Părinţii copiilor cu dizabilităţi protestează împotriva decorării evreului Peter Singer de către Universitatea Bucureşti

Peter Singer: „Copiii umani nu au conștiință de sine și nu sunt capabili să priceapă faptul că există. Nu sunt persoane. În consecință, viața unui nou-născut are o valoare mai mică decât viața unui porc, a unui câine sau a unui cimpanzeu.”

Decizia Universităţii Bucureşti de a-i acorda titlul de Doctor Honoris Causa filosofului Peter Singer, a stârnit proteste din partea mai multor organizaţii non-guvernamentale. Acestea au trimis pe adresa Universităţii Bucureşti mai multe scrisori de protest, care au parvenit redacţiei ActiveNews.

Astfel, mai multe organizaţii care apără interesele copiilor cu dizabilităţi se arată „stupefiate” că Universitatea Bucureşti poate acorda titlul de Doctor Honoris Causa lui Peter Singer.

Aceştia arată că programul de exterminare în masă pus la cale de nazişti se trage din idei precum ale lui Peter Singer.

„Ideile sale par mai degrabă caracteristice regimurilor totalitare: istoric, eugenismul, practica selecționării indivizilor umani pe baza bagajului genetic și care a dus la programe de exterminare în masă precum Aktion T4 al regimului nazist, se trage direct din utilitarism, al cărui apologet este Peter Singer. Etica utilitaristă, o etică a eficienţei, a creat acest concept extrem de controversat de calitate a vieţii (și care înlocuieşte conceptul creştin de sacralitate a vieţii). Adepţii utilitarismului consideră că individului i se poate recunoaşte statutul de persoană şi deci dreptul de a trăi doar dacă posedă anumite atribute, cum ar fi capacitatea cognitivă şi de raţionare, autonomia etc. care să îi confere un anumit standard de „calitate a vieţii”. ” , spun semnatarii.

Părinţii afirmă că decernarea unei astfel de distincţii lui Peter Singer duce la legitimarea puternică a ideilor sale.

„Însă decernarea unei distincții importante acestei persoane duce la legitimarea puternică și la propagarea ideilor sale și, indiferent că vă place sau nu, vă face complici cu indiferent ce va rezulta din acestea”, arată iniţiatorii documentului.

Asociația persoanelor cu deficiențe de auz „Darul Sunetului”, Asociația „Down Art Therapy” şi Asociația persoanelor cu deficiențe de auz „Ascultă Viața” susţin că prin onorarea lui Singer, le sunt lezate drepturile copiilor cu dizabilităţi: „În cazul de față, noi protestăm pentru că, prin gestul Universității din București, considerăm că sunt indirect prejudiciate drepturile copiilor cu dizabilităţi, aducându-li-se deservicii implicite acestora și familiilor lor (adică nouă!), prin crearea unui mediu propice discriminării și marginalizării încă și mai persistente”.
Pentru a citi documentul faceţi clic pe link: http://www.activenews.ro/documente/scrisoare-singer.pdf

Alte cinci asociaţii semnatare atrag atenţia Universităţii Bucureşti că Peter Singer profesează convingeri morale care încalcă legislaţia românească în vigoare.

„Peter Singer susţine lipsa relativă de valoare a vieţii umane, ceea ce contravine flagrant art. 22 alin 1 din Constituția României: „Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizicăşi psihică ale persoanei sunt garantate.” „, notează autorii comunicatului.
Aceştia arată că Singer a scris, în 1979, un articol în care afirma că nou-născuţii umani au o valoare mai mică decât un cimpanzeu.

„Copiii umani nu au conștiință de sine și nu sunt capabili să priceapă faptul că există. Nu sunt persoane. În consecință, viața unui nou-născut are o valoare mai mică decât viața unui porc, a unui câine sau a unui cimpanzeu”, se spune în comunicat, citând o carte a lui Singer. – activnews.ro

Pentru a citi documentul integral, faceţi clic pe link:

http://www.activenews.ro/documente/Scrisoare+de+protest+conferinta+Peter+Singer.docx

Nu mai sare acum de fund in sus institutul Elie Wiesel? Normal ca nu, ca doar este unul de a lor, care imprataseste exact aceleasi viziuni ca si ei. Institutul are treaba in schimb cu Marii Duhovnici ai Romaniei, sa nu primeasca titluri onorifice sau sa stopeze canonizarea Martirilor Inchisorilor!

Acesti evrei ne scuipa in fata la propriu si romanii ii premiaza. Ce neam suntem!

