16 Octombrie Sfintii zilei de astazi. Sfântul Mucenic Longhin sutasul

În aceasta luna, în ziua a saisprezecea, pomenirea Sfântul Mucenic Longhin sutasul.

Longhin sutasulAcesta a fost pe vremea lui Tiberiu cezarul din Capadochia, sutas sub ascultarea lui Pilat, guvernatorul Iudeii si a fost rânduit din porunca aceluia sa slujeasca la cinstitele patimi ale lui Hristos, si la rastignire si sa pazeasca mormântul cu straja, adica cu ceata sa de ostasi ce avea sub ascultarea lui. Vazând el minunile ce se faceau, cutremurul si întunecarea soarelui, mormintele ce se deschideau, mortii care ieseau afara si pietrele care se despicau, a strigat tare, zicând: „Cu adevarat Acesta a fost Fiul lui Dumnezeu”. Acesta si cu alti doi ostasi care mai pe urma împreuna cu el au marturisit, n-a primit argintii care i s-au dat de catre iudei ca sa tagaduiasca învierea. Apoi lasându-si slujba ce era pe seama lui si mergând în tara sa, propovaduia apostoleste pe Hristos Dumnezeu. Deci plecându-se Pilat, mai vârtos fiind stricat prin fagaduinta de bani de la iudei, a pârât pe Longhin cu scrisori catre Tiberiu cum ca si-a lasat slujba si se afla în patria lui propovaduind pe Hristos Dumnezeu. Si Tiberiu îndata a trimis cu porunca lui de i-a taiat capul si lui si celor doi ostasi ce erau cu el si i-au adus capul din Capadochia la Ierusalim ca sa se încredinteze Pilat si iudeii de moartea lui si pentru ca sa ia Pilat cele ce i se fagaduisera.

Deci i-au ascuns cinstitul cap afara din cetate în niste gunoi. Si peste multi ani, o femeie slavita din Capadochia, pierzându-si vederea ochilor, a mers la Ierusalim cu un fiu ce-l avea unic-nascut, ca sa poata sa-si gaseasca leacul orbirii la acele Sfinte Locuri; si ajungând-o si moartea fiului sau, îsi plângea îndoita jale. Deci aratându-se în vis fericitul Longhin, si spunându-i cine este si aratându-i unde era capul îngropat, a îndemnat-o sa sape, sa-l scoata de acolo, ca se va tamadui la ochi si îsi va vedea si pe fiul sau, ca se afla preamarit. Femeia aflând gunoiul, sapa cu mâinile si scoase capul sfântului si îndata i s-a tamaduit vederea ochilor si a vazut în vis pe fiul sau ca era împreuna cu sfântul si avea cinste acolo. Atunci a îngropat moastele fiului sau într-un loc cu capul sfântului; fiindca asa îi zisese sfântul prin vis; si s-a dus la Capadochia, ca si Saul, care cautând asinii tatalui sau, a dobândit împaratia.

Asa si ea cautându-si lecuirea ochilor, a dobândit aceasta si pe sfântul l-a aflat de atunci cald ajutator. Drept aceea zidind ea mucenicului o biserica foarte frumoasa si punând acolo mucenicestile moaste se îmbogati si ea si toti credinciosii de izvoare de tamaduiri, întru marirea Domnului nostru Iisus Hristos.

Tot în aceasta zi, Sfintii doi Mucenici cei taiati împreuna cu Sfântul Longhin.

Tot în aceasta zi, Sfintii Mucenici Leontie, Dometie, Terentie si Domnin, care prin foc s-au savârsit.

Tot în aceasta zi, Preacuviosul Parintele nostru Mal.

Acest între sfinti Parintele nostru Mal, lasând averea si rudeniile, petrecea în locuri pustii si nelocuite, bucurându-se în postiri, în privegheri si în toata alta nevointa. Ba înca îi era fata pururea vesela si facea mari minuni cu numele lui Hristos, curatind leprosii, alungând demonii, daruind orbilor vedere; si acestea le facea înca fiind viu; iar dupa ce s-a dus catre Domnul si lasându-si trupul pe pamânt, a luat har de la Dumnezeu de curgea mir din el cu foarte frumoasa mirosire, spre tamaduire si aparare de toate primejdiile si de boli fara de leac: „Ca pe cei ce ma preamaresc, zice Domnul, îi voi preamari. A Caruia este marirea si puterea, în vecii vecilor. Amin.”

