Klaus Johannis: Explorarea zăcămintelor gazelor de șist este un ”lucru excepțional”.

Primarul Klaus Johannis și-a prezentat astăzi opinia legată de explorarea zăcămintelor gazelor de șist, explicând că din punctul său de vedere este un ”lucru excepțional”.

klaus-465x390-605x320

”Mi se pare un lucru excepțional de bun, poate v-ați fi așteptat la altceva. Noi trebuie să știm ce resurse naturale avem. Că le exploatăm sau nu este partea a doua, dar să stai așa pe o țară și să nu știi ce ai, mi se pare greșit. Și dacă metode și tehnologii noi permit explorări mai detaliate, mai bune decât cele de dinainte, eu sunt de părere că trebuie făcute”, a declarat Johannis.

Întrebat de ce nu se fac aceste explorări de către societăți românești, Johannis a răspuns ”pentru că suntem incapabili”. ”Probabil ne ajută să facem niște lucruri pe care nu suntem în stare să le facem. Dacă am fi fost în stare, le-am fi făcut. Noi suntem incapabili să facem, de asta le fac alții în locul nostru”, a mai spus Klaus Johannis.

Primarul a explicat de asemenea de ce are România nevoie de investitori străini, însă a precizat că datoria politicienilor este ”să cântărească foarte atent dacă e nevoie de activitatea respectivă cu urmările negative, cu tot, sau dacă  nu”. ”Este adevărat, dacă apare o consecință negativă, ea va apărea în locul în care se petrece exploatarea și de aceea este bine ca politicienii să cântărească foarte atent dacă e nevoie de activitatea respectivă cu urmările negative, cu tot, sau dacă  nu. Dar să condamni paușal explorări și exploatări făcute e către firme străine, mi se pare absolut exagerat. Economia românească funcționează datorită investițiilor străine. Dacă i-am scoate și ar rămâne numai ai noștri, ar rămâne foarte puțină economie. Eu cred că politica României în ultimii 23 de ani a fost corectă, în sensul de a atrage investiții străine care vin cu know-how, vin cu expertiză și care crează locuri de muncă. Dacă ne uităm de exemplu în Zona Vest, acolo au venit străinii și au creat cam 10.000 de locuri de muncă de pe urma cărora trăiesc și eu și dumneavoastră, pentru că nici eu și nici dumneavoastră nu săpați grădini. Eu nu o sap decât pe propria. Și atunci ar fi bine să nuanțăm puțin aceste lucruri și să devenim mai puțin xenofobi economic”, a argumentat Johannis.

Chestionat de politica FDGR, unde liderii s-a pronunțat împotriva exploatărlor de la Roșia Montană, dar și împotriva exploatării gazelor de șist, Johannis a declarat sec: ”Nu e bine să-ți dai cu părerea până nu te pricepi sau până citești”. – turnulsfatului.ro

Numai de oameni de genul acesta are parte saraca noastra tara!  Unde ajungem cu astia Doamne? E trist rau!  😦

Alte lucruri despre asa zis raul mai mic gasiti mai jos:

 

Publicitate

7 gânduri despre &8222;Klaus Johannis: Explorarea zăcămintelor gazelor de șist este un ”lucru excepțional”.&8221;

 1. Serios ? Exceptional de bine pt Exon si Chevron poate ? Altul care ne vinde tara, si natura, si viata….numai ca o face calculat, nu oricui si la oricine :)))
  Interesant ca nu avea aceasta parere cu vreo 2 luni in urma. L-am urmarit ceva timp si incepuse bine, parea o optiune buna. De la o vreme e tulburat, parca ascunde ceva…poate o contradictie intre inima si creier….si in afisele electorale… parca are un pistol tintuit in spate, e incordat, nu e natural… Presiunile masoneriei au dat roade…e limpede ca nu prea e impacat cu teatrul pe care il joaca dar pt unii devine evident ca este inca unul dintre candidatii lor marioneta. Tactica lor e sa aiba cat mai multi, daca se poate chiar toti, pt siguranta 🙂
  Dar ca tara sa ramana a dacilor cu tot cu resurse, de cand nu mai reprezinta o optiune ?

 2. Ce poate spune un spion german , cu figura de nazist despre cum trebuie sa jefuiesti si sa distrugi o tara , in care traieste si prospera acest individ care se afla deja sub lupa Justitiei ?

 3. E exceptional,nu?Orice metoda prin care sa distrugem Romania ortodoxa impreuna cu „habotnicii” ei este exceptionala si trebuie neaparat sa fie aplicata,nu?
  Stati ca am gasit perle si la Udrea,mai precis pe pliantul ei electoral.Evident,clasicul electoral:o sa fac aia,si aia,si aia,si aia.Neinteresant pana aici.Ce este insa interesant este modul in care Elena vede politica externa,citez:
  „Cum vad politica externa a Romaniei
  Sustin unirea Romaniei cu Basarabia in cadrul UE(nota mea:ca sa fure UE si la Basarabia).
  Sustin parteneriatul strategic cu SUA(nota mea:in care se specifica ca vom fi carne de tun pentru razboi?) si o mai buna integrare in UE(nota mea:tot ca sa ne fure mai bine).Sustin,totodata,ideea Statelor Unite ale Europei(nota mea:Hopaaa!)
  Voi demonstra prudenta in raport cu China si Rusia(nota mea:cum a facut Basescu?Si cu SUA ce vei demonstra,cumva slugarnicie?)”
  Deci,si-a cam dat arama pe fata si,cum am mai spus,am citat de pe un pliant electoral.Am scris in special pentru eventualii sustinatori infocati ai Udrei,ca sa nu cumva sa aiba impresia ca va face mare lucru.Sa sustii ideea statelor unite ale Europei e ceva ce numai un sclav al papusarilor poate face.

 4. Acest individ care s-a pricopsit la noi in tara fara jena,care are dosar penal(ce candidat este asta cu dosar penal?) care are sprijinul angelei merkel si am vazut o multime de oameni care cer oamenilor sa-l voteze ,cum poate cineva crede ca ne va scuti de jaf?Si de fapt nu este singurul candidat care va continua sa dea pe tava tot ce a mai ramas din tara noastra ,chiar si macovei a scaldat raspunsul cu gazele de sist.Indiferent care va fi, este un om al americanilor sa-i lase sa termine de jefuit de tot ce avem noi si le trebuie lor.
  Trebuie sa anulam buletinul de vot,sa scriem pe buletin MERITOCRATIA si sa cerem implementarea CONSTITUTIEI MERITOCRATE.
  Numai aceasta constitutie ne va salva si vom putea ramane un stat pe harta lumii.

 5. Acest iohanis chiar ne crede cretini?,este plin internetul cu informatii legate de dezastrul creat de exploatarea gazelor de sist.Chiar si Calin Georgescu,reprezentantul CLUBULUI de la ROMA a expus pericolul exploatarii acestor gaze de sist.In concluzie toti candidatii pentru presedintie sunt nu pentru noi.Ei isi apara interesele personale si dupa ei potopul.Sa nu mai mergem pe slobanul „ALEGEM RAUL MAI PUTIN RAU”,e in joc soarta tarii noastre si evident a noastra.
  Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s