Chile: Cutremur de 8.3 grade pe scara richter – Scene dramatice surprinse pe video

Un puternic cutremur de 8.3 grd pe scara richter, a zguduit miercuri statul Chile, declanșând un tsunami și evacuarea a peste 1 milion de oameni. Localnicii au capturat momentele terifiante pe video.

Police officers put barricade tape in front of a damaged building after an earthquake hit areas of central Chile, in Illapel town, north of Santiago, Chile, September 17, 2015. © Ivan Alvarado

Cel puțin opt persoane au fost ucise în timpul cutremurului, cutremur care a fost urmat de replici puternice care au zguduit țara, provocând valuri si un tsunami care ar putea ajunge în bună măsură pană în Japonia.

Cutremurul care a lovit zonele de coastă ale statului Chile, miercuri, la ora locală 19:54 (22:54 GMT), a fost al șaselea cutremur cel mai puternic din istoria țării, în conformitate cu ministrul adjunct de interne Mahmoud Aleuy.

Locuitorii din orașul Illapel, nu departe de epicentrul cutremurului, si-a văzut casele legănându-se, tremurul resimțindu-se pana în capitala Argentinei, Buenos Aires.

În orașele de pe coastă și in capitală, oamenii au căutat adăpost în stradă, deoarace construcțile puteau orcand să se prăbușească. Oficiul Național de Urgență a raportat că peste 135.000 de case au rămas fără curent în zona de coastă Nord-Centrala.

În urma alertei de tsunami, evacuarea orașelor de pe coastă a fost comandata imediat, peste un milion de oameni s-au indreptat catre zonele mai inalte.

Cutremurul i-a lovit pe chilieni cand se pregăteau să sărbătorească Ziua Independenței care este vineri. Mulți călătoreau spre mare.

rt.com

Publicitate

8 gânduri despre &8222;Chile: Cutremur de 8.3 grade pe scara richter – Scene dramatice surprinse pe video&8221;

  1. Off topic:
    Un film de scurt metraj al seminarului teologic din Kazan.
    Într-o formă alegorică filmul ne povesteşte despre ceea ce, pe lângă învăţătură, pe lângă studierea obiectelor de bază, este cel mai important în viața seminariștilor, despre cum tinerii, împreună, cu ajutorul lui Dumnezeu, depăşesc dificultățile și ispitele lumii moderne.

  2. Putin interesant: a mai fost un cutremur in Chile in 2010, cu multi morti etc. si a fost relatat de presa. Cutremurul din 2015 insa nu este deloc relatat de presa din Romania! (sau nu am gasit eu) Oare vor sa musamalizeze ceva? Pare cam ciudata aparitia norului ala HAARP, iar epicentrul cutremurului am inteles ca ar fi fost la 11 km adancime, adica mult prea aproape de suprafata! Sa inteleg deci ca a fost o greseala umana in folosirea HAARP? Au vrut sa faca la adancime mai mare dar au nimerit doar la 11 km?! De ce se musamalizeaza? (asta e cel mai ciudat, practic dovedind clar ca e CEVA la mijloc)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s