ROMANIA INTRE RUSIA SI UE

România – un teatru de război între SUA şi Rusia

Pe zi ce trece situaţia devine tot mai tensionată între alianţa NATO-UE şi Rusia. În mijlocul confruntărilor, treptat, alunecă şi România. După ce Ucraina a fost făcută ţăndări economic şi acum teritorial, în urma proclamării prin referendumuri a Republicilor Populare Doneţk şi Lugansk, România devine o ţintă a atacurilor din ambele părţi, deşi la prima vedere pare vinovată numai Federaţia Rusă.

Ping-pong-ul cu avionul guvernamental al vicepremierului D. Rogozin, care nu a fost lăsat să decoleze deasupra României la ordinele SUA, când se dorea să se întoarcă din Transnistria, nu a fost decât o provocare, pentru ca ţara noastră să fie transformată în spaţiul de confruntare între cele două supra-puteri. Revin la o veche dilemă a mea: de ce SUA şi Rusia nu-şi arată muşchii militari în Marea şi Strâmtoarea Bering, că doar au frontieră comună. Acolo să se bată în rachete, Mig-uri şi F 16. Deşi au frontieră comună, liderii celor două ţări super-puternice preferă să se bată în Ucraina şi mai nou, deocamdată verbal, pe teritoriul României. La refuzul Bucureştiului Rogozin ameninţă că vine cu bombardierul, apoi Băsescu spune că oficialul rus a băut prea multă vodcă. Mă gândesc, pe viitor, cum vor putea zbura delegaţiile oamenilor de afaceri români la Moscova, împreună cu oficialităţi de stat, pentru că s-a creat un precedent şi nu vor mai avea dreptul la survol deasupra Rusiei.

Câteodată „tăcerea e de aur” vorba proverbului, de ce să ne intereseze câte pahare de vodcă a băut Rogozin. El s-a făcut penibil prin declaraţiile războinice deplasate şi intenţionat plasate. E clar că după ce comerţul cu Ucraina a căzut urmează prăbuşirea relaţiilor economice cu Rusia, lucru care va afecta dramatic economia românească, dar „noroc” cu FMI şi Banca Mondială că vor sări repede să ne mai ofere un împrumut cu dobânzi cămătăreşti să putem plăti salariile şi pensiile.

Studiul istoriei m-a învăţat că marile puteri s-au înţeles mereu peste capul ţărilor şi popoarelor mici. Azi magnaţii politici ai lumii se ceartă, mâine îşi împart prada europeană ca Churchill şi Stalin, binecuvântaţi de Roosevelt. De aceea, atitudinile războinice ale lui Băsescu şi Ponta, cu muşchii încordaţi de musca ţeţe, în spatele vulturului american, împotriva ursului rusesc mi se par contra-productive pentru siguranţa naţională a ţării noastre. SUA şi Rusia să se încleşteze în Marea Bering, la graniţa lor dacă au ceva de împărţit, nu trebuie ca valeţii de la Bucureşti să se agite pentru ca poporul român şi România să devină o ţintă militară pentru Rusia sau un teatru de război pentru SUA.

Nu e nicio bucurie şi mândrie că ne calcă Ţara zilele următoare vicepreşedintele SUA, şeful Pentagon şi al NATO sau vicele CIA. Ei vin în spate doar cu sacul plin de ame pentru interesele complexului militar nord-american ca să transforme România într-o ţintă viabilă şi credibilă pentru manevrele imperiale ale lui Putin. De circa o lună de zile presa germană pregăteşte opinia publică europeană cu ideea că următoarea ţintă a conflictului între Est şi Vest este România, prin intensificarea mişcărilor separatiste după modelul deja patentat al Crimeii, Doneţk şi Lugansk. Premierul ungar Viktor Orban a declarat la investitura din parlamentul budapestan că Ungaria se va preocupa în noul său mandat pentru implementarea autonomiei maghiarilor şi secuilor din Transilvania. Acum câteva luni Orban a bătut palma cu Putin la Kremlin, premierul ungar a semnat contracte de 10 miliarde de euro şi a primit se pare acceptul noului ţar să declanşeze un Doneţk în inima României. Se pune la cale federalizarea României după un model patentat de ruşi în Ucraina, prin proclamarea autonomiei Partium şi a Ţinutului Secuiesc. Între timp, politicienii noştri, infantil şi inconştient, pun gaz pe foc, se bucură că vin liderii americani la noi cu tolba plină de arme, pentru ca România să devină un teatru de război între SUA şi Rusia. Dacă am avea cu adevărat bărbaţi de stat în conducerea ţării, Biden ar fi trimis la Rogozin să bea o vodcă şi să se joace de-a războiul între Peninsula Kamceatka şi Alaska, care pe care…

Autor: Ionut Tene

Sursa: http://gandeste.org/general/romania-%E2%80%93-un-teatru-de-razboi-intre-sua-si-rusia/41112

Cititi va rog si:

Un gând despre &8222;ROMANIA INTRE RUSIA SI UE&8221;

  1. Daca asta alegeti de aproape 25 de ani,binenteles ca asta avem si chiar si in aceasta situatie nu intelegeti ca trebuie schimbat sistemul cu MERITOCRATIA,este singura sansa a noastra si a tarii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s