Cu ale lor sfinte rugăciuni, Doamne, miluieşte-ne şi ne mântuieşte pe noi. Amin

Sursa: http://www.calendar-ortodox.ro/luna/octombrie/octombrie16.htm

Publicitate

6 gânduri despre &8222;16 Octombrie Sfintii zilei de astazi. Sfântul Mucenic Longhin sutasul&8221;

   • Crezi că președintele a avut acces la toate informațiile sau putea să demareze dânsul anchetele? De pildă, în județul Bacău, jurista Carmen Dudaș de la Direcția Silvică din Bacău, când s-a întors din concediul de maternitate a constatat că acțiunea pe care a intentat-o pentru păstrarea terenurilor forestiere în patrimoniul statului a aflat că aceasta a fost preluată de Casa de avocatură a fostului ministru al justiției Valeriu Stoica, care s-a înțeles cu … ca să piardă procesul…

    Traian Băsescu a fost ținta predilectă și principală a masoneriei, prin campania mediatică în mass media împotriva sa. De ce crezi că a inițiat referendumul pentru o singură cameră și doar 300 de parlamentari? Un referendum pe care românii l-au votat și pe care majoritatea parlamentară nu l-a tradus în practică nici până astăzi… În mod asemănător, unii români, deși au hotărâri judecătorești de restituire a unor fonduri forestiere, nu le-au primit încă!…

    CE FACEM CU CLASA POLITICĂ??? PARLAMENTUL ROMÂNIEI A DEVENIT ASTĂZI UN CUIB ȘI O PAVĂZĂ A INFRACTORILOR! Sunt 35 de parlamentari puși sub urmărire penală sau incompatibilitate și totuși continuă să voteze legi!!! Nu are dreptate doamna Elena Udrea, care spune că dacă ajunge președinte va dizolva actualul Parlament, va numi un nou premier și va iniția un referendum pe aceeași temă pentru a avea mai puțini parlamentari? Părerea mea este că da.

   • Traian Basescu este acelasi personaj care ne mintea ca schimba sistemul ticalosit, ca renegociaza redeventele pentru OMV, este acelasi personaj care a facut pierduta flota, este acelasi care a facut mismasuri cu FMI-ul ca sa raporteze eronat datele economice pentru a putea taia pensiile si salariile, este acelasi personaj care a inchis o gramada de spitale, este acelsi peronaj, care a promis marirea salariilor profesorlor cu 50% cand stia ca nu sunt bani si dupa care a dat-o la intors, este acelsi personaj care sustine exploatarea gazelor de sist si a aurului de la Rosia Montana, este acelasi personaj care l-a pus pe MRU sef la SIE cu toate ca se stia ca e agent acoperit, dar nu pentru Romania, este acelasi personaj care l-a ales pe Ponta premier de 3 ori, este acelasi personaj care a nasit clanuri de tigani, acelasi care ameninta Rusia si pe Putin stricand relatiile cu ei si creand o amenintare reala asupra romanilor, asta fara sa-l fi bagat cineva in seama si lista poate continua…
    Cat depre Elena Udrea, are acelasi tip de discurs ca si Basescu, cum poate ea dizolva parlamentul? O sa spui prin referendum, pai referendumul trebuie aprobat de parlament inainte sa ii dea drumul. La fel si validarea referendumlui care este facuta tot de Parlament, deci nu are nici o parghie sa faca acest lucru, gandeste si tu un pic. Si inca ceva crezi ca Basescu rezista atata timp la putere daca nu era si el cu masonii? Am pus recent un articol in care apare la o intrunire masonica. Deci lasa-ne te rog cu demintatea si moralitatea acestor oameni care au nenorocit tara, te rog nu mai fa propaganda lui Base si Udrea aici.

 1. Nu are dreptate și dl. Cozmin Gușă, analist politic de prima mână și președinte al Partidului Inițiativa Națională, care a declarat la o emisiune astăzi că dosarul acesta al retrocedărilor este de o asemenea gravitate încât ar trebui să fie implicat neapărat și CSAT (Consiliul Suprem de Apărare a Țării)? Și avea convingerea că grupurile organizate au acționat la comandă din Ungaria…

  Fostul ministru al economiei Mircea Coșea preciza și dânsul că pagubele sunt multiple și mult mai mari, dacă avem în vedere că pădurile defrișate au favorizat inundațiile, alunecările de teren etc., pentru care apoi s-au alocat importante fonduri de la bugetul țării.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s