Meritocratia ar putea salva Romania?

Iata comentariul de la cititoarea Anca la articolul: Ce se va alege din noi Doamne?  Cale pe care vreau sa-i multumesc Ancai pentru comentarile obiective si la obiect.

„Chiar nu stiu sa fi vazut poporul roman unit in ultimii 50 de ani. Bun, au lucrat PAPUSARII, dar oameni buni nu ati vazut numele celor care sunt pe listele de votare,nu ati vazut ce-au facut dupa ce l-au lichidat pe Ceausescu,nu v-ati cutremurat la gandul ca nu mai sunt locuri de munca,v-ati bucurat ca “plecand in lumea buna” o sa va curga lapte si miere in buzunare?! La fiecare patru ani ati primit aceleasi daruri;galeti, mici, fasole, bere,bani,etc.dar nu v-ati intrebat “de ce?”,ca v-au promis marea cu sarea si n-au facut nimic ba mai mult v-ati platit si darurile lor.Nu ati invatat nici acum ca aceste “EXCREMENTE UMANE”de la conducerea
GUVERNULUI,JUSTITIEI,PARLAMENT,SENAT,MINISTERE,etc.TREBUIESC MATURATI . Daca nu i-ati fi votat dupa principiul”ALEGEM RAUL MAI PUTIN RAU”,sau “SUNT MANDRA CA MA REPREZINTA CA VORBESTE FRUMOS”,sau “ARATA BINE”,mod de a alege candidati,ne-au adus unde suntem.
Si uite asa PAPUSARII si-au atins scopul cu ajutorul INCONSTIENTEI noastre,LASITATII noastre,DEZBINARII noastre,PROSTIEI noastre.
Exista internet puteti afla cine este ”isarescu”,”mru”(idolii partii feminine-unele asa voteaza) si nu numai ,deci daca vreti sa fiti CORECTI fata de acest “NEAM” interesati-va si nu mai fiti GOMOSI cand se pune problema schimbarii sistemului,nu va simtiti prost ca nu ati avut voi aceasta ideie,important este sa AJUTATI TARA.
MERITOCRATIA ESTE COLACUL DE SALVARE AL TARII SI AL NOSTRU si de ce nu un GHIMPE- PAPUSARILOR-!
Cu DUMNEZEU inainte!”

Iata acum ce aflam si de la Laurentiu Primo, omul care a infintat si conduce fundatia Meritocratia:

Fundatia Primo, prin Miscarea Meritocrata isi propune sa inlocuiasca actualul sistem putred, corupt, mafiot si nedorit de popor cu un alt sistem la fundamentul caruia sa stea un sistem de valori umanist, cinstea, valoarea si managementul performant al tarii.

Actualul sistem poarta numele de Democratie, dar in realitate este o dictatura politico – mafiota.

Esenta unei democratii consta in respectarea vointei poporului. Degeaba ai un parlament, daca acest parlament nu respecta vointa poporului. Faptul ca parlamentul nu respecta vointa poporului este cea mai buna dovada a faptului ca respectivul sistem este o pseudodemocratie. Un parlament care nu respecta vointa poporului NU ESTE REPREZENTATIV si dovedeste ca sistemul este unul ticalosit care doar amageste poporul cu ideea democratiei. Atunci cind ti se da sa alegi intre a muri de ciuma sau de holera, nu inseamna ca ai libertatea de a alege cum sa traiesti !

MISCAREA MERITOCRATA are ca scop promovarea si implementarea noului sistem, Meritocratia.

In cursul anului 2014, Fundatia Primo isi propune sa deschida CENTRE ALE MISCARII MERITOCRATE in toata tara si diaspora.

Scopul Fundatiei Primo pentru 2014 este ca prin CENTRELE MERITOCRATIA sa inceapa atragerea de membri, stringerea de adeziuni si semnaturi pentru a cere demararea procedurilor de REFERENDUM CU PRIVIRE LA SCHIMBAREA SISTEMULUI IN ROMANIA. Daca pina la data alegerilor prezidentiale din 2014, referendumul nu va avea loc, Fundatia Primo va delega un candidat la alegerile prezidentiale. Acest candidat va candida avind ca program electoral programul Meritocratia si va avea ca unic scop implementarea Meritocratiei in Romania in termen de maxim 1 an de la data investirii. Candidatul la alegerile prezidentiale din partea Fundatiei Primo va fi DESEMNAT prin vot liber exprimat de catre membri fundatiei.

