Conflictul din Siria – Ultimele Miscari ale Marilor Puteri Militare

Îngrijorată că atacurile aeriene ruseşti din Siria amplifică războiul şi extremismul din ţara arabă, Turcia a cerut Moscovei să îşi direcţioneze atacurile asupra Statului Islamic şi nu asupra grupurilor rebele care i se opun lui Assad.
Preşedintele turc Recep Erdogan la Bucureşti
Preşedintele turc Recep Erdogan 

Într-o declaraţie comună cu SUA, Marea Britanie, Franţa, Germania şi aliaţii arabi din Golf, Turcia a susţinut că acţiunile Rusiei amplifică conflictul şi alimentează extremismul din Siria, conform Reuters.

“Suntem profund îngrijoraţi cu privire la comasarea militară rusă din Siria şi în special cu privire la atacurile desfăşurate de Forţa Aeriană Rusă asupra oraşelor Hama, Homs şi Idlib, care au provocat victime civile şi nu au vizat [ţinte şi poziţii ale] ISIL”, conform declaraţiei.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că afirmaţiile conform cărora au fost ucişi civili în cadrul loviturilor aeriene ruseşti din Siria nu reprezintă decât un “atac informaţional”.

Sa vedem si urmatoarele articole care vin in sprijinul declaratiei lui Putin:

Decizia Rusiei de a se alătura forţelor care-l sprijină pe preşedintele sirian Bashar al Assad, cât şi implicarea tot mai mare a armatei iraniene în conflict, ar putea transforma războiul civil sirian într-o conflagraţie internaţională de mari proporţii

Două surse libaneze, de asemenea citate de Reuters, afirmă că sute de soldaţi iranieni au ajuns în Siria în ultimele 10 zile, însoţiţi de arme grele, pentru a organiza o ofensivă terestră împotriva trupelor anti-guvernamentale.

Aceştia sunt sprijiniţi de aliaţii Hezbollah şi de miliţii şiite din Irak, în timp ce sprijinul aerian va fi asigurat de Rusia.

Sosirea trupelor iraniene în Siria nu este o surpriză, date fiind acordurile militare dintre cele două ţări, însă este pentru prima oară când Teheranul ia o asemenea măsură. Până acum ajutorul militar iranian pentru Bashar al Assad a constat doar în consultanţi. – epochtimes-romania.com

China se va alătura în următoarele zile Rusiei, susţinând atacurile aeriene din Siria

Intervenția militară a Rusiei în Siria s-a extins radical în două direcții. Siteul Debka, un  importante portal de informaţii militare. raporteaza că statul chinez a trimis vineri, 2.10.2015, un mesaj Moscovei, transmitand ca bombardiere J-15 de vânătoare se vor alătura în scurt timp campaniei aeriene rusesti care a fost lansata miercuri 30 Septembrie. Bagdadul a oferit în plus Moscovei o bază aeriană de unde sa lanseze atacuri asupra Statului Islamic, grupare care ocupa acum zone largi ale teritoriului irakian. Intervenția militară a Rusiei în Siria are cinci aliati: China, Iran, Irak, Siria și Hezbollah.

Avioanele J-15 vor decola de pe portavionul chiezesc Liaoning-CV-16, care a ajuns la țărmurile siriene pe 26 sept (conform  siteului DEBKA care a raportat exclusiv la momentul respectiv). Acesta va fi un eveniment de reper pentru Beijing: prima sa operațiune militară în Orientul Mijlociu, precum și folosirea pentru prima data a portavionului în condiții de luptă reală.

Joi noaptea, ministrul de externe al Chinei Wang Yi, a făcut acest comentariu cu privire la criza siriană, la sesiunea Consiliului de Securitate al ONU de la New York: „Lumea nu își mai poate permite să stea pe mai departe cu brațele încrucișate, dar trebuie, de asemenea, să nu interfereze în mod arbitrar (în criză). ”

Premierul irakian Haider Al-Abadi, vorbind la US PBS NewsHour, a declarat că ar saluta o desfășurare a trupelor rusești în Irak pentru a lupta împotriva forțelor ISIS si în țara lui. Ca un stimulent, el a menționat că acest lucru ar oferi, de asemenea Moscovei șansa de a face coalitie cu 2.500 de ceceni musulmani care, a afirmat el, se luptă cu ISIS în Irak.-debka.com

Dar ce face NATO in acest timp?

