevarata Biserica a lui Hristos.

“Eu îţi voi spune taina femeii şi a fiarei care o poartă şi care are cele şapte capete şi cele zece coarne”.

Asculta Ioane!

“Fiara pe care ai văzut-o era şi nu este şi va să se ridice din adânc şi să meargă spre pieire”.

Fiara pe care ai vazut-o “era” diavolul si acum nu mai este. De ce nu mai este? Deoarece Ioan vede epoca de dupa Hristos nu cea de dinainte. Si vede o perioada anume, nu oricare.Dupa Rastignirea si Invierea Domnului diavolul a fost legat. Si ce spune Sfanta Scriptura? Va fi lasat liber la sfarsitul lumii. Pana atunci nu va avea putere asupra crestinilor decat daca noi prin pacatele noastre ii vom da acest drept, prin aparitia lui Antihrist. De aceea, la un moment dat “va să se ridice din adânc”, iar mai apoi pentru totdeauna va “să meargă spre pieire”.

“Şi se vor mira cei ce locuiesc pe pământ ale căror nume nu sunt scrise de la întemeierea lumii în cartea vieţii, văzând pe fiară că era şi nu este, dar se va arăta”.“Aici trebuie minte care are înţelepciune. Cele şapte capete sunt şapte munţi deasupra cărora şade femeia”.coline

Iata ca cele 7 capete sunt 7 munti pe care sta aceasta femeie, aceasta biserica plina de nume de hula, cu paharul plin de necuratii. Aceasta femeie sta intr-un oras asezat pe 7 coline. Ce oras este asezat pe sapte coline? Toti parintii spun ca este vorba de Roma, orasul celor 7 coline. Prin urmare nu sunt doar 7 munti, ci sunt si 7 capete si 7 regi – “Dar sunt şi şapte împăraţi”.  Sunt si munti si regi; si una si alta.

Si ce mai vede Ioan? Vede o epoca anume; mai exact vede ca “cinci au căzut”… Ioan vede perioada din jurul anului 2000. O sa ma intrebati de unde am tras aceasta concluzie… Dacacostumul este bine croit, vede in jurul anului 2000. Nu vede mai inainte. O sa intelegeti de unde am inteles acest lucru:

“cinci au căzut, unul mai este, celălalt încă nu a venit, iar când va veni are de stat puţină vreme”.

Cinci au cazut, al saselea inca conduce, al saptelea nu a venit inca, dar cand va veni va conduce putina Pope-Francis-papal-hat-jpgvreme in orasul Romei, care reprezinta femeia in rosu.

Si acum sa ne intoarcem la evenimentele istorice: Cand a devenit Vaticanul regat, astfel incat papii sa fie regi ai Vaticanului si sa poarte coroana pe cap, mitra de conducator si sa stea pe tronul regal? Cand s-a infiintat statul Vaticanului? Am luat datele oficiale de pe site-ul Vaticanului: Vaticanul a devenit stat independent in continuarea statului eclesiastic din evul mediu din 11 februarie 1929. Prin urmare mai inainte nu era stat si nu avea conducator. Era doar Papa. Nu era regat. Regat a devenit in 1929 (asa spune si site-ul lor oficial). Din ’29 pana azi ne spune tot site-ul oficial, care sunt papii care au condus Vaticanul:

1. Pana in 1939 – Papa Pius al XI-lea

2. 1939 – 1958 – Papa Pius al XII-lea

3. 1958 – 1963 – Ioan al XXIII-lea

4. 1963 – 1978 – Paul al VI-lea

5. 26 Aug. 1978 – 28 Sept. 1978 – Ioan Paul I

6. 1978-2005 – Ioan Paul al II-lea – a carui adormire am si vazut-o.John_Paul_II_and_Benedict_XVI

Al saselea a fost Ioan Paul al II-lea. Cinci au cazut, pe al saselea il vad, este in viata- este vorba de Ioan Paul al II-lea.

Si ce spune despre al saptelea?

“Iar cand va veni are de stat putina vreme”.

