SUA la vale! 50 la suta dintre lucratorii americani fac mai putin de 28000 de dolari pe an

Administrația de securitate socială tocmai a lansat statisticile salariale pentru 2013, iar cifrele sunt uimitoare. Anul trecut, 50 la suta din totalul muncitorilor americani au făcut mai puțin de 28.031 dolari, iar 39 la suta din totalul lucrătorilor americani au castigat mai putin de 20.000 dolari. În cazul unui loc de muncă full-time, la 10 dolari pe oră pe tot parcursul anului, cu două săptămâni libere, castigul este de 20.000 de dolari. Deci, faptul că 39 la sută din totalul lucrătorilor au facut mai putin decât această sumă spune foarte multe. Acest lucru este mai mult decat o dovadă clara a scăderii in calitate a locurilor de muncă în această țară. În multe case din America de azi, ambii părinți lucrează in  mai multe locuri într-o încercare disperată de a face fata cheltuielilor. Salariile americane sunt in stagnare, în timp ce costul de trai continuă să crească. Și locurile de muncă create in ultimul timp sunt platite mult mai puțin decât locurile de muncă pierdute în ultima recesiune. De fapt, s-a estimat că locurile de muncă care au fost create de la ultima recesiune platesc un salariu in medie cu 23% mai putin decat locurile de muncă care au fost pierdute. Asistăm la distrugerea in slow-motion a clasei de mijloc, și foarte puțini dintre liderii americani par să le pese.

Salariul mediu anual în America pe ultimii ani, a fost de doar 43.041 dolari. Dar, dupa contabilizarea inflatiei, situatia areata de fapt mai rău decât cu un an înainte …

Datele tocmai lansate arata ca salariile americane sant reduse fata de anul trecut, erodând și mai mult puterea de cumpărare a publicului, care este atât de vitală pentru creșterea economică.

Salariul mediu pentru 2013 a fost de 43.041 dolari – mai jos cu 79 dolari față de anul precedent,. Mai rău, salariul mediu a scăzut cu 508 dolari sub nivelul anului 2007.

Stagnarea sau declinul salariului mediu este un motiv major de ingrijoare care arata ca mulți americani simt că Marea Recesiune nu s-a terminat pentru ei.

Și vă rugăm să rețineți că „salariul mediu” este tinut de milionarii și miliardarii de la capătul superior al spectrului.

Salariul mediu în 2013 a fost de doar $ 28,031.02. Asta înseamnă că 50 la sută dintre muncitorii americani au făcut mai putin de aceasta suma.

Iată doar câteva cifre de pe raportul pe care Administrația Securității Sociale l-a lansat …

-39 la sută dintre muncitorii americani au făcut mai puțin de 20.000 de dolari anul trecut.

-52 la sută dintre muncitorii americani au făcut mai putin de 30.000 de dolari anul trecut.

-63 la sută dintre muncitorii americani au făcut mai putin de 40.000 de dolari anul trecut.

-72 la sută dintre muncitorii americani au făcut mai putin de 50.000 de dolari anul trecut.

Nu știu ce credeti voi, dar aceste cifre sunt profund tulburătoare pentru mine.

S-a estimat că este nevoie de aproximativ 50.000 dolari pe an pentru a sprijini un stil de viata a clasei de mijloc pentru o familie de patru persoane, și astfel faptul că 72 la sută din totalul lucrătorilor fac mai puțin de aceasta suma, arată cât de dificil este pentru familiile care încearcă să se sustina financiar cu doar un singur lucrator in familie.

Modul în care economia SUA este structurată acum, ii forteaza pe ambii părinți, să lucreze la fel de mult, pentru ca acestia sa isi poata plati facturile.

Dar a existat un grup de americani care au vazut ca veniturile lor sunt in creștere  fata de anul trecut.

Cei care fac peste 50 de milioane de dolari au înregistrat o creștere de salariu cu o medie de 12,8 milioane dolari in 2013.

Insa pentru toți ceilalți, vestea nu a fost una bun.

Și, desigur, aceasta este o tendință care se intampla deja de o perioadă lungă de timp.

Mai jos puteti vedea un grafic care vine de la Federal Reserve. Arată cum venitului real al unei familii medii din Statele Unite a scăzut incepand cu anul 2000 …

Real-Median-Household-Income-2014-425x282

Între timp, costul vieții a continuat să crească într-un ritm constant.

Inutil să mai spunem, aceasta  pune o  foarte mare presiune asupra clasei de mijloc. Cu fiecare zi ce trece, tot mai multi americani își pierd locurile lor în clasa de mijloc și acest lucru a împins dependență de guvern la un nivel record. Potrivit US Census Bureau, 49 la suta dintre americani trăiesc acum într-o casă care primește bani de la guvern în fiecare lună. Acest lucru este complet și total nesustenabil, dar problemele economice continua sa se inrautateasca pe zi ce trece.

Politicienii SUA au impins ca milioane de locuri de muncă bine plătite sa fie expediate din țară. Milioane de alte locuri de muncă din clasa de mijloc s-au pierdut prin tehnologie. Acest lucru a dus la o concurență intensă pentru locurile de muncă din clasa de mijloc, care au mai rămas.

