SUA si Iranul din nou aproape de razboi!

Într-un interviu acordat CNN, ambasadorul Iranului la ONU a declarat că răspunsul la o acţiune militară este o acţiune militară – dar prin cine, unde, când, asta revine viitorului să decidă.

Ultimul mesaj venit din Iran cutremură Lumea. Cine va lua locul generalului terorist

Erin Burnett (CNN) :  Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat vineri că a autorizat atacul aerian al forţelor americane în Irak, soldat cu moartea generalului iranian Qassem Soleimani, comandant militar de top în cadrul Gărzilor Revoluţionare Iraniene şi al doilea ca putere în Iran, pentru că acesta ar fi plănuit un atac major împotriva SUA. Ulterior, ambasadorul Iranului la ONU, Majid Takht-Ravanchi – pe care îl am invitat la emisiune -, a declarat la ONU că Iranul îşi rezervă dreptul de riposta după acţiunea SUA. Americanii aflaţi în lumea întreagă sunt acum în alertă, gândindu-se cât de gravă este ameninţarea Iranului – dar haideţi să aflăm împreună. Domnule ambasador, vă mulţumesc pentru timpul acordat.

Majid Takht-Ravanchi: Cu plăcere.

CNN: În mod evident, cu aceste evoluţii subite, întreaga lume este atentă acum la ce se petrece. Dacă priviţi la ce s-a întâmplat, poate fi aceasta o declaraţie de război?

Majid Takht-Ravanchi: De fapt, a fost o declaraţie de război din partea SUA împotriva poporului iranian. SUA au început un război economic împotriva poporului iranian în luna mai 2018, când preşedintele Trump a decis să se retragă din acordul nuclear JCPOA şi a demarat o politică de maximă presiune împotriva iranienilor, punând o enormă presiune economică pe Iran, presiune care continuă şi astăzi. Noaptea trecută, [SUA] au deschis un nou capitol şi au operat un atac împotriva iranienilor, asasinând pe unul dintre cei mai iubiţi generali, care nu este popular numai în Iran, dar şi în ţările din regiune. Deci, asta a fost, cum am spus, un nou capitol care echivalează cu deschiderea unui război împotriva Iranului.

CNN: Spuneţi că asta este echivalentă cu a demara un război împotriva Iranului. Preşedintele Trump a declarat astăzi că, citez, „acţionăm pentru a stopa un război, nu acţionăm pentru a începe un război”. Ce spuneţi preşedintelui Trump, domnule ambasador?

Majid Takht-Ravanchi: Nu cred că SUA au acţionat pentru a stopa un război, pentru că asasinarea generalului Soleimani era plănuită de ceva timp. John Bolton, fostul consilier pe probleme de securitate naţională al SUA, a scris aseară pe Twitter că a fost plănuit, deci nu este de acceptat ceea ce spune Administraţia, mai ales că ei eu spus că au suficiente dovezi că generalul Soleimani plănuia un atac.

Realizator: Şi aţi spus că au plănuit de ceva vreme…

Majid Takht-Ravanchi: Acest lucru a fost plănuit de ceva timp.

CNN: Secretarul de stat, Mike Pompeo, a declarat că generalul Soleimani a plănuit un atac iminent asupra americanilor – sunt chiar cuvintele lui. Deci, spuneţi în mod categoric că…

Majid Takht-Ravanchi: În mod clar se respinge acest lucru. Dacă au dovezi, ar trebui să le prezinte, ar trebui să prezinte dovezile. Sunt sigur că nu au nicio dovadă; nu poţi dovedi doar printr-o citare.

CNN: Preşedintele Trump a declarat că nu urmăreşte o schimbare a regimului în Iran – a spus lucrul ăsta astăzi. Credeţi acest lucru? În mod evident, John Bolton, fostul consilier pe probleme de securitate naţională, a spus invers, aşa cum a făcut-o de multe ori înainte, dar preşedintele Trump a declarat că nu este vorba despre o schimbare a regimului. Credeţi că spune adevărul?

Majid Takht-Ravanchi: Ceea ce contează este ceea ce fac SUA, nu ceea ce spun SUA. Ceea ce fac împotriva iranienilor este exact de a pune o presiune foarte mare asupra poporului iranian şi acest lucru este în contradicţie cu obligaţiile pe care le au SUA în conformitate cu legea internaţională.