Deci cand va veni, nu va sta mult, ci va pleca. Si iata ca a venit Benedict care a stat putin si a demisionat. Canda demisionat? Cu putine zile in urma, chiar pe 11 februarie – ziua infiintarii statului Vatican. Oare o fi intamplator? (…)

Ia sa vedem ce zice in continuare. Vorbim de al optulea, acum ca a plecat al saptelea:

Şi fiara care era şi nu mai este – este al optulea împărat şi este dintre cei şapte şi merge spre pieire” (Apocalipsa, 17:11).

Acesta este al optulea, fiara, care era si nu mai este.

“Şi cele zece coarne pe care le-ai văzut sunt zece împăraţi, care încă n-au luat împărăţia, dar care vor lua stăpânire de împăraţi, un ceas, împreună cu fiara” (Apocalipsa, 17:12).

Cele 10 coarne sunt cei 10 bancheri care n-au luat inca imparatia si care “au un singur cuget şi puterea şi stăpânirea lor o dau fiarei” (Apocalipsa,17:13), adica papei.

Ati auzit ultimele declaratii ale Vaticanului? Mussolini a dat miliarde catre Vatican ca sa isi faca propria banca. Aceasta banca este independenta, poate sa tipareasca oricand bani. Vaticanul tocmai ce a anuntat ca intentioneaza sa se asocieze cu bancile care imprumuta statele lumii. Sa se uneasca cu acestea intr-un fel.

Chiar un cardinal candidat pentru rolul de Papa spune ca acest lucru trebuie sa se intample repede pentru a putea sa fie in pas cu evenimentele care se deruleaza la nivel global si sa creeze un sistem economic mondial. Va reamintesc ca Benedict spunea anul trecut [in 2011, de fapt, n.n.] ca omenirea trebuie sa se indrepte catre un guvern mondial si a introdus in Vatican cardul de acces electronic (cu cip).

“Au un singur cuget şi puterea şi stăpânirea lor o dau fiarei”.

Ceea ce gandesc cei 10 va fi in concordanta cu ce gandeste acest al optulea conducator, iar puterea lor o vor da fiarei.

Ei vor porni război împotriva Mielului, dar Mielul îi va birui, pentru că este Domnul domnilor şi Împăratul împăraţilor şi vor birui şi cei împreună cu El – chemaţi şi aleşi şi credincioşi (Apocalipsa 17:14).“Apele pe care le-ai văzut şi deasupra cărora şade desfrânata, sunt popoare şi gloate şi neamuri şi limbi.Şi cele zece coarne pe care le-ai văzut şi fiara vor urî pe desfrânată şi o vor face pustie şi goală şi carnea ei o vor mânca şi pe ea o vor arde în foc.”(Apocalipsa 17:15,16)

Cele 10 coarne se vor intoarce pana la urma impotriva puterii papistase.

Va reamintesc ca Benedict, in ultima carte pe care a scris-o, spune ca nu poporul evreu si Iuda sunt responsabili de rastignirea lui Hristos. Al saptelea, cel care a stat putin si care a vorbit de guvernul mondial, ii dezvinovateste pe evrei si pe Iuda. Prin urmare pe desfranata, in final, cele 10 coarne o vor distruge complet. De ce o vor distruge? Pentru ca nu vor mai avea nevoie de ea. Ii vor lua puterea. Fiara nu va mai avea nevoie de ea.

Iar femeia pe care ai văzut-o este cetatea cea mare care are stăpânire peste împăraţii pământului” (Apocalipsa 17:18).

Stim ca papa are influenta asupra tuturor imparatilor pamantului.

Prin urmare, are legatura demisia papei cu capitolul 17? “Costumul pe care l-am cusut” se potriveste cu ce se intampla azi? Nu o voi decide eu; voi veti decide daca se potriveste.

