Ucraina si-a ales presedinte , de fapt era ales inca din februarie

Noi romanii am aflat pe pielea noastra cum e sa te culci seara cu Geoana si sa te trezesti dimineata cu Basescu presedinte. Ucrainenii au „votat” si ei un nou presedinte , pe Petro Poroşenko , un oligarh poreclit si „Regele Ciocolatei” care desi vorbeste romaneste , fiind nascut intr-un oras care a apartinut candva in istorie Romaniei , el nu sustine deloc cauza romanilor ci este unul dintre nationalistii ucraineni care se opun drepturilor minoritatilor.

petro-poroshenko-1

El este un afacerist oarecum controversat , schimbandu-si opiniile si optiunile politice in timp , trecand de la Partidul Regiunilor la sustinerea pro-europenilor si a lui Viktor Iuşcenko. Referitor la soarta romanilor el este unul dintre cei care considera ca in Buceag nu ar trebui sa se vorbeasca limba romana.

Pe data de 1 Februarie 2014 la München in Germania o delegatie ucraineana formata din Petro Poroşenko , Arseniy Yatsenyuk si Vitali Klitschko se intalnea cu secretarul de stat american John Kerry. Acesta este momentul cand licuriciul a decis cine va „lumina” calea Ucrainei la comanda lui.

Sincer ne-ar fi durut direct in cot de acest lucru daca nu ar fi depins si soarta celor cateva sute de mii de romani care inca traiesc pe teritoriul Ucrainei. Jocurile pentru controlul butoanelor unor tari precum Romania sau Ucraina se fac prin hotelurile sau ambasdele din marile capitale ale lumii. Acum stima asta si incepem sa detestam din ce in ce mai mult globalismul si „beneficiile” sale.

La cum stau lucrurile la prima vedere Ucraina va avea  si ea un „guvernator” si se va transforma dintr-o gubernie ruseasca intr-o colonie trans-atlantica. Deja se impart functii si pozitii cheie pentru controlul resurselor si companiilor de stat ucrainene. Ucrainenii ar fi bine sa arunce un ochi retrospectiv la ceea ce s-a intamplat in Romania.

Sursa: http://glasul-moldovei.blogspot.ro/2014/05/ucraina-si-ales-presedinte-de-fapt-era.html

Cititi va rog si:

https://vremuritulburi.wordpress.com/category/ucraina/

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s