CNN: Deci, spuneţi că echivalează cu un război, că echivalează cu un act de război – cuvinte folosite de dvs., domnule ambasador Ravanchi. Liderul suprem al Iranului a spus astăzi că… a promis o răzbunare dură, şi o altă exprimare a sa a fost „represalii nemiloase” împotriva a ceea ce a numit „criminalii care au comis acest atac” – adică americanii. Deci, ce înseamnă acest lucru? În cazul în care vă veţi răzbuna, dacă veţi riposta la un act de război, va fi oare un război?

Majid Takht-Ravanchi: Aşa cum am spus, SUA au început deja un război împotriva Iranului, nu numai un război economic, dar chiar şi ceva mai mult, prin asasinarea unui general de rang înalt – care a fost jelit şi plâns de poporul iranian şi în regiune. Deci, nu putem să închidem ochii la ce s-a întâmplat noaptea trecută, în mod clar va fi vorba de o răzbunare, o răzbunare cu adevărat dură. Iranul va acţiona conform propriei lui alegeri, iar momentul şi locul vor fi decise de Iran.

CNN: Vreau să vă întreb, pentru că atunci când s-a întâmplat acest lucru, noaptea trecută, preşedintele Trump nu a spus că a vizat pe altcineva şi că s-a întâmplat ca generalul Soleimani să fie acolo, ci a spus: a fost el, l-am vizat şi l-am ucis. Nu au fost vorba de alţii care să facă lucrul ăsta, nu au fost „Vă rog să mă scuzaţi” după. Va răspunde Iranul în acelaşi fel? Iranul îşi fixează ţinta pe SUA?

Majid Takht-Ravanchi: Nu sunt în măsură să intru în detalii cu privire la ce se va întâmpla atunci când vom acţiona ca răzbunare, dar ceea ce vă pot spune este că, punând ţinta pe unul dintre generalii noştri de rang înalt, în contradicţie cu obligaţiile internaţionale ale SUA, utilizând spaţiul aerian al unei ţări – Irakul -, o ţară suverană, atunci preşedintele… scuzaţi-mă – premierul acelei ţări condamnă acest act de agresiune al SUA… adică ar trebui să se aştepte la orice ca rezultat al acestei agresiuni.

CNN: Deci, generalul Soleimani era unul dintre cei mai puternici oameni din ţara dvs., aşa cum v-aţi referit şi dvs., domnule ambasador. Din acest motiv, americanii pot să înţeleagă ce reacţie ar putea urma când cineva atât de influent este ucis aici sau în altă ţară, dar cineva care a fost, să spunem, şeful CIA, secretarul apărării, chiar şi un vicepreşedinte. Moartea aceasta schimbă complet jocul între Iran şi SUA.

Majid Takht-Ravanchi: Pot să spun că a reprezentat o lovitură oricărei încercări care ar putea fi considerată un posibil dialog între cele două ţări. Pentru noi – este credinţa noastră că această administraţie nu crede în dialog, vrea numai să exercite o mare presiune asupra Iranului pentru ca acesta să accepte ordinele SUA. Acest lucru nu este acceptabil pentru noi. Felul în care au acţionat noaptea trecută demonstrează încă o dată că această administraţie este nerăbdătoare să utilizeze orice fel de mijloc pentru a ataca Iranul şi pentru a pune presiune pe poporul iranian.

CNN: Referindu-ne la definiţia cuvântului „război”, când spuneţi că a fost un act de război spuneţi, de asemenea, că acest război durează deja de ceva vreme şi că a început cu sancţiunile economice, după care SUA au pus capăt acordului nuclear cu Iranul. Va deveni acum un altfel de război, un război armat, ca să spun aşa?

Majid Takht-Ravanchi: Aşa cum am spus, SUA au început un război economic în mai 2018, iar noaptea trecută au început un război militar prin asasinarea… printr-un act de terorism împotriva unuia dintre generalii noştri de top. Deci, ce altceva vă aşteptaţi să facă Iranul? Nu putem doar să tăcem, trebuie să acţionăm şi trebuie să acţionăm energic.

CNN: Şi trebuie să acţionaţi militar?

Majid Takht-Ravanchi: Răspunsul la o acţiune militară este o acţiune militară – dar prin cine, unde, când, asta revine viitorului să decidă.

