RMGC a scos deja din țară 142.000 de tone de minereu aurifer

RMGC a scos deja din țară o cantitate uriașă de minereu aurifer

Vicepreședintele Comisiei pentru Roșia Montană și expert minier susține că RMGC a dus în Canada și Australia 142.000 de tone de material aurifer din Munții Apuseni • Reprezentanții companiei canadiene infirmă cifrele, însă nu neagă trimiterea minereurilor în afara granițelor • Livrarea a început cu mulți ani în urmă și a atins apogeul în timpul guvernării Boc • Autoritățile române au știut permanent de exploatarea zăcămintelor, însă totul s-a desfășurat în secret • Cele 142.000 de tone de material aurifer ar putea conține peste o tonă de aur și aproape patru tone de argint • Reprezentanții RMGC au confirmat, totodată, existența altor 46 de metale grele în Munții Apuseni

Senatorul Haralambie Vochițoiu, vicepreședinte al Comisiei pentru Roșia Montană și, totodată, inginer minier, a făcut mai multe dezvăluiri uluitoare. Acesta a declarat că, până în mandatul lui Emil Boc inclusiv, 142.000 de tone de material aurifer de la Roșia Montană au fost scoase din țară de către RMGC, sub pretextul unor analize efectuate în Australia și Canada. RMGC nu neagă, însă susține că ar fi vorba de cantități „incomparabil mai mici”, iar deputatul Florin Iordache, membru și el în comisie, l-a contrazis pe senatorul Vochițoiu, spunând că ar fi fost vorba doar de 140 de tone.

În schimb, vicepreședintele Comisiei speciale susține că aurul luat de canadieni a fost extras, sub pretextul explorării, inclusiv din filonul roman, mult mai bogat în aur și că avem de-a face, de fapt, cu o exploatare mascată. La cantitatea medie de 1,4 grame de aur la o tonă de steril, cât susțin cei de la RMGC că ar fi concentrația de aur, calculul arată că Gabriel Resources a scos până acum 200 de kilograme de aur și 600 kilograme de argint. Însă, ținând contul de declarațiile senatorului Vochițoiu, conform cărora s-a exploatat minereu steril din filonul roman, unde concentrația de aur este de 7,8-8,2 grame/tonă, RMGC a scos din țară peste o tonă de aur și aproape patru tone de argint, fără să cedeze statului român nimic.

În cursul vizitei de la Roșia Montantă, pe care parlamentarii din Comisia specială au făcut-o săptămâna trecută, o directoare de la RMGC a făcut, fără să vrea, o dezvăluire uluitoare, care, inițial, a trecut neobservată, dar a fost însă bine speculată de vicepreședintele Harlambie Vochițoiu, în principal datorită profesiei pe care acesta o are, respectiv expert minier. Directoarea a susținut că RMGC a scos din țară, pentru analize, o cantitate impresionantă de material aurifer. Pe planșele pe care reprezentanții Gold Corporation le-au arătat parlamentarilor, senatorul Vochițoiu a constatat că este vorba de 142.000 de tone de material steril, scoase din România, însă informațiile au fost până acum ținute la secret de canadieni. Grosul ar fi plecat din țară până în 2012.

