Premierul Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat Israelul că „îl depăşeşte pe Hitler în barbarie”!

Premierul Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat Israelul că „îl depăşeşte pe Hitler în barbarie”, în a 12-a zi de operaţiuni ale Tsahal în Fâşia Gaza, scrie, duminică la prânz, ziarul parizian „Le Monde.Fr”. Israelienii „nu au deloc conştiinţă, deloc onoare, deloc nolbleţe. Iar cei care-l condamnă pe Hitler zi şi noaapte îl depăşesc pe Hitler în barbarie”, a declarat el, sâmbătă, 19 iulie, în cadrul unei reuniuni publice, care, potrivit sursei citate, a avut loc în oraşul Ordu, de la Marea Neagră, informeaza m.cotidianul.ro.

Recep-Tayyip-Erdogan

Ziarul „Le Monde” a adăugat că premierul turc a reproşat şi SUA că apără operaţiunile „disproporţionate” duse de armata israeliană şi a denunţat inerţia lumii musulmane. Cu acelaşi prilej el a chemat populaţia să nu declanşeze acţiuni împotriva evreilor din Turcia, „întrucât ei sunt cetăţeni turci”.

Declaraţiile respective intervin în momentul în care Recep Tayyip Erdogan este candidat la apropiatele alegeri prezidenţiale din Turcia. „Le Monde” reaminteşte în context că, marţi, el acuzase deja Israelul «”de terorism de stat” şi a exclus orice normalizare a relaţiilor cu această ţară.

Raporturile bilaterale dintre cei doi aliaţi regionali s-au degradat serios după moartea a zece activişti turci care făceau parte dintr-o flotilă umanitară aflată pe mare pentru a sparge blocada impusă de Israel Fâşiei Gaza, şi care au fost ucişi în larg de un comando israelian, aminteşte cotidianul francez.

În ce-l priveşte, sâmbătă, Iraelul şi-a sfătuit resortisanţii să evite orice călătorie în Turcia invocând „starea de spirit” din această ţară. În noaptea de joi spre vineri, sute de manifestanţi au atacat consulatul Israelului din Istanbul. La rândul său, ziarul turc „Yeni Akit” a publicat o scrisoare deschisă prin care cerea evreilor din Turcia să ceară scuze pentru pierderile de vieţi civile din Gaza.

Recentele declaraţii incendiare ale lui Erdogan se circumscriu atât campaniei electorale prezidenţiale din Turcia în care el este angajat total, cât şi pasivităţii lumii internaţionale faţă de tot ceea se întâmplă în Gaza, dat fiind că ea este preocupată doar de tragedia aviatică din Ucraina.

Cititi va rog toate stirile importante legate de Fasia Gaza la categoria: Palestina

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s