In sfarsit o veste buna si dinspre Parlamentul Romaniei – S-a respins, definitiv, proiectul de lege privind “parteneriatele civile”, cu ajutorul majoritații

Parlamentul României a respins, definitiv, proiectul de lege privind “parteneriatele civile”, cu ajutorul majoritații. Totul a inceput prin proiectul de lege care a fost inițiat de deputatul Remus-Florinel Cerne și care propunea legalizarea unei forme de căsătorie civilă, între persoane de același sex.

A fost a doua oară când Parlamentul s-a confruntat cu o astfel de cerere, după cea din 2013, și aceea respinsă.

Remus-Florinel Cernea, a susținut că legea ar fi buna “niciun cetățean nu trebuie să fie discriminat”, iar parteneriatul civil “este o formă de recunoaștere a uniunilor celor care nu se căsătoresc, deopotrivă cupluri formate din persoane de sex diferit sau din persoane de același sex”.

Răspunsul a venit apăsat din partea deputatul Ovidiu-Cristian Iane,  fost coleg cu Remus-Florinel Cernea la Partidul Verde. Acesta a afirmat că acest demers ar putea fi folosit drept unealtă pentru alte demersuri privind persoanele de același sex chiar și căsătoriile homosexuale respectiv adopțiile de copii.

“Stimați colegi, faptul că susținem drepturile LGBT – și sunt țări care în Europa susțin aceste drepturi, evident – nu înseamnă neapărat că trebuie să susținem și parteneriatul civil, pentru că până la urmă aceste drepturi și libertăți sunt și în funcție de tipul de societate în care trăim, iar la noi, aici, există o societate care are un alt grad de moralitate, în special religioasă.

Pe de altă parte, în ceea ce privește acest demers, ca să zic așa, ar putea fi precursorul unor alte demersuri la fel de periculoase care creează o societate în care eu nu vreau să-mi cresc copiii. Și apoi ce? Poate să urmeze adopția, ulterior, nu? Poate să urmeze orice altă formă care in alte țări este chiar promovată. Eu nu vreau să trăiesc într-o societate în care un copil să fie, nu știu, să nu aibă înțelesul cuvântului de mamă și tată în adevăratul sens al cuvântului, pe care eu îl cunosc de când sunt mic”, a spus Iane.

Mai mult, acesta afirma că dacă Parlamentul ar fi adoptat propunerea lui Remus Cernea privind definirea definilor ca persoane non-umane, atunci ar fi existat și propunerea de căsătorie între un om și un astfel de animal.

“Și ca să închei, ca să închei, mulțumesc, domnule președinte, dacă am fi trecut, mi-aduc aminte de o altă inițiativă – cu delfinul persoană non-umană, dacă am fi trecut această inițiativă, am fi asistat probabil, și cu acest parteneriat civil, la o căsătorie, în viitorul apropiat, între o persoană de sex oricare și un delfin”, a spus Iane.

Reamintim că la sfârșitul lui noiembrie, în Monitorul Oficial al României a apărut un proiect de lege constituțională ce definește căsătoria ca fiind o uniune liber consimțită între un bărbat și o femeie. Inițiativa constituțională urmărește modificarea articolului 48, alineat 1 din Constituția României. Astfel, din „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.”, noul articol constituțional se va transforma în „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.” – interstiri.ro

Urmariti va rog si:

In sfarsit BOR a dat tonul pentru schimbarea Constituţiei: „căsătoria e o uniune liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie”

Publicitate

6 gânduri despre &8222;In sfarsit o veste buna si dinspre Parlamentul Romaniei – S-a respins, definitiv, proiectul de lege privind “parteneriatele civile”, cu ajutorul majoritații&8221;

  1. Ce se ascunde in spatele acestui vot majoritar?
    Crede cineva ca macovei ,cernea si ceilalti ca ei se vor lasa coplesiti,ma indoiesc,astia sunt DIAVOLII pe PAMANT!

  2. Mai apare si cate o veste buna ! In paralel cu actiunea pentru schimbare Constitutiei facem niste pasi importanti in consolidarea normalitatii.

  3. ONG-urile anticrestine si alea care se ocupa cu „umanisme” ,”liberalisme” „implementare de democratie” , ingerinte in treburile interne , in justitie(vezi colaborarea cu Barnevernet) etc , vor fi o sursa permanenta de probleme daca nu sunt scoase in afara legii .

  4. Dar cu legea privind vaccinurile obligatorii la copii ce se va intampla? Vom asista neputinciosi la inteparea fortata a copiilor nostri?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s