Despre ultimele evenimente de la Chisinau si ideea de unire a Moldovei cu Romania

Evenimentele din ultimele săptămâni de la Chișinău, care au culminat cu protestele violente de miercuri seară, ridică o serie de întrebări in contextul geopolitic actual. Și dacă nu cumva în spatele acestor proteste stau forțe străine.

Despre scopul real al protestelor, dar și despre participanții la revolta de miercuri și forțele care stau în spatele lor scrie Lulea Marius Dorin, lider al platformei unioniste Acțiunea 2012 într-un editorial pe adevarul.ro.  Acesta consideră că scopul real al majorității este o viață mai bună, iar scopul celor „care ghidează populația din umbră este destabilizarea Republicii Moldova, alegeri anticipate și venirea forțelor pro-ruse”.

„Cine sunt participanții? Vrem, nu vrem, marea majoritate a participanților la proteste sunt cetățeni simpli ai Republicii Moldova: pro-ruși, moldoveniști sau unioniști. Cei din stradă sunt oameni simpli nemulțumiți, nu sunt omuleți verzi aduși de Moscova. Ce doresc aceștia? Un stat normal, un stat care să le ofere drepturi, garanții și bunăstare. (…)Tot dovadă stă faptul că deși au furat 1 miliard de euro, partidele pro-europene au reușit să obțină majoritatea, numai pentru simplul fapt că cetățenii au preferat pe aceștia în locul forțelor pro-ruse. Dar criza s-a acutizat și atunci pro-europenii practic forțează și împing cetățenii să voteze cu forțele pro-ruse”, scrie Lulea Marius Dorin.

Acesta consideră, de asemenea, că, în acest moment, rolul României, prin liderii săi, este unul crucial. Pentru că, dacă Iohannis nu va mișca un deget pentru începerea negocierilor pentru Unire, va rămâne în istorie ca președintele care a dat, încă o dată, Basarabia, pe mâna Rusiei.

„Dacă România nu vine cu o propunere clară și oficială legată de începerea negocierilor pentru Unire, binențeles pe baza unui referendum, este o problemă de luni până se va închide granița pe Prut. Acesta va fi un eșec imens al președintelui Klaus Johannis, cel care va rămâne în istorie ca președintele ce a dat din nou Rusiei pe românii basarabeni. Rusia va veni și vom asista la un regim ce va anula orice relație cu România și milioanele investite de români și statul român se vor duce pe apa sâmbetei. La Chișinău asistăm la eșecul geopolitic al României de a stabiliza regiunea”, consideră Lulea Marius Dorin. – activenews.ro

Visul oricarui patriot roman este sa vada Romania Mare, dar in contextual actual, cred ca pentru binele Moldovei nu este o idee stralucita. De aceea cred ca se si intampla manifestatiile masive de la Chsinau.

De ce nu consider unirea Basarabiei cu Romania o idee stralucita pentru moldoveni?

Pai cei care manifesta, cred ca au realizat jaful la care Romania a fost supusa in ultimii 26 de ani de catre occident. Au observat probabil ,ca toate resursele ne-au fost luate, toate intreprinderile desfintate, padurile taiate, ba mai mult decat atat, am mai pus si in pericol sigurnata nationala prin infintarea scutului antiracheta indreptat spre Rusia. Iar odata unirea realizata, Moldova stie ca ar intra sub aceasi sfera de influenta nefasta

Iar pe langa toate aceste aspecte, moldovenii mai sesizeaza si decaderea occidentului, atat din punct de vedere economic, dar mai ales social, unde depravarea a ajuns virtute.

In ceea cel priveste pe marioneta Iohannis, asta nu misca un deget fara aprobarea stapanilor de afara.

Priviti mai exact ce doreste Uniunea Europeana si apoi veti intelege mai bine actiunile moldovenilor:

Distrugerea statelor independente si suverane. Iata ce document se semneaza de catre EUROPARLAMENTARI la Bruxelles: „Scopul nostru este o Europă Federală, o Europă post-națională”

Urmariti va rog si:

Revolutie in Moldova. Manifestanții AU INTRAT în clădirea Parlamentului. Se vorbește despre prezența Armatei pe străzi. Membrii Guvernului votat azi s-ar fi refugiat într-un hotel al lui Plahotniuc

Publicitate

7 gânduri despre &8222;Despre ultimele evenimente de la Chisinau si ideea de unire a Moldovei cu Romania&8221;

  1. Bun articol. La cat de depravata este Europa in momentul de fata, moldovenilor le-ar fi mai bine sa ramana cu rusii. Problema e ca Moldova e impartita in 3 mari tabere: moldoveni, romani si rusi. Doamne, ai grija sa nu iasa un nou razboi civil !

  2. La ce sa vina aia aici , pentru ce sa se uneasca , sa mareasca colonia ? Ei nu vad ca Romania nu mai exista ca stat ???Ei nu vad ca puslamalele au dat tara strainilor si Iohannis este un dusman de moarte a poporului roman?Pe om il intereseaza cum traieste si ce siguranta are pentru viitor iar din Romania pleaca romanii peste granita de bine ce o duc aici .

  3. Dar de ce nu se face un referendum in care populatia sa spuna ce vrea.Evident ca oamenii cu putina materie cenusie vad ca nu-i o solutie sa se uneasca cu noi vazand ce se intampla la noi in tara de 26 de ani, evident ca nici cu Rusia nu-i o scofala.Deci nu le ramane decat sa ceara sa fie un STAT NEUTRU.Nimeni nu se indoieste de incompetenta acestui presedinte de carton iohannis,el asteapta sa vada ce ordine primeste.Pe el nu-l intereseaza soarta ROMANIEI nici asta pe care o prabuseste dar nici sa aduca Moldova la tara mama.Important pentru el este sa-si obtina casele luate cu falsuri si sa-si cumpere case in Miami.Din cate am inteles din cele prezise de astrologi, nu-i va fi bine in acest an,ASA SA FIE!

  4. @George,nu ma ocup de astrologie,eu am spus numai ce am auzit si mai mult de atat,oamenii au vorbit foarte frumos de credinta si ca oamenii ar trebui sa se roage cu sufletul nu cu vorba,dar fiecare crede ce considera ca-i este util.Problema cu Basarabia nu am nimic impotriva,e firesc,sunt romanii nostrii,dar ce le oferim o tara jefuita inca putin si va fi si pustiita?Eu am spus ca ei sa decida printr-un referendum si poate ar fi mai bine pentru ei sa fie un STAT NEUTRU.
    Va doresc un sfarsit de saptamana cat mai placut si Doamne ajuta!

  5. Daca i-ar lua rusii , bine ar fi de ei , decat sa fie sclavii occidentului in Romania !
    Proorociile unor sfinti spun ca , pana la urma Rusia va elibera tarile din Balcani , se intelege ca le va elibera de sub stapanirea SUA si Israelului !!!!! Sa traim cu speranta asta si multa nadejde la Dumnezeu .

  6. De ce nu se vorbeste despre proiectul Republica Federala Moldova? Oare asta incerca sa spuna sloganul „Moldova mea” de pe panourile publicitare? Se poate vorbi despre un referendum? Oare nu-i periculos? Oare avem binecuvantarea Inaltelor Porti? Se pare ca ni s-a oferit aceasta sansa a referendumului, dar ne-am fastacit ca o fata mare. Batranii nostri spuneau simplu: interesu poata fesu…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s