JAFUL ROMÂNIEI, JAFUL RESURSELOR MINERALE ȘI DE HIDROCARBURI, DEPENDENȚA ENERGETICĂ FAȚA DE HOȚI

distrugerea romaniei

1 – Ziua în care Tăriceanu a dat gaze naturale pe ochi frumoşi
2 – Tariceanu a concesionat resurse din Insula Serpilor inainte de verdictul de la Haga (VIDEO)
3 – Blonda din guvernul Boc a mai dat un tun bugetului de stat -ExxonMobil a dat lovitura la Marea Neagră. Şi îi mulţumeşte Elenei Udrea
4 – TARICEANU A VANDUT INSULA ȘERPILOR (VIDEO)
http://www.youtube.com/watch?v=czJh6VlKVuc&feature=youtu.be

1 – Ziua în care Tăriceanu a dat gaze naturale pe ochi frumoşi
Într-o singură zi, fostul premier al României a semnat concesionarea a 17 zăcăminte, în favoarea unor firme asupra cărora planează semne de întrebare.

Nu numai zăcămintele de ţiţei şi gaze din Marea Neagră au fost concesionate prin hotărâri de guvern ale căror anexe sunt clasificate. Cabinetul Tăriceanu a procedat în aceeaşi manieră şi în cazul altor 17 de perimetre de extracţie de gaze de pe teritoriul României. Hotărârile de guvern au fost emise pe bandă rulantă în aceeaşi zi, 5 septembrie 2007, şi au avut la bază note de fundamentare întocmite de Dorian Marian, şeful de la cancelaria premierului, şi de Bogdan Găbudeanu, preşedintele demis miercuri de la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM). În unele dintre cazuri, companiile câştigătoare au concurat cu ele însele.

Concesiunile acordate într-o singură zi unor firme asupra cărora planează suspiciuni sunt estimate că ar acoperi o mică parte din producţia internă de gaz a României.

* Potrivit ANRM, grosul de 97% este asigurat de Romgaz şi de Petrom, ale căror cote de piaţă sunt aproape egale.

* Pe teritoriul României se află în exploatare 447 de pe rimetre, iar producţia de gaze naturale înregistrată în anul 2008 a fost de aproximativ 12 miliarde de metri cubi. În notele de fundamentare ale HG-urilor de concesiune se invocă motive economice din cauza cărora Petrom şi Romgaz au renunţat la respectivele exploatări.

Gazele lui Patriciu
Compania Rompetrol, condusă de directorul general Dinu Patriciu, nu a fost uitată de cabinetul Tăriceanu. Cu toate că a concesionat un singur perimetru, evident tot prin HG (nr. 1051/2007) cu anexă clasificată, zăcământul este unul dintre cele mai bogate.

* Concret, perimetrul Goleşti-Argeş, concesionat de Rompetrol, este evaluat la 56 de milioane de metri cubi de gaze naturale, în comparaţie cu cele adjudecate de alte firme, care nu au obţinut nici 10% din capacitatea acestuia.

Dincolo de relaţia de notorietate dintre Dinu Patriciu şi Călin Popescu- Tăriceanu, mai există o coincidenţă: şeful cancelariei, Dorin Marian, a fost angajat Rompetrol. El a întocmit, împreună cu Bogdan Găbudeanu, fostul preşedinte de la ANRM, nota de fundamentare în baza căreia a fost adoptată hotă- rârea de guvern favorabilă Grupului Rompetrol. De menţionat că pentru depozitul Goleşti a depus ofertă şi Amromco Energy, dar câştig de cauză a avut Rompetrol.

Directorul de vânzări al Grupului Rompetrol, Nicolae Ionescu, susţine că „este treaba guvernului cum îşi clasifică sau nu diverse acte sau anexe. Nu suntem noi în măsură să comentăm astfel de chestiuni!“. Cât despre calitatea lui Dorin Marian (şef la cancelaria premierului Tăriceanu) de fost angajat al grupului Rompetrol, Ionescu se întreabă retoric: „E o crimă ca un fost angajat Rompetrol să ajungă în altă funcţie?! Ce, eu dacă ajung mâine ministru e o crimă?!“.

Controversatul Iavorski ia potul

Într-o situaţie similară se află şi firma Expert Petroleum – filiala Mediaş, care a obţinut dreptul de exploatare a zăcămintelor de la Beclean şi Frumoasa printr-o altă HG (nr. 1052/2007), emisă tot pe 5 septembrie 2007.