Sunt doua femei: una este Adevarat Biserica a lui Hristos si cealalta femeie, cea care sta pe fiara, este cea care a purtat razboi adevaratei biserici. Si cunoastem foarte bine din istorie ce au avut de suferit ortodocsii din partea papistasilor. Daca am pierdut Constantinopolul, Asia Mica, Alexandria, Ierusalimul se datoreaza acestei femei murdare care se numeste biserica latinilor. Latinii sunt de vina pentru ce s-a intamplat in timpul Cruciadelor cand noi am pierdut Asia Mica si Constantinopolul. Acestia s-au luptat cu adevarata Biserica a lui Hristos. De aceea ei stau pe fiara.

Asa cum se pare al optulea papa ori este insusi Antihrist – o varianta – ori este Profetul Mincinos cel care il va inscauna pe Antihrist.

Prin urmare suntem in fata unor evenimente decisive. In capitolul 13 va reamintesc ca Ioan a vazut o alta fiara – nu cea care se ridica din mare:

FiaraApocalipticaŞi am văzut o altă fiară, ridicându-se din pământ, şi avea două coarne asemenea mielului, dar grăia ca un balaur,Şi toată stăpânirea celei dintâi fiare ea o pune în lucrare, în faţa ei. Şi face pământul şi pe locuitorii de pe el să se închine fiarei celei dintâi, a cărei rană de moarte fusese vindecată“.

A doua fiara avea 2 coarne, semana cu un miel, dar graia ca un balaur. Asadar este lup in piele de oaie. Si mai spune cafoloseste toata puterea primei fiare. Aici sfintii interpreteaza ca este vorba de puterea religioasa si politica, pe care o imbina papaatata timp cat Vaticanul in 1929 a devenit stat. Prin urmare papa are doua puteri. De aceea va zic ca Ioan vedea anul 2000.

Mai spune Ioan ca aceasta fiara ii face pe oameni sa se inchine primei fiare, adica diavolului. Sa accepte planul bancherilor, sa accepte pecetea.

„Şi face semne mari, încât şi foc face să se pogoare din cer, pe pământ, înaintea oamenilor,Şi amăgeşte pe cei ce locuiesc pe pământ prin semnele ce i s-au dat să facă înaintea fiarei, zicând celor ce locuiesc pe pământ să facă un chip fiarei care a fost rănită cu sabia şi a rămas în viaţă.Şi i s-a dat ei să insufle duh chipului fiarei, ca chipul fiarei să şi grăiască şi să omoare pe toţi câţi nu se vor închina chipului fiarei”

Si vom vedea din evenimentele ce vor urma ce inseamna toate aceste lucruri, deoareceevenimentele care se desfasoara acum sub ochii nostri foarte rapid. Voi sunteti cei care veti decide daca acest costum pe care eu il vad in demisia papei este sau nu corect. Daca se va uni Vaticanul cu cei 10 bancheri, evenimentele se vor derula foarte rapid. Si vor incepe imediat razboi impotriva crestinilor. Adica tot ce este crestin vor submina. Vor cere sa se puna pecetea. Crestinii care se vor opune vor fi prigoniti.

Vom vedea in continuare daca Ioan a vazut in capitolul 17 din Apocalipsa Vaticanul, Roma, Biserica latinilor si caderea papei Benedict. Al optulea papa este probabil ori Antihristul [nu poate fi, de vreme ce profetiile despre acela il arata limpede ca evreu si niciun Sfant Parinte nu a profetit despre el ca fiind un Papa, n.n.] ori Profetul Mincinos. Apocalipsa se reveleaza incetul cu incetul…

Sa ne pregatim asadar duhovniceste deoarece daca interpretarea mea este corecta, atunci evenimentele impotriva crestinilor, a noastra a tuturor, se vor desfasura foarte repede si trebuie sa fim duhovniceste in stare sa intampinam aceasta situatie. Dar nu trebuie sa ne deznadajduim, sa ne pierdem curajul si, de aceea, Ioan spune imediat ca Mielul va invinge in cele din urma. Asa va fi: crestinii vor invinge. Si va urma Parusia lui Hristos. Amin!

