Şi aşa moare libertatea… Nu cu o mare bubuitură ci cu tunătoare de aplauze…

Moartea Libertăţii Noastre

Şi aşa moare libertatea…
Nu cu o mare bubuitură ci cu tunătoare de aplauze…
Cu minciuni televizate şi voturi trucate…

PSD face pregătiri intense pentru fraudarea următoarelor alegeri …
1. Senatorii au adoptat marţi 1 aprilie 2014 un proiect de lege iniţiat de Guvern, în care şeful Poliţiei Române primeşte rangul de secretar de stat.
„Inspectoratul General al Poliţiei Române este condus de un inspector general, cu rang de secretar de stat, numit prin decizie a prim-ministrului, la propunerea ministrul Afacerilor Interne, după consultarea Corpului Naţional al Poliţiştilor“, se arată în unicul articol adoptat de senatori. Singura modificare este acordarea şefului Poliţiei Române a rangului de secretar de stat.
Guvernul a motivat măsura prin creşterea rolului şi implicării Inspectoratului General al Poliţiei Române în adoptarea deciziilor strategice şi pentru asigurarea unui nivel de reprezentare adecvat rolului Poliţiei Române în rândul autorităţilor de aplicare a legii.
2. Pentru ca trecerea Serviciului de Transmisiuni Speciale in subordinea Ministerului Afacerilor Interne a declanșat un val nesfârșit de controverse, noua mutare strategica gândita in „laboratoarele” Palatului Victoria este pregătita a se face in cel mai mare secret.

Si doar după ce va fi schimbat actualul locatar de la Palatul Cotroceni, consilierii din umbra ai lui Victor Ponta temându-se de o reacție vehementa a lui Traian Băsescu. Cel care a transformat Serviciul de Protecție si Paza, in afara îndeplinirii atribuțiilor de paza, intr-una din cele mai influente structuri de informații. Iar acum SPP-ul este prevăzut a trece, la rândul sau, in subordinea Ministerului de Interne, urmând a colabora in îndeplinirea majorității misiunilor încredințate cu Brigada Speciala de Intervenții a Jandarmeriei.

Economic, are logica…

Inițiatorii acestui proiect isi bazează hotărârea de a trece SPP-ul la Interne pe rațiuni economice. Si, într-adevăr, din acest punct de vedere, calculele financiare sunt cat se poate de relevante. Astfel, după cum susțin sursele noastre, in „ciorna” hotărârii se prevede ca, de acum înainte, asigurarea traseelor pe care se deplasează demnitarii – atunci când nu este vorba de o coloana oficiala deosebita sau de identificarea unei zone de risc – sa fie făcuta de către trupe ale Jandarmeriei. De altfel, tot jandarmii ar urma sa îndeplinească si un rol mult mai important in condițiile unor manifestări cu un număr mare de participanți, unde sunt implicați si demnitari, luptătorii de la BSIJ trebuind sa fie pregătiți sa intervină de urgenta daca situația o impune. Si cum planul se refera si la desființarea structurilor teritoriale ale SPP, este logic ca, din punct de vedere financiar, se poate vorbi de economii substanțiale de la buget. Iar SPP-ul restrâns, care va fi format exclusiv din ofițeri specializați in protecție, va asigura strict securitatea celor mai importanți demnitari ai statului roman, dar si coordonarea organizării evenimentelor de anvergura.

Teama de aservire politica

In schimb, oamenii de specialitate care au aflat de planurile Palatului Victoria se tem ca, după „tragerea” in propria ograda a STS-ului, acum se încearcă o noua lovitura de forța prin care sa se aservească politic o mare parte din sistem. Iar cum de SRI, DGIA si SIE nici măcar un nebun nu s-ar aventura sa se atingă in aceste vremuri tulburi, adversarii proiectului acuza ca pur si simplu premierului ar fi început sa-i placa sa apese pe butoanele Serviciilor si încearcă astfel sa-si asigure o „felie” cat mai mare. Oricum, daca mutarea va avea loc, ea se va produce doar după plecarea lui Traian Băsescu de la Cotroceni, atunci când noul sef al statului, daca va ieși candidatul sprijinit de USD, ar da o lovitura de imagine publica, clamând economisirea de bani in dauna serviciilor secrete. Ceea ce ar avea si menirea de a calma un important segment electoral isterizat de atacurile la cruciada anticorupție declanșata pe toate fronturile de structurile abilitate ale statului.

Cu Botos la comanda

Nu cu multa vreme in urma, numele generalului Ilie Botos era cel mai vehiculat pentru a-l înlocui pe generalul Lucian Pahontu la conducerea Serviciului de Protecție si Paza. Însa numirea sa ca secretar de stat la Interne, anunțata in exclusivitate de către „National”, părea sa-l fi scos pe fostul procuror general al României din cărțile SPP-ului. Iată însa ca posibila trecere a respectivului serviciu in subordinea MAI, si implicit a sub comanda secretarului de stat pe probleme de securitate, nimeni altul decât același Botos, nu face decât sa confirme ca restructurarea sistemului va continua. Iar din informațiile intrate in posesia noastră, ultimul pas va fi reprezentat de fuziunea DGIPI cu DGA intr-o noua structura, Direcția de Afaceri Interne. Iar din acel moment lucrurile se vor așeza pe multa vreme, delimitarea noilor poli de putere prevăzuta de principiile coabitării politice fiind considerata încheiată.

Sursa: Facebook/Anti-Masonic

Cititi va rog si:

2 gânduri despre &8222;Şi aşa moare libertatea… Nu cu o mare bubuitură ci cu tunătoare de aplauze…&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s