Lichelele din guvernul Soros/Ciolos! Gabriel Biriș, secretar de stat în Ministerul de Finanțe, haituieste romanii cu noi taxe, in timp ce el are firme in off-shore ca sa evite taxele

„Cum poți să zici <> timp de șase luni? Ce ai făcut? Ai vânat, ai săpat după rădăcini? Cum ai putut să trăiești șase luni fără să câștigi nimic? Nu cumva vorbim nu de faptul că nu ai câștigat, ci de faptul că nu ai declarat? Și atunci pentru persoanele care timp de șase luni nu au avut niciun venit s-a introdus obligativitatea să plătească 5,5% din salariul minim brut pe economie, adică 57 de lei pe lună, pentru asigurarea de sănătate. (…) Vrem să mai scoatem un pic la lumină, într-un fel, partea de <>.“

Gabriel Biriș

Ținta pe amărăștenii nefiscalizați

Declarațiile de mai sus (și altele de același gen, dintr-un interviu pentru republica.ro) îi aparțin lui Gabriel Biriș, secretar de stat în Ministerul de Finanțe. Vasăzică, Biriș a identificat sursa majoră de evaziune fiscală care îngroapățara: sărăntocul care trăiește fără venituri. Adică nu fără venituri, ne luminează Biriș, ci fără să-și declare veniturile alea și fabuloase, și neimpozitate. Deci nu marile companii care fac o evaziune de milioane de euro (inclusiv prin importuri de legume și fructe de a ajuns România exportator de banane mai ceva decât Ecuador, Columbia și niște țări africane), nu bagabonții conectați politic care fac returnări ilegale de TVA tot de milioane de euro și nu țeparii care fură cu licitații trucate sunt responsabili de neîncasarea taxelor și impozitelor la buget, ci amărăștenii care muncesc cu ziua și nu declară sutele alea de lei oneroase primite lunar.

Promotorul plății taxelor la leuț are „Ltd“

zicem, însă, că Biriș are dreptate și toți ăia care nu au nici un venit declarat luni la rând sunt niște evazioniști veroși. Când se apucă public să-i pună la stâlpul infamiei fiscale, e musai că Biriș trebuie să fie o lumină moral-fiscală orbitoare. Păi, nu? Păi, sigur, că altfel ar fi un ipocrit pe care ar trebui să-l dăm afară de la Finanțe. Păi, să cercetăm. Din sumedenia de firme pe care le deține (împreună cu alți avocați de succes care-și plătesc taxele până la ultimul bănuț, firește), nouă ne-a atras atenția una. Este vorba de Fusilier Ltd. Adică Limited. Numele companiei apare într-o declarație de interese mai veche a lui Biriș (din 2010, mai precis), completată cu ocazia unei candidaturi pentru un fotoliu de deputat din partea partidului Forța Civică (înainte ca FC să devină partidul lui MRU). Să mai spunem că, până în acest moment, secretarul de stat Gabriel Biriș nu a depus o declarație de avere și una de interese (dar comunicatorii Ministerului de Finanțe ne-au asigurat că asta se va întâmpla în cel mult o săptămână; noi suntem pe fazăși așteptăm asta mai ceva ca venirea lui Moș Crăciun). (vezi facsimil)

„Ltd“-ul este un off shore cipriot

Conform declarației de interese menționate, Biriș deține 25% din Fusilier Ltd în valoare de 1.000 de euro. Dar în ce țară o fi înregistrată firma asta? Declarația de interese nu ne ajută. Dar ne ajută Monitorul oficial, care ne dă toate datele: „FUSILIER LIMITED, societate înregistratăși funcționând valabil în conformitate cu legea din Cipru, cu sediul social în Kolokotroni și Chrysorogiatisis, P.C. 3032, Limassol, Cipru, înregistrată în registrul de companii sub nr. HE 194597 din data de 17 martie 2007“. Tot Monitorul oficial ne spune și că Fusilier Limited este „reprezentată de Gabriel Biriș, în calitate de împuternicit, conform hotărârii unanime a consiliului de administrație din data de 11.12.2007“.

Marea ipocrizie: off shore-ul nu plătește taxe în România

Așadar, mister lămurit: Fusilier Limited, deținută în proporție de 25% de Gabriel Biriș, este o societate off shore cipriotă. Adică o societate comercială folosită de băieții deștepți nu ca să facă evaziune fiscală, firește, ci doar ca să evite impozitele statului în care firma face afaceri. În cazul de față, Fusilier Limited era (în 2008) co-proprietar al unei firme românești (Trinoro Achiziții SRL). În cazul în care o firmă românească deținută de un off shore are profit, acest profit se repartizeazăoff shore-ului, adică acționarului/proprietarului firmei. Numai căoff shore-ul nu plătește impozit pe profit în conformitate cu legea română (adică mult), ci foarte puțin, în conformitate cu legea statului în care a fost înființat (Cipru, în cazul nostru). Practic, statul român nu primește nici un impozit pe profit de la off shore. Nimic, zero. Taman invers decât la evazioniștii ăia rupți în cur pe care-i omoară Biriș: ăia cică nu plătesc impozite pentru că nu și-ar declara veniturile, dar off shore-ul lui Biriș declară venituri (din profit), însă nu plătește nimic statului român. Legal. Ei, vedeți? Asta se cheamă optimizare fiscală, nu evaziune.

