Ministrul grec de finanţe, Yanis Varoufakis cu o zi inainte de a demisiona: „Am ținut troika în bârlogul ei din Bruxelles”

Ministrul grec de finanţe, Yanis Varoufakis, a scris că votul de „NU” de duminică înseamnă, de fapt, un „maiestuos şi mare DA pentru o Europă democratică şi raţională”.

Victoria taberei anti-austeritate l-a făcut pe Varoufakis să posteze un mesaj foarte puternic pe blogul său, în care liderii zonei euro sunt acuzaţi că au dorit să transfere datorii private pe umerii poporului grec. Luni dimineaţă şi-a anunţat demisia.

„‘Pe 25 ianuarie, demnitatea a fost redată poporului grec. În cele cinci luni trecute de-atunci, am devenit primul guvern care a îndrăznit să ridice vocea, să vorbească în beneficiul poporului său, spunând „NU” iraţionalităţii distrugătoare a programului extins şi fals de Bailout.

Am făcut cunoscut faptul că programele de Bailout ale Greciei au fost exerciţii care au intenţionat să transfere pierderi private pe umerii celor mai slabi greci, înainte de a fi transferate pe umerii altor plătitori de taxe din Europa.

Am articulat, pentru prima oară, în Euro-group, un răspuns economic pentru care n-a existat un răspuns credibil.

Am expus proiecte moderate, tehnic fezabile, care ar face să nu mai fie nevoie de alte „bailout”-uri.

Am ținut troika în bârlogul ei din Bruxelles.

Am internaționalizat problema umanitară a Greciei şi rădăcinile ei în politici intenționat recesioniste.

Am împrăștiat speranța în afara granițelor Greciei că democrația poate respira în spațiul unei uniuni monetare ce până acum era dominată de frică.

Terminarea unei interminabile, auto-distrugătoare austerități şi restructurarea datoriei publice a Greciei au fost țintele noastre. Dar acestea au fost şi obiectivele creditorilor noștri. Din momentul în care alegerea noastră părea iminentă, în decembrie, puterile au început o vânătoare de bănci şi plănuiau, într-un final, să închidă băncile Greciei. Scopul lor?

Să umilească Guvernul forțându-l să capituleze în fața austerității ;

Să ne forțeze să acceptăm o înțelegere care nu oferea niciun angajament că se va restructura datoria Greciei.

Ultimatumul din 25 iunie a fost mijlocul prin care aceste ținte urmau să fie atins. Astăzi, poporul grec a trimis ultimatumul înapoi către expeditori, în ciuda fricii pe care media controlată de oligarhi a transmis-o zi şi noapte în casele noastre.[…]

Acest „NU” al nostru este un mare şi maiestuos DA pentru o Europă democratică. Este un NU pentru o viziune distopică a Europei, care funcționează ca o cușcă pentru popoarele sale. Este un zgomotos DA pentru o zonă Euro care oferă perspectiva unei justiţii sociale, cu bunăstare pentru toţi europenii”, a scris Varoufakis pe blogul său. – activenews.ro

Excelent discurs si mult adevar in cuvintele fostului ministru de finante grec, poate cel mai cutajos si mai inteligent ministru dintre tarile asuprite de organiztia satanista UE.

Ce bine ar fi sa fie mai multi ca el, am matura pe jos cu toti oligarhii lumii. Sa speram ca succesorul domnului Yanis Varoufakis va continua pe aceasi linie si va respecta dorinta poporlui grec.

Chiar daca iesirea din UE va face dificila viata in Grecia o perioada, sunt convins ca in timp acest lucru se va dovedi cea mai buna solutie, iar daca politica va fi de acum incolo dusa doar in interes national si Grecia isi va explota singura resursele naturale, care spre surprinderea multora nu sunt deloc mici, Grecia fiind foarte bogata in aur, gaze si petrol dar si una dintre pricipalele producatoare de produse alimentare din lume cum sunt  laptele de oaie , maslinele, sofranul , Kiwi  sau piersicile. Grecia va putea saviseze frumos.

Papusarii de acum inainte vor incerca insa sa-i izoleze si mai tare si sa-i preseze si mai mult, sunt convins ca vor urma si multe sanctiuni economice pentru a arata ce inseamna sa nu le faci jocurile. Iar Grecia nu este Islanda sa poti sa-i ignori. Depinde foarte mult ce pasi va face Grecia pe mai departe si foarte importantata va fi relatia cu Rusia, singura caabila sa-i sustina si sa-i protejeze de intentile criminale ale oligarhilor occidentali, totul insa cere noi sacrificii pe care grecii trebuie sa continue sa le faca daca vor sa ramana in picioare. Dar cu ajutorul bunului Dmnezeu totul se poate!

Urmariti va rog si:

Paul Craig Roberts fostul consultant economic al președintelui Ronald Reagan: Politicienii noului guvern de la Atena ar putea fi ASASINAȚI

Publicitate

8 gânduri despre &8222;Ministrul grec de finanţe, Yanis Varoufakis cu o zi inainte de a demisiona: „Am ținut troika în bârlogul ei din Bruxelles”&8221;

 1. Oare analfabetii nostri de ministri au citit mesajul d.lui Varoufakis?,nu ca ei trebuie sa-si apere averea si pielea.Am ajuns batjocura tuturor.

 2. Un singur om care a fost in Guvernul Romaniei ministrul de Finante si care a declarat de multe ori starea in care a ajuns Romania si cauzele care au determinat distrugerea sistematica a economiei , culturii , educatiei , sanatatii etc si cine a contribuit la aceasta dintre politicienii romani , este Ilie Serbanescu .
  In rest , avem cred ca in jur de o mie de tradatori cu acte in regula , 600 de parlamentari , plus secretari secretarasi , jurnalisti , „analisti-politici”, cinsilieri prezidentiali si guvernamentali , juristi etc , cred ca sunt mult mai multi , majoritatea , analfabeti , incompetenti , manipulabili si santajabili , lacomi dupa bani si averi nemuncite , mincinosi , lasi , etc . Ce sa faca Romania cu astfel de specimene de tradatori ?
  Pana si cei din afara , stapanii lor , sunt uimiti de ticalosia si prostia acestor indivizi . Pe primul loc fiind Iohannis , care semneaza legi pentru distrugerea padurilor la scara nationala si legi de improprietarire a strainilor .

 3. nu-i nimic…va prelua România toate datoriile…şi nu la ordin(că nu-i frumos)…ci la propunerea oamenilor muncii(???) dela oraşe şi sate…plătim în lei la cursul stabilit de b.n.r.(ridicat că-i criză de…)

 4. Fratilor,s-a spart..s-a spart bula imobiliara in China. Bursele asiatice se prăbuşesc. Absolut toţi indicii asiatici sunt pe căderi grave.
  Indicele bursei de la Tokyo, Nikkei 225, scade cu peste 2%, însă cele mai afectate pieţe de capital sunt Hong Kong-ul şi Shanghai, care au în acest moment scăderi de aproximativ 4%.Unda de soc ne va lovi si pe noi,cu siguranta,mai devreme sau mai tarziu.
  http://www.capital.ro/panica-in-china-bursele-asiatice-se-prabusesc.html

  http://www.marketwatch.com/story/chinas-stock-market-collapse-is-not-over-yet-2015-07-07?dist=afterbell&link=sfmw_fb

  http://www.cnbc.com/id/102813866?link=mktw

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s