NATO lansează cel mai amplu exerciţiu militar din ultimii 13 ani

În contextul tensiunilor tot mai adânci între Rusia şi Occident – generate de anexarea de către ruşi a peninsulei Crimeea sau implicarea forţelor aeriene ruseşti în conflictul sirian – NATO va începe în 3 octombrie un exerciţiu militar de mare amploare.

Nave de luptă NATO participă la un exerciţiu militar în Marea Neagră în 16 martie 2015.

NATO lansează sâmbătă cel mai mare exerciţiu militar din 2002, cu participarea a 36.000 de soldaţi. Acest exerciţiu are loc în contextul amplificării tensiunilor dintre Occident şi Rusia ca urmare a crizei ucrainene.

Exerciţiul Trident Juncture, care se va desfăşura între 3 octombrie şi 6 noiembrie, va avea loc în trei state europene – Italia, Spania şi Portugalia – şi implică personal militar din peste 30 de ţări, conform centrului de comandă al NATO din oraşul olandez Brunssum.

Pe lângă exerciţii terestre şi aeriene, sunt programate de asemenea şi manevre navale, acestea urmând a se desfăşura în Oceanul Atlantic şi în Marea Mediterană, potrivit Agerpres. – epochtimes-romania.com

De asemenea americanii au inceput din nou campania de manipulare impotriva Rusiei, sprijinita de ONG-urile papusarului de Soros si alimentata de mass media centrala:

Ieri intr-o interventie a lui Obama la televiziunile americane, a anuntat ca singurii aliati ai Rusiei sunt Iranul si Bashar a-Assad, iar restul lumii sunt aliatii SUA. O minciuna care din pacate la publicul presei centrale prinde de minune,  lucrurile stand cu totul si cu totul altfel, majoritatea statelor lumii ii urasc pe americani de moarte, iar cat priveste aliatii, treaba este foarte echilibrata,

Aliatii Rusiei, in fara de Siria si Iran mai sunt China,o mare forta economica si militara, India, Irak, toate celalte tari membre BRICS, majoritatea din fostul bloc sovietic, iar din Europa, Sebia si chiar multe state care sunt membre NATO, avand pozitii verbale tot mai vehemente impotriva politicii pe care o face America si aici ma refer la Ungaria, Grecia, Italia si chiar Germania, care in ultimul timp cocheteaza cu ideea unei aliante cu Rusia, interesele fiind atat financiare cat si prin prisma faptului ca Germania si aici nu ma refer la Merkel, s-a saturat sa fie doar niste sclavi ai americanilor. Iar odata cu Germania si Franta va schimba macazul in secunda doi.

SUA are aliatii traditionali, Marea Britanie si Israelul, la acestia se mai adauga Arabia Saudita, Japonia, care nu mai este de mult o forta militara, Turcia si celalate tari membre NATO care se lasa corupte pe mai departe de Statele Unite.

Deci situatia este cam egala si nici de cum restul lumii este 100% cu America cum insinueaza Obama. Mult va conta insa, strategia si tehnica militara.

Am prezentat la un moment dat si o schema mai in detaliu la fortele armate intre cele doua combatante:

Scenarii interesante pe harta startegica a dominatiei globale

Acum situatiile se pot schimba in functie de interesele la momentul potrivit.

Sa urmarim si ce avertiza anul acesta un inalt ofiter NATO:

Inalt Ofiter NATO: IN VARA ACEASTA lumea va fi probabil în RAZBOI.

Si nu cred ca e departe de adevar afirmatia sa, lucrurile au inceput sa se precipite urat de tot cam din vara, acum vedem doar efectele, care pot fi dintre cele mai tragice.

Urmariti va rog si:

Publicitate

2 gânduri despre &8222;Conflictul din Siria – Ultimele Miscari ale Marilor Puteri Militare&8221;

 1. Din capitolul Moscova nu crede in lacrimi 🙂
  Aviaţia militară rusă a efectuat 20 de raiduri aeriene în Siria, distrugând baze teroriste
  http://www.mediafax.ro/externe/aviatia-militara-rusa-a-efectuat-20-de-raiduri-aeriene-in-siria-distrugand-baze-teroriste-14788283

  Rusia lovește devastator Statul Islamic. Comandamentul ISIS distrus, iar sute de teroriști fug îngroziți spre Europa
  http://www.napocanews.ro/2015/10/rusia-loveste-devastator-statul-islamic-comandamentul-isis-distrus-iar-sute-de-teroristi-fug-ingroziti-spre-europa.html

