Credinta puternica in Dumnezeu, va fi clasificata drept boala psihica, de catre Asociaţia Americană de Psihologie

Asociaţia Americană de Psihologie (APA) va clasifica drept boală psihică „o credinţă puternică şi pasională, până la punctul în care alterează capacitatea individului de a lua decizii cu conştiinciozitate în chestiuni de bun-simţ”.

 

Hotărârea controversată vine după un studiu de 5 ani, în care asociaţia arată că persoanele religioase adeseori suferă de anxietate, tulburări emoţionale, stres emoțional, paranoia şi halucinaţii, scrie thenewsnerd.com, potrivit Antena 3.

Studiul afirmă că aceia care îl percep pe Dumnezeu ca fiind punitiv au o stare de sănătate mai precară, iar cei de la polul opus nu suferă de atâtea probleme de sănătate. Punctele de vedere religioase ale ambelor grupuri i-au deconecta pe membrii acestora de la realitate.

Lillian Andrews, profesor de psihologie a declarat: „În fiecare an mii de oameni mor pentru că refuză să fie trataţi, din motive religioase. Chiar când li se spune că vor muri fără acel tratament ei resping ideea şi cred că Dumnezeul lor îi va salva. Acele vieţi pot fi salvate dacă oamenii respectiv ar fi declaraţi inapţi să decidă pentru ei”.

Profesorul de psihologie a continuat, exemplificând cu Martorii lui Iehova: „ei nu acceptă transfuzii sangvine, chiar dacă asta le-ar salva vieţile. Ar prefera să moară decât să primească sângele altcuiva. Mulţi cred că ei înşişi au puteri vindecătoare, că pot vorbi cu Dumnezeu sau că văd spirite. Toate astea sunt semne ale unor boli psihice şi a lipsei contactului cu realitatea” a mai spus Andrews.

APA va face lobby pentru a introduce o astfel de legislație care ar permite medicilor să-i trateze pe cei care refuză, din motive spirituale.

Asociaţia Americană de Pshilogie va publica mai multe informaţii despre studiu în numărul viitor, așteptat la începutul lunii august. – dcnews.ro

Homosexualii, genderii(aia care nu se hotarasc daca sunt barbati sau femei),  trasexualii, lesbienele, parintii care ii cara pe copii pe la demonstratii pro cei pe care i-am enumerat, toti acestia sunt sanatosi mintal, doar crestinii care cred in Bunul Dumnezeu sunt nebuni si trebuie tratati. Incerdibil cum s-au inversat valoriile!

La fel cei care cauta sa manance sanatos, sunt considerati acum nebuni: A devenit oficial! In ziua de azi daca incerci sa mananci sanatos, inseamna ca ai o boala psihica!

Urmariti va rog si:

Publicitate

12 gânduri despre &8222;Credinta puternica in Dumnezeu, va fi clasificata drept boala psihica, de catre Asociaţia Americană de Psihologie&8221;

 1. la americani sunt foarte multi sectanti care de fapt, aproape ca nu mai au nicio legatura cu Biserica Crestina in sine, dar se dau drept crestini iar prin asta nu fac decat sa le strice imaginea adevaratilor crestini.
  Iar daca vine vorba de boala psihica, da… din pacate trebuie s-o recunoastem ca multi dintre ei sufera de diferite probleme (dupa cum spuneam, ei sunt complet straini de valorile noastre ca sa intelegem asta – n-au nicio treaba cu Biserica adevarata).

  Iar ce este cel mai tragic – aceia care lupta impotriva Crestinismului se folosesc tocmai de ei – care sunt niste imposori – pentru a incerca sa desconsidere adevaratele principii crestine.