Sursa: razbointrucuvant.ro

Cititi va rog si alte informatii interesante despre Papa Francisc:

Publicitate

16 gânduri despre &8222;Parintele Nectarie Moulatsiotis demonstreaza ca actulalul Papa este PROFETUL MINCINOS!!!&8221;

 1. Iertati-ma ca nu am avut rabdare sa citesc tot articolul, deoarece nici vital nu mi se pare, nici ingaduit pentru noi, deoarece ceea ce vine de la un ratacit, poarta duh de ratacire si neascultare care ne va afecta si pe noi. Parintele Nectarie Mulatiotis este o rusine a mitropoliei, a Greciei si a Ortodoxiei. Este „preotul rock”, daca vi-l amintiti. Dand dovada de oleaca de schimbare si noul mitropolit al locului de multa milostenie, numai ce l-a recunoscut staret la manastirea pe care a infiintat-o cu multi ani in urma, in care l-a calugarit (fara a avea dreptul de a calugari) si pe celebrul calugar rock (nepocait), Parintele Pantelimon. Au trecut anii, spectacolele calugarilor sai la tavernele de pe litoral s-au rarit pana la disparitie, mai ales din cauza ca Parintele Pantelimon a parasit manastirea si canta rock fara haine monahale, totusi (nou-vechiul) staret Nectarie Mulatiotis pastreaza duhul vremurilor vechi: pe sit-ul oficial al manastrii (numit sugestiv „paparokades” de insasi staretul- cautati paparocades.gr, ori freemonks.gr – zici ca restul calugarilor nu sunt liberi!) publica inca clipurile parintelui Pantelimon (de ex cautati si pe youtube „το τζιπακι”). Insa pe litoral sunt prezenti calugarii sai… luna aceasta impart invitatii pentru excursie la Ierusalim cu agentia de voiaj a manastirii. Daca doriti, puteti cumpara sicrucea Sf.Serafim de Sarov la un pret care … ajuta manastirea. Incercati pe cat posibil sa evitati a-l cita pe Parintele Nectarie Moulatsiotis. A fost primit in comuniune cu Biserica Ortodoxa Greaca de curand, in urma unui mare pogoramant. Inca nu a demonstrat ca este total pe drumul cel bun si ca are de gand sa faca ascultare. Pe la colturi, se pune si intrebarea daca a fost intr-adevar vreodata tuns calugar. Avem atatia preoti evlaviosi. Din ei sa citam. N-o zice acesta ceva mai bun ca altii… iertati-ma si rugati-va si pentru mine, si pentru Parintele Nectarie, macar de l-ar lumina Dumnezeu!

  • Multumim de informatii maica, nu stiu cum e parintele in general dar in legatura cu actualul Papa pare sa fie in duh si cu alti parinti cum e parintele Elpidie si alti profeti. Ramane acum de vazut.

 2. pai uitativa in momentul de fata ce se petrece in ,,biserica” catolica, de ex.: oficializarii de ,,casatorii” gay, ,,slujbe” la incinerari, si multe alte spurcaciuni, iar acei preoti dei lor care nu vor sa joace dupa cum li se canta sunt excomunicati

 3. EU O INTREB PE MAICA A CITIT VREO DATA BIBLIA MAI ALES APOCALIPSA SA VADA CA CORESPUNDE EVENIMENTELOR CHIAR ASA SI DACA NU SO CITEASCA

  • Am citit Sfanta Scriptura, sigur. Si recitesc in fiecare zi cate un capitol, asa cum se cade sa facem toti ortodocsii la canonul personal. Este bine insa sa nu o interpretam dupa capul nostru, ca sa nu cadem in erezii, cum fac protestantii. Mai ales o carte asa de grea, cum e cea a Apocalipsei, careia ii poti suci intelesurile dupa logica fiecaruia. Sfintii Parinti, cu rugaciune si luminare dumnezeiasca pentru viata lor sfanta, au primit har de la Domnul sa inteleaga corect ceea ce spune Duhul Sfant in Sfanta Scriptura. N-am citit cu atentie articolul ca sa vad daca se potriveste cu ceea ce spun Sfintii Parinti (cu toate ca in putine privinte mi se pare ca putintel se abate, parca ar avea un fin duh de originalitate si autoritate, strain Sfintilor Parinti datorita pericolului duhului de mandrie, vedeti, Sfintii Parinti nu au atitudinea asta, de a iesi entuziasmati cu eprubeta din laborator si a striga „EVRICA! EU AM GASIT CEEA CE VOI NICI NU ATI BANUIT!”, ci au duh smerit), spun doar ca Parintele Nectarie Moulatiotis nu se numara printre Sfintii Parinti, ci e un om care se lupta inca in lumea aceasta cu cele pamantesti, de curand a fost facut si protosinghel la mitropolia lui (echivalentul exarhului sau a episcopului vicar la noi), are griji de purtat, e mai sigur sa citam din Sfintii Parinti consacrati, si sigur nu vom gresi.