CNN: Domnule ambasador Ravanchi, vă mulţumesc pentru timpul acordat. (transcriere asigurată de Rador) – evz.ro

Ultimul mesaj venit din Iran cutremură Lumea. Cine va lua locul generalului Qassem Soleimani

Noul comandant al Forţei Quds, unitatea specială a Gardienilor Revoluţiei însărcinată cu operaţiunile externe, a anunţat că obiectivul său este de a alunga SUA din regiune după ce generalul Qassem Soleimani a fost ucis într-un atac american la Bagdad, transmite Reuters.

„Promitem să continuăm calea martirului Soleimani cu aceeaşi forţă şi singura compensaţie pentru noi ar fi înlăturarea Americii din regiune”, a declarat Esmail Qaani înaintea funeraliilor lui Soleimani, organizate luni la Teheran.

Pe de altă parte, fiica lui Qassem Soleimani a declarat în faţa zecilor de mii de oameni prezenţi la funeralii că SUA şi aliatul lor Israel se vor confrunta cu o „zi întunecată” pentru moartea tatălui ei.

„Trump, nebunule, să nu crezi că totul s-a încheiat odată cu martiriul tatălui meu!”, a afirmat Zeinab Soleimani în intervenţia sa, transmisă de postul public de televiziune iranian.

Cel puţin opt persoane au fost ucise în noaptea de joi spre vineri în timpul atacului asupra unui convoi pe aeroportul din Bagdad, la trei zile după atacarea ambasadei SUA de către demonstranţi pro-iranieni. În atac a fost ucis şi puternicul general iranian Qassem Soleimani, şeful Forţei Quds al Gărzilor Revoluţionare însărcinată cu operaţiunile externe ale Iranului.

Soleimani a exercitat, în special începând din 2018, o influenţă esenţială în negocierile politice vizând formarea unui guvern în Irak. Generalul ucis la vârsta de 62 de ani era unul din cele mai populare personaje din Iran, fiind considerat un adversar redutabil al SUA şi al aliaţilor săi. – evz.ro

Globalistii se pare ca vor neaparat razboi, sa ne aducem aminte care a fost planul lor de invadare a tarilor arabe:

Generalul American Wesley Clark in 2007: „O sa intram in 7 tari in 5 ani de zile, incepand cu Irak, apoi Siria, Liban, Libia, Somalia, Sudan si terminam cu Iran”

Ordinea nu a fost cea corecta, dar tarile de care ne amintea domnul general au fost luate cu asalt absolut toate, mai putin Iranul, se pare ca a venit si vremea lui acum.

Pentru o mai buna intelegere, urmariti va rog link-ul:

Ghid de prezentare al celui de al 3-lea razboi mondial

Urmariti va rog si motivul pentru care Trump a retras SUA din planul nuclear cu Iranul:

Motivul pentru care Trump a retras SUA din PACTUL NUCLEAR cu Iranul

Dar ce va spuneam eu inainte de alegerile din SUA, daca credeti ca presedintii singuri in America iau deciziile de razboi:

Priviti cu mare atentie ce va urma odata cu alegerea in fruntea Americii a lui Donald Trump!

Hillary Clinton ca si Donald Trump vrea bombardarea Iranului

Si acum s avedem si cine sunt adevaratii teroristi ai planetei:

Iran vs USA

2 gânduri despre &8222;SUA si Iranul din nou aproape de razboi!&8221;

  1. C-o fi fost sua,c-o fi fost israel…nu mai conteaza,doar e acelasi lucru…nu-i asa?!!Interesant e ca NIMENI de pe pamant NU acuza,NU se ,,mobilizeaza GLO-BAAL”,impotriva UCIGASULUI…OFICIAL care este SUA.Toata lumea …FACE APEL LA ,,CALM”…catre VICTIMA=IRAN(nu ca ei n-ar avea pacate,dar doar in cazul de fata).E SADICa TREABA SI E pe fata…nimeni NU MARAIE”,daca UCIGASUL PAMANTENILOR (ca are milioane de OMORURI SUA,pe timp de ,,PACE”) e …PARTENERUL STRATEGIC al Iranului(acu’ vreo 40 de ani),Japoniei,din AL 2LEA MONDIAL….si stim cat de muult sunt ,,iubiti” si in japonia,PARTENERII STRATEGICI si mai NOU si ai romaniei,adica COLONIA ROMANIA.Toti PARTENERII STRATEGICI ai SUA ,devin la un moment dat…INAMICII SUA…sau COLONIILE SUA….iar SUA,cea de ,,incredere” …este ARMA ISRAELULUI…nu-i asa…Cine se ia VREODATA de statul israel,aparut din ’48 IN LOCUL PALESTINEI,va fi RAS DE PE PAMANT DE SUA….adica Iranul …ESTE MULTI…dar este SINGUR si dotarea militara, lu’ iran este ..la NIVEL DE DOTAREA ROMANICII….In plus in iran erau manifestatii anti…rouhani=regimul suprem al lor…..care APROAPE sigur era ATACUL CIA ,asupra regimului rohani.(vezi SCENARIUL la fel in venezuela , egiptul lu’ mumbarak,prin 2010-2011,libia lu gadaffi,siria,unde nu le-a prea iesit si au adus URGIA =razboiul,cuba,…TUCIA.,puciul antierdo-gun…etc)…Iertati-ma!

