Creste tensiunea in zona Golfului. Nave de luptă iraniene ajung în Yemen

Conform oficialilor militari iranieni o flotă de nave aparţinând Teheranului a ajuns miercuri în apropiere de coasta sudică a Yemenului, o mişcare care va amplifica tensiunea provocată de un conflict care pare a se materializa tot mai mult între SUA şi Iran în această regiune, arată Washington Free Beacon.

Portavionul american USS Theodore Roosevelt se îndreaptă spre Golful Aden, 13 aprilie 2015.  (Captură Foto)

Portavionul American USS Theodore Roosevelt trimis si el recent in apele Yemenului

La doar câteva zile după ce Statele Unite au anunţat că îşi vor trimite propriile nave de luptă – printre care şi un portavion – către Yemen pentru a împiedica Iranul să furnizeze arme rebelilor yemeniţi Houthi, o flotilă de distrugătoare iraniene a ancorat în aceeaşi zonă.

Mişcările militare ale Iranului probabil vor amplifica tensiunile dintre cele două ţări, din moment ce ambele urmăresc să susţină taberele opozante care se luptă în prezent în Yemen.

O flotă iraniană, incluzând un distrugător şi un port-elicopter, au sosit miercuri în apele din sudul Yemenului, conform mass mediei iraniene controlate de stat.

Navele de luptă vor “proteja cargoboturile şi tancurile petroliere împotriva piraţilor”, conform agenţiei iraniene de ştiri Fars News Agency.

Statele Unite şi alte ţări din zonă se tem că Iranul foloseşte aceste cargoboturi pentru a livra arme şi alte echipamente letale forţelor de opoziţie din Yemen.

“Această prezenţă [a navelor iraniene] continuă în apele libere, incluzând Golful Aden, pentru a se putea lupta împotriva pirateriei, în conformitate cu un plan care a fost trasat la cererea Organizaţiei Maritime Internaţionale, şi nimeni nu poate avertiza navele de luptă iraniene [să plece din zonă], şi acest lucru încă nu s-a întâmplat”, a declarat în weekend contraamiralul marinei iraniene Habibollah Sayyari, fiind citat de presa iraniană.

Navele de luptă iraniene vor rămâne în zonă timp de cel puţin 3 luni, conform agenţiei de ştiri Fars. În acelaşi timp, Sayyari a declarat: “Sperăm că securitatea va fi stabilită în Golful Aden cu ajutorul tuturor ţărilor.”

“Nu este nevoie ca flotila noastră de nave de luptă să ancoreze în Yemen, dar avem o prezenţă puternică în Golful Aden şi în prezent, flota 34 a fost trimisă de asemenea în regiune”, a declarat Sayyari, adăugând că Iranul nu va fi forţat de ameninţările Arabiei Saudite şi ale altor ţări să părăsească regiunea, conform Washington Free Beacon.

“Nu vom permite altor state să ne ameninţe sau să ne avertizeze, din moment ce putem fi prezenţi în apele internaţionale libere conform legilor internaţionale”, a mai declarat Sayyari. “Nu am intrat în apele teritoriale ale vreunei ţări fără permisiune.”

În acelaşi timp, prezenţa militară a Statelor Unite în regiune reprezintă un indiciu în privinţa “opţiunilor” pe care le are în vedere marina americană în cazul în care Iranul va fi prins livrând arme rebelilor. – epochtimes.ro

Pentru a intelege cat este de gravă situatia in zonă, urmariti va rog si:

Statele Unite tot mai aproape de mult doritul conflict cu Iranul. Portavionul USS Theodore Roosevelt mutat in apele din apropierea Yemenului

Publicitate

5 gânduri despre &8222;Creste tensiunea in zona Golfului. Nave de luptă iraniene ajung în Yemen&8221;

 1. Azi, 24 aprilie 2015 se implinesc 100 de ani de la holocaustul impotriva crestinilor , cand 1.500.000 greci si armeni au fost exterminati de Turcia.

  “De atunci, poporul armean lupta pentru recunoasterea si condamnarea internationala a genocidului. Pana in prezent, genocidul comis impotriva armenilor intre 1915 si 1917 a fost recunoscut oficial de 22 de tari si de mai multe organizatii internationale, inclusiv de Parlamentul European.”
  […]
  “Ceremonii comemorative sunt organizate, de asemenea, si de cei opt milioane de armeni din diaspora de la Los Angeles la Stockholm, via Paris si Beirut.
  O serie de evenimente de comemorare a 100 de ani vor fi organizate vineri, în București.”
  […]
  Sursa: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2015/04/24/genocidul-armean-canonizarea-in-masa-a-tuturor-celor-15-milioane-victime-video-primul-genocid-al-secolului-xx-a-fost-opera-germaniei-macelarirea-triburilor-africane-din-namibia-video/#comment-377755