  Raiduri nocturne devastatoare ale Rusiei la Raqa, fief al jihadiștilor și capitala Statului Islamic
  http://www.napocanews.ro/2015/10/noi-raiduri-nocturne-devastatoare-ale-rusiei-la-raqa-fief-al-jihadistilor-si-capitala-statului-islamic.html

  Moscova in FLACARI. „Vom ajunge in curand” – ISIS reactioneaza la loviturile Rusiei
  http://www.aktual24.ro/moscova-in-flacari-vom-ajunge-in-curand-isis-reactioneaza-la-loviturile-rusiei/

  La doar o zi după ce „Armata Islamului”, a declarat război Rusiei, liderul acesteia, Allush Zahran, a fost lichidat. Concluzie: Nu folositi un ton agresiv, atunci când va aflati în zona de lupta cu arme rusesti

  Priviti cu atentie: Lovitura aviatiei rusesti asupra unei unitati de artilerie a talibanilor din Siria.Alahu Akbar =)))

  Asta-i o stire care m-a facut sa zambesc :)) Dorel talibanul loveste in plin!
  Definitia timpeniei talibane- jihadisti sirieni au incercat sa lanseze o racheta care s-a cam intors pe pozitiile lor..au si ei falitii lor :)))

  Din capitolul stiri bizare:
  SUA a anunţat că îşi retrage toţi spionii din China, după ce cu câteva săptămâni în urmă un atac cibernetic pus pe seama hackerilor chinezi a spart o bază de date a Biroului de Management de Personal (OPM), conţinând informaţii despre 21 de milioane de persoane, angajaţi sau contractori guvernamentali.
  http://www.epochtimes-romania.com/news/sua-anunta-ca-isi-retrage-spionii-din-china–238915

  SUA încearcă să îşi consolideze forţele în Asia, trimiţând aproximativ 60% din forţele sale maritime în regiune, inclusiv cele mai avansate nave ale sale.Având la bord 5.000 de marinari şi aproximativ 80 de avioane de luptă, USS Ronald Reagan este echipat cu cele mai moderne radare de apărare şi fixare a ţintelor, sisteme de arme integrate şi tehnologii pentru comandă şi comunicaţii.
  http://epochtimes-romania.com/news/marina-sua-trimite-un-portavion-mai-avansat-in-japonia–238897

  Reptilianul George Soros: UE TREBUIE să accepte CEL PUȚIN un milion de refugiați ÎN FIECARE AN
  http://www.flux24.ro/george-soros-ue-trebuie-sa-accepte-cel-putin-un-milion-de-refugiati-in-fiecare-an/

  PONTA Turcitu SE ÎNCHINĂ ÎN FAȚA LUI ERDOGAN: A numit un musulman secretar de stat înainte de vizita în Iordania, aliatul Turciei/ Ponta se duce cu 250.000 de euro ajutor din partea României
  http://www.flux24.ro/ponta-se-inchina-in-fata-lui-erdogan-a-numit-un-musulman-secretar-de-stat-inainte-de-vizita-in-iordania-aliatul-turciei-ponta-se-duce-cu-250-000-de-euro-ajutor-din-partea-romaniei/

  Ce intentioneaza sa faca Putin cu luptatorii ISIS capturati în Siria ?
  http://www.ziaruldegarda.ro/ce-intentioneaza-sa-faca-putin-cu-luptatorii-isis-capturati-in-siria/

  Concluzia celor 3 zile: In 3 zile lumea s-a echilibrat.S-a regasit al doilea pol pe care il pierduse in urma cu 25 de ani. De la lumea unipolara, lumea a redevenit bipolara(sau multipolara?) .A fost necesar ca Rusia sa reintre in rolul ei si sa se ametece in joc.Mai pecis,in razboiul cu „Statul Islamic”(citeste CIA,Mossad,MI5 etc) in Siria.

 2. Erdogan , probabil ca viseaza crezand ca va scoate din cenusa Imperiul Otoman , dar el nu se asteapta ca Turcia va fi distrusa de Rusia din temelii .
  Ponta-Prostul-Turcitul este inconstient , asta nu mai are creier ci tarate in cap . Cineva ii va veni de hac prostului mai devreme sau mai tarziu .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s