 2. Trebuie sa facem distinctie intre cei care cred ca Dumnezeu e asa cum e scris in articol „punitiv” si adevaratul Dumnezeu care este dragoste,iertare,rabdare,toleranta,mantuire….si am enumerat doar cateva din virtutile Lui.
  Un Dumnezeu punitiv intotdeauna va crea in mintea si sufletul omului asa zis credincios ca psihoza pedepsei.
  Aaa,ca poate fi motiv ca si cei ce cred curat in Hristos Dumnezeu si-L vad ca un iubitor de oameni sa fie si ei inscrisi in acelasi „cerc” e alta poveste cu acelasi sfarsit ca in primul caz.
  Crezul insa face diferenta intre viata vesnica si moarte vesnica.

 3. credinta este o experienta pur personala care explicitata nu trebuie impusa celorlalti.In general o experienta nu poate fi transferata altor persoane care nu au trait-o prin simpla descriere.Un exemplu lesne de inteles este cel al electrocutarii. Este cu totul altceva de a incerca a se impune respectarea legilor/regulilor morale de baza (cele 10 porunci). In ceea ce priveste bolile mintale, psihiatria inca nu are capacitatea de a le defini riguros si de a le trata corect.

 4. Daca tot fac ei apel la bunul simţ, bunul nostru simţ ne spune ca singurii bolnavi psihic sunt ăia din asociaţia americană de psihologie. Aş vrea să vizitez şi au America într-o bună zi, dar cred că o voi face numai împreună cu armata rusă.

 5. Un Sfant Parinte , parca Sfantul Antonie cel Mare , ca , va veni vremea cand nebunii , vor zice celor sanatosi ca sunt nebuni . Astea-s vremurile in care nebunii („psihologii americani”), califica drept nebuni , oamenii crestini , pasnici , cei mai sanatosi oameni din lume . Domnul spune :”Zis-a cel nebun in inima sa: Nu este Dumnezeu!” . Vai de sufletul lor !!!

 6. Pai în asemenea cazuri le dau dreptate. Plus ca în articol se generalizează- nu se vorbește despre credințe specifice și ce impact are fiecare în viața omului, care anume credincioși sunt considerați „bolnavi”, ba mai mult, se insinuează ca toți credincioșii vor fi încadrați ca suferinzi de o boala mintala- (lucru neadevărat pentru ca se spune clar- cei care nu pot lua decizii cu conștiinciozitate în chestiuni de bun simt). Exemplele date de medicii și psihologii implicați în studiile respective chiar sunt relevante pentru cel puțin o tulburare psihica dacă nu chiar o boala. Credința în Dumnezeu, adevărata credință aduce pace și nu anxietate. Aceea care aduce tulburări este doar un conformism pe care oamenii îl adopta fără sa îl înțeleagă. Și sa nu uitam ca Dumnezeu este iubire, roadele iubirii sunt pacea, liniștea, înțelepciunea, iar opusul iubirii este frica. Deci poate mai corect ar fi sa se redefinească termenul de „credință”, pentru ca astfel mulți „credincioși” nu vor mai fi descriși ca atare, ci ca „necredincioși”. „Necredința este sau poate determina tulburări de ordin psihic care sa meargă pana la boala” ar trebui atunci sa sune noua clasificare. Dar atâta timp cât printre „credincioșii înrăiți” se numără de fapt foarte mulți necredincioși, concluziile Asociației Americane de Psihologie sunt destul de logice și îndreptățite as spune.
  Pentru cei care se tem totuși de o astfel de perspectiva, țin sa precizez ca în fiecare an apar „tulburări noi” și se exclud cele vechi cu care intra în contradicție, așa ca mulți medici și psihologi evita deja opinia Asociațiilor Americane de Psihologie, Psihiatrie etc.

  • „se insinuează ca toți credincioșii vor fi încadrați ca suferinzi de o boala mintala- (lucru neadevărat pentru ca se spune clar- cei care nu pot lua decizii cu conștiinciozitate în chestiuni de bun simt).” – Acesta este doar inceputul, curand toti credinciosii vor fi numiti bolnavi mintal. Asa s-a inceput cu toate spurcaciunile, treptat. Iar cei care nu vor sa se trateze la medic, este problema lor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s