Vulcanul Yellowstone tocmai a devenit cea mai mare bombă cu ceas din lume

Unii dintre noi uităm că trăim cu cea mai mare bomba cu ceas în interiorul propriei noastre țari. Vulcanul Yellowstone este doar unul dintre cei 10 Supervulcani de pe Pământ, dar oamenii de stiinta cred că este primul care se va detona. Si pe buna dreptate!

Recent, un grup de cercetatori (de la Universitatea din Utah), folosind tehnologia seismică care scaneaza adâncimille vulcanilor, au facut o descoperire bomba.

Ei au descoperit un nou rezervor de roca fierbinte, partial topit 12-28 mile sub Vulcanul Yellowstone, și este de 4,4 ori mai mare decât camera de magmă superficială, care era cunoscuta de mai de mult.

Vulcanul Yellowstone a fost considerat cel mai mare vulcan de pe continent. Dar cu aceasta noua descoperire ar putea fi cel mai mare vulcan din lume.

„Noul rezervor de roca fierbinte descoperita,ar umple 1.000 de mile cubi de Grand Canyon, cam de 11,2 ori, în timp ce camera de magmă cunoscuta anterior ar umple Grand Canyonul de 2,5 ori”, ne spune cercetatorul postdoctoral Jamie Farrell

Pe deasupra, Vulcanul Yellowstone are o activitate foarte intensă in subteran. Acesta declanseaza de la 2.000 la 3.000 de cutremure mici în Yellowstone pe an … ceea ce înseamnă în jur de 7 cutremure / zi.

Unii cercetători au declarat că nu există semne reale de o eruptie iminentă. Dar, în același timp, ei subliniaza ca eruptile anterioare au venit rapid si pe neasteptate. Timmer scrie:

„O examinare a formei și a compoziției cristalelor formate în eruptiile anterioare, indică faptul că materialul topit a cunoscut o ascensiune rapida la suprafata, și nu s-au oprit în bazinele din apropierea suprafetei înainte de a fi aruncata. Acest lucru sugereaza ca o reîncărcare profunda a rezervorului cu magma, ar putea duce la erupții relativ rapide, și nu ar putea fi nici un semn clar ca magma se deplasează spre suprafața, care sa ne avertizeze inainte.

Toate acestea sugerează că monitorizarea rezervorului cand se umple cu magmă, este probabil cel mai bun mod de a înțelege ceea ce se va intampla pe viitor cu Vulcanul Yellowstone.”

Cat este de devastatoare o eruptie a unui Supervulcan

Mai întâi de toate, aș dori să spun că omenirea  a asistat doar la 4 eruptii de Supervulcani.

– Yellowstone hotspot SUA – a erupt 240 mi³.
– Whakamar Noua Zeelandă – a erupt 480 mi³.
– Lacul Toba Indonezia – a erupt 670 mi³ – eradicand cel puțin 60% din populația umană. Se crede că această ultimă catastrofă Toba, a cauzat o iarnă vulcanică globală de 6-10 ani și, eventual, un episod de răcire de-a lungul a 1000 de ani. Acest eveniment coincide cu o strangulare a populației în evoluția omenirii, când populațiile umane au scăzut brusc la numai 3,000-10,000 de supravietuitori. Acesta este sustinuta de dovezi genetice care sugerează că oamenii de astăzi sunt proveniti dintr-o populație foarte mică între1.000 si 10.000 de perechi reproducătoare.

Erupțiile Supervulcanilor sunt atât de puternice încât se formeaza adesea caldere circulare, mai degrabă decât conuri, deoarece retragerea in jos a magmei determină masa de deasupra să se prăbușească și să umple camera magmei de dedesupt.

Două dintre cele trei erupții majore ale Yellowstone sunt clasificate ca „Supereruptii”. Ultima format de caldera pe care o știm, este evaluata la 30 x 45 mile – aproape de mărimea parcului. – askaprepper.com

yellowstone caldera

Urmariti va rog si:

Expert in vulcani: O super eruptie este pe cale sa vina

8 gânduri despre &8222;Vulcanul Yellowstone tocmai a devenit cea mai mare bombă cu ceas din lume&8221;

 1. Vulcanul Yellowstone sta gata , gata sa erupa in orice moment , am vazut un documentar tv (nu din Romania )in care oameni de stiinta , vulcanologi au afirmat acest lucru . Mai mult , sub acest mega-vulcan clocoteste pamantul in asa hal , incat , pe un video-clip se vedeau turme mari de bivoli care alergau speriati pe o sosea asfaltata din zona , de se cutremura pamantul sub picioarele lor . Bivolii veneau alergand din parcul Yellowstone indepartandu-se de zona in mare viteza speriati .Stim ca animalele in general prevestesc orice cataclism , mai ales cutremurele si cum s-ar spune , speriindu-se , ne dau de veste si noua cu cateva minute inaintea producerii cutremurelor sau eruptiilor vulcanice .
  Vulcanul Yellowstone este la ora actuala cel mai mare vulcan activ din lume .
  Inca nu stim in ce mod va pierde Dumnezeu aceasta tara din lume America , asa cum scriu proorociile sfintilor , pentru rautatile ce vin din America asupra miliardelor de oameni de pe Terra , mai nou si cu mai multa inversunare , este otravirea sistematica a omenirii prin atatea metode , in special otravirea aerului , mancarii ,vegetatiilor si animalelor de pretutindeni culminand cu raspandirea Satanismului in lume , tara de origine fiind aceeasi America .

 2. cu respect pt credinta voastra, eu nu cred in Dumnezeul crestin, cred intr-o Ordine Universala pe care baietii astia ne destepti au perturbat-o rau…si Ea se va reaseza…daca e mai ales la americani acasa, foarte necrestineste, imi va pare foarte foarte foarte bine.

 3. @romanagnostic! tu nu crezi in Dumnezeu. dar sa stii ca EL crede in tine. si te asteapta pt. ca stie ca intr-o buna zi, cand te vei fi saturat de ratacit pe aiurea, te vei intoarce acasa.

 4. John,
  Multumesc ca ai postat acest video-clip , chiar despre acesta am scris in comentariu , la sfarsit se vad multi bivoli coborand de sus pe deal catre sosea , semn ca animalele au simtit pericolul sub pamant .

 5. roman agnostic,
  „Orice pacat il iarta Dumnezeu in afara de unul singur si anume necredinta in existenta lui Dumnezeu , nu se iarta nici pe Pamant si nici in Viata Vesnica , niciodata „.
  Ia aminte la ce a spus vt mai sus „Daca Dumnezeu nu exista nu pierzi nimic crezand in El , dar daca exista si nu crezi , ai pierdut totul „, adica viata , sufletul .Foarte simplu pentru orice minte sanatoasa .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s