Harta. Cum se imprastie Ebola

ebola-map-spreadfp

Cu peste 900 de decese din 25 martie pana inprezent Organizația Mondială a Sănătății a declarat ca este cel mai mare focar Ebola din istorie, iar guvernele din întreaga lume acționează pentru a proteja sănătatea cetățenilor lor. O asistenta medicala care a ajutat la tratarea Ebolei în Lagos a murit din cauza virusului, fiind a doua moarte  confirmata în Nigeria, cea mai populată țară din Africa. În Sierra Leone sute de trupe au fost dislocate pentru a menține carantina și a pune în aplicare interdicția temporară de a forma întruniri publice. Cu toate acestea, măsurile de precauție luate de către națiunile din Africa de Vest nu au fost suficiente pentru a controla pandemia. Un bărbat din Arabia Saudită, care s-au întors recent de la Sierra Leone a murit, miercuri, fiind infectat cu Ebola, devenind primul deces din afara  Africii de Vest. Arabia Saudită a blocat vizele pentru țările din Africa de Vest.

Doi pacienti au fost transportati din Africa de Vest la o clinica de la Universitatea Emory din Statele Unite. Medicii de la clinica din Atlanta, care a fost special conceputa pentru combaterea bolilor contagioase extreme, cum ar fi Ebola, au inceput un tratament experimental pe cei doi pacienți americani. Spania, de asemenea, încearcă să repatrieze unul dintre cetățenii săi. Preotul, Miguel Pajares, va fi tratat la un spital din Madrid, după ce sosește din Africa. Directorul General de  Sănătate Publică din Spania, Mercedes Vinuesa  nu a anunțat insadetalii cu privire la data exacta cand parintele Pajares, care a ajutate la tratarea persoanelor infectate cu Ebola în Liberia, se va întoarce la Madrid.

Luni, un bărbat din New York care a călătorit recent în Africa de Vest a fost izolat in camera de urgenta a Spitalul Mount Sinai din Manhattan, după ce prezinta simptome timpurii ale Ebolei – febră mare și probleme gastro-intestinale. Testele au arătat mai târziu ca omul nu are Ebola.

Arabia Saudită și Statele Unite nu sunt singurele țări care urmează să fie speriate de răspândirea virusului în afara Africii de Vest. În Thailanda, 21 de turiști se întorc din Africa de Vest si sunt monitorizati pentru avedea da prezinta simptome ale bolii. Thai Airways a luat masuri de precautie controland pasagerii si dezinfectand  avioanele de la cele cinci aeroporturi internaționale. După ce săptămâna trecută,  o femeie care se întoarcea din Kenya a prezentat simptome ingrijoratoare, oficialii din Hong Kong încearca sa țina evidența pasagerilor care sosesc din toate țările din Africa de Vest. Mai multe aeropoarte mari din lume asteapta intoarcerea de psageri din Africa de Vest, printre ele numarandu-se John F Kennedy  din New York, Gatwick Airport Londra și aeroportul din Paris.

Comentariu VT: Imi este teama sa nu profite acum papusarii si sa inceapa iara vaccinarea in masa, mai ales ca simptomele sunt asemanatoare cu multe dintre virusuri gripale si astfel sa fie un nou mod de a controla multimea. Oricum acest virus este creat in laboaratoarele americane si nu cred ca a fost creat aiurea.

Deci ori vor sa creeze panica si sa castige cat mai mult in urma vaccinarilor ori o a doua varianta, si mult mai groaznica, a fost lansat virusul pentru a contribui la reducerea populatiei.

Alte detaliii despre EBOLA, cititi va rog in urmatoarele postari:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s