Austria aproape de un referendum pe tema iesirii din UE dupa ce peste 260 000 de austrieci au semnat o petitie in acest sens!

Odată cu criza financiară din Grecia care a ajuns la un punct febril, mulți s-au întrebat ce s-ar putea întâmpla cu Uniunea Europeană, dacă marii datornici sar din vapor. Va provoca un efect de domino al națiunilor cu datorii, care in egala masura doresc sa părăseasca această uniune nefiresca? E greu de spus ce se va intampla, dar este important să rețineți că retorica anti-UE nu se limitează la Grecia. Solicitarea de a parasi Uniunea se aude în locuri neașteptate.

european union barbed wire

Peste 260.000 austrieci au semnat o petiție solicitând ieșirea din UE pentru Austria, iar acum Parlamentul Austriac trebuie să discute un referendum pe această temă.

În total, 261 159 de persoane au semnat petiția, care reprezintă 4.12 procente din electorat.

Petiția a avut cea mai mare popularitate în regiunile din partea de sud a Austriei (unde 5,18 la sută din alegători au semnat petitia)  iar în Carintia (4.85 la sută).

Pragul de solicitare a unei dezbateri pentru a initia un potențial  referendum este de 100.000 de oameni.

Petiția a fost initiată de o fosta traducatoare pe nume Inge Rauscher in vârstă de 66 de ani, care a compus o petiție similară în 2000. Atunci a fost semnata de 3,35 la sută din electorat.

Rauscher a declarat ca motivele pentru care sunt mai multi care sprijina acum un referendum, sunt probabil legate de criza economica și criza din Grecia.

Într-un comunicat de presă, ea a spus că a fost „un rezultat mare.”

Spre deosebire de Grecia, Austria este o națiune extrem de bogat, cu una dintre cele mai înalte standarde de viață din lume. Ceea ce te pune pe ganduri. Toată lumea a vorbit despre consecințele a ceea ce s-ar întâmpla dacă un stat cum e Grecia părăsește UE, dar ce se întâmplă dacă una dintre națiunile cele mai stabile și funcționale doreste sa plece?

Toată această discuție despre Grecia care poate provoca destrămarea UE, nu a luat în considerare națiunile bogate, chiar dacă capriciile populației ar trebui să sperie cu adevărat liderii UE. Femeia care a lansat petiția susține că în cazul în care țara lor iasa din UE, fiecare familie ar salva 9800 de euro pe an. Dacă asta e adevărat, atunci UE si-ar putea lua curand la revedere de la tari gen Austria.

În ceea ce privește șansele ca acest lucru sa se întâmple, e greu de spus. Sondajele arata ca sansele sunt cam de aproximativ 33%, dar politicienii austrieci, cum ar fi Robert Marschall spun că numărul este aproape de 50%. El sugerează că multe dintre sondaje sunt părtinitoare, pentru că sondajele nu sunt anonime.

Probabil vom afla în curând, într-un fel sau altul. Acum, că această petiție a realizat un număr suficient de voturi, parlamentul lor va trebui să discute posibilitatea de a crea un referendum pe această temă. – thedailysheeple.com

Nu stiu daca in urma viitorului referendul Austria va iesi din UE, dar semnalele sunt clare, tot mai multe tari devin nemultumite de aceasta structura europeana, ceea ce face ca totul sa devina o chestiune de timp pana UE va ceda definitiv.

E greu de spus care va fi urmatoarea tara dupa Grecia(Gecia fiind deja foarte aproape) care va ceda, vedem ca atat tarile puternic dezvoltate cat si cele mai putin dezvoltate au mari probleme. Cele mai putin dezvoltate au deja somaj foarte ridicat, iar masurile de austeritate luate de guverne sunt tot mai insuportabile, probleme cu care de altfel incep sa se confrunte si tarile cu economii stabile, pentru ca asa cum se arata si in articol, totul are un efect de domino si astfel toate tarile ajung sa aibe de suferit. Raman de vazut pana unde sunt dispuse tarile sa mearga cu scaderea nivelului de trai.

Totul despre nebunia economica in care a intrat planeta, puteti gasi la categoria:  Criza economica

Publicitate

5 gânduri despre &8222;Austria aproape de un referendum pe tema iesirii din UE dupa ce peste 260 000 de austrieci au semnat o petitie in acest sens!&8221;

  1. Chiar daca UE se va destrama din forma actuala , cei ce detin fraiele vor refructifica in alt mod situatia prin minciuna si manipulare . Ce este proorocit se va intampla in mod inexorabil , anume ca undeva spre sfarsitul timpurilor va guverna antihrist o singura imparatie mondiala . Dar noi avem nadejde la Hristos ca ne va mantui .

  2. Ce-o fi , o fi , dar cel putin sa se topeasca ca ceara in foc aceasta uniune draceasca(UE ) care a subjugat si desnationalizat 28 de state europene , iar in numai cativa ani le-a adus in cea mai crunta saracie pe unele dintre ele , pe locul intai fiind Romania , Bulgaria , Spania , Portugalia iar celorlalte li se strange de catre UE cureaua in jurul gatului .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s