IPS Serafim de Pireu: Multumiri pentru postările injurioase la adresa mea

Simt nevoia să-mi exprim public recunoştinţa pentru postările injurioase la adresa mea ale unor fraţi zelotişti fara cunostinţa, pentru ca, fiind defăimat în paralel şi de către ecumeniştii de tot felul şi de „înnoitorii post-patristici”, precum şi de către zelotiştii fără cunoştinţă, cu nevrednicie scap de cuvântul Domnului nostru: „Vai, vouă, când vă vor grăi toţi oamenii de bine” (Luca 6, 26).

SerafimPireu

Prin urmare, sa se auda cu tarie cuvântul marelui şi cuviosului bărbat al Bisericii, pururea pomenitul arhimandrit Epifanie Theodoropoulos, că rătăcirea este o monedă cu două feţe: ecumenismul sincretist (intercreştin şi interreligios) şi zelotismul fără cunoştinţă.

Având în vedere răspunsul istoric şi diacronic pe care-l dă Atotbunul şi Atotsfântul Dumnezeu, Domnul-Întemeietorul Bisericii, respectivelor acuzatii ale zelotiştilor fără cunoştinţă, prin cuvioşii şi purtătorii de Dumnezeu bărbaţi şi femei din zilele noastre, care s-au sfintit în epoca confuziilor şi contradicţiilor, precum Cuvioşii Iustin Popovici, Porfirie Kavsokalivitul, Paisie Aghioritul, Iacov (Ţalikis), Amfilohie (Makris), Filotei (Zervakos), Sofia din Klisura, Gheorghe Karslidis, Arsenie Capadocianul, Sava din Kalymnos şi – desigur – marele sfânt teolog al veacului 20, Sfântul Nectarie, Episcopul Pentapolei, făcătorul de minuni în tot pământul, şi multi altii, care au avut ca rezultantă comună, desăvârşita unire şi comuniune cu Biserica, pe care cu impietate o hulesc zelotiştii fără cunoştinţă, dovedindu-se, din nefericire, şi luptători împotriva lui Dumnezeu, cu smerenie incerc să repet cu nevrednicie doar fericitele cuvinte ale acestor oameni îndumnezeiţi şi de Dumnezeu purtători.

Vai, dacă Biserica – atotneprihănitul Trup al lui Hristos – s-ar întina de orice murdarie, pata sau zbârcitură a unor membri de-ai ei nestatornici sau secularizaţi.

Erezia şi kakodoxia revendica comuniunea sacramentală cu ele şi nu doar anumite declaraţii stranii şi oscilante, deoarece lipsa inter-comuniunii cu orice erezie demonstrează neacceptarea ei până la capat, de aceea şi repet continuu că declaraţiile din timp în timp ale membrilor întâistătători ai Bisericii, care atribuie titluri bisericeşti para-sinagogilor recunoscute ca eretice şi kakodoxe, precum romano-catolicismul, protestantismul şi anti-calcedonienii sunt niste enormitati imposibil de demonstrat, deoarece aceia care proliferează respectivele aprecieri nu cutează să le pună în aplicare prin inter-comuniunea în spaţiu şi timp, deoarece cunosc faptul că din acea secundă si-ar pierde iremediabil identitatea lor eclezială.

Prin urmare, împărăteasa virtuţilor, care este discernământul şi măreaţa smerenie ne impun să ne încredem în Dumnezeu, în Biserica Lui şi în sfinţii Lui şi să nu cutezăm să ne autodefinim ca, chipurile, autentici şi puri şi ca, chipurile, mântuitori – departe de mine aceasta blasfemie! – ai Bisericii lui Hristos.

Sursa: acvila30.ro

Urmariti va rog si:

Publicitate

2 gânduri despre &8222;IPS Serafim de Pireu: Multumiri pentru postările injurioase la adresa mea&8221;

 1. OFF TOPIC

  tanase commented on IPS Serafim de Pireu despre cipuri si despre lepdare. Lepadarea se face constient!.

  in response to Theologie Patristica:

  Care Apocalipsa prietene? Cea in care spune ca pecetea si lepadarea vin dupa inchinarea la fiara si sunt puse de frunte sau pe mana dreapta? Sau apocalipsa inventata de voi in care pecetea si lepadarea vin si prin documente? In Apocalipsa e un avertisment: “Şi eu mărturisesc oricui ascultă cuvintele proorociei acestei cărţi: De va […]

  Theologie Patristica on 22 septembrie 2014 la 2:02 am said: “Deci cipurile au implicatii sociale, in nici-un caz teologice sau apocaliptice” – Gresit! Cipul are implicatie TEOLOGICA, ECONOMICA si SOCIALA. Caci chiar Apocalipsa spune ” Încât nimeni SA NU POATA (obstructionare) CUMPARA sau VINDE (comert – economie), DECAT (conditionare) numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei”.
  Cipul ARE implicatie teologica – ceea ce nu intelegi tu cat si ceilalti ierarhi este faptul ca VOI (unii preoti si ierarhi eretici) nu priviti la INTENTIA PE CARE O ASCUNDE in realitate ACEST CIP. Tine minte bine acest cuvant; INTENTIA! Parintele Proclu spunea ca “cipul asta are si cornite”, pai cine e atat de naiv sa caute “cornitele” din cip? S-a referit la INTENTIE, evident!
  Parintele Cleopa, printre altele mai spunea; “Ce vreau să vă mai spun! În treapta a doua a păcatului, când facem fapta bună cu SCOP rău, fapta bună nu este bună.” Cipul poate sa aiba aplicatii bune nenumarate dar, … SCOPUL, in final care e SCOPUL acestor “fapte bune”?
  “Aste-s inselarile cele mai mari: sa faci pe haiducul si sa crezi ca l-ai gasit pe antihrist si pecetea lui.” – Comparatia asta cu “sa faci pe haiducul” sau “haiducie” e de la unii ierarhi eretici citire! Cuvinte de genul “haiduc”, taliban”, “fanatic”, “habotnic”, “bigot” etc. fac parte din arsenalul lingvistic al ierarhilor si popilor “iecumenisti”. “Asta nu e altceva decat un SEMN al SLABIRII credintei celei adevarate.” – Ai hotarat tu cum ca ACESTA e un SEMN de slabire in credita sau il pui din stomac? “Sfintii Parinti nu aveau pasiuni de genul”. – Serios? Ia mai documenteaza-te! “Pentru ei primordiale erau dreapta credinta si dreapta traire care te feresc si de antihrist, nu sa demonizeze tot ce le iesea in cale”. – QED! Tragi concluzii pripite, gandire premeditata tipica unui eretic. Dupa mintea ta, acesti “voi” nu fac altceva decat ca “demonizeaza TOT CE-I IESE IN CALE”? Adica fara a exista nici un fel de discernamant, tu esti de fapt “pastratorul tezaurului credintei”, ce mai… Exagerezi!
  Mai sus zici; “Sau apocalipsa inventata de voi in care pecetea si lepadarea vin si prin documente?” – sapa si tu un pic mai mult si roaga-te lui Dumnezeu sa-ti descopere si tie cu ce scop se fac in realitate toate aceste documente biometrice, poate Bunul Dumnezeu se va milostivi si de unul ca tine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s