  2. In Siria, generalul Soleimani in fruntea trupelor Hezbollah, apoi Iranul prin liderul lui suprem, Ayatollahul Khamenei si Rusia prin deciziile excelente ale lui Vladimir Putin si ale Consiliului de Securitate au jucat un rol central in eliberarea tarii de sub flagelul jihadisto-salafit-wahhabit regizat de catre SUA si aliatii sai regionali: Israel si monarhiile wahhabite din Golf. Trump a simtit nevoia sa-l asasineze pe Soleimani pentru a demonstra Israelului si Casei de Saud, finantatorii sai fideli, ca se pozitioneaza dur impotriva cruciadei iraniene si ca sa se asigure, totodata, ca trupele americane nu vor parasi Irakul si campurile sale petroliere exploatate de catre companiile americane de profil. CIA oferise informatii presedintelui american si Pentagonului, cum ca Soleimani alaturi de membri ai Parlamentului irakian si ofiteri de rang inalt initiau un plan in vederea preluarii treptate a controlului asupra campurilor cu rezerve petroliere. Wikileaks a facut numeroase dezvaluiri in acest sens, inclusiv ca regimul actual de la Bagdad NU este binevoitor fata de SUA precum cel din 2006. Sanctiunile americane impotriva persilor n-au avut efectul scontat, ci doar au intarit pozitia Iranului impotriva imperialismului american. Exercitiile militare navale dintre Rusia, China si Iran au reprezentat ca o contrapondere sanctiunilor occidentale, fiind un angajament din partea Rusiei si Chinei ca Iranul va fi primit in marele proiect eurasiatic. Trump e posibil sa-l fi lichidat pe general si pentru acest aspect: megaproiectul Eurasia cu incorporarea, in cadrul lui, a persilor. Initiativa Belt and Road, atat de bine descrisa de jurnalistul Pepe Escobar de-a lungul anilor in articolele sale, ofera putine sperante Riyadhului, Tel Avivului si Washingtonului de a putea influenta evenimentele in regiune, iar acesta va fi cel mai important argument pe care Putin si Xi Jinping il vor folosi pentru a incerca sa descurajeze orice raspuns iranian dur, aspru si brutal indreptat impotriva SUA, Israel si-a dronelor lor. Un razboi regional ar servi doar in beneficiul americanilor, pentru ca ar incetini si-ar descuraja unificarea regionala sub conducere iraniana. Cunoastem prea bine (inclusiv pe pielea noastra in ’89) „Principiul Anaconda” practicat de US: atunci cand nu controleaza o situatie, creeaza haos pentru ca in final sa distruga tara cu pricina. Numai ca indiferent cate rachete lanseaza cu ajutorul dronelor, SUA nu pot sterge ani de erori in politica externa, precum si de orori asociate cu acestea. Daca Iranul nu va raspunde decat asimetric provocarii de casus belli americane, atunci Rusia, China si toate celelalte state din BRICS si din Eurasia, care se opun imperialismului si terorismului practicat de batausul interlop, in urmatorii ani vor actiona la erodarea puternica a dolarului si la distrugerea sistematica a economiei americane, economie sustinuta artificial prin tiparirea de dolari fara acoperire in schimburi comerciale. Asadar, trebuie cumparat timp. Iar Rusia si China vor convinge Iranul, ca cel mai pretios aliat in batalia cu SUA este ragazul succesiunii ireversibile ale evenimentelor.

Lasă un comentariu