Biriș mai reprezintă un off shore cipriot

Dar Biriș nu s-a rezumat doar la off shore-ul Fusilier Limited, a mai reprezentat și altele. A reprezentat, de exemplu, încă un off shore din Cipru (tot conformMonitorului oficialși tot acționar în Trinoro Achiziții SRL): „DASMINO CONSULTANTS LIMITED, societate înregistratăși funcționând valabil în conformitate cu legea din Cipru, cu sediul social în Gr. Xenopolou nr. 17, 3106 Limassol, Cipru, înregistrată în registrul de companii sub nr. HE 213574 din data de 28 noiembrie 2007 (…), reprezentată de Gabriel Biriș, în calitate de împuternicit, conform hotărârii unanime a consiliului de administrație din data de 12.12.2007“.

Hai, și douăoff shore-uri în Nicosia

Și mai sunt și altele. De exemplu (de asemenea din Monitorul oficial), „ITHORNO LIMITED, persoană juridică cipriotă, înființatăși funcționând în conformitate cu legislația din Cipru, cu sediul în 11 Florinis Street, City Forum, Nicosia, Cipru, înregistrată la Registrul Societăților din Cipru sub nr. HE172521, deținătoare a 150 părți sociale, reprezentând 50% din capitalul social al Societății, reprezentată prin dl. Gabriel Biriș, împuternicit conform hotărârii Consiliului de Administrație din 20 mai 2008“ și „SEFERCON LIMITED, persoană juridică cipriotă, înființatăși funcționând în conformitate cu legislația din Cipru, cu sediul în 11 Florinis Street, City Forum, Nicosia, Cipru, înregistrată la Registrul Societăților din Cipru sub nr. HE172513, deținătoare a 150 părți sociale, reprezentând 50% din capitalul social al Societății, reprezentată prin dl. Gabriel Biriș“.

Ambele companii off shore sunt acționare în Bob Development SRL, companie de imobiliare. – expunere.com

Urmariti va rog si articolul urmator: Cum se pierde jumatate din bugetul tarii prin firme offshore

 

18 gânduri despre &8222;Lichelele din guvernul Soros/Ciolos! Gabriel Biriș, secretar de stat în Ministerul de Finanțe, haituieste romanii cu noi taxe, in timp ce el are firme in off-shore ca sa evite taxele&8221;

 1. Romania – stat feudal despotic in care se practica asuprirea si terorismul. Acesti „tehnocrati” dovedesc ca sunt mai dobitoci decat fosta echipa.
  „Respectarea legii” de catre Guvern ar inseamna abrogarea de urgenta a acelui articol, nu sa astepte sa fie atacata la CCR (mai ales ca are la dispozitie jurisprudenta CCR iar acolo articole asemanatoare au fost declarate necostitutionale.

  In Germania orice venit este impozitat progresiv dupa tabele cu o granularitate de 1 euro. Astfel un venit anual al domnului Biris de 250 mii euro e taxat cu 47-52 %, nicidecum cu 16 %. „Saracii” cu venituri sub 8000 euro nu platesc impozite!

  • Din categoria aceasta al celui mai sus mentionat ce vine sa ne dea lectii de moralitate mai sunt si alti, un ex in acest sens ion tiriac care este dubios parcursului de la fost tenismen la aceea de om de afaceri

   • Si asta baga purcoaiele tot prin off-shore-uri, plus clenciurile cu tov.de la secu’ – Da si el lectii de moralitate cam ca S.O.Vantu dupa eliberarea conditionata.

 2. Ma inseala pe mine ochiul sau acest biris si-a facut veacul pe la nasulTV,cand dadea cu pietre in
  parlamentari si in general in toti care erau -escroci,interlopi-ceva in genul escrocilor ca EL?

 3. Si mie mi se pare cunoscut acest individ , tot de pe la dezbaterile tv , este un lingau al televiziunilor , ca numai pe-acolo poti minti cat vrei si sa-ti faci intrarea usor in lumea virtuala a borfasilor .

  • Un ex in acest sens este tudor barbu care a fost la otv si care stim bine ce a facut ca sa nu il mai punem la socoteala si pe ala care toata ziua bunaziua ne pupa pe suflet si care cu toti lau abandonat pe dan diaconescu, nici acesta din urma nu a fost usa de biserica dar ft interesant cu ce fel de ,,colegi” si de prieteni a fost inconjurat

 4. Nepregatim pentru ce este mai rau?
  NATO vrea suplimentarea intervenției la urgențe. Planul Guvernului: 10 CPU în 2016, 1.650 de ambulanțe și 5 elicoptere SMURD în 2018
  Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului de Interne și-au planificat ca în 2016 să recepționeze 10 structuri de primiri urgență, iar până în 2018 să achiziționeze 1.650 de ambulanțe, precum și 5 elicoptere pentru SMURD. Un document oficial arată că experții NATO au subliniat în discuțiile cu autoritățile române “necesitatea imperioasă” a suplimentării capacității de intervenție în cazul unor dezastre naturale sau conflicte.
  http://www.profit.ro/stiri/social/nato-vrea-suplimentarea-interventiei-la-urgente-planul-guvernului-10-cpu-in-2016-1-650-de-ambulante-si-5-elicoptere-smurd-in-2018-14476337

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s