De asemenea, anexele sunt clasificate. În cazul perimetrului Beclean, societatea Expert Petroleum- Mediaşa concurat de una singură, numai pentru zăcămintele de la Frumoasa existând contraofertanţi. Cu toate că a participat şi la alte apeluri publice de ofertă lansate de ANRM, firma nu a mai avut câştig de cauză, lovindu-se de alte companii interesate.

Filiala din Mediaşa Expert Petroleum este deţinută integral de un offshore cu acelaşi nume, înregistrat în capitala Iordaniei, Amman. Administrator este avocatul francez Michel Marie Louboutin. Potrivit surselor EVZ, în spatele offshore-ului iordanian se află Constantin Iavorski, ex-ministru al industriilor din Republica Moldova, ex-ofiţer KGB şi implicat în tranzacţii frauduloase de păcură şi de cărbune pentru centralele româneşti. Firma-mamă Expert Petroleum din Bucureşti este deţinută oficial de familia Iavorski şi a intrat în lichidare în urma unor litigii comerciale. A rămas activă doar filiala ei din Mediaş. Stabilit în străinătate, Iavorski nu a putut fi contactat de EVZ la biroul firmei sale din Elveţia.

RĂSPUNS ANRM

Găbudeanu: „S-a respectat legea“

Potrivit unui răspuns al ANRM remis EVZ, semnat şi parafat de însuşi preşedintele Bogdan Găbudeanu, demis acum două zile, „întreaga procedură de organizare a apelului public de ofertă a fost în concordanţă cu prevederile Legii petrolului nr. 238/2004 şi a Normelor metodologice de aplicare a Legii petrolului, aprobate prin Hotărâre de Guvern (2075/2004)“.

* Totodată, patru ministere (Economie, Justiţie, Finanţe şi Mediu) au dat avizele necesare, prealabile emiterii pe bandă rulantă a HG-urilor de concesiune. ANRM este o agenţie guvernamentală a cărei conducere, plătită din bani publici, este formată dintr-un preşedinte, trei directori generali, şapte directori generali-adjuncţi şi un director tehnic.
2 – Tariceanu a concesionat resurse din Insula Serpilor inainte de verdictul de la Haga
(VIDEO)
Cu doar cateva saptamani inainte de a parasi Palatul Victoria, Guvernul condus de Calin Popescu Tariceanu a cedat dreptul de explorare a unor perimetre aflate in zona de litigiu din jurul Insulei Serpilor unei firme cu un capital social de numai 200 de lei, desi Curtea de la Haga nu se pronuntase inca asupra acestui diferend intre Romania si Ucraina.

Mai precis, pe 12 noiembrie 2008, guvernul Tariceanu a aprobat un act aditional clasificat la un contract prin care firma Sterling Ressources primea dreptul de explorare si impartire a unor perimetre aflate in zona de litigiu, informeaza Realitatea TV.

Nu este de mirare ca rezervele importante de resurse au atras atentia marilor jucatori mondiali de pe piata petrolului, cu mult timp inainte de pronuntarea verdictului companii precum Total, Royal Dutch Shell si British Petroleum declarandu-se interesate sa investeasca sume importante in prospectarea si exploatarea rezervelor de petrol si gaze din Marea Neagra.

Mai greu de inteles este motivul pentru care guvernul Tariceanu a dat in noiembrie o ordonanta prin care perimetrele Pelican si Midia, o parte dintre perimetrele pentru care Romania si Ucraina s-au judecat la Haga, nu mai sunt in posesia statului roman, ci au fost concesionate firmei Sterling Ressources, firma care are ca reprezentanta in Romania o firma cu un capital social de 200 de lei.

In plus, la finalul ordonantei respective se specifica faptul ca anexa nu se publica, fiind clasificata potrivit legii, motiv pentru care nu se poate spune cu exactitate pe cati ani a fost concesionata resursa si nici contra carei sume.

Mihai Gherman, directorul general adjunct al Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale, a declarat marti seara, la „Realitatea te priveste”, ca nu este vorba de o concesionare a unor zacaminte si nici despre un nou acord petrolier aprobat in luna noiembrie.

