Americanii se instaleaza cu trupe si echipamente militare in inima Transilvaniei in vedera unor actiuni militare iminente si pe noi ne manipuleaza ca sunt doar simple exercitii intre partenerii NATO

Militarii americani s-au instalat la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, judeţul Cluj, unde au adus şi celebrele avioane A-10 Thunderbolt II, printre cele mai eficente ale US Air Force.

Americanii nu se ascund după degete şi recunosc că sunt în Transilvania din cauza tensiunilor din Ucraina, ceea ce explică şi prezenţa acestui tip de avioane, ce poate avea un rol de a crea interdicție aeriană limitată.

Americanii n-au venit să atace, participă doar la un exerciţiu bilateral româno-american, însă vor sta o vreme bună la Câmpia Turzii. Vorbim despre un efectiv de 350 de militari americani, prezenţi la Baza 71 Aeriană cu 11 aeronave de tip A10, ce vor rămâne aici până pe 7 iulie, 4 aeronave MIG 21 Lancer si 6 elicoptere IAR 330 PUMA.

Scopul lui A-10 Thunderbolt II, un avion de atac la sol, este de a oferi suport aerian de apropiere (în engleză close air support sau CAS) forțelor terestre, prin atacarea de la joasă înălțime a tancurilor, a vehiculelor blindate sau a altor ținte de la sol. Acest avion poate avea, de asemenea, și un rol de a crea interdicție aeriană limitată. Este primul avion al US Air Force conceput exclusiv pentru suport aerian de apropiere.

Darryl Roberson, general american prezent la Câmpia Turzii, a declarat că „există o ameninţare care nu e departe”.

Percepţia de ameninţare depinde de cât de aproape suntem de Rusia. Eu cred că ţările care se învecinează cu Rusia ştiu exact ce înseamnă ameninţarea Rusiei. Aşa că ameninţarea la graniţele fiecărei ţări diferă de ameninţarea ca percepţie generală. Dar categoric există o ameninţare care nu e departe. Sunt o mulţime de activităţi militare pe care le derulăm să ţinem în frâu această ameninţare„, a precizat Roberson.

Joi, la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii s-a aflat şi ministrul Apărării, Mircea Duşa.

Organizăm exerciţii în comun cu parteneri din NATO şi din UE. Aici la Câmpia Turzii am avut exerciţiul acesta organizat tot cu SUA, cu avioane F16, apoi este acest exerciţiu, la care participa 300 de militari români, 350 ai SUA cu 11 avioane A-10 şi sigur cu avioanele noastre. Urmează un alt exerciţiu, tot în comun cu forţele aeriene din Portugalia. Aceste exerciţii au ca scop pregătirea în comun, creşterea gradului de interoperabilitate, pregătirea tehnicilor de luptă şi a personalului”, a declarat Duşa.

Acesta a spus că anul acesta vor începe lucrări de modernizare şi de extindere a Bazei 71 Aeriene de la Câmpia Turzii, „ele constând în extinderea platformelor de parcare şi refacerea pistei şi elemente de comandă şi control care vizează dirijarea şi controlul zborului”.

Duşa a mai spus că avioanele F-16 vor veni începând cu anul viitor, pentru că „acum se începe procedura pentru achiziţia celei de-a doua escadrile de avioane F-16″.

Legat de declaraţiile ce au venit din Rusia, care vorbeau despre faptul că ţările europene care vor găzdui sisteme antirachetă vor fi considerate ţinte prioritare, Duşa a precizat că nu comentează declaraţii.

Eu nu comentez ce zice ministrul rus de externe, precizez că la Summitul NATO din Ţara Galilor au fost stabilite măsurile de reasigurare pe planul estic a UE şi a prezenţei prin rotaţie a forţelor NATO pe flancul estic al Uniunii şi al Alianţei”, a spus ministrul Apărării.

Duşa a mai spus ca „MApN împreună cu partenerii noştri NATO luăm măsurile de reasigurare pe flancul estic”.

Ministrul spune că aceste măsuri înseamnă prezenţa prin rotaţie a militarilor NATO în România, exerciţiile făcute în comun cu partenerii NATO şi pregătirea operaţională a armatei române.

Exerciţiile au fost intensificate încă de anul trecut, vom realiza peste 340 de exerciţii în acest an, din care o parte cu aliaţii din NATO şi în acelaşi timp militarii români participă la exerciţii de pregătire în alte state NATO din Europa”, a explicat Duşa.