   • Duhul de ratacire nu are nevoie de informatie eronata pentru a se propaga. Ca orice duh, ne poate afecta si daca logica noastra nu detecteaza greseli in ceea ce citim. De aceea e bine sa citim doar surse verificate, si sa ne rugam 🙂
    Cu mult respect va spun asta, tocmai pentru ca din Romania e mai greu de verificat cine e un autor din strainatate. S-a intamplat sa cunosc cazul. Mi s-a parut de datoria mea sa informez 🙂 . Rugati-va si pentru mine!

   • Doamne ajuta Maicuta ma numesc Viorel si v-as ruga sa aveti rabdarea si bunavointa sa cititi articolul parintelui si sa ne spuneti ce anume din acest articol nu este conform cu scrierile sfintilor nostri parinti ca sa ne putem pazii de oarecari alunecari ,rataciri

  • Iertati, nu am mai urmarit multa vreme articolul, abia acum am vazut ca vreti sa citesc. Cu drag, imi fac timp si va spun. Ceea ce pot spune de la inceput e ca articolul are un duh neortodox de care trebuie sa ne ferim. Ma refer la 2 lucruri:
   – autorul vorbeste ca un om ce pe toate le stie. Duhul ortodox e smerit, nu vorbeste asa.
   – autorul are prestigiul (si comportamentul in viata de zi cu zi) nu de ascultare, nu de pocainta, nu de smerenie, nu de blandete, nu de iertare, nu de neinteres… cu totii facem greseli. Cu totii mai degraba vorbim si sfatuim decat punem noi in practica (si asta e bine, deoarece ceilalti trebuie sa afle ce e drept, si nu ce strambam noi), e bine insa sa ne ferim de aceste 2 duhuri. Ele ne vor afecta si pe noi, indiferent daca informatia din articol e adevarata sau nu. Vom incepe si noi sa fim neascultatori, protestatari, mandri, fara sa bagam de seama. De aceea e bine sa hranim sufletele noastre cu duh drept, asta insemnand si citirea sfintilor parinti cu duh necontestat ca drept. O sa imi fac timp sa citesc si articolul, sa va spun ceea ce cred ca e gresit ca si informatie (daca pot intelege eu, mai bine ar fi sa intrebati pe cineva mai bun ca mine, dar daca am intrat in discutie o parere voi da), insa primul lucru pt care nu il recomand e duhul pe care il poarta autorul si care se va da si cititorului. Iertati!

 4. Nu cunosc fenomenul rock in amanunt, dar cunosc viata monahala in amanunt. Rock-ul, ca si orice alta forma de divertisment ori exprimare in afara ritmului monahal (slujbe, rugaciune personala, spovedanie, ascultare, slujire) este complet strain vietii monahale. Cei ce spun ca prin rock isi exprima mai bine interiorul, e bine sa nu devina monahi, daca nu ajung sa lepede aceasta idee. Monahul nu are nevoie de aceasta exteriorizare. El se concentreaza catre interiorizare si, om fiind, cand totusi are nevoie de exteriorizare, are in manastire tot ceea ce trebuie. In general, tot ceea ce e necesar monahului e in manastire, fie ca vede, fie ca nu. Vorbim in primul rand de cele duhovnicesti.

