Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu

Zidurile bisericii Mănăstirii Hadâmbu din judetul Iași adăpostesc un mare dar al lui Dumnezeu pentru noi, Icoana Maicii Domnului, ce izvorăște tămăduiri celor ce se roagă cu credință.

Icoana Peasfintei Născătoare de Dumnezeu de la Mănăstirea Hadâmbu a fost pictată de preotul Octavian Zmău în anul 1938. Ulterior, icoana a fost îmbrăcată într-o ferecătură de argint, lucrată de către meșterul Ion Contfas. Un element distinct al acestei icoane este faptul că Pruncul Hristos este ţinut pe mâna dreaptă a Maicii Domnului, iar nu pe cea stângă, fiind o copie fidelă a icoanei „Axion Estin” de la Mănăstirea Protaton din Sfântul Munte Athos.

În perioada comunistă, icoana Maicii Domnului a fost ținută într-o ladă, dat fiind faptul că schitul în care se afla fusese închis. Abia în anul 1990 este reașezată spre închinare în biserica mănăstirii, după resfințirea acesteia. Doi ani mai târziu, de ziua Bobotezei, din ochii Maicii Domnului a început să curgă mir. Un incendiu puternic ce a izbucnit în anul 2003 a cuprins mănăstirea, mistuind nenumărate odoare, printre care cărţile şi obiectele bisericeşti, mai puțin icoana Maicii Domnului, care a scăpat neatinsă de flăcări.

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu este astăzi, ca și acum câteva decenii, punctul de sprijin și de mângâiere al monahilor, al credincioșilor ce locuiesc în apropiere, precum și al pelerinilor care vin aici și se roagă cu credință. – doxologia.ro

Urmariti va rog si:

Alte subiecte interesante despre frumusetea ortodoxiei, puteti gasi la categoria: Ortodoxie

6 gânduri despre &8222;Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu&8221;

 1. Ieremia 10
  1. Casa lui Israel, ascultati cuvantul ce vi-l graieste Domnul!
  2. Asa zice Domnul: „Nu deprindeti caile neamurilor si nu va ingroziti de semnele cerului, de care se ingrozesc neamurile;
  3. Ca datinile neamurilor sunt desertaciune: aceia taie un lemn din padure si mainile mesterului il lucreaza cu toporul;
  4. Apoi il imbraca cu argint si cu aur, il intaresc cu cuie si cu ciocanul, ca sa nu se clatine. Asa sunt dumnezeii neamurilor.
  5. Stau ca niste sperietori intr-o gradina cu pepeni si nu graiesc, sunt purtati pentru ca nu pot merge. Nu va temeti de ei, ca nu pot face rau, dar nici bine nu sunt in stare sa faca”.
  6. Nimeni nu este ca Tine, Doamne! Mare esti Tu si mare este puterea numelui Tau!
  7. Cine nu se va teme de Tine, Imparate al neamurilor? Numai tie unuia se cuvine aceasta, pentru ca printre toti inteleptii neamului si in toate regatele lor nu este nimeni asemenea tie.
  8. Dumnezeii neamurilor, toti pana la unul, sunt fara minte si fara pricepere; lemne lipsite de orice intelegere;
  9. Argint prefacut in foi si adus din Tarsis; aur din Ofir; lucruri de mester si de mana de turnator; haina de pe ei este de iacint si purpura: iarasi lucru de oameni iscusiti.
  10. Iar Domnul este adevaratul Dumnezeu, este Dumnezeu viu si imparat vesnic; de mania Lui tremura pamantul si neamurile nu pot suferi urgia Lui.
  11. Asadar sa ziceti neamurilor: „Dumnezeii, care n-au facut cerul si pamantul, vor pieri de pe pamant si de sub ceruri;
  12. Iar Domnul a facut cerul cu puterea Sa, a intarit lumea cu intelepciunea Sa si cu priceperea Sa a intins cerurile.
  13. La glasul Lui freamata apele in ceruri si El ridica norii de la marginile pamantului, faureste fulgerele in mijlocul ploii si scoate vanturile din vistieriile Sale.
  14. Atunci se vede cat este de nestiutor omul, cu toata stiinta lui, si orice argintar se rusineaza de idolul sau, caci chipul turnat de el nu este decat minciuna; n-are nici o suflare in el.
  15. Aceasta este desertaciune adevarata, rodul ratacirii, si la vremea pedepsei va pieri.
  16. Iar soarta lui Iacov nu este ca a neamurilor, ca Dumnezeul lui este facatorul a toate, iar Israel este toiagul mostenirii Lui; si numele Lui este Domnul Savaot.
  17. O, tu, care esti impresurata, strange-ti de pe pamant avutia, ca asa zice Domnul:
  18. „Iata de data aceasta voi arunca pe locuitorii tarii acesteia si-i voi mana la lac stramt, ca sa fie prinsi”.
  19. Atunci vei grai: „Vai mie din pricina ranii mele! Rana mea e dureroasa; insa imi zic: Aceasta este nenorocirea mea, dar o voi indura!
  20. Cortul imi este pustiit si toate funiile lui sunt rupte; fiii mei m-au parasit si nu mai sunt, si n-are cine sa-mi intinda cortul si sa-mi ridice panzele.
  21. Pentru ca pastorii si-au iesit din minte si n-au cautat pe Domnul si de aceea s-au si purtat ei nebuneste si toata turma ei s-a risipit”.
  22. Iata, vine vuiet si zgomot mare din partea de miazanoapte ca sa pustiiasca cetatile lui Iuda si sa le faca locuinta sacalilor.
  23. Stiu, Doamne, ca nu este in voia omului calea lui, nici in voia celui ce merge, putinta sa-si indrepte pasii sai.
  24. Pedepseste-ma, Doamne, dar dupa dreptate si nu intru mania Ta, ca sa nu ma micsorezi.
  25. Varsa-ti iutimea Ta asupra neamurilor care nu Te cunosc si asupra popoarelor care nu cheama numele Tau, ca acelea au mancat pe Iacov, l-au mistuit si l-au stins si locuintele lui le-au pustiit.