Potrivit ministrului, acum există militari la pregătire în Germania, iar o escadrilă de elicoptere s-a întors acum din Bulgaria.

Duşa mai spune că securitatea politico-militară în zonă s-a schimbat foarte mult şi securitatea pe flancul estic şi pe Marea Neagră e foarte importantă.

Duşa a mai spus că la Câmpia Turzii vor fi staţionate, prin rotaţie, în permanenţă aeronave străine. – voceatransilvaniei.ro

Sa comentam un pic inainte declaratia acestui general american stationat la noi in tara:

Darryl Roberson, general american – Eu cred că ţările care se învecinează cu Rusia ştiu exact ce înseamnă ameninţarea Rusiei. 

„Draga” general american. pana una alta suntem invadati de voi, armata SUA, picior de soldat rus nu a vazut nimeni pe aici, iar in ceea ce priveste amenintarea ruseasca de care vorbiti nu a exsitat nici ea pana de curand, de cand v-ati instalat cu trupe, baze, echipamente militare, scuturi antiracheta in mai toata Europa si ASIA, in special in tarile imediat invecinate Rusiei.

Acum, eu cred ca este foarte normal ca orice stat independent si puternic sa se simt amenintat cand este practic inconjurat cu baze militare aparatinand adversarului principal, ca sa nu-l numesc dusman. Repet, cred ca si SUA s-ar simti amenintata daca Rusia ar avea baze in imediata apropiere a SUA, de exemplu in Mexic sau in Canada. Motivele pentru care SUA si-au creat aceste baze in jurul Rusiei exprima foarte clar dorinta unei mari conflagratii mondiale, iar aceasta mare conflagratie nu poate fi realizata decat daca este implicata Rusia, iar motivele tin in principal de pierderea dominatiei globale a papusarilor dpv financiar.(am scris si postat o gramada de articole in acest sens pe care le puteti gasi aici)

Iar tot referitor la amenintarile Rusiei catre Romania sau Polonia, eu cred ca nu ar fi fost niciodata facute, chiar si in aceste conditii daca conducatorii acestor state ar fi dat dovada de diplomatie si neutrailtate totala fata de razboiul din Ucraiana. Ba, mai mult decat atat, conducatorii acestor state au mai si trecut la amenintari impotriva Rusiei si au cerut totodata noi si noi sanctiuni economice.

Dragii mei, din pacate situatia se inrautateste pe zi ce trece, tare as fi vrut ca temerile mele pentru un razboi sa fi fost degeaba, dar numai ignorantii mai pot crede ca totul este doar un foc de paie, ca e doar un exercitiu militar absolut normal intre tarile membre NATO cand atat Rusia cat si SUA se inarmeaza pana in dinti, isi intensifica pregatirile militare, iar tot mai multe echipamente militare grele cat si trupe sunt plasate in imediata apropiere a granitelor Rusesti respectiv tarilor Est Europene.

Sa nu uitam acum si de faptul ca se incearca atingerea Rusiei si pe partea celalata, prin Iran, cu ajutorul aliatilor Israel si Arabia Saudita. Iarnul fiind de altfel singurul stat din zona care mai sta ca tampon intre SUA impreuna cu prietenii lor si Rusia.  Argumente in acest sens pueti gasi in articolul: Armata de o sută de mii de jihadiști din Irak a fost creata sa atace Rusia?

Pentru a intelege si mai bine aspectele descrise mai sus urmariti va rog cu mare atentie subiectele de la categoria: Al treilea razboi mondial

Publicitate

9 gânduri despre &8222;Americanii se instaleaza cu trupe si echipamente militare in inima Transilvaniei in vedera unor actiuni militare iminente si pe noi ne manipuleaza ca sunt doar simple exercitii intre partenerii NATO&8221;

 1. Hristos a inviat!
  Parintele Mihail Jar spune ca sintem in pragul celui de al treilea razboi mondial.
  Ceea ce ati scris in articolul de mai sus este adevarul-adevarat.Politicienii nostri trebuia sa pastreze neutralitatea,nu sa ne bage primii in razboi.Sa fi luat exeplul Ungariei sau Serbiei.Ei au reusit sa ne puna in situatie rea cu toti vecinii.Pe noi razboaiele lui NATO sau UE nu ne privesc;doar cind ne aparam patria-cu tot ce inseamna ea-, trebuie sa punem mina pe arme.Nu asa s-au purtat conducatorii romani de-a lungul istoriei noastre.Cei care ne conduc(?!!) azi,nu sint romani,altfel nu se explica iresponsabilitatea si nesimtirea lor fata de romani si de Romania.Lor sa le mearga bine,orice sacrificiu am face noi.Nu conteaza pentru ei poporul,tara.

