Repatrierea militarilor români din Afganistan facuta in bătaie de joc la fel ca si perioada petrecuta acolo

Retragerea militarilor români din Afganistan s-a transformat într-o adevărată bătaie de joc. Zborurile spre ţară au fost decalate zile în şir, iar soldaţii au fost înghesuiţi în avioane, fără bagaje. Militarii au trimis o scrisoare către Realitatea TV în care au acuzat tratamentul umilitor. 

„Au fost decalate toate zborurile cu patru zile şi suntem înghesuiţi câte 75 într-un avion care are o capacitate mult mai mică. Au fost improvizate scaune în zona unde de obicei sunt încărcate bagajele. Din această cauză nu avem voie decât cu un bagaj de mână”, reclamă militarii Batalionului 20 Infanterie „Scorpionii Negri”, într-o scrisoare transmisă Realitatea TV.

afganistan

Aceştia mai scriu că oficialii s-au interesat de ei doar când a trebuit să-şi facă imagine:

„Pentru că trebuie să ajungem acasă, cu toţii, până pe 18 iulie, şi ne-a fost pusă la dispoziţie o singură aeronavă, suntem înghesuiţi ca nişte animale. Aşa suntem trataţi, acum, la final de misiune. Oameni din Guvernul României au venit aici, ne-au lăudat şi apoi nu i-a mai interesat de soarta noastră”, conchid Scorpionii Negri, făcând aluzie la recenta vizită în Afganistan a premierului Victor Ponta şi a miniştrilor Apărării şi Internelor, informează cugetliber.ro.

Principalele nemulţumiri are batalioanelor româneşti pe care le aveau in perioada petrecuta in Afganistan tineau de dotările tehnice. „Ştiţi cum e? Cum e ţara, aşa e şi detaşamentul prezent acolo. Noi şi bulgarii eram cei mai slab dotaţi. Mecanicii de pe taburi mergeau în misiune cu cutia de scule la ei. Ca la ARO, niciodată nu ştii când te lasă în drum”, spun „Lupii negri”.

Armele automate româneşti erau foarte apreciate – „sunt mai bune decât ale americanilor, şi ei recunoşteau” – însă totul se oprea aici. Bocancii soldaţilor români sunt un dezastru, neschimbaţi în ultimii 50 de ani. O bucată de piele de sus până jos, în care transpiri îngrozitor şi faci bătături.

Toţi ceilalţi au bocanci cu găuri de aerisire, cu tălpi moi, cu bureţi şi materiale izolatoare. Apoi, lipsa aparatelor de ochire pe timp de noapte. „Avem câte unul la zece soldaţi şi nici ăla nu merge ca lumea. Baza era atacată noaptea, dar noi trăgeam aiurea prin aer pentru că nu vedeam nimic”, povesteşte sergentul din Iaşi.

blogmedia-1400263428-1087

Taburile erau un dezastru. Foarte lente, mereu se stricau, iar în interior te coceai câte 3-4 ore. „Nu ştiam unde suntem, ce e pe drum, cine ne atacă”, spun soldaţii.

Humvee-urile de acum sunt destul de fragile la mine, aşa au apărut şi ultimele două victime. „Americanii ne-au dat nouă camionetele pentru că ei şi-au luat Coogar, cel mai bun blindat la ora actuală”, explică ei cum ne-am ales cu ce au aruncat alţii. „Cel mai dur a fost un sergent american care într-o zi ne-a spus că nu ne mai iau cu ei în misiune pentru că nu avem dotări şi îi încurcăm, relateaza expresmagazin.ro.

Comentariu VT: In primul rand noi nici nu am avea ce cauta in aceste misiuni criminale, iar in al doilea rand, ce ne mai miram dragii mei de acesti nenorociti de lideri care conduc tara? Din pacate ma vad tot timpul nevoit sa repet aceste apelative neplacute vis-a vis de alesii nostrii. Dumnezeu cu mila!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s