11 gânduri despre &8222;Părinţii copiilor cu dizabilităţi protestează împotriva decorării evreului Peter Singer de către Universitatea Bucureşti&8221;

 1. „Acesti evrei ne scuipa in fata la propriu si romanii ii premiaza. Ce neam suntem! ”
  nu Neam ce popor suntem ???

  neamu-i SFANT dar cei care stau astazi pe acest pamint cu nume de popor roman s-au lepadat de Neamu SFANT , s-au Lepadat de DUMNEZEU si de pamint

  Iar sufletele prin tagma jidovilor blestemati Astazi si le vand la focul vesnic

  dar vor plati cei multi care stau pe acest pamint acelasi pret cu care au vandut pe ai lor parinti al lor Neam si pamint , vor plati acelasi pret precum Iuda a platit cand pe HRISTOS a vandut

  vor plati ca sa se curate acest pamint de toata plebea si neghina cea spurcata si otravitoare

  ca neamu lui iuda iscarioteanu pe acest pamint nu va mai fi
  si nici cei „romani „intocmai cu acest neam blestemat asemeni cu semintia lor de pe acest pamint se vor risipi

  amin.

 2. „Ce neam suntem!”
  „Ce popor suntem!”
  Fraţilor, ce sport mai e şi ăsta să ne înjuram într-una neamul şi poporul? Dacă trebuie blamat cineva, acela este statul român, adică grupul infracţional instalat la conducerea poporului. Poporul e format din noi ăştia care vrem ceva mai bun în ţara noastră. Aşadar, varianta corectă este:
  „Ce stat avem!”

 3. Sfinte Parinte Arsenie Boca Ajuta-ne si fii cu noi cei ce suntem Botezati intru HRISTOS este ORTHODOX cei care dainuim pe acest pamint ca acesta ne este obarsia si Neamul SFANT

  Sfinte Parinte Arsenie Boca Apara pe cei care nu ne-am lepadat
  nici de HRISTOS ,
  nici de Neamu SFANT
  si
  nici de acest Sfant pamint

  Ci in CRUCEA Data
  vrem a Birui
  tot rau cel pornit
  si asezat pe ast pamint
  Ca Intru CUVANTUL SFANT
  Dat cu legamint
  Vom Izbandi
  caci sclavii naimitilor la fiara
  Nu suntem
  Si nu vrem a fi

  amin.

 4. n-ati inteles nici acuma oare ?
  haosul intentionat peste tot , furaciunile pe fata si pe din dos ROMANIA Cea furata si vanduta
  acum se vrea ingenuncheata si pierirea ei de pe acest pamint ;

  desfiintarea ROMANIEI se vrea chiar de slugile intunericului

  haosul acesta al hotiilor cand curva si talharul au fost si sunt de cinste
  toate aceste masinatiuni au fost facute pe spinarea noastra

  asa a fost fost intocmit planul cu divide et impera
  ca apoi sa se impuna cu forta statul mamona in care ati fost amagiti sa credeti
  ca in sfarsit vi se face dreptate
  Dar NU
  este doar o capcana a jidovilor blestemati care s-au instalat confortabil pe acest pamint pe spinarea noastra
  stiu naimitii si spurcatii pentru ce anume s-au instalat …

  vor Bucurestiul de a fi al doilea ierusalim

  dar nu va ramine piatra peste piatra din „planul „intocmit

  DUMNEZEU STIE TOATE si DUMNEZEU VEDE TOATE

  ca plata vor avea pe acest pamint
  si asta plata este FOCUL iadului pentru cei naimiti la fiara .

  INTOARCETI-VA Cu Adevarat la ADEVARUL Cel Curat pentru a va elibera si LUMINA SFANTA pe care Ati primit-o la BOTEZUL SFANT Crestin ORTHODOX , nu o lepadati

  ca altminteri plata cu iuda iscarioteanu va veti lua
  si nici pamintul acesta nu are a va primi

  ci in focul vesnic veti fi aruncati dupa cum ati vrut a fi

  amin.

 5. Grigore ,
  Suntem un neam de prosti , cum nu gasesti nici in triburile salbatice care traiesc in jungla , iar cand vad straini prin preajma , iau pozitie de atac si isi apara cu pretul vietii demnitatea , pamantul ,obiceiurile , credinta asa cum o au din stramosi , etc!
  Asta-i romanul , neam de prosti , romanul contemporan , nu cel care a luptat cu domnitorii , de am ajuns pana aici , cand niste scursuri ale societatii , au acaparat puterea cu ajutorul prostilor care merg la vot ca oile si voteaza cu ochii inchisi aceeasi hoti si talhari de 25 de ani .

 6. Deci Jidanii se premiaza intre ei la noi in tara.Basescu la premiat pe puric si masina asta de cusuteste fara doar si poate premiat tot de unii ca el ca doar ei trag sforile la noi in tara si noi tacem malc.GRAV,pentru ca aceste lucruri nu se opresc aici.

 7. Eu cred ca toate aceasta propaganda impartasita de acest nebun este indreptata impotriva goymilor, a neevreilor, pentru a „crea o specie inferioara elitei”(chiar unul dintre evrei a spus asta), pana cand „sclavii si elitele vor fi doua specii aproape complet diferite”.
  Eu unul nu cred ca acest zoofil se da la animale cand este in intimitatea sa, ci doar corupe mintile noastre cu parerile(propaganda) lui. Acesta cred ca este adevaratul lui scop, precum si alte activitati proLGBT sponsorizate de elite.
  Alte pareri?!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s