România primeşte o lovitură din partea Europei: Conform Consiliului Europei maghiarii au dreptul la autonomie

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat o Rezoluţie privind drepturile minorităţilor în Europa, în care se arată că autonomia teritorială poate contribui la protejarea drepturilor minorităţilor, aceasta fiind doar una dintre modalităţile prin care se pot asigura aceste drepturi.

romsecuii

Rezoluţia, adoptată marţi, stipulează faptul că protecţia drepturilor minorităţilor naţionale trebuie să rămână “o prioritate pe agenda politică” şi subliniază că beneficiile acestei protecţii nu se limitează la minorităţi, ci “vor aduce stabilitate, dezvoltare economică şi prosperitate pentru toţi”.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) recomandă statelor membre să ia în considerare “diferitele forme de protejare a drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale în baza celor mai bune practici”. Una dintre aceste forme poate fi autonomia teritorială, se mai arată în text. “În acest sens, Adunarea reaminteşte Rezoluţia 1334/2003 privind experienţele pozitive ale regiunilor autonome ca sursă de inspiraţie pentru rezolvarea conflictelor în Europa, care stipulează că stabilirea unei entităţi autonome poate fi privită ca parte a procesului de democratizare”, scrie în text.

Totodată, Adunarea salută adoptarea Rezoluţiei 361/2013 de către Congresul autorităţilor locale şi regionale al Consiliului Europei privind regiunile şi teritoriile cu un statut special în Europa. Rezoluţia recunoaşte faptul că statutul special acordat unor regiuni “a adus stabilitate şi prosperitate acestor regiuni şi statelor” respective.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei consideră “că autoguvernarea teritorială poate contribui în mod eficace la protejarea drepturilor minorităţilor de o manieră colectivă şi evitând asimilarea”. De asemenea, Adunarea consideră că “un element esenţial’ al protejării drepturilor minorităţilor naţionale” îl constituie “respectul dreptului la identitate comună, care include cultura, religia, limba şi tradiţiile”. Minorităţile au dreptul să-şi menţină şi să-şi dezvolte propriile lor instituţii şi “ar trebui să primească o protecţie colectivă, aşa cum este stipulată în Recomandarea 1735 din 2006″.

APCE recomandă ţărilor membre ale Consiliului Europei să se ghideze după cele mai bune practici în domeniu, dând ca exemplu autonomia Tirolului de Sud, situaţia minorităţii suedeze din Finlanda şi alte state unde sunt garantate drepturi colective.

sursa: http://mesager.net/stiri/politic/romania-primeste-o-lovitura-din-partea-europei-maghiarii-au-dreptul-la-autonomie/

Cititi va rog si:

https://vremuritulburi.wordpress.com/category/sfantul-arsenie-boca/

https://vremuritulburi.wordpress.com/category/distrugerea-romaniei/

Publicitate

4 gânduri despre &8222;România primeşte o lovitură din partea Europei: Conform Consiliului Europei maghiarii au dreptul la autonomie&8221;

  1. E firesc…Asta ne-au pregatit de mult timp. Daca, dupa acel referendum prin care ceream ca Basescu sa nu mai fie presedinte, bucurestenii ar fi iesit in strada, opunandu-se presiunilor din afara tarii, acum noi am fi fost stapani in propria tara. Poate ca am fi avut la conducere niste oameni care sa ne apere drepturile, nu doar sa ni le fure.Da, pentru ca Dumnezeu nu ajuta un popor decat atunci cand se ridica in picioare si-si vede propriile greseli: prea multi copii abandonati in tara asta, ca Dumnezeu sa ne mai pasuiasca. Racirea inimilor este o plaga cumplita pentru care nu plateste doar omul cu inima impietrita, platim noi toti, pentru ca este o vina colectiva. Am acceptat in fruntea tarii oameni carora nu le pasa de copii, batrani, sarmani, paduri si animalele abandonate? Culegem ce-am semanat.

  2. Păi, să-i vedem cum se descurcă singuri ?!
    Ce atâta dramă, că până la urmă, după ce nu vor mai fi sprijiniţi financiar de Ungaria se vor ruga să intre înapoi 😉

    • e adevarat, dar nu stim cum vor evolua lucrurile, eu doar ma gandesc la romani, aia putin intr-adevar care au ramas pe acolo, cat vor avea de suferit daca se intampla treaba asta…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s