VAPOR CU AUR

„Cifrele astea au fost scrise pe o planșă, care ni s-a arătat acolo. Numai că ei nu știau că au un inginer minier în față. Ne-au spus că au făcut zeci de mii de forări și atunci i-am întrebat: «Da, ați consumat mulți bani, foraje, de la suprafață până la 500 de metri, după aceea ați avut de lucru și în subteran», pentru că ei au luat și din subteran să facă probe. «Da, foarte multe, am lucrat mult, de atâția ani, vă dați seama». Zic: «Și unde ați dus probele astea?» Zice: «În Canada, în Australia». Zic: «Și cam cât așa?». «142.000 de tone. Și cu concentrație medie de 1,4 grame de aur, așa». Unde, cum, cine garantează că rezultatul probelor este ăla care ni se spune? Și atunci deja femeia săraca și-a dat seama, e o doamnă directoare, geolog (Cecilia Szentesy, n.red), care, eu sunt convins că nu are nicio treabă cu chestiunea asta, a zis: «Domne, am lucrat cu institute recunoscute internațional», dar, zice, «a fost foarte scump vaporul, vă dați seama că n-am câștigat nimic, n-a câștigat compania mare lucru». Ei au zis că au scos în baza licenței de explorare. Ei zic că astea sunt probe. Ei de-aia au și tăcut așa 17 ani. Ei mai explorau încă vreo 20 și terminau zăcământul. Eu asta nu înțelegeam, cum o companie privată bagă atâția bani într-o chestie incertă?! Să stai 17 ani să tot bagi bani, de undeva trebuia să vină. Bun, la un moment dat s-a zis că speculează pe bursă, dar cât să speculezi și pe bursă, te mai duci și în jos, și în sus. Apoi am înțeles. Cum să lași să plece sute de mii de tone de zăcământ cu aur în Canada sau Australia, fără să știi unde?”, a declarat, pentru ZIUAnews, senatorul Vochițoiu.

RMGC neagă, dar nu prea

Cătălin Hossu, persoana responsabilă de comunicare a celor de la RMGC, a susținut că cifrele prezentate de senatorul Vochițoiu nu sunt reale, însă nu a negat faptul că s-a scos material aurifer de la Roșia Montană: „Infirmăm cifrele avansate. Precizăm că mostrele de rocă necesare testelor metalurgice, trimise la un laborator în Australia, au fost incomparabil mai mici”.
Vicepreședintele Comisiei pentru Roșia Montană a fost contrazis și de colegul său, deputatul Florin Iordache, care a susținut că este posibil ca senatorul să fi înțeles greșit, și „a greșit la câteva zerouri”, fiind vorba, de fapt, de 140-150 de tone. „Ca să ia 150.000 de tone, ar fi trebuit să ia licența de exploatare”, a adăugat acesta. Însă tot despre o exploatare, una mascată, ce-i drept, a vorbit și Haralambie Vochițoiu, care și-a argumentat dezvăluirile nu pe apartenența sa politică, ci a vorbit prin prisma profesiei sale, de inginer minier, a calității de senator și vicepreședinte al Comisiei pentru Roșia Montană: “Vă dați seama că eu când văd pe o planșă cifre de exploatare le înțeleg foarte bine, știu să le citesc și nu mă încurc la zerouri.”

Scoaterea minereurilor, cu aprobarea statului

„Absolut tot programul de cercetare geologică, desfășurat sub licența de explorare sau sub cea de exploatare, a fost desfășurat cu respectarea în totalitate a legislației și sub stricta supraveghere a autorităților române competente”, a mai spus Cătălin Hossu. Practic, scoaterea celor 142.000 de tone de material steril a fost făcută cu aprobarea statului, lucru afirmat și de senatorul Vochițoiu. Totodată, acesta a făcut referire la cele 500 de note informative ale Serviciului Român de Informații, despre care spune că este posibil să fie legate și de acest aspect. Însă rămân multe întrebări legate de tranportarea minereurilor: „Să vedem vaporul, ce număr de vapor, care cursă, să vedem documentele vamale. Până acum nu știu de ce nu a pus nimeni aceste întrebări”, ne-a declarat senatorul Vochițoiu.