  Cei care spun ca prin rock slujesc lumea, atrag tineri ca ei spre credinta etc, iarasi vor fi in locul potrivit in lume, si e mai bine sa nu devina monahi. Prima slujire a monahului e rugaciunea pentru lume. Aceasta o fac toti monahii. Daca pot insa face mai mult de atat, aceasta fiind dupa voia si cu ajutorul lui Dumnezeu (tradus in practica prin blagoslovenia superiorului ierarhic), ceea ce va face monahul e tot in limite monahicesti. Bunica ar spune „in cumintenie”. Sper sa nu intelegeti gresit cuvantul. Alta e ca preotul monah sa mearga acasa la un om care l-a invitat si sa faca aghiazma si sa vorbeasca la masa, si alta un monah de rand sa cante rock. Primul e in duhul bisericii si a lui Hristos, pe care il reprezinta si imita, al doilea s-a ratacit pe drum strain si ne rugam sa-si revina. Daca intereseaza pe cineva, pot explica.

  Monahi satanisti? Iertati, nu cred ca exista. Monahi cu patimi da, toti oameni suntem, dar monahi satanisti nu am intalnit si nici auzit in cei multi ani de cand traiesc in viata monahala in Romania si pe unde m-au mai trimis, cam peste tot in lume unde e monahism ortodox. Dati un exemplu, poate nu stiu eu. Iertati si va rugati!

  • Cu mesajul acesta am raspuns altui mesaj care mi s-a adresat, dar pe care acum nu-l mai vad scris. Poate era personal si nu pentru toti. Din cate imi amintesc, cineva caruia ii placea sa asculte rock imi zicea ca s-a plictisit sa tot auda ca rock-ul e neaparat satanist, si sa nu vorbesc daca nu stiu ca sunt monahi satanisti si rock-ul nu are nimica rau. Asa ca am raspuns ca rock-ul, bun sau rau pentru oamenii din lume, nu se potriveste cu nimic vietii monahale.

 5. Fratilor ortodocsi sunt crestin practicant catholic dar nu pot crede in aceste previziuni ale acestui calugar cu tot respectul cuvenit,in afara de coicidenta vestimentatiei purpuri ,in cazul Greciei sa ne amintim ca in perioada exodului Romanesc incepand din ani nouazeci in coace spre douamisaispe si inainte de aceasta perioada pana pe la ani opzeci cand sa facut infuzie de capital masiv sa trait bine ,dar niciun politician Grec nu luat vreo masura de stopare a acestei infuzi de capital pentru ca au fost corupti iar acum se vad consecintele dezastuoase pentru ca numai prezinta interes pentru mafioti lumi ,si s-a trait bine in acea perioada si noi Romani am fost cu miile acolo ,de ce dam vina pe Dumnezeu pentru greseli comise cu stiinta si in special vointa ,liberul arbitru ne apartine inca de la nastere ,in dezastrul de la clubul ‘colectiv’ Patriarhul B.O.R. imi pare rau sa spun dar a fost un pic radical in declarati fata de episcopul catholic ,Patriarhul a declarat ca tineri nu aveau ce cauta la acest club in schimb episcopul catholic a condamnat abuzul si lipsa de responsabilitate a autoritatilor ,mai departe nu am auzit niciodata pe Sfantul Parinte Papa sa incite la violenta lumea, la fanatism sau ca ar fi catholicismul adevarata credinta,faptul ca mari exploratori ai lumi care au fost catholici sau nu si au exportat religia catholica in lume ,si apoi prin intermediul misionarilor s-a inplementat acel strop de civilizatie nu cred ca putem fi catalogati drept hegemoni lumi,daca Sfantul Parinte Papa a insistat ca nu avem dreptul sa judecam apucaturile sexuale ale individului eu cred ca are dreptate ,Sdoma si Gomora au fost condamnate de insusi Dumnezeu nu neaparat pentru ca erau homosexuali ci pentru ca faceau aceste orgi in cinstea unui zeu pagan un fel de Baal,deci lau dat la o parte pe Dumnezeul adevarat ,dincolo de apucaturile carnale parerea mea personala in legatura cu homosexuli este clara nu ii voi accepta niciodata ca o entitate si nu mai zic ca o boala cum se vehiculeaza mai nou ,insusi sfantul Paul a criticat acest soi de oameni care denatureaza specia umana,in legatura cu islamul si nu islamul adevarat ci acei fanatici care nu au nici o legatura cu Alahh ei trebuie izolati ,Domnul Isus spunea ”ca un rege cand se duce la razboi intai isi face niste socoteli la numarul soldatilor la situatia militara de care dispune si apoi pleaca la razboi ”ma tem ca acesti fanatici au facut calculele inaintea noastra si am fost luati prin surpridere noi Eropeni trebuie sa ne repliem rapid si sa ne aparam nu prin companiile petroliere care pe drept cuvant au corupt guvernanti din Orient si acum noi aomeni de rand platim iar cei corupti si platitori de corupti o duc bine mersi si nu au nici o problema ,deci iata lipsa de responsabilitate si lacomia guvernantilor locali si la nivel de tara ,iarasi Dumnezeu nu are nici o vina