Program Meritocratia
La fundamentul MERITOCRATIEI stau urmatoarele principii de baza:

1. O noua constitutie Meritocratica. Meritocratie participativa.
2. Eliminarea totala si definitiva din conducerea societatii a partidelor politice, a politicii si politicienilor.
3. Smecheria nu va mai reprezenta o calitate definitorie a “omului de succes” in Romania.
4. Conducerea societatii pe baza de management profesionist de catre manageri profesionisiti.
5. Alegerea conducatorilor tarii si ai tuturor institutiilor de stat pe baza de valoare dovedita prin concurs.
6. Un nou sistem juridic bazat pe procese cu jurati.
7. Un nou cod penal cu pedepse deosebit de aspre astfel incit raufacatorii sa fie descurajati, iar omul bun protejat.
8. Eliminarea clanurilor mafiote si interlope din societate.
9. Eliminarea terorii raului din societate.
10. Reinstaurarea pedepsei cu moartea pentru fapte deosebit de grave (tradare de tara, crime sadice, criminali in serie).
11. Autofinantarea puscariilor. Toti puscariasii vor trebui sa-si cistige existenta prin munca.
12. Eliminarea coruptiei, a hotiei, a nedreptatii din societate.
13. In fata legii oamenii vor fi cu adevarat egali indiferent de functie, sex, religie, culoare sau avere.
14. O societate in care educatia, protectia mediului si sanatatea vor deveni prioritati nationale.
15. Fiecare cetatean roman apt de munca va avea asigurat un loc de munca prin constitutie.
16. Un nou sistem educational bazat pe un sistem de valori profund umanist la fundamentul caruia va sta competenta, educatia, toleranta, nonviolenta, protectia naturii, vointa de a face bine.
18. Admiterea la facultate se va face numai prin examen, concurs.
19. Un sistem economic capitalist, dar intarirea rolului statului in economie
20. Statul se va implica in industria energetica, industria grea, chimica si acolo unde mai este nevoie pentru a asigura echilibrul economiei romanesti
21. Cresterea rolului – statului in organizarea agriculturii, irigatii si amenajari funciare.
22. Reimpadurirea tarii si controlul strict al defrisarilor.
23. Cresterea implicarii statului in protectia mediului.
24. Implicarea statului in activitatea de reciclare a deseurilor
25. Un sistem bancar controlat. Interzicerea creditului de consum pe o perioada mai mare de 1 an.
26. Interzicerea prin constitutie a instrainarii resurselor minerale si naturale. Exploatearea resurselor minerale doar de catre companii apartinand statului roman.
27. Interzicerea contractelor comerciale cu companii off shore
28. Interzicerea vinzarii de terenuri agricole si forestiere catre cetateni straini
29. Interzicerea prin constitutie a exportului de materii prime si minerale
30. Interzicerea prin constitutie a deficitului bugetar. Noul guvern va elabora legislatia si mecanismele necesare.
31. Impozit redus (sub 10%) pentru activitatile de productie. Noul guvern va elabora legislatia si mecanismele necesare.
32. Impozit marit (peste25%) pentru activitati de comert. Noul guvern va elabora legislatia si mecanismele necesare.
33. Reducerea la minimum posibil a numarului taxelor si impozitelor.
34. TVA diferentiat (mai mic pentru produse alimentare si mai mare pentru articole de lux). Noul guvern va elabora legislatia si mecanismele necesare.
35. Reducerea la minim a birocratiei.
36. Eliminarea tuturor organizatiilor si comisiilor finantate cu bani de la stat si infiintate cu scopul de a deturna fonduri catre clientela politica,
37. Prin eficientizarea managementului economiei, prin trecerea la Meritocratie, salariile, nivelul de trai se vor dubla in maxim 3-4 ani
38. Reorganizare politiei astfel incit sa protejeze cetateanul corect, nu infractorii
39. Securitatea va deveni o institutie de control si prevenire a coruptiei in societate
40. Statul va reincepe sa finanteze arta si cultura atunci cind nu vor mai muri copii pe motiv ca nu sint bani pentru tratarea lor, iar batrinii nu vor mai suferi din lipsa de medicamente si tratament.
41. Legislatie pentru reducerea abandonului copiilor si planificare familiala. Romania nu se va scrie cu 2 de R nici peste 50 ani, nici peste 100 ani, nici peste 500 de ani.
42. Romania va ramine membru NATO si UE respectind (si RENEGOCIIND) obligatiile asumate pina in prezent. Pentru a intelege mai bine necesitatea acestui punct, va invit sa dati clic pe acest link:

https://docs.google.com/file/d/0Bw9YWs0aeRDlSDJEMW9NM0JtS1U/edit?usp=drive_web

Aceste puncte sint tratate si justificate in cartea MERITOCRATIA SI MERITOCRATISMUL

Comentariu VT:

Sunt de acord cu cele mai multe dintre punctele subliniate mai sus, cu cateva exceptii:

 • Nu agreez pedeapsa cu moartea, contravine legilor Lui Dumnezei: Porunca 6:”Sa nu ucizi”. Numai Dumnezu poate da si lua o viata.
 • Nu agreez de asemenea sub nici o forma ca Romania sa ramana in UE si NATO si asta datorita faptului ca amandoua sunt organizatii sataniste care sunt constituite tocmai pentru a subjuga natiunile si in a-si realiza proprile interese. Lucruri care sunt in totala contradictie cu celelalte puncte de pe agenda Meritocratia. (Vezi aici ce reprezinta UE si NATO). Ca sa nu mai adaug efectele dezastruase asupara tarii noastre de cand am intrat in UE si NATO, efecte despre care puteti citi la categoria: Distrugerea Romaniei.

Mai apoi as mai adauga la punctele de mai sus:

 • Intrezicerea prin constitutie a oricarei promovari si manifestari publice a homosexualitatii si lesbinansismului.
 • La fel tot prin constitutie, obligativitatea religiei in sistemul scolar.

In rest din punct de vedere al masurilor sociale si economice, punctele din agenda mi se par foarte sanatoase.

Dar persista intrebarile:

 • Mai au romanii constinta?
 • Mai poate Romania sa se ridice din aceasta letargie in care se afla, si sa fie in stare sa rastoarne intreaga clasa politica?
 • Mai avem timp pentru toate aceste reforme cand razboiul mondial ne bate la usa.
 • Mai exista viata normala dupa eventualul razboi mondial sau suntem in vremurile sfarsitului cum au profetit multi dintre Sfintii Parinti?
Publicitate

9 gânduri despre &8222;Meritocratia ar putea salva Romania?&8221;

 1. @comentariuVT,inteleg PORUNCA lui DUMNEZEU-„SA NU UCIZI”-dar atunci inchisoare pe viata dar I N C H I S O A R E,nu bufet suiedez,nu TV,nu GIMNASTICA,nu con cediu si sa munceasca sa-si plateasca ce consuma.
  Iesirea din UE si NATO ar fi binevenita pentru noi.Referitor la religia in scoala,Da, dar cu o conditie ca profesorii-preoti sa fie CALUGARII si nu preotii care sunt astazi-nu toti-dar destui sa te faca sa nu mai crezi.
  APRECIEZ si SUSTINpunctul cu INTERZICEREA prin CONSTITUTIE a oricarei PROMOVARI si MANIFESTARI PUBLICE a HOMOSEXUALITATII si LESBIANISMULUI.
  Referitor la intrebarile,DACA romanii mai au CONSTIINTA ,da,foarte buna intrebarea dar greu de raspuns.Ar fi cumplit pentru restu de oameni care inca mai spera ca vom putea schimba in bine situatia noastra a tuturor.Pentru intrebarea daca mai avem timp pana la cel de-al treilea razboi,cred ca numai bunul DUMNEZEU stie.
  Dar T R E B U I E sa demaram cat mai repede pentru INSTAURAREA M E R I T O C R A T I E I,fiind alaturi de DL. PRIMO
  CU DUMNEZEU INAINTE!

 2. dacă a călcat cineva o lege și face din asta lege ajunge egal cu cel ce lucrează fărădelegea.
  Nu am cum să am încredere în acesta pentru că nu duce la mântuire

  • Mi se pare ceva normal atâta vreme cât în țară există corupție și nici fetele bisericești nu fac excepție. În Meritocrația nu exista masoni, dar cred că printre conducătorii Patriarhiei, dă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s