48 de metale grele, la Roșia Montană

O altă dezvăluire făcută, în exclusivitate pentru ZIUAnews, de vicepreședintele Comisiei speciale este aceea că reprezentanții RMGC au confirmat existența a 48 de metale grele în Munții Apuseni. „Când am ajuns acolo, primul lucru a fost să ne arate stația de epurare a apelor. O apă ieșea din mină, deci din exploatare, și de culoarea roșie, e adevărat, dar așa îi și zice, Roșia Montană, că, dintotdeauna, culoarea e roșie. Și ne-au arătat cum vine apa aia roșie. Prelucrând-o, scoteau o apă din care a și băut în fața noastră un alt domn director un pahar de apă. Zic: «Domne, apa asta e din mină, da? Deci spală zăcământul?!». «Da, Da, din zăcământ». Zic: «Uite ce stație inteligentă aveți, foarte performantă, atâtea metale grele să scoată din apă, să poți să bei matale». «Da, domne, 48 de metale grele, vă dați seama?»”, ne-a dezvăluit senatorul. – expunere.com

Urmariti va rog si:

Publicitate

15 gânduri despre &8222;RMGC a scos deja din țară 142.000 de tone de minereu aurifer&8221;

 1. Cei care au distrus aceasta tara si au dat bogatiile noastre mafiei americane , sa nu moara de moarte normala , sa se chinuie ca in iad pana isi vor da duhul .
  Blestemati sa fiti cat traiti pe pamant , lepadaturilor ! Iliescu , Roman , Basescu , Boc , Nastase , Mitrea , Iohannis , Ungureanu , Ponta cel mai prost si ticalos dintre toti , cu tot guvernul lui de analfabeti si toti , toti cei 600 de reptile din Parlament .

  • ”Şi a iubit blestemul şi va veni asupra lui; şi n-a voit binecuvântarea şi se va îndepărta de la el.
   Şi s-a îmbrăcat cu blestemul ca şi cu o haină şi a intrat ca apa înlăuntrul lui şi ca untdelemnul în oasele lui.”

   ”Căci lupta noastră nu este împotriva trupului şi a sângelui, ci împotriva începătoriilor, împotriva stăpâniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii, care sunt în văzduh.”

 2. Maria,iti inteleg indignarea,durerea dar la fel inteleg ca nu mai avem nici-o sansa.Poate ca asa ne-a fost scris noua si acestei tari.

 3. Dumnezeu ii va blestema pe acesti tradatori care vor ajunge in iad , asa cum au fost blestemati iudeii care l-au rastignit pe Mantuitorul , Domnul i-a blestemat si in anii 70 , Ierusalimul a fost distrus de navalitori de nu a ramas ” piatra pe piatra „asa cum a zis Domnul si evreii au fost risipiti in toata lumea pana cand s-au adunat si au format statul Israel in ’45 .
  Dumnezeu pedepseste aspru pe cel care osandeste pe sluga lui si nu-l plateste cu dreptate pentru munca lui , dar cei care osandesc si jefuiesc un popor ce vor pati oare ?Milioane de oameni .
  Cum sa lasi prada , muntii intregi cu pamant si cu paduri , cand Dumnezeu i-a creat pentru cei care stapanesc acest teritoriu ?
  Acesti pagani vanzatori de tara , sunt deja blestemati daca au putut face lucrul acesta .Vor da socoteala pentru ca au distrus milioane de suflete ale acestei tari , multi au parasit tara si s-au facut slugi la straini , castigand ca sa traiasca , cu lacrimi si suferinta . Romanii saraciti care si-au pierdut casele si serviciul , au ajuns sa scotoceasca prin tomberoane . Daca ne vor vinde strainilor muntii si padurile , care sunt un bun public , niciun blestem nu-i de ajuns pentru acesti criminali .Muntii si padurile , codrii si apele minerale , naturale , sunt ale poporului , nu au dreptul niste nemernici sa dispuna vanzarea lor , strainilor dupa bunul plac ca si cum ar fi un bul al lor .
  Cum sa incarci pe nava muntele cu totul si sa-l transporti in SUA ? Incerc sa cred ca-i doar un cosmar si nu-i adevarat !!!Muntii si padurile sunt bogatia si frumusetea acestei tari deja jefuita de ceea ce se afla in pamant .
  Psalmul 139
  „Sa cada peste ei carbuni aprinsi , in foc arunca-i pe ei , in necazuri , pe care sa nu le poata rabda .”
  Psalmul 128
  „Faca-se ca iarba de pe acoperisuri , care , mai inainte de a fi smulsa , s-a uscat ”
  Psalmul 108
  „Sa fie zilele lui putine si dregatoria lui sa o ia altul „

 4. Adryan,
  Cele scrise de tine sunt din psalmul 108 si se potrivesc celor care au distrus Romania , ei s-au imbracat in blestemul a milioane de romani .