  • Prietene drag, de acord cu tine ca nu trebuie sa judecam. In ceea ce priveste catolicismul acesta a cazut in ierezie inca de la schisma de la 1054, bun vina in acest senns o poarta acei ,,preoti” care la vremea respectiva au facut dupa bunul plac cam ceau vrut, intrebare: daca Domnul Iisus nea lasat invataturile pe care trebuie sa le pastram cu sfintenie si grija, cum teai permis tu omule care esti un nimeni si nimic pe lumea asta decat musafir, cum teai permis sa schimbi tu legea Dumnezeiasca ?!, Sarabanda a continuat cu nenonorocirile din perioada inchizitiei si cruciadelor, unde vaticanul dea lungul vremii a facut la victime mai mult decat a facut nazismul si comunismul si cu alte dictaturi la un loc. Revenind in zilele noastre bun tu ca si catolic de rand poate nu ai nicio vina ca teai nascut in aceasta credinta. Dar cat de orbi sa fim si sa nu vedem ceea ce se petrece sub privirile noastre?!, apropo de homosexuali, este ft adevarat ca nu avem dreptul sai judecam, si daca facem ceva pt ei este deai ajuta sa se lepede de acest pacat, insa asta nu inseamna ca sa le dam apa la moara cu: cununi, adoptii si alte naravuri care mai de care mai spurcate , la ora actuala cand noi discutam pe acest blog sunt preoti catolici ce oficializeaza casatorii gay, si incinerari, oare acestia constientizeaza ce pacate savirsesc?! Pacat de acei preoti care nu savirsesc acele pacate si sunt caterisiti de ,,biserica” catolica ca nu fac aceste mizerii. Revenind la actualul papa inclusiv la vatican, bun sa zicem ca acesti 2 parinti Nectarie si Elipidie din rodhos nu stiu ce vorbesc , cum ati explici faptul ca fostul papa benedict a vrut guvern mondial, oare matale constientizezi ce inseamna guvernare mondiala ?!, vaticanul o tine una si buna ca sunt urmasi lui Sf. Petru?! Dar ce legatura avea Sf. Petru cu catolicismul cand la acea vreme nici nu se pomenea de catolicism?!, mai nou acum dupa papa francisc iad nu exista si te poti mantui asa trosnind din degete, acum mai nou in ,,saptamina mare” a lor papa francisc a spalat si pupat picioarele unor refugiati musulmani si hindusi la un centru de refugiati de linga roma fapt ce cam pune ft mult pe ganduri, http://www.napocanews.ro. acum nu trebuie sa te iei dupa un pacatos ca mine Doamne fereste ca nici nu-ti cer asta. Insa ca argumente pune si matale mina pe Sf. Scruiptura in special la apocalipsa Sf. Ioan Teologul mai ales la apocalipsa cap.13 si vezi cam ce scrie acolo si vei gasi multe raspunsuri referitoare la zilele din urma si in zilele noastre, asta ca sa nu te iei dupa x sau y

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s