„Este un act aditional la un acord existent prin care au fost convenite niste clauze. Drepturile n-au fost oferite anul trecut in noiembrie, ci decurg din niste acorduri petroliere semnate inca din 1990 si intrate in vigoare in 1992. Contractul petrolier a fost incheiat cu firma Enterprise care, in conformitate cu prevederile legii petrolului, a avut dreptul sa transfere acordul”, a spus acesta.

„Ulterior, dupa ce a fost incheiat cu firma Enterprise, acordul a trecut pe la firma Paladin si a ajuns la firma Sterling, care este actualul titular. Asadar, nu a fost incheiat un acord nou in 2008, ci doar un act aditional prin care au fost convenite niste prevederi contractuale, printre care o serie de programe de lucrari”, a explicat Gherman.

Directorul general adjunct al Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale a mai spus ca in acord au fost incluse niste clauze contractuale menite sa faca aplicabila actuala legislatie.

„In 1992, cand au fost incheiate acordurile petroliere, nu se stia ca, in 1997, zona respectiva o sa intre in zona de delimitat, in zona de disputa cu Ucraina”, a concluzionat acesta.

Actualul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, s-a declarat nemultumit de aceasta situatie iar presedintele Comisiei pentru industrii din Camera Deputatilor, social-democratul Iulian Iancu, a cerut declasificarea anexei secrete.
3 – Blonda din guvernul Boc a mai dat un tun bugetului de stat -ExxonMobil a dat lovitura la Marea Neagră. Şi îi mulţumeşte Elenei Udrea
Prima sondă săpată de ExxonMobil (SUA) şi OMV Petrom în Marea Neagră indică prezenţa gazelor naturale, dar este prematură evaluarea cantităţilor, au anunţat cele două companii. Curios, dar statul român nu va încasa nici un ban, deoarece în 2011 Elena Udrea a desfiinţat taxele pentru firmele de petrol. Şi la două săptămâni după Ordonanţa 85, Exxon a început lucrările în perimetrul concesionat.

Prima sondă săpată de ExxonMobil (SUA) şi OMV Petrom în Marea Neagră, Domino‐1, este amplasată în blocul Neptun, la 170 kilometri de ţărm, în ape cu adâncimea de aproximativ 1.000 de metri. Ea indică prezenţa gazelor naturale, dar este prematură evaluarea cantităţilor, au anunţat cele două companii.

Exxon Mobil a intrat pe piaţa din România la finalul anului trecut după vizita lui Traian Băsescu în SUA. Şi tocmai atunci Elena Udrea desfiinţează taxe pentru firmele de petrol. În iulie 2011, MDRT prezenta pe site un proiect de ordonanţă de modificare a Legii 50, în octombrie adoptă un altul. Din cuprinsul celui nou dispar cuvântul „subacvatice” şi implicit taxe de zeci şi sute de milioane de euro. La două săptămâni după Ordonanţa 85, Exxon începe lucrările în perimetrul concesionat în Marea Neagră. Lovitură magistrală pentru Exxon, pagubă uriaşă pentru România. Ce beneficii a avut Elena Udrea? A avut de câştigat şi Traian Băsescu? Dispariţia taxei de autorizare în lucrările din spaţiul marin în favoarea celor de la Exxon are o legătură cu vizita preşedintelui în SUA? Întrebări fără răspuns.

Practic anul trecut Guvernul a decis ca firmele care derulează lucrări de foraje şi prospecţiuni submarine în platoul continental românesc al Mării Negre să fie scutite de obligaţia de a obţine autorizaţie de construcţie. Decizia a fost luată prin Ordonanţa de Urgenţă 85 adoptată la finalul anului trecut de Guvern şi care modifică Legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii. Actul a fost semnat de premierul Emil Boc şi contrasemnat de ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, de ministrul de Interne, Traian Igaş, de preşedintele ANMR, Alexandru Pătruţi, şi de ministrul Economiei, Karoly Borbely.

În textul ordonanţei se face referire la faptul că lucrările de foraje şi prospecţiuni submarine în zona economică exclusivă a României din Marea Neagră „nu se finalizează cu realizarea de construcţii” în sensul Legii 50/1991, astfel că obligativitatea obţinerii autorizaţiei de construcţie pentru asemenea lucrări nu este justificată. Prin urmare, actul normativ elimină practic obligativitatea acestei autorizaţii pentru executarea lucrărilor de foraje şi prospecţiuni submarine în platoul continental românesc al Mării Negre.