  • ”Şi ei, mergând, au intrat într-un sat de samarineni, ca să facă pregătiri pentru El.
   Dar ei nu L-au primit, pentru că El se îndrepta spre Ierusalim.
   Şi văzând aceasta, ucenicii Iacov şi Ioan I-au zis: Doamne, vrei să zicem să se coboare foc din cer şi să-i mistuie, cum a făcut şi Ilie?
   Iar El, întorcându-Se, i-a certat şi le-a zis: Nu ştiţi, oare, fiii cărui duh sunteţi? Căci Fiul Omului n-a venit ca să piardă sufletele oamenilor, ci ca să le mântuiască.” Luca 9:52-55

   ”Binecuvântaţi pe cei ce vă prigonesc, binecuvântaţi-i şi nu-i blestemaţi.” Romani 12:14

   ”Şi când au ajuns la locul ce se cheamă al Căpăţânii, L-au răstignit acolo pe El şi pe făcătorii de rele, unul de-a dreapta şi unul de-a stânga.
   Iar Iisus zicea: Părinte, iartă-le lor, că nu ştiu ce fac.” Luca 23:33-34

   De la venirea lui Iisus Hristos pe pământ, pentru cei care vor să-L urmeze cu adevărat, blestemele din psalmi nu se mai referă la dușmanii-oameni ci la dușmanii-demoni, simngurii dușmani adevărați, căci oamenii sunt priviți cu toții ca frați, chiar dacă unii dintre ei, neștiind cu adevărat ce fac, le fac necazuri altora.

 5. „Blestemele din psalmi nu se refera la dusmanii-oameni ci la dusmanii demoni”
  Omul care nu face voia lui Dumnezeu , face voia demonului si se aseamana demonilor .Si Antihrist se naste om , iar odata ce intra demonul in el , se face demon .
  Papusarii care vor sa distruga Creatia lui Dumnezeu , il neaga pe Creator , se inchina lui Lucifer sunt demoni cu chip de om .
  Tot omul care s-a vandut diavolului prin ceea ce face (slujeste diavolului )devine un demon si la Judecata de Apoi va zice Domnul catre ei „duceti-va de la Mine blestematilor in focul cel vesnic , care este gatit diavolului si ingerilor lui „, nu i-a blestemat atunci , ci a zis „blestematilor”, iar acestia au fost oameni care au trait pe pamant si nu au fost demoni de la inceput ci au facut voia diavolului devenind una cu demonii .

  • Ok, avem idei diferite.
   Eu aleg să nu blestem oamenii, ci demonii care i-au pus să facă ce fac.
   Dumnezeu să te binecuvinteze.