  […]
  Această pagină de istorie nu ar fi completă dacă aş fi trecut sub tăcere exterminarea sistematică şi suprasaturarea celor mai josnice patimi ale omului sau bestiei ce caracterizează masacrele grecilor şi armenilor din Pont. Au existat din când în când descrieri ale masării în grupuri a acestor oameni obidiţi în diferite puncte de pe ţărmurile Mării Negre unde ajunseseră după lungi călătorii pe jos şi suferinţe de nedescris, ca şi ale ajutorului dat lor de organizaţiile americane. Adeseori, funcţionarii acestor organizaţii sau misionarii americani au protestat, ceea ce a creat un moment de nedumerire în rândul poporului american sau a trecut neobservat.
  Cu toate acestea, masacrul sistematic, deportarea, jafurile şi violurile care s-au înfăptuit asupra creştinilor din regiunea Mării Negre, odinioară prosperă, este una dintre cele mai întunecate şi mârşave pagini chiar în istoria turcă.
  Comunităţile înfloritoare din Amasia, Cezareea, Trebizonde, Chaldes, Rhodopolis, Colonia, centre ale civilizaţiei elene timp de multe sute de ani, au fost practic distruse într-o campanie persistentă de masacrare, spânzurare, deportare, foc şi viol. Numărul victimelor se ridică la sute de mii, suma totală a armenilor şi grecilor exterminaţi în întreaga veche provincie romană a Asiei ridicându-se la 1.500.000 suflete. În acest chip a fost creată acea Turcie ,,regenerată”, care a fost comparată în unele zone cu Elveţia şi Statele Unite ale Americii.
  […]
  “Aveam 12 ani, eram cu mama mea. Ne mânau cu biciurile şi nu aveam apă. Era foarte cald şi mulţi dintre noi mureau din cauza lipsei de apă. Ne mânau cu biciurile, nu ştiu câte zile şi nopţi şi săptămâni, până când am ajuns în Deşertul Arabiei. Surorile mele şi bebeluşul au murit pe drum.
  Am ajuns într-un oraş, nu ştiu cum se numea. Străzile erau pline de morţi, toţi tăiaţi bucăţi. Ne mânau peste ei. Am tot avut coşmaruri cu cele petrecute atunci. Am ajuns într-un loc în deşert, un loc adâncit în nisip, înconjurat de dealuri. Eram mii acolo, multe, multe mii, numai femei şi fete. Ne-au strâns laolaltă ca pe oile în vale.
  Apoi a venit întunericul şi am auzit trăgându-se de jur-împrejur. Ne-am spus: ,,A început măcelul”. Toată noaptea am aşteptat, mama mea şi cu mine, să ajungă la noi. Dar ei nu au venit, iar dimineaţa, când ne-am uitat în jur, nimeni nu fusese ucis. Nimeni nu fusese ucis.
  Nu ne omorâseră. Semnalizaseră triburilor din sălbăticie că eram acolo. Kurzii au sosit mai târziu în acea dimineaţă, pe lumină; kurzii şi multe alte feluri de oameni din deşert; au venit de peste dealuri şi ne-au înconjurat şi au început să ne omoare. Toată ziua au ucis; eram atât de multe. Totuşi nu s-au gândit că ar fi putut să ne vândă, ei ne-au omorât. Au continuat să ucidă toată noaptea şi dimineaţa. Dimineaţă au ucis-o pe mama mea.”
  […]
  (Sursa: NENOROCIREA ASIEI III )

  http://www.agerpres.ro/externe/2015/04/12/papa-francisc-a-folosit-cuvantul-genocid-pentru-masacrul-impotriva-armenilor-de-acum-o-suta-de-ani-10-47-37

 2. Se lucreaza pentru deschiderea unui nou front ?

  […]
  “Între timp, radicalii albanezi, care cu ajutorul NATO și-au încheiat treburile sângeroase în Kosovo, au pus ochii pe Macedonia. Au ucis cinci civili macedoneni, au ocupat un post poliție și au dezarmat niște militari în termen. Fleacuri, în opinia presei occidentale, care nu a dat niciun semn că ar fi oripilată de asemenea gesturi.
  La fel a fost și reacția țărilor occidentale, care prin toleranța lor suspectă girează și legitimează o formă militantă de extremism. Imaginați-vă orice alt premier european, în afară de Edi Rama, care și-ar permite să vorbească cu o nonșalanță debordantă despre necesitatea schimbării granițelor în sensul satisfacerii apetitului naționalist al unui popor!
  Faptul că Macedonia se află în pragul unui război civil, provocat exact de separatiștii care au fost încurajați și ajutați de NATO în 1998 în Kosovo, pentru presa occidentală nu reprezintă un subiect mai interesant decât incendierea unui steag de către un politician complet marginal.
  Ce demonstrează acest lucru? Că presa este, într-o proporție covârșitoare, aservită intereselor politice. Nu că n-aș fi știut-o până acum, dar modul în care se confirmă acest lucru este de-a dreptul frapant.”
  […]
  Sursa: http://gandeste.org/general/europa-cea-civilizata-mda/52796

  “În jur de 40 de bărbaţi înarmaţi au atacat o secţie de poliţie din Goshince, nordul Macedoniei, şi au preluat controlul acesteia. Atacatorii au părăsit incinta liberi, după câteva ore.
  Atacatorii erau membri ai fostei Armate de Eliberare din Kosovo (AEK).
  Potrivit Ministerului de Interne, bărbaţii solicitau crearea unui stat nou independent.”
  […]
  Sursa: http://www.antena3.ro/externe/macedonia-mai-multi-barbati-inarmati-au-atacat-o-sectie-de-politie-291119.html

 3. Ce bestii de pagani , de aceea Dumnezeu ii va starpi de pe fata Pamantului pe aceste canalii pagane asa cum prooroceste Sfantul Metodie si multi alti sfinti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s