 2. Frate VT,nu stiu de ce am senzatia ca,acest razboi, din vecinatatea granitelor noastre, este doar preludiul, la ce va urma.Posibil sa fie o diversiune,iar adevaratul scop sa fie Orientul Mijlociu.Dupa
  Sun Tzu”intreaga arta a razboiului se bazeaza pe inselatorie”.La un moment dat se va intampla acel declic,acel ” Cîrlig în fălci ” pentru Gog din tara lui Magog.Şi spune: „Aşa vorbeşte יהוה YaHWeH: „Iată, am necaz pe tine, Gog, stăpînul Roşului, Meşecului şi Tubalului! Te voi* tîrî şi-ţi voi pune un cîrlig în fălci; te voi scoate, pe tine şi toată oastea ta, cai şi călăreţi, toţi** îmbrăcaţi în chip strălucit, ceată mare de popor, care poartă scut şi pavăză şi care toţi mînuiesc sabia; ( Ezechiel 38:3-4 ).Adica Rusia va ataca Israelul:
  Ezechiel a profețit atunci că, intr-o zi, Eylohim va pune un „ Cîrlig în fălci „ lui Gog din tara lui Magog, ca să-l aducă în Israel, unde vor avea de gând să ia ” prada „si sa se dea la jaf. Posibil câmpurile de gaze naturale descoperite recent (Tamar și Leviathan) în Israel și recentele descoperiri de petrol, pentru viitor, sunt un „ Cîrlig în fălci „, care va aduce această forță invadatoare impotriva lui Israel.Nu exclud de asemenea nici un atac al Israelului asupra Iranului,iar replica Rusiei sa fie cea descrisa in Ezechiel.Nu vad cu ochi buni nici evolutia ultimelor evenimente intre Turcia lui Erdogan si Vatican.Se vede clar si o disperare a americanilor in a declansa un razboi pentru a ramane nr 1 mondial.Noul BRICS si dedolarizarea accelerata se pare ca anunta NOUA ORDINE MONDIALA cu China lider.Oricum, vor evolua lucrurile,conflictul este amorsat,iar pulberea asteapta doar scanteia.

 3. Ce vor face , ce nu vor face inca nu stim , cert este ca Romania este ocupata discret de hoardele americane , cu acceptul tradatorilor de neam si tara , din conducerea Statului in timpul celor 25 de ani de jaf economic si strategic .
  Romania este deja un Stat Politienesc , avand in vedere ce face Politia Romana cu cetatenii nevinovati .
  Pe bietele batrane care vand zarzavat pe ici pe colo , le fugaresc , cunosc un caz al unui cetatean dintr-un sat care a traversat cu caruta neregulamentar si pentru asta a fost „invitat”la postul de Politie si batut in ficat pana a murit , apoi cazul musamalizat cu cetateanul confundat cu un interlop urmarit , peste care au dat cu masina peste om cand mergea linistit pe strada , iar acesta mirat , riposteaza iar politistuii il impusca , stirea data la protv a fost imediat „sanctionata”si ingropata , s.a.m.d.
  Sunt cazuri foarte grave care ne ingrijoreaza ca cetateni romani , care am trait in aceasta tara liberi , fara cosmarul de a fi ucis de Politie fara sa fii vinovat . Statutul acestei Institutii Publice nu este de a omori cetatenii precum in America , ci de a-i apara , pentru asta sunt platiti din bani publici .
  Mai inaintea unui iminent razboi mondial , exista pericolul acestui razboi intern , „razboiul cel dintre noi „, foarte periculos , care nu mai da siguranta pentru orice persoana . Cele doua Coduri , respectiv Codul Civil si Codul Penal , au fost modificate dupa directivele UE , in asa fel , incat au transformat Romania intr-un STAT POLITIENESC . Cetateanului i s-a pus calusul in gura , Romania ocupata , vanduta , jefuita si in PRAGUL RAZBOIULUI !
  Urmeaza Sfarsitul !!!!!