   • Antihristul este blestemat de Sfinti
    Tu crezi ca cei care fac voia fiarei si prin care fiara lucreaza se mai pot numi oameni ?
    Nu acestia numai sunt oameni …sunt fiare cu chip om asemeni tatalui minciunei
    Si de asta sunt blestemati si acestia de Sfinti
    Pentru ca la doi domni nu poti sluji ,pe unul vei iubi si de altul te vei lepada
    Si Dreptul Judecator le spune acestora „duceti va de la mine blestematilor in focul vesnic gatit diavolului si ingerilor lui „pentru ca au ales blestemul iadului si pecetea diavolui facandu se asemeni stapinului lor
    Iar blestemul iadului este tagma jidovilor blestemati este 666 , cipul purtat cu „evlavie „in genti si portofele si care atasat numelui de botez este lepadare de Hristos
    Si de asta
    cine se inchina la acest blestem al iadului prin a si l lua asupra sa pe acte de doua ori consecutiv va merge pe drumul fara intoarcere spre a si lua pecetea fiarei pe mana dreapta spre pierderea Mantuirii
    Si acesta numai este om ci fiara cu chip de om asemanandu se cu stapinul sau tatal minciunei adica fiara
    Caderile din botezul Sfant Orthodox se fac prin luarea actelor cu semnul diavolui si omul pecetluit cu pecetea Sfintei Treimi nu va mai avea putere de a sta impotriva fiarei pentru ca sa si lepadat de harisma botezului orthodox si va merge singur de bunavoie sa ii fie pusa pecetea fiarei pe mana dreapta
    Acest om care s a lepadat de Hristos Dumnezeu prin caderile sale din Botezul Sfant Orthodox s a lepadat de Chipul si Asemanarea cu Dumnezeu in Sfanta Treime si se face asemanator la chip (suflet si trup )cu fiara sau cu antihristul astfel executa lucrarea fiarei spre amagire si pierzare precum a ales
    Evanghelia dupa Sfantul Ioan ne spune
    si cei care au ales pecetea fiarei vor muri si starvurile lor vor zace in cetati spre hrana pasarilor
    Spre asta se indreapta omenirea manata de amagirea procletului antihrist insa
    „Nu te teme turma mica voi fi cu tine pina sfarsitul veacurilor ” ne spune insasi Dumnezeu
    Si va fi o turma si un Pastor , Domnul Iisus Hristos

   • @Teodor Stela
    Scuză-mă dar mi se pare că am prelungit cam mult discuția pe un subiect care nu are legătură directă cu articolul, deci eu fără acordul proprietarului blogului nu voi mai continua.
    Dacă și el crede că ne-am lungit cam mult, și dacă e de acord, și dacă și tu dorești, putem continua pe email rugându-l să trimită unuia dintre noi emailul celuilalt.

    Dar ca un răspuns scurt: Da, cred că orice om, chiar dacă face voia fiarei, tot om se cheamă. Încă mai licărește în el chipul lui Dumnezeu.

 6. Adevarat , nici eu nu blestem si nu am blestemat niciodata pe cineva daca mi-a facut vreun rau , („cine blestema , blestemat va fi „, spune Domnul)insa , pentru mine muntii si padurile sunt tot ce are Romania mai frumos , am copilarit strabatand padurile si muntii Moldovei , care , daca vor fi instrainate prin lege , nimeni nu va mai putea intra intr-o padure care are un proprietar . Iar in cazul unui razboi sau a prigoanei care se anunta , nu vom avea unde sa ne adapostim pentru ca nimic nu va mai fi al poporului , muntii si pesterile sunt un refugiu din calea prigonirii lui antihrist . Spun marii duhovnici , sa ne retragem in munti in vremea prigoanei lui antihrist , daca vor mai fi ai nostri pana atunci .
  A fost un schimb de pareri , sper ca nu am suparat .
  Doamne ajuta !

  • Nu ai supărat.
   Văd că te îngrijorezi (ce vom face, unde vom fugi). Cred că stii și tu dar nu știu cât de mult o crezi: Dumnezeu nu dă omului mai mult decât poate să ducă.
   Dar mai mult decât atât: Tot ce ni se întâmplă ne este de folos din punct de vedere duhovnicește (sigurul punct de vedere care contează cu adevărat).
   După mine necazurile ne sunt date pe de o parte să ne apropiem mai mult de Dumnezeu și pe de altă parte să ne cunoaștem mai bine slăbiciunile sau să lucrăm virtuțile.
   Deci tot răul spre bine.

 7. topirea ghetii in Canada si Siberia plus megalitele constructii din Asia au inclinat prea mult axa polilor..!Doar un impact cu alta planeta ne readuce mintea acasa…si pe evrei in desert o mie de ani…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s