 2. La Hadambu sunt toate cele trei icoane a Maicii Domnului , Facatoare de minuni , intrucat din toate a izvorat mir . Cea din care izvoraste mir mai des , acum este imbracata in argint-aurit .
  Cred ca despre aceasta icoana este vorba .
  Sub Patronajul Maicii Domnului , Manastirea Hadambu , a devenit odata cu restaurarea din temelii a acestui sfant lacas Dumnezeesc , un colt de Rai . Manastirea si imprejurimile , sunt de o frumusete rara , asemenea si alte manastiri din Moldova nou-infiintate dupa anii’90 precum Manastirea Pangarati , schitul Vovidenia de langa Manastirea Neamt si multe , multe din Moldova .
  Cate un colt de Rai in toata Moldova , spun asta pentru ca sunt din zona si le vizitez , mai putin pot ajunge in alte zone ale tarii , pentru ca , in toata Romania sunt manastiri unice in lume ca si cele din Rusia .
  In Rusia manastirile sunt una langa alta , de o frumusete cum nu se poate exprima in cuvinte .Sunt unice in intreaga lume .

 3. Icoana de la Hadambu are putere mare.Am o copie cumparata chiar de la manastire in fata careia m-am rugat cu credinta si mi-a daruit la scurt timp o picatura de mir izvorata din mana dreapta a Maicutei Domnului.Nu voi uita niciodata minunea aceasta si voi spune tuturor.Iti multumesc Maicuta mea pt darul acesta.De-as mai avea credinta pe care am avut-o in perioada aceea…Ma rugam cu forta ,era o stare extraordinara.Nu ma pierde maicuta mea…

 4. Ultimii 4 ani din viata mea au fost un calvar. Am avut perioade foarte grele. Am trecut pein multe perioade de singuratate, neincredere, deznadeje, ca nu imi ofera nimic frumos viata asta, lumea in care sunt. M-am rugat la Maica Domnului de acasa si ce i-am cerut , mi-a dăruit. M-a auzit! Acele incercari m-au facut sa ma aproprii mai mult de Dumnezeu, de Sfintii neamului nostru. Nu credeam asa mult in ei, chiar simt unori ca poate forta mea interioară m-a scos din probleme. Nu stiu, poate mi-e frica sa accept puterea Dumnezeiasca. Da, am fost si in aceste perioade grele la biserică, treceam si la cate 2-3 in drumul meu… Dar tot nu ma simteam bine. Poate ca asa a vrut Dumnezeu, sa trec prin ele. Nu am ajuns niciodată la această manastire, desi am citit multe lucruri frumoase despre ea. am aflta de curand, insa mi-a dori asta si poate intr-o buna zi …am sa ajung si aici tot cu ajutorul Maicii. Mama crede foarte mult in Maica Domnului. Cateodata ma surprinde lucru asta. Mereu in spune ca in lumea asta prefere sa fie saraca si curata, decat bogata si murdară! Am atatea de invatat de la viață… Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toți! Doamne ajută!

 5. am inteles ca la Manastirea Hadimbu este si un preot inainte vazator as vrea sai stiu numele poate ma invredniceste Maicuta Domnului sa ajung si eu Doamne ajuta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s