Și în acest moment suntem pe punctul de a pierde si alte multe locuri de munca din categoria fara studii superioare. De exemplu, s-a raportat că firma Sears intenționează să închidă 110 magazine și sa concedieze mai mult de 6.000 de muncitori. Sears spune că raportul „nu este exact”, dar nu  pot nega faptul că magazinele vor fi închise.

Într-un e-mail catre USA Today, purtătorul de cuvânt al Sears, Howard Riefs a declarat ca situatia nu este prezentata „chiar exact” dar nu a furnizat un numar de disponibilizati .

„Așa cum am afirmat în (conform rapoartelor privind castigurile pe al doilea trimestru)am hotarat închiderea magazinelor neprofitabile, iar odata cu expirarea contractele de leasing acest proces de inchidere se va accelera.” Riefs a mai adugat. „Nu facem nici o greșeală, credem că magazinul va continua să joace un rol esențial în transformarea noastră, cu toate acestea, în cazul în care un magazin nu este pe profit, este simplu că trebuie luat în calcul pentru a fi închis.”

Nu contează cât de multe magazine Sears vor ajunge sa fie închise în următoarele câteva luni, adevărul este că economia SUA este un dezastru complet și total din acest punct.

Politicienii SUA și mass-media centrala încearcă să pună in chip fericit acest lucru, dar cifrele reci si dure dovedesc că suntem in aceasi zona in care eram si la ultima recesiune.

Pentru că este atât de dificil sa găsesti un loc de muncă bun în America de azi, am recomandat  oamenilor ca ar trebui să ia în considerare sa isi deschida propria afacere.

Dar, datorită controlului birocratic din administrația Obama și din guvernele de stat, afacerile mici în America de astzi sunt la cel mai jos nivel care a existat vreodata. Este sigur ca ei nu doresc ca oamenii de rand sa inceapa sa castige. Fiecare cale de prosperitate pentru clasa de mijloc este pusa sub asalt, și nu pare a fi prea multa speranța că acest lucru se va schimba in viitorul apropiat

SUA se apropie rapid catre următorul mare val de declin economic, dar acesta face subiectul unui viitor articol. – thedailysheeple.com

Comentariu VT:

Spre exemplu, în 2006, rata sărăciei era de 12,3%, iar numărul americanilor săraci era de 37 de milioane. Există o impresionantă creştere de peste 9 milioane de americani care au intrat în rândul săracilor în ultimii 5 ani. Rămân însă la venitul de 22.314 dolari pe familie, sub care o familie de 4 în SUA este considerată sub limita sărăciei. Şi la încă o cifră preluata tot din statisticile americane: un cuplu care câştigă mai puţin de 13.500 de dolari pe an este considerat un cuplu foarte, foarte sărac, avand in vedere doar faptul ca o chirie cu o camera in SUA este in jur de 1000 $/ luna, iar cheltuielile de intretinere si asigurarile de santate au crescut de asemenea alarmant in ultimi ani.

Articolul compet il aveti aici:  Americanii in pragul saraciei

Deci cei care mai spera si mai cred in visul american ii asigur ca se inseala amarnic. Iar cetatenii care locuiesc in SUA, si aici ma refer mai mult la romani, ca sunt ai nostri, daca nu isi iau masuri din timp, si aici ma simt nevoit sa repet si anume sa isi foloseasca rezerva moentara pentru a cumpara aur si argint, au sa falimenteze complet si se vor trezi pe strazi, ca multi dintre locuitorii americii de astazi, dolarul este pe punctul de a se prabusi oricand. Iar  in SUA  protectiile sociale sunt aproape egale cu zero. Deci nimeni nu o sa va intinda vreo mana de ajutor.

Doalarul mai rezista pana se termina stocul de aur din visteria Americii, stoc care se imputineaza foarte rapid datorita faptului ca SUA prin el isi plateste datoriile externe, in special catre China. Dupa aceea Dumnezeu cu mila, scapa cine poate.

Deci dragi romani din SUA, aveti mare grija, iar sfatul meu, pe langa investitiile in aur si argint este sa va faceti valizele si sa o intindeti cat mai apucati. Odata ce pica dolarul, vor incepe si scandalurile, nu uitati ca in SUA lumea are arme si e plin de bande de criminali, America fiind de altfel numarul unu in lume la crime si violenta.

Sa ne amintim si profetia Stareţului Ignatie de Harbin: Ceea ce a început în Rusia se va încheia în America.

Iar ca sa intelegeti ce se intampla cu economia Americii urmarti va rog si articolele de mai jos:

Publicitate

2 gânduri despre &8222;SUA la vale! 50 la suta dintre lucratorii americani fac mai putin de 28000 de dolari pe an&8221;

  1. Cade dolarul , cade si America (americanii) , dar nu cad papusarii , cu sediul in America , pentru ca ei trag sforile sa se intample acest lucru , ca asa este in Planul lor , care duce spre moneda unica , universala a lui antihrist .
    Cu timpul va cadea atat euro cat si monedele nationale ale tuturor statelor din lume .

  2. Am inteles ca sunt cateva state care au inceput sa faca tranzactii in noua monedaRENMINBI-noua moneda euro asiatica-,pe langa euro, si au renuntat la tranzactii cu $.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s