Rezultate europarlamentare 2014: PSD a trecut de 40%.

Alegeri Euro

Primele rezultate exit-poll date publicităţii la ora 21.00, după închiderea secţiilor de votare, au fost aşteptate cu sufletul la gură de liderii partidelor. În timp ce social-democraţii s-au arătat mulţumiţi de scorul de peste 40% pe care l-au obţinut, liberalii au refuzat să comenteze. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a convocat, însă, pentru luni Biroul Politic al formaţiunii.

ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Rezultate europarlamentare 2014: PSD a trecut de 40%. PNL nu îl salvea…

Premierul Victor Ponta a afişat o bucurie modestă la aflarea rezultatelor exit-poll şi, flancat de liderii PC şi UNPR, a transmis un mesaj tentant către liberali: i-a invitat la guvernare. Şeful social-democrat le-a mulţumit tuturor pentru eforturile derulate în campanie şi, în ciuda îndemnurilor la moderaţie, a subliniat că scorul obţinut de formaţiunea sa a fost cel mai mare de până acum.

Ponta invită PNL din nou la guvernare: „De mâine suntem dispuşi să ne aşezăm la masă cu liderii PNL care cred în USL“ După ce premierul Victor Ponta i-a invitat pe liberali din nou la guvernare.

Crin Antonescu a ieşit cu o declaraţie vehementă.  „Numărătoarea nu s-a terminat, aşteptăm cu toţii rezultatele finale. Atunci voi face comentarii. Indiferent de rezultatul acestor alegeri, vreau să-i asigur pe toţi cetăţenii României că PNL îşi va respecta demnitatea, principiile. PNL nu ia mită. PNL este singurul partid care, pe baza principiilor, a fost capabil să părăsească o guvernare şi nu poate fi ademenit cu un loc călduţ la guvernare. Nu vom lăsa România pe mâna baronilor roşii. PNL va fi principala forţă politică împotriva pesedizării României. Acest război nu s- terminat, indiferent cât de fericiţi sunt unii astăzi. Bătălia politică a acestui an este una majoră. PNL va reprezenta dreapta împotriva baronilor, împotriva bartonizătii PSD, în ediţie revăzută“, a spus, la final, Crin Antonescu, fără a mai asculta nicio întrebare. Europarlamentare la caserolă pentru PNL „Putea fi un procent mai bun, dar, în condiţiile date, e acceptabil. Respect decizia electoratului.“, a declarat Vasile Blaga, imediat după ce a aflat rezultatele de la ora 19.00. Corect politic, liderul PDL a mulţumit „oamenilor  care au crezut în partid, lovit din interior, dar şi din afară“, amintind, astfel, de diversele controverse care au existat în interiorul partidului „În 2009, în vremea asta, unii cântau «Mihaela, dragostea mea».

Dimineaţa, situaţia a fost alta. Să avem răbdare“, a mai completat preşedintele PDL. Vasile Blaga, după rezultatele de la ora 19.00: „E acceptabil, dar să avem răbdare“ Deputatul PMP Elena Udrea, vârful de lance al PMP, Elena Băsescu, fostul consilier prezidenţial Cristian Diaconescu, candidaţii PMP la alegerile europarlamentare au aşteptat toată ziua cu sufletul la gură rezultatele parţiale ale alegerilor.

În faţa unui scor zdrobitor estimat al alianţei de la guvernare şi a unui procent sub 20% al PNL, liderii PMP cer coagularea forţelor de dreapta şi aşteaptă demisia preşedintelui PNL Crin Antonescu. PMP, la închiderea urnelor: „Şi-a dat Crin demisia? Vrem un proiect comun în jurul partidelor de centru-dreapta” Liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, optimist, că în ciuda scorului care abia a depăşit 3%, formaţiunea pe care o conduce se pregăteşte pentru alegerile prezidenţiale. Alegeri europarlamentare 2014. Mihai Răzvan Ungureanu: „Forţa Civică se pregăteşte pentru alegerile prezidenţiale“

Sursa: http://adevarul.ro/news/politica/cum-primit-partidele-primele-rezultate-exit-poll-modestie-psd-jale-pnl-1_538238ec0d133766a8fc2f7f/index.html

Cititi va rog si:

https://vremuritulburi.wordpress.com/category/distrugerea-romaniei/

https://vremuritulburi.wordpress.com/category/ue/

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s