Un alt motiv invocat pentru eliminarea obligativităţii autorizaţiei este legat de lucrările programate de OMV Petrom şi grupul american Exxon Mobil în perimetrul petrolier Neptun din Marea Neagră, companii cărora autorităţile nu doresc să le impună „un timp suplimentar de aşteptare”. „Pentru această perioadă este programată şi începerea săpării primei sonde de explorare în ape adânci în Perimetrul Neptun, pentru care firmele investitoare au adus deja în Marea Neagră o platformă de foraj de mare gabarit, astfel încât orice timp suplimentar de aşteptare pentru acest echipament performant implică costuri uriaşe”, se mai arată în expunerea de motive. Expunerea de motive evită să precizeze că este vorba de firma Exxon. Precizarea ar fi trădat faptul că ordonanţa este dată pentru a facilita firmei Exxon începerea lucrărilor fără nici o taxă de autorizare.

Eliminarea obligaţiei autorizaţiei de construcţie mai este explicată în documentul citat şi prin faptul că, în baza acordurilor de concesiune aprobate de Guvern, vor intra în vigoare cinci noi acorduri de concesiune petrolieră în Marea Neagră şi că lucrările ar trebui începute în trimestrul II al anului viitor, dar că planificarea acestora nu va fi posibilă în lipsa acestei decizii.
Printre companiile care beneficiază de această ordonanţă se numără OMV Petrom, Exxon şi Lukoil. Un alt beneficiar al ordonanţei este Sterling Resources din Canada, care deţine două concesiuni, perimetrele Midia şi Pelican.

Deci adevăratul scop al OUG 85 a fost eliminarea taxei de autorizare, care la atâţia petrolişti, la atâta investiţie şi la atâtea suprafeţe concesionate se ridica la sume impresionante. Este vorba de zeci şi sute de milioane de euro.
Iată şi taxele care ar fii trebuit plătite de Exxon Mobile statului român, dacă Elena Udrea nu i-ar fi scutit de ele. Taxe din autorizaţii de construire (1% din valoarea investiţiei, la fiecare amplasare de sondă. De remarcat că până în prezent există peste 100 de locuri forate în perimetrele marine ale României şi doar o platformă marină costă cam 100 de milioane de euro); taxe de săpare (la fiecare foraj autorizat de ANMR se plătesc minimum 8 milioane de lei, taxa crescând în funcţie de adâncimea forării); redevenţe (între 3 şi 10 la sută, în funcţie de cantitatea de petrol extrasă); alte taxe şi impozite în funcţie de investiţii şi profitul firmelor.

În concluzie ExxonMobil a găsit gaze în Marea Neagră. Şi datorită Elenei Udrea nu va plăti nimic statului român.

Sursa: facebook/Anti-Masonic

Cititi va rog si:

https://vremuritulburi.wordpress.com/2014/05/12/un-fost-senator-vorbeste-pentru-cine-este-depopulata-romania/

https://vremuritulburi.wordpress.com/2014/05/15/ce-s-a-intamplat-cu-cele-22-miliarde-usd-imprumutate-de-romania-de-la-fmi/

https://vremuritulburi.wordpress.com/2014/05/23/si-asa-moare-libertatea-nu-cu-o-mare-bubuitura-ci-cu-tunatoare-de-aplauze/

https://vremuritulburi.wordpress.com/2014/05/18/romania-o-colonie-in-uniunea-europeana/
 
https://vremuritulburi.wordpress.com/2014/05/20/de-ce-l-a-exclus-ponta-din-psd-pe-deputatul-ion-stan-imediat-dupa-declaratiile-incendiare-care-acuzau-regimul-basescu-de-conspiratie-si-tradare-nationala-in-beneficiul-fmi/

Un gând despre &8222;JAFUL ROMÂNIEI, JAFUL RESURSELOR MINERALE ȘI DE HIDROCARBURI, DEPENDENȚA ENERGETICĂ FAȚA DE HOȚI&8221;

  1. Si acesti „T R A D A T O R I” de tara mai sunt in libertate?
    Exista vreo lege in tara asta?
    Maine votatii tot pe acesti tradatori sau rudele,amantele lor,pentru parlamentul european.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s