 4. Deci americanoizii pun de razboi dar nu in ograda lor -nu-isi cara tot calabalacul in ROMANICA(aici guvernul le linge si botinele americanilor)si nici mai mult nici mai putin scot si castanele din foc cu „manutele noastre”.Pentru ca ei ,americanoizii”vor imbogatire prin „JAF”,toate tarile cu un guvern de avortoni ca al nostru,trebuie sa spuna „PREZENT SA TRAITI”.Inteleg ca in UNGARIA nu-i picior de american,in CEHOSLOVACIA <nu,in BULGARIA nu,deci prostii suntem noi si POLONIA?Oare JEGURILE noastre de guvernanti de ce n-au facut un referendum cu privire la trupele americane pe teritoriul tarii noastre daca acceptam sau nu,ba chiar mai mult de ce nu ne-a intrebat si pe noi daca vrem sa fim impotriva RUSIEI sau vrem sa fim NEUTRII fratilor?Pentru ce sa suferim noi pentru a le face pe plac AMERICANOIZILOR?Evident ca n-au facut ce trebuia ca mass media e platita sa dezbine POPORUL,sa se linseze unul pe altul pe motiv ca unii vad cu ochi limpezi realitatea iar ,poate mult mai multi nu vad nici la un metru cine-i cu adevarat vinovat in tot acest dezastru si nici nu vor sa inteleaga pentru ce s-a facut LOVITURA de STAT in UCRAINA.Pentru asta trebuie sa mai citesti ,sa ai informatii nu sa-ti toarne TV,Antena3 si ce draq mai este ,toate laturile lor scarboase manipulatoare.Cei care sunteti pentru USA,v-ati intrebat ce-ar fi facut SUA daca MEXIC si-ar fi cerut TEXAS,ARIZONA,NEW MEXIC si CALIFORNIA,venind cu armata si cu ajutor de la RUSI?NU fratilor nu ganditi ca va doare capul,ascultati manele ,beti bere ca ponta va scazut taxele,mancati popcorn, ca de, asa-i in america si-o sa fie vanduta tara la gramada ca pe urzici.
  Vai de zilele acestei tari cu asa popor !
  Oare s-o trezi poporul asta?!

 5. Imi pare rau ca am ajuns la aceasta concluzie dar , popor mai prost si mai prostit ca acesta al nostru nu exista nicaieri in lume nici in cele mai indepartate triburi pentru ca si aceia isi apara teritoriul salbatic acolo unde traiesc si nu-si pierd obiceiurile din strabuni nici daca ii jupoi de vii .
  Un neam nu-l poti prosti in asa hal cu televizorul , daca nu ar fi deja prost si total needucat si limitat in gandire . Am discutat zilele acestea cu cateva persoane , care m-au contrazis in legatura cu aceasta invazie a americanilor , sustinand ca vin rusii si fac razboi cu noi si ca au auzit la tv ca rusii vor sa invadeze Europa . Bineinteles ca le-am sugerat sa se informeze din alte surse si sa citeasca adevarata istorie , nu cea prezentata de mass-media mincinoasa si am discutat mult sa-i lamuresc cum stau lucrurile .
  Se vor trezi poate din prostie atunci cand le vor recruta copiii si ii vor trimite , cum se spune , sa fie carne de tun pentru SUA .

  • Nu ai cu cine purta un dialog decent,Maria.Interlocutorii sunt tot mai nepregatiti si tembelizati.Romania pe langa resursele naturale si alte bogatii a pierdut ce are mai de pret:OMUL.Romanii sunt un neam nativ inteligent dar li s-a pus belciug in nas ca la taurii de monta,sa-i poti plimba si manipula unde vrei tu.Traim vremuri paradoxale,nepotii si stranepotii „civilizatorilor”europeni care au macelarit si bagat in rezervatii populatia bastinas americana(indienii)se intorc cu aceleasi obiceiuri in „vechea lume”,neantelegand-o nici pe prima nici pe actuala.Prin mita si coruptie au distrus aceasta tara,slutindu-ne,zombificandu-ne si aducandu-ne in pragul unui razboi care nu ne-a apartinut si nu ne reprezinta.Dumnezeu sa ne aiba in paza si